03 март 2019 2 065

Як посмажити хрусткі вафлі на сковороді

Вафлі на сковороді готуються у тому випадку, якщо в кухонному господарстві немає спеціальної вафельниці. Приготування цього десерту відбувається за короткий час, до того ж, не доставить особливих складнощів.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна пшеничного - 1 ст.
розм'якшеного маргарину - 250 г
цукру - 0,5 ст.
курячі яєць - 5 штук
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 206 Ккал

Як приготувати популярні хрусткі вафлі на сковороді:

  1. Потрібно розтопити Маргарин. Для цього чудово підійде мікрохвильовка;
  2. Додати до рідкого маргарину весь підготовлений цукор і ретельно перемішати складу;
  3. Додати просіяне борошно і змішати склад;
  4. В іншій ємності збити курячі яйця;
  5. Змішати обидві підготовлені суміші і перемішувати до тих пір, поки всі утворилися грудки не розчиняться;
  6. На плиті помістити сковороду і змастити її поверхня соняшниковою олією. Добре нагріти;
  7. За допомогою столової ложки тонким шаром викласти підготовлене тісто і обсмажити одну сторону до отримання золотого відтінку;
  8. Перевернути на іншу сторону і щільно притиснути до сковороді лопаткою. Чим щільніше притискувати, тим хрустке вийдуть вафлі;
  9. Викласти готовий вафельний лист на сковороді і відразу ж скрутити в трубочку, оскільки після остигання зробити це буде неможливо – корж стане дуже щільним.

Читайте як приготувати смачний пісочний пиріг з яблуками.

Смачне і ситне блюдо — макарони з м'ясом в духовці, домашній рецепт.

Як приготувати неймовірно смачну тушковану капусту з рисом і м'ясом.

Віденські вафлі на сковороді

Для приготування потрібно:

  • 3 яйця;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 250 мл коров'ячого молока;
  • 100 г цукру;
  • 80 г вершкового масла в розтопленому вигляді;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 289 ккал.

Як приготувати десерт на сковороді:

  1. Підготовлені яйця вбити в ємність і ретельно збити їх для утворення маси одноманітного складу;
  2. Кожну з підготовлених складових по черзі потрібно додавати в яєчну суміш і кожен раз ретельно перемішувати;
  3. Нагріти сковороду, змастити мінімальним обсягом рослинного масла і випікати на ній вафлі точно так само, як звичайні млинці.

Трубочки на молоці зі згущеним молоком і горіхами

Така смакота зацікавить будь-якого ласуна. Для того щоб приготувати такі вафельні трубочки, потрібно:

  • 200 г масла (вершкового);
  • 1 склянка цукру;
  • 3 ст. пшеничного борошна;
  • згущене молоко (обов'язково варене) – 380 г;
  • 1 ст. кефіру;
  • 4 курячих яйця;
  • 100 г горіхів (волоських або при бажанні будь-яких інших);
  • 1 ч. л. соди, харчової.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 450 ккал.

Докладні етапи підготовки десерту:

  1. Першочергово необхідно зайнятися підготовкою тесту. Зробити це дуже просто: у будь-якому посуді трохи збити яйця, висипати до них цукор і ретельно перемішувати до утворення однорідного складу. Розтопити масло і додати в яєчно-цукрову суміш разом з кефіром і содою. Знову ретельно розмішати склад. В останню чергу додати просіяне борошно і заважати до повного розчинення всіх утворилися грудок;
  2. Волоські горіхи просушити на розпеченій сковороді, а після подрібнити з допомогою ножа;
  3. Підготовлені горіхи додати до вареної згущеного молока і ретельно перемішати;
  4. На плиті нагріти сковороду, змастити мінімальною кількістю соняшникової олії і швидко викласти з допомогою столової ложки першу частину тіста. Обсмажити з одного боку до утворення золотисто-піщаної поверхні, а після перевернути вафельний корж, який через хвилину зняти зі сковороди;
  5. Відразу ж, не чекаючи охолодження, необхідно викласти на лист необхідну кількість згущеного молока з горіхами і швидко згорнути його в трубочку;
  6. Ту ж саму процедуру проробити з рештою тестом.

Корисні поради

  1. Для того щоб золотистий колір вафель вийшов більш насиченим, необхідно додати на етапі приготування в тісто куркуму.
  2. Для того щоб розтопити вершкове масло, більш за все підійде водяна баня. Але ні в якому разі не можна доводити рідку вершкову масу до температури кипіння.
  3. Для того щоб отримати дуже м'які, тануть у роті вафлі, необхідно додавати в тісто більшу кількість вершкового масла.
  4. Гарячі вафельні трубочки не можна складати один на одного, оскільки вони можуть злипнутися між собою, і десерт буде зіпсований.
  5. Для зниження калорійності десерту молоко можна замінити звичайною водою. Один недолік у такого тесту – воно виходить прісним і менш насиченим.

Вафлі і трубочки користуються популярністю вже протягом тривалого часу. Це десерт, який ніколи не вийде з моди. Приготування забере мінімальний відрізок часу. При відсутності спеціальної вафельниці для підготовки коржів можна використовувати сковороду, яка не занадто ускладнить процес.

Що ще почитати: