Вибираємо кращу вафельницю: огляд і рецепти віденських вафель
Разом з приємними спогадами про приготування вафель в дитинстві — смачний запах з кухні, гірка з золотистих трубочок з вареним згущеним молоком всередині на великій тарілці, чомусь відразу згадується величезна димляче чавунне споруда на плиті, перевернути і підняти яке не так просто і потрібно добре піднатужитися.
А якщо це електрична вафельниця, це вічно обоження кінчики пальців, коли всією сім'єю загортають розпечені пластинки вафельок для отримання майбутніх трубочок.
Сьогодні все інакше. Справа господині — тільки приготувати відповідне тісто. А вже спеціальний прилад — електрична вафельниця далі все зробить сама. Особливою популярністю користуються вафельниці для приготування «віденських» вафель, як їх називають у всьому світі.
Електрична вафельниця для віденських вафель — дві антипригарні поверхні нагріваються, укладені найчастіше в металевий корпус. Самі поверхні можуть мати різну форму — можуть бути розділені на сегменти, можуть бути прямокутної форми, а можуть мати форму грайливих сердечок.
Види, ціни і функціональність вафельниц для віденських вафель
Ринок електротоварів майже щодня поповнюється новими видами побутової техніки.
На сьогоднішній день існує більше 30 видів електровафельниць для віденських вафельниц, що розрізняються по потужності, по товщині випікання вафель, за їх формою, що дозволяють одночасно і випікати вафлі, і улюблені всіма «горішки»; і вафельниці, суміщені з бутербродницами і навіть вафельниці, що дозволяють готувати в них пончики.
Ціновий діапазон електричних вафельниц залежить від виробника, кількості одночасного випікання вафель і набору функцій, якими оснащений прилад. Так, ціна вафельниц коливається від 1100 рублів до 5500 рублів.
Функціональність вафельниці визначається наявністю або відсутністю наступних функцій:
- Регулятор температури нагріву поверхні – ця опція допоможе вибрати, з якою інтенсивністю будуть випікатися вафлі, адже хтось любить легку золотисту скоринку, а комусь до душі засмажені до хрускоту вафельки. Терморегулятор дозволить регулювати температуру в межах від 180 до 250 градусів;
- Оснащеність термостатом – контролером внутрішньої температури – одна з головних функцій хорошою вафельниці на думку експертів. Термостат забезпечує простоту випікання – залити тісто – встановити таймер на необхідний час, а далі «розумна» вафельниця, оснащений термостатом, впорається з усім сама;
- Щоб процес випікання улюбленого десерту був вже повністю автоматизований прилад зі стандартним набором функцій включає в себе світловий, а ще краще звуковий сигнал оповіщення про готовність вафель заданих параметрів;
- Дорогі моделі електровафельниць для віденських вафель оснащені додатковою функцією – поворотний пристрій. Для рівномірного розподілу тесту за формою, після того, як тісто залито, а кришка вже закрита, верхня частина корпусу вручну повертається на 180 градусів.
Рецепт вафель для радянської вафельниці допоможе створити смачний і цікавий сніданок для всієї родини.
Бісквітний рулет з повидлом рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Читайте і готуйте.
Огляд кращих електричних вафельниц для віденських вафель
- Clatronic WA 3273 – очолює рейтинг електровафельниць. Піднятися на першу сходинку імпровізованого хіт-параду їй дозволив насамперед бездоганний зовнішній вигляд – нержавіючий корпус квадратної форми матового сталевого кольору. Для забезпечення максимуму комфорту своєму майбутньому власнику вона забезпечена теплоізольованої ручкою і корпус її також захищений від перегріву. Час приготування однієї порції вафель – 2 хвилини;
- Maxwell MW-1572 W — перевага цієї моделі – компактність – невелику вагу, малі геометричні розміри, зручність транспортування (наявність ручки на корпусі), порівняно невисока ціна;
- Vitek WX-1101 – ця вафельниця особлива. Якщо стоїть питання, що подарувати зовсім ще юної господині, то можна вважати, що відповідь на нього знайдено. По-перше, виробник подбав про дизайні і на яскравій кришці нанесено зображення мультиплікаційних героїнь, по-друге, вафлі випікаються у формі сердечок, які до того ж можна зробити на паличках, які йдуть в комплекті з приладом, про безпеку теж подумали творці вафельниці – вона оснащена протиковзкими ніжками і індикатором нагріву.
Як не розгубитися при виборі вафельниці?
Як же купити найбільш підходящу вафельницю, якими критеріями керуватися при її виборі?
- Одним з головних критеріїв, що визначають швидкість і якість подальшої роботи приладу, є його потужність. Для побутової электровафельницы оптимальним її значенням буде 800-100Вт, для професійного же приготування вафель в промислових обсягах, цей показник повинен становити не менше 3000 Вт;
- Покриття – у сучасних умовах важко когось здивувати антипригарним покриттям, але саме це масове виробництво зробило колись високоякісне бездоганне антипригарне покриття іноді просто його видимістю, дешевим ширвжитком. Тому, як рекомендують експерти мережі супермаркетів побутової техніки Ельдорадо, при покупці варто уважно оглянути поверхню, виявивши на ньому хоч найменші натяки на подряпини або здуття, вибрати іншу модель;
- Корпус – матеріал, з якого виконаний корпус вафельниці може бути металевим або пластмасовим. Корпус із пластику робиться в дешевих аматорських моделях, призначених для домашнього використання, він швидко нагрівається, видаючи при цьому специфічний запах, легко піддається зовнішнім механічним впливам – подряпин, для професійного використання рекомендуються электровафельницы виключно з металевого корпусу для продовження терміну експлуатації.
Рецепти тесту для віденського печива і вафель
В комплекті до кожної вафельниці незмінно додається книга рецептів, де завжди докладно описано декілька способів приготування різних десертів з допомогою цього диво-приладу, але чому б не спробувати приготувати віденські вафлі з випробуваного багатьма господинями класичним рецептом?
Отже, для приготування справжніх м'яких віденських вафель знадобиться:
- 1 склянку кефіру;
- 2 склянки борошна;
- 2 яйця;
- 1/2 склянки цукру (якщо цукру буде більше, вафлі будуть пригорати);
- 10 грам ванільного цукру — один пакетик;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 1/ чайної ложки солі;
- 100 грам розтопленого вершкового масла.
Відокремити білки від жовтків і збити білки віночком вручну до утворення білої піни. Всипати третю частину, продовжуючи збивати. Збивати потрібно до тих пір, щоб при перевертанні ємності, суміш цукру і білка залишилася на дні.
З рештою по нормі цукром розтерти жовтки. Додати ванільний цукор. Розтирати жовтки з цукром зручно силіконової лопаткою. Влити кефір і ретельно перемішати суміш, що утворилася.
Додати просіяне борошно (просіювати борошно можна безпосередньо в посуд, де готується тісто для майбутніх вафель), розпушувач. Перемішати все віночком.
Підготовлене тепле вершкове масло влити тонкою цівкою повільно помішуючи тісто віночком. Ось тепер можна додати збиті в самому початку білки з цукром.
Робити це потрібно порційно, повільно «ліниво» перемішуючи після додавання кожної порції. Тісто для приготування віденських вафель готово. Можна сміливо їх випікати.
Подавати такі вафлі можна з джемом, морозивом, гарячим шоколадом.
Як приготувати дієтичні віденські вафлі у вафельниці
Відмінною особливістю віденських вафель, приготовані за цим рецептом, є те, що вони готуються без застосування яєць, а значить, що улюблений десерт зможуть їсти навіть ті, хто знаходиться на дієті або не вживає яєць взагалі, наприклад вегетаріанці.
150 грамів цукру (3/4 склянки) перетерти з 70 грамами до розм'якшеного вершкового масла кімнатної температури.
Додати 200 г просіяного борошна і щіпку солі. Всі інгредієнти перемішати і залити 400 мл молока.
Отриману суміш збити міксером на малій швидкості. Випікати вафлі в электровафельнице.
Смак їх абсолютно не поступається віденським вафель, приготованим за класичним рецептом.
Рецепт приготування віденських вафель в радянській электровафельнице
Як часто в квартирах зберігається стільки добра, з яким шкода розлучитися, яке нагадує про безтурботне дитинство, про тих «смакоти», які були тільки там, де ти був маленький, а мама була ще молода.
Щоб хоч на хвилинку повернутися у цю чудову пору, нагадати самим собі смак дитинства і розповісти про нього своїм дітям, чому б не приготувати віденські вафлі в електричній вафельниці, яка у багатьох, напевно прихована в коморах?
Збити 4 яйця, 200 грамів цукру міксером. У цю суміш додати 200 грам розм'якшеного вершкового масла і 250 грам просіяного борошна. Додати трохи солі, соди і замісити рідке тісто.
Вафельницю розігріти, змастити рослинним маслом і починати приготування вафель. Якщо планується приготування вафель у формі трубочок, то згортати їх треба, поки вони ще гарячі.
Віденські вафлі без вафельниці
Багато господині та їхні домочадці, натхненні чарівним виглядом і смаком віденських вафель сплять і бачать скуштувати сніданок цього улюбленого в усьому світі десерту, однак, поки ще не стали щасливими власниками електричних вафельниц.
Але хіба жінку в прагненні порадувати коханого чоловіка і дорогих дітлахів, не кажучи вже про себе коханою, коли-то зупиняла така дрібниця?
Умілі руки хазяєчок освоїли виробництво віденських вафель без електровафельниць, вони успішно випікають їх у духовках в спеціальних силіконових формах і виходить нітрохи не гірше. А робиться це ось за яким рецептом.
Інгредієнти для віденських вафель в силіконових формах:
- 2 яйця;
- 200 грам згущеного молока;
- 200 грам вершкового масла;
- Ванілін — 2 грами;
- Борошно — 200 грам;
Яйця збити віночком. Збивати до утворення піни не потрібно, тому що по закінченні приготування тісто воно буде грунтовно перемішано міксером.
Наступний крок — змішування яєць та згущеного молока. Після того як згущене молоко і яйця змішуються, повільно вводиться розтоплене вершкове масло. Суміш знову перемішується віночком.
Не варто турбуватися про те, що поки майбутнє тісто для вафель має неоднорідну структуру.
Після додавання борошна і роботи міксера все встане на свої місця і тісто буде мати консистенцію густої сметани.
Щіпка ваніліну додасть тесту аромат, тепер можна додавати просіяне борошно, змішану з розпушувачем. Після ретельно все перемішати міксером на малій швидкості.
Якщо силіконові форми для вафель використовуються вперше, їх варто ретельно промазати рослинним маслом за допомогою спеціального пензлика, надалі цього робити вже не потрібно.
Можна викладати тісто на форми, рівномірно розподіляючи його по всі поверхні. Враховуючи, що у складі тесту присутній розпушувач, заповнювати форми не варто до самих бортів.
Заповнені форми потрібно помістити в розігріту до 2000С на 20 хвилин. Готові вафлі дуже легко витягувати з форм, просто «вивертаючи їх навиворіт».
Підіб'ємо підсумки
Отже, прийнявши рішення обзавестися таким девайсом, як вафельниця для віденських вафель, слід:
- Вибрати вафельницю, яка буде задовольняти потребам і не поспішати купувати перший-ліпший прилад (тобто вирішити, якою вона повинна бути форми, обсягу, потужності, яким набором функцій буде оснащена);
- Ставши володарем вафельниці, вибрати «свій» підходящий рецепт і добавки до вафель;
- Готувати із задоволенням і не забувати частувати своїми творіннями дорослих, а головне дітей!
Вдалого вибору та легкого приготування смачних вафельок!