03 март 2019 2 711

Рецепти десертних вафель для электровафельницы

Завдяки сучасній техніці реально приготувати безліч смачних страв, в числі яких і вафлі, використовувані в якості десерту. Электровафельница справляється з такою роботою реально просто, значно полегшуючи завдання господарів. Однак важливо правильно зробити тісто для вафель, щоб вони вийшли особливо смачними.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Маргарин або масло - 190 г
Цукровий пісок - 190 г
Борошно вищого сорту - 200 г
Яйця курячі - 4-5 штук
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал

Немає нічого простіше, ніж приготувати вафлі з допомогою спеціальної вафельниці, оскільки при цьому реально отримати найбільш якісний продукт. Класичний рецепт містить найпростіші інгредієнти, які знадобляться для виконання такого завдання.

Найпростіший спосіб виготовлення вафель электровафельнице:

  1. Курячі яйця з'єднують з цукром і добре збивають з допомогою міксера;
  2. Маргарин (або масло) розчиняють на маленькому вогні в мисці;
  3. Борошно, яйця і масло грунтовно змішують, щоб утворилася маса, що нагадує сметану;
  4. Розігрівають власне вафельницю електричну, збризкують маслом зону, куди буде наливатися тісто;
  5. Вилити отриману масу в электровафельницу і печуть близько п'яти хвилин (можна трохи менше), важливо, щоб утворився «рум'янець» світло-коричневого відтінку;
  6. Вафельки згортають ще в гарячому стані трубочками (в іншому випадку вони не зможуть згорнутися) і викладають на блюдо;
  7. Готові вафлі можна заправити вершковим кремом, збитими вершками, цукром білком, варенням і подати до чаю або кави.

Віденські вафлі в электровафельнице

Такі вафельки неймовірно м'які, ніжні і приємні на смак. Вони відрізняються від класичного типу тим, що практично тануть у роті. Приготувати їх в той же час може будь-яка починаюча господиня, без особливих зусиль. Віденські вафлі включають в список необхідних продуктів молоко або вершки.

Інгредієнти для віденських вафель:

  • Яйця курячі – 2-3 штуки;
  • Борошно – 350 г;
  • Молоко – 1,5 склянки;
  • Масло вершкове (якісне) – 70 г;
  • Лимонний сік – 1 чайна ложка;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Сода – 2,5 г;
  • Сіль – 3 г;
  • Цукровий пісок – три чверті склянки.

Час приготування: 15 хвилин. Калорійність: 500 кілокалорій (весь отриманий продукт).

Спосіб приготування віденських вафель электровафельнице:

  1. Курячі яйця, як і молоко, повинні попередньо постояти і нагрітися до кімнатної температури (або їх потрібно прогріти на вогні, на водяній бані);
  2. Масло розчиняють, нагріваючи на маленькому вогні;
  3. Сіль змішують з цукром і курячими яйцями, ретельно збивають;
  4. Соду гасять в лимонному соку;
  5. Продовжуючи розмішування отриманої маси, у неї виливають масло, потім молоко, висипають ванілін, додають погашену соду і борошно;
  6. Після цього тісто має настоятися близько 15 хвилин (або трохи довше);
  7. Электровафельницу підключають до електромережі;
  8. Коли вона прогріється, робочу зону збризкують будь харчовим маслом;
  9. За допомогою звичайної столової ложки тісто набирають і викладають в вафельницю, розподіляючи рівно по всьому периметру;
  10. Випікають окремо кожну порцію вафель по 3-4 хвилини;
  11. Викладають їх на блюдо і подають до столу на десерт.

Бельгійські вафлі

Такі вафлі відрізняються ніжністю, м'якістю, приємним смаком і в той же час володіють дивовижною хрусткою скоринкою. Особливо смачними виходять бельгійські вафлі з оригінальною начинкою. Замість коров'ячого молока можна застосовувати соєва, це не зіпсує продукт.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • Збиті вершки – для начинки;
  • Борошно – 600 мл;
  • Молоко – 2,5 склянки;
  • Сіль – 2,5 г;
  • Сода – 2,5 г;
  • Олія соняшникова – 60 мл;
  • Куркума – 1 г;
  • Мускатний горіх – 3 г;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик (маленький);
  • Кориця – 5 г;
  • Розпушувач – 10 р.

Час приготування: до 9 хвилин. Калорійність: 350 кілокалорій.

Приготування вафель бельгійських:

  1. У миску висипають цукровий пісок, сіль, борошно, соду, корицю, куркуму, ванільний цукор, розпушувач, все перемішують;
  2. Додають молоко і вершкове масло;
  3. Все грунтовно змішують, щоб вийшла однорідна маса;
  4. Вафельницю включають, змазують рослинним маслом;
  5. Наливають тісто, розрівнюють його ложкою;
  6. Электровафельницу закривають і чекають протягом 10 хвилин, коли вафлі будуть готові;
  7. Готові вафлі набувають світло-золотистий відтінок і при цьому вони при всій своїй м'якості не розвалюються, їх дістають і начиняють будь солодкою начинкою.

Яловичина тушкована з овочами — простий і смачний рецепт на кожен день.

Читайте як приготувати правильно розсипчастий рис в мультиварці.

Пиріг з лаваша з сиром — смачно, просто і ситно. Рецепт з покроковими фото тут.

М'які вафлі

Вафлі м'якої консистенції вперше були приготовані французькими кулінарами і тут же отримали вдячність любителів солодощів у всіх куточках світу. Щоб створити такий кулінарний шедевр, сьогодні у сучасних господарів є все необхідне: власне вафельниця, що працює від електрики, крохмаль, масло, яєчний білок і цукор. Проте будь-який досвідчений кулінар здатний створити вафлі, відрізняються тим або іншим смаком. Вихідний результат буде залежати від особливостей використовуваних продуктів і їх дозування.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування м'яких вафель:

  • Пшеничне борошно вищого сорту – 30-40 г;
  • Сметана високої жирності – 320 г;
  • Яйце куряче – 2-3 штуки;
  • Ванільний цукор – полпакетика;
  • Сіль – 2,5 г;
  • Вершкове масло – 240 г;
  • Крохмаль – 50 г;
  • Сода – 2,5 г;
  • Цукровий пісок – 1 повний стакан.

Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 500 кілокалорій (весь готовий продукт).

Спосіб приготування м'яких вафель:

  1. Курячі яйця розбивають і виливають в миску, висипають туди ж цукор, збивають все до білої повітряної консистенції;
  2. Додають вершкове масло і жирну сметану;
  3. Всипають борошно, крохмаль, соду, сіль, ванілін (або ванільний цукор);
  4. Все перемішують до однорідної консистенції, щоб не було грудок;
  5. Включають вафельницю і дають їй прогрітися, змащують маслом;
  6. Наливають рівним шаром підготовлене тісто;
  7. Коли одна сторона пропечеться, придбавши золотистий колір, вафельку перевертають на другий бік і теж пропекают;
  8. Готовий продукт викладають на блюдо, можна використовувати різноманітні наповнювачі.

Рецепт тонких листів

Вафельниця, випущена і придбана ще в радянські часи, і сьогодні може служити своїм господарям «вірою-правдою», не підводячи ні за яких обставин. На відміну від багатьох сучасних зразків, вона попередньо вимагає ґрунтовного прогрівання.

З її допомогою реально приготувати оригінальні десертні трубочки і тонкі вафлі, які подають з варенням, морозивом або збитими вершками. Рецепт настільки простий, що в процесі виконання роботи не виникає жодних питань.

Інгредієнти, які необхідні для приготування вафель в радянській электровафельнице:

  • Сметана високої жирності – 30 г;
  • Борошно – 460 м;
  • Сода – 5 м;
  • Курячі яйця – 5 штучок;
  • Ванільний цукор – 4 г;
  • Борошно – 260 г;
  • Масло або маргарин – 250 г;
  • Згущене молоко – три чверті склянки (краще готове варене);
  • Цукровий пісок – 1 склянка з гіркою.

Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 350 кілокалорій.

Приготування тонких вафель в радянській электровафельнице:

  1. Відварюють згущене молоко (зазвичай в жерстяній банці);
  2. Яйця ретельно збивають разом з цукровим піском (щоб розтануло всі до єдиної крупинки);
  3. Маслу дають розтанути і додають в отриману масу;
  4. Туди ж висипають ванільний цукор, соду і борошно;
  5. Виливають сметану;
  6. Вимішують тісто;
  7. Прогрівають грунтовно вафельницю електричну;
  8. Змащують потрібну поверхню олією рослинним або вершковим);
  9. Виливають у форму отриману масу, розрівнюють;
  10. Накривають кришкою і випікають протягом трьох хвилин;
  11. Ще в гарячому вигляді вафельку виймають, згортають у вигляді трубочки і заповнюють згущеним молоком за допомогою кулінарного шприца.

Тісто для вафель вершкових

В залежності від інгредієнтів і їх кількості виходять вафлі з тим або іншим смаком. Для кожного певного виду існують окремі рецепти. Слід зазначити, що для поліпшення смакових якостей допускається використання лікерів, всіляких кулінарних наповнювачів, кориці, ваніліну. Вершки і якісне масло дозволяють отримати особливо смачний продукт.

Рецепт тіста для оригінальних вершкових вафель:

  • Масло вершкове (високої якості і граничної жирності) – 130 г;
  • Вершки – 280 м;
  • Курячі яйця – 3-4 штучки;
  • Ванілін – 2,5 г;
  • Цукровий пісок – 90 г;
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 100 р.

Час приготування: 7-10 хвилин. Калорійність: 500 кілокалорій.

Спосіб приготування вафель на основі вершкового тіста:

  1. Масло розм'якшують, змішують з ваніліном і цукром-піском;
  2. Відокремлюють жовтки і білки у курячих яєць;
  3. Білки ставлять у холодильник;
  4. У жовтки додають сіль і збивають їх, додають масло;
  5. Усе ретельно перемішують;
  6. Борошно просіюють, додають соду, змішують з деякою кількістю вершків, додають в загальну масу;
  7. Виливають залишок вершків, всипають ванілін, все змішують;
  8. Білки збивають до отримання пухкої білої піни;
  9. Додають їх у тісто, розмішують;
  10. Розігрівають вафельницю, змащують її і виливають масу, вирівнюють;
  11. По закінченню приблизно п'яти хвилин вафлі будуть готові.

Корисні поради

Щоб вафлі в электровафельнице вийшли вдалими, необхідно дотримуватися правильного дозування необхідних інгредієнтів. Залежно від особливостей використовуваних продуктів у вафель виходить певний смак. Існують деякі правила, яких необхідно дотримуватися:

  1. Тісто не повинно бути дуже густим і тугим, так як це не дозволить отримати якісний результат, воно в ідеалі за консистенцією нагадує сметану 20%-ой жирності;
  2. Не слід робити його так само надмірно рідким;
  3. Іноді корисно перед приготуванням вафель дати тісту настоятися в теплі протягом 20 хвилин;
  4. Якщо рецепт вимагає використання яєчного білка, потрібно попередньо охолодити в холодильнику;
  5. Не слід діставати вафлі з электровафельницы, якщо вони ще не набули рум'яний відтінок.

Завжди перед вживанням вафельницю електричну слід промазати маслом (вершковим або соняшниковою). Бажано завжди просіяти борошно. Інгредієнти потрібно додавати в тісто поступово. Подавати готові вафлі можна з варенням, збитими вершками, морозивом або згущеним молоком.

Що ще почитати: