Рецепти десертних вафель для электровафельницы
Завдяки сучасній техніці реально приготувати безліч смачних страв, в числі яких і вафлі, використовувані в якості десерту. Электровафельница справляється з такою роботою реально просто, значно полегшуючи завдання господарів. Однак важливо правильно зробити тісто для вафель, щоб вони вийшли особливо смачними.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Маргарин або масло - | 190 г |
Цукровий пісок - | 190 г |
Борошно вищого сорту - | 200 г |
Яйця курячі - | 4-5 штук |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Немає нічого простіше, ніж приготувати вафлі з допомогою спеціальної вафельниці, оскільки при цьому реально отримати найбільш якісний продукт. Класичний рецепт містить найпростіші інгредієнти, які знадобляться для виконання такого завдання.
Найпростіший спосіб виготовлення вафель электровафельнице:
- Курячі яйця з'єднують з цукром і добре збивають з допомогою міксера;
- Маргарин (або масло) розчиняють на маленькому вогні в мисці;
- Борошно, яйця і масло грунтовно змішують, щоб утворилася маса, що нагадує сметану;
- Розігрівають власне вафельницю електричну, збризкують маслом зону, куди буде наливатися тісто;
- Вилити отриману масу в электровафельницу і печуть близько п'яти хвилин (можна трохи менше), важливо, щоб утворився «рум'янець» світло-коричневого відтінку;
- Вафельки згортають ще в гарячому стані трубочками (в іншому випадку вони не зможуть згорнутися) і викладають на блюдо;
- Готові вафлі можна заправити вершковим кремом, збитими вершками, цукром білком, варенням і подати до чаю або кави.
Віденські вафлі в электровафельнице
Такі вафельки неймовірно м'які, ніжні і приємні на смак. Вони відрізняються від класичного типу тим, що практично тануть у роті. Приготувати їх в той же час може будь-яка починаюча господиня, без особливих зусиль. Віденські вафлі включають в список необхідних продуктів молоко або вершки.
Інгредієнти для віденських вафель:
- Яйця курячі – 2-3 штуки;
- Борошно – 350 г;
- Молоко – 1,5 склянки;
- Масло вершкове (якісне) – 70 г;
- Лимонний сік – 1 чайна ложка;
- Ванільний цукор – 1 пакетик;
- Сода – 2,5 г;
- Сіль – 3 г;
- Цукровий пісок – три чверті склянки.
Час приготування: 15 хвилин. Калорійність: 500 кілокалорій (весь отриманий продукт).
Спосіб приготування віденських вафель электровафельнице:
- Курячі яйця, як і молоко, повинні попередньо постояти і нагрітися до кімнатної температури (або їх потрібно прогріти на вогні, на водяній бані);
- Масло розчиняють, нагріваючи на маленькому вогні;
- Сіль змішують з цукром і курячими яйцями, ретельно збивають;
- Соду гасять в лимонному соку;
- Продовжуючи розмішування отриманої маси, у неї виливають масло, потім молоко, висипають ванілін, додають погашену соду і борошно;
- Після цього тісто має настоятися близько 15 хвилин (або трохи довше);
- Электровафельницу підключають до електромережі;
- Коли вона прогріється, робочу зону збризкують будь харчовим маслом;
- За допомогою звичайної столової ложки тісто набирають і викладають в вафельницю, розподіляючи рівно по всьому периметру;
- Випікають окремо кожну порцію вафель по 3-4 хвилини;
- Викладають їх на блюдо і подають до столу на десерт.
Бельгійські вафлі
Такі вафлі відрізняються ніжністю, м'якістю, приємним смаком і в той же час володіють дивовижною хрусткою скоринкою. Особливо смачними виходять бельгійські вафлі з оригінальною начинкою. Замість коров'ячого молока можна застосовувати соєва, це не зіпсує продукт.
Інгредієнти, які знадобляться:
- Збиті вершки – для начинки;
- Борошно – 600 мл;
- Молоко – 2,5 склянки;
- Сіль – 2,5 г;
- Сода – 2,5 г;
- Олія соняшникова – 60 мл;
- Куркума – 1 г;
- Мускатний горіх – 3 г;
- Ванільний цукор – 1 пакетик (маленький);
- Кориця – 5 г;
- Розпушувач – 10 р.
Час приготування: до 9 хвилин. Калорійність: 350 кілокалорій.
Приготування вафель бельгійських:
- У миску висипають цукровий пісок, сіль, борошно, соду, корицю, куркуму, ванільний цукор, розпушувач, все перемішують;
- Додають молоко і вершкове масло;
- Все грунтовно змішують, щоб вийшла однорідна маса;
- Вафельницю включають, змазують рослинним маслом;
- Наливають тісто, розрівнюють його ложкою;
- Электровафельницу закривають і чекають протягом 10 хвилин, коли вафлі будуть готові;
- Готові вафлі набувають світло-золотистий відтінок і при цьому вони при всій своїй м'якості не розвалюються, їх дістають і начиняють будь солодкою начинкою.
Яловичина тушкована з овочами — простий і смачний рецепт на кожен день.
Читайте як приготувати правильно розсипчастий рис в мультиварці.
Пиріг з лаваша з сиром — смачно, просто і ситно. Рецепт з покроковими фото тут.
М'які вафлі
Вафлі м'якої консистенції вперше були приготовані французькими кулінарами і тут же отримали вдячність любителів солодощів у всіх куточках світу. Щоб створити такий кулінарний шедевр, сьогодні у сучасних господарів є все необхідне: власне вафельниця, що працює від електрики, крохмаль, масло, яєчний білок і цукор. Проте будь-який досвідчений кулінар здатний створити вафлі, відрізняються тим або іншим смаком. Вихідний результат буде залежати від особливостей використовуваних продуктів і їх дозування.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування м'яких вафель:
- Пшеничне борошно вищого сорту – 30-40 г;
- Сметана високої жирності – 320 г;
- Яйце куряче – 2-3 штуки;
- Ванільний цукор – полпакетика;
- Сіль – 2,5 г;
- Вершкове масло – 240 г;
- Крохмаль – 50 г;
- Сода – 2,5 г;
- Цукровий пісок – 1 повний стакан.
Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 500 кілокалорій (весь готовий продукт).
Спосіб приготування м'яких вафель:
- Курячі яйця розбивають і виливають в миску, висипають туди ж цукор, збивають все до білої повітряної консистенції;
- Додають вершкове масло і жирну сметану;
- Всипають борошно, крохмаль, соду, сіль, ванілін (або ванільний цукор);
- Все перемішують до однорідної консистенції, щоб не було грудок;
- Включають вафельницю і дають їй прогрітися, змащують маслом;
- Наливають рівним шаром підготовлене тісто;
- Коли одна сторона пропечеться, придбавши золотистий колір, вафельку перевертають на другий бік і теж пропекают;
- Готовий продукт викладають на блюдо, можна використовувати різноманітні наповнювачі.
Рецепт тонких листів
Вафельниця, випущена і придбана ще в радянські часи, і сьогодні може служити своїм господарям «вірою-правдою», не підводячи ні за яких обставин. На відміну від багатьох сучасних зразків, вона попередньо вимагає ґрунтовного прогрівання.
З її допомогою реально приготувати оригінальні десертні трубочки і тонкі вафлі, які подають з варенням, морозивом або збитими вершками. Рецепт настільки простий, що в процесі виконання роботи не виникає жодних питань.
Інгредієнти, які необхідні для приготування вафель в радянській электровафельнице:
- Сметана високої жирності – 30 г;
- Борошно – 460 м;
- Сода – 5 м;
- Курячі яйця – 5 штучок;
- Ванільний цукор – 4 г;
- Борошно – 260 г;
- Масло або маргарин – 250 г;
- Згущене молоко – три чверті склянки (краще готове варене);
- Цукровий пісок – 1 склянка з гіркою.
Час приготування: 10 хвилин. Калорійність: 350 кілокалорій.
Приготування тонких вафель в радянській электровафельнице:
- Відварюють згущене молоко (зазвичай в жерстяній банці);
- Яйця ретельно збивають разом з цукровим піском (щоб розтануло всі до єдиної крупинки);
- Маслу дають розтанути і додають в отриману масу;
- Туди ж висипають ванільний цукор, соду і борошно;
- Виливають сметану;
- Вимішують тісто;
- Прогрівають грунтовно вафельницю електричну;
- Змащують потрібну поверхню олією рослинним або вершковим);
- Виливають у форму отриману масу, розрівнюють;
- Накривають кришкою і випікають протягом трьох хвилин;
- Ще в гарячому вигляді вафельку виймають, згортають у вигляді трубочки і заповнюють згущеним молоком за допомогою кулінарного шприца.
Тісто для вафель вершкових
В залежності від інгредієнтів і їх кількості виходять вафлі з тим або іншим смаком. Для кожного певного виду існують окремі рецепти. Слід зазначити, що для поліпшення смакових якостей допускається використання лікерів, всіляких кулінарних наповнювачів, кориці, ваніліну. Вершки і якісне масло дозволяють отримати особливо смачний продукт.
Рецепт тіста для оригінальних вершкових вафель:
- Масло вершкове (високої якості і граничної жирності) – 130 г;
- Вершки – 280 м;
- Курячі яйця – 3-4 штучки;
- Ванілін – 2,5 г;
- Цукровий пісок – 90 г;
- Борошно пшеничне вищого сорту – 100 р.
Час приготування: 7-10 хвилин. Калорійність: 500 кілокалорій.
Спосіб приготування вафель на основі вершкового тіста:
- Масло розм'якшують, змішують з ваніліном і цукром-піском;
- Відокремлюють жовтки і білки у курячих яєць;
- Білки ставлять у холодильник;
- У жовтки додають сіль і збивають їх, додають масло;
- Усе ретельно перемішують;
- Борошно просіюють, додають соду, змішують з деякою кількістю вершків, додають в загальну масу;
- Виливають залишок вершків, всипають ванілін, все змішують;
- Білки збивають до отримання пухкої білої піни;
- Додають їх у тісто, розмішують;
- Розігрівають вафельницю, змащують її і виливають масу, вирівнюють;
- По закінченню приблизно п'яти хвилин вафлі будуть готові.
Корисні поради
Щоб вафлі в электровафельнице вийшли вдалими, необхідно дотримуватися правильного дозування необхідних інгредієнтів. Залежно від особливостей використовуваних продуктів у вафель виходить певний смак. Існують деякі правила, яких необхідно дотримуватися:
- Тісто не повинно бути дуже густим і тугим, так як це не дозволить отримати якісний результат, воно в ідеалі за консистенцією нагадує сметану 20%-ой жирності;
- Не слід робити його так само надмірно рідким;
- Іноді корисно перед приготуванням вафель дати тісту настоятися в теплі протягом 20 хвилин;
- Якщо рецепт вимагає використання яєчного білка, потрібно попередньо охолодити в холодильнику;
- Не слід діставати вафлі з электровафельницы, якщо вони ще не набули рум'яний відтінок.
Завжди перед вживанням вафельницю електричну слід промазати маслом (вершковим або соняшниковою). Бажано завжди просіяти борошно. Інгредієнти потрібно додавати в тісто поступово. Подавати готові вафлі можна з варенням, збитими вершками, морозивом або згущеним молоком.