08 март 2019 2 690

Як приготувати віденські вафлі в электровафельнице: рецепти та поради

Вафлі з упевненістю можна віднести до самого популярного десерту серед людей всіх віків. Рецептів та різновидів цієї солодощі існує безліч.

А приготувати їх удома зовсім не складно: треба тільки мати під рукою вафельницю, вдалий і перевірений рецепт, трішки натхнення і гарний настрій. Тільки при такому поєднанні всього самого необхідного можна розраховувати на відмінний результат.

Історія цієї чудової солодощі зародилася в Стародавній Греції. Тоді вафлі готували з додаванням пряних трав і сиру, тому сучасну солодкість вони нагадували дуже смутно. Після рецепти доопрацьовувалися і поліпшувалися, змінювалися та ускладнювалися, і перші солодкі вафлі стали готувати вже в Європі.

Перше місце по праву можна віддати середньовічної Франції. Тоді покуштувати цей чудовий смак могли дозволити собі тільки королі та наближені до них люди. Це ласощі вважалося вишуканим і привілейованими.

А зараз ми можемо придбати вафлі мало не на кожному кроці, але от питання – смачні вони? Тим більше, що різноманітність рецептів, способів і форм приготування дозволяє догодити найвимогливішому гурманові.

На ваш вибір пропонується кілька рецептів віденських вафель для приготування їх будинку. Всі рецепти цікаві, смачні і зовсім не складні в приготуванні. А також кілька порад, які стануть в нагоді кожній хазяєчці.

М'які віденські вафлі для электровафельницы
Інгредієнти Кількість
борошна першого сорту - 3 склянки
цукру - 1 склянка
яєць - 6 шт.
теплого молока - 2 склянки
вершкового масла - 1 пачка
розпушувача - трохи
ванільний цукор - за бажанням
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 272 Ккал

Такі вафлі ніби тануть у роті, так приступимо ж до створення чарівної солодощі.

Змішайте вершкове масло з цукром, додайте яйця і тепле молоко. Гарненько збивши суміш, що вийшла, можна додавати борошно. Але перед цим перевірте, не скрипить цукор на зубах. Розпушувач і ванільний цукор теж пора пустити в справу. Якщо борошно просіяти, то вона збагатиться киснем і тісто вийде повітряним.

Коли тісто стане однорідним, можна заливати його в вафельницю або викладати ложкою. Кількість тіста залежить від обсягу формочок. На око потрібно прикинути, що при випіканні вафлі трохи збільшуються в об'ємі, тому не лийте тісто через край.

Випікати потрібно згідно з інструкцією до вафельниці, приблизно 3 – 5 хвилин, до появи золотистої скоринки апетитною і приємного аромату свіжоспечених віденських вафель.

Рецепт віденських вафель на кефірі

Цей рецепт вважається найшвидшим, так як при приготуванні час очікування максимально скорочено, наприклад, вам не потрібно збивати яйця кілька хвилин або чекати коли дріжджі піднімуться.

Такі вафлі зручно випікати вранці, і подавати на сніданок политі сиропом або медом. Крім того, цей рецепт універсальний. Замість кефіру в тесті можна використовувати будь-які кисломолочні продукти.

Для приготування таких вафель нам буде потрібно:

  • 2 склянки борошна;
  • 1 стакан кефіру (нежирного);
  • Пів пачки вершкового маска або маргарину;
  • Цукор (за смаком);
  • Ванільний цукор (за бажанням);
  • Трохи розпушувача;
  • Пів чайної ложки соди;
  • Щіпка солі (за смаком).

Всі сипучі інгредієнти перемішайте в глибокій чашці або мисці (борошно, сода, сіль).

Окремо збийте яйця з кефіром і цукром і з'єднайте рідке і сипуча складові майбутніх вафель. Після ретельного змішування додайте розтоплене вершкове масло.

Тісто повинне вийти м'яким і тягучим.

Випікайте вафлі 3 – 5 хвилин, згідно інструкції. Подавати до столу такі вафлі можна з будь-якою начинкою, починаючи від будь-якого солодкого сиропу і закінчуючи посипанням з цукрової пудри.

Сирні віденські вафлі в электровафельнице

Потіште себе і своїх рідних людей смачною випічкою, яку можна приготувати без особливих зусиль. Робити це просто обов'язково, коли під рукою є все необхідне (вафельниця, рецепт і продукти), а також у вашому розпорядженні зовсім трохи вільного часу і бажання порадувати себе і домочадців.

Сирні вафлі відрізняються від звичайних своїм неповторним смаком і повітряної структурою. Сирне тісто завжди виходить ніжним і м'яким, нагадуючи нам дитинство і сирні кулінарні експерименти мами.

Якщо планується приготування більшої кількості віденських вафель з сиром, всі інгредієнти збільште пропорційно рецептом.

Отже, в нашому розпорядженні повинно бути:

  • 2 пачки нежирного сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • Цукор (за смаком);
  • Ванільний цукор (за бажанням);
  • 3 яйця;
  • 100 г борошна;
  • Щіпка солі (за смаком).

Вершкове масло змішайте з цукром і сіллю. Після цього розбийте в масло яйця і додайте сир. Якщо він грубозернистий (сільський), то подрібніть його з допомогою виделки.

Отриману структуру майбутнього вафельного тексту найкраще збити з допомогою міксера або блендера.

Поступово ввести муку і ще раз перемішати.

Готове тісто має вийти, як густа сметана по консистенції. Краще нехай воно буде трохи рідкуватим, ніж занадто густим. Тоді набагато легше розподіляти його по форам.

Формочки вафельниці не забувайте змащувати олією. Розігрійте электровафельницу і викладіть тісто.

Випікати вафлі необхідно протягом 4-5 хвилин, згідно з правилами випікання для вашої вафельниці.

Готові вафлі можна полити сиропом, гарячим шоколадом, медом або з кульками морозива і свіжими фруктами. У будь-якому випадку вийде смачно і ситно, і всі ваші ласуни залишаться задоволеними.

До свята приготуйте десерт «Молочна дівчинка» рецепт торта простий, але разом з тим він один з найбільш смачних.

Як приготувати цукровий сироп для просочення бісквітних коржів для торта.

Читайте цікаві поради випічки на сметані, наші рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Корисні поради

  1. В класичний рецепт вафель завжди входять три непорушні елемента: борошно, яйця і цукор. Якщо ви хочете отримати незвичайний смак, який приємно здивує і порадує всіх любителів солодкого і цікавого, то додайте горіхи, апельсинову або лимонну цедру, ваніль, шоколад або какао та інші натуральні добавки, які зможуть відновити звичний смак домашніх віденських вафель;
  2. Якщо хочеться отримати хрусткі вафлі, то додайте в тісто трохи крохмалю разом з борошном;
  3. Всі інгредієнти тіста для вафель повинні бути приблизно однакової температури, наприклад кімнатної. Тому перед приготуванням заздалегідь дістаньте з холодильника молоко, яйця та олію;
  4. Обов'язково прогрівайте вафельницю перед випіканням, а також змащуйте формочки рослинним маслом, для того щоб вафельки рівномірно пропеклися, а їх скоринка придбала приємний золотистий колір і була трохи хрусткою.

Порадуйте близьких своїми кулінарними здібностями і приємного вам чаювання з чарівними віденськими вафельками!

Що ще почитати: