Як посмажити хрусткі вафлі на сковороді
Вафлі на сковороді готуються у тому випадку, якщо в кухонному господарстві немає спеціальної вафельниці. Приготування цього десерту відбувається за короткий час, до того ж, не доставить особливих складнощів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна пшеничного - | 1 ст. |
розм'якшеного маргарину - | 250 г |
цукру - | 0,5 ст. |
курячі яєць - | 5 штук |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 206 Ккал |
Як приготувати популярні хрусткі вафлі на сковороді:
- Потрібно розтопити Маргарин. Для цього чудово підійде мікрохвильовка;
- Додати до рідкого маргарину весь підготовлений цукор і ретельно перемішати складу;
- Додати просіяне борошно і змішати склад;
- В іншій ємності збити курячі яйця;
- Змішати обидві підготовлені суміші і перемішувати до тих пір, поки всі утворилися грудки не розчиняться;
- На плиті помістити сковороду і змастити її поверхня соняшниковою олією. Добре нагріти;
- За допомогою столової ложки тонким шаром викласти підготовлене тісто і обсмажити одну сторону до отримання золотого відтінку;
- Перевернути на іншу сторону і щільно притиснути до сковороді лопаткою. Чим щільніше притискувати, тим хрустке вийдуть вафлі;
- Викласти готовий вафельний лист на сковороді і відразу ж скрутити в трубочку, оскільки після остигання зробити це буде неможливо – корж стане дуже щільним.
Читайте як приготувати смачний пісочний пиріг з яблуками.
Смачне і ситне блюдо — макарони з м'ясом в духовці, домашній рецепт.
Як приготувати неймовірно смачну тушковану капусту з рисом і м'ясом.
Віденські вафлі на сковороді
Для приготування потрібно:
- 3 яйця;
- 300 г пшеничного борошна;
- 250 мл коров'ячого молока;
- 100 г цукру;
- 80 г вершкового масла в розтопленому вигляді;
- 1 ч. л. розпушувача.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 289 ккал.
Як приготувати десерт на сковороді:
- Підготовлені яйця вбити в ємність і ретельно збити їх для утворення маси одноманітного складу;
- Кожну з підготовлених складових по черзі потрібно додавати в яєчну суміш і кожен раз ретельно перемішувати;
- Нагріти сковороду, змастити мінімальним обсягом рослинного масла і випікати на ній вафлі точно так само, як звичайні млинці.
Трубочки на молоці зі згущеним молоком і горіхами
Така смакота зацікавить будь-якого ласуна. Для того щоб приготувати такі вафельні трубочки, потрібно:
- 200 г масла (вершкового);
- 1 склянка цукру;
- 3 ст. пшеничного борошна;
- згущене молоко (обов'язково варене) – 380 г;
- 1 ст. кефіру;
- 4 курячих яйця;
- 100 г горіхів (волоських або при бажанні будь-яких інших);
- 1 ч. л. соди, харчової.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 450 ккал.
Докладні етапи підготовки десерту:
- Першочергово необхідно зайнятися підготовкою тесту. Зробити це дуже просто: у будь-якому посуді трохи збити яйця, висипати до них цукор і ретельно перемішувати до утворення однорідного складу. Розтопити масло і додати в яєчно-цукрову суміш разом з кефіром і содою. Знову ретельно розмішати склад. В останню чергу додати просіяне борошно і заважати до повного розчинення всіх утворилися грудок;
- Волоські горіхи просушити на розпеченій сковороді, а після подрібнити з допомогою ножа;
- Підготовлені горіхи додати до вареної згущеного молока і ретельно перемішати;
- На плиті нагріти сковороду, змастити мінімальною кількістю соняшникової олії і швидко викласти з допомогою столової ложки першу частину тіста. Обсмажити з одного боку до утворення золотисто-піщаної поверхні, а після перевернути вафельний корж, який через хвилину зняти зі сковороди;
- Відразу ж, не чекаючи охолодження, необхідно викласти на лист необхідну кількість згущеного молока з горіхами і швидко згорнути його в трубочку;
- Ту ж саму процедуру проробити з рештою тестом.
Корисні поради
- Для того щоб золотистий колір вафель вийшов більш насиченим, необхідно додати на етапі приготування в тісто куркуму.
- Для того щоб розтопити вершкове масло, більш за все підійде водяна баня. Але ні в якому разі не можна доводити рідку вершкову масу до температури кипіння.
- Для того щоб отримати дуже м'які, тануть у роті вафлі, необхідно додавати в тісто більшу кількість вершкового масла.
- Гарячі вафельні трубочки не можна складати один на одного, оскільки вони можуть злипнутися між собою, і десерт буде зіпсований.
- Для зниження калорійності десерту молоко можна замінити звичайною водою. Один недолік у такого тесту – воно виходить прісним і менш насиченим.
Вафлі і трубочки користуються популярністю вже протягом тривалого часу. Це десерт, який ніколи не вийде з моди. Приготування забере мінімальний відрізок часу. При відсутності спеціальної вафельниці для підготовки коржів можна використовувати сковороду, яка не занадто ускладнить процес.