Як приготувати запіканку з сирої картоплі
Ми звикли до того, що найчастіше в запіканку ми додаємо вже приготовлені продукти або ж наполовину приготовані. Така запіканка готується лічені хвилини і подається до столу. Але не сьогодні! Сьогодні ми навчимо вас готувати запіканку з сирих продуктів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплин - | 6 шт. |
капусти білокачанної - | 470 г |
лука - | 1 шт. |
яєць - | 2 шт. |
борошна - | 40 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 71 Ккал |
Як приготувати запіканку з сирої картоплі і капусти:
- Картоплю вимити і зняти шкірку, а потім натерти на тертці. Можна як крупно, так і дрібно, це не має значення;
- З лука зняти лушпиння і дрібно порубати його, а краще теж натерти. Вмішати в картоплю;
- Капусту помити, потім дрібно нашаткувати і відправити на сковороду. Додати трохи олії і протушкувати капусту до м'якості. Можна додати спеції;
- Вбити яйця в картоплю і перемішати, приправити;
- Також сюди ж додати пару ложок борошна, щоб маса не була занадто рідкою. Якщо з картоплі виділився сік, його потрібно злити;
- У форму з маслом спочатку потрібно викласти половину картопляної маси, потім розкласти м'яку капусту рівним шаром, закрити всі залишками картоплі;
- У розігріту до 180 за Цельсієм духовку відправити запікатися мінімум на сорок хвилин.
Запіканка з тертої сирої картоплі з сиром
- 5 картоплин;
- 90 г сиру;
- 2 зубки часнику;
- 2 яйця;
- 15 г кропу;
- 45 мл майонезу.
Час – 1 год 10 хв.
Калорійність – 190 ккал/100 р.
Алгоритм дій:
- Сир дрібно натерти. Бажано спочатку зрізати з нього парафінову скоринку;
- Очищені зубчики часнику теж потрібно натерти;
- Змішати половину сиру з одним яйцем і дрібно порубаним кропом. Кріп можна взяти і сушений, але тоді його потрібно менше по масі;
- Додати до цієї суміші майонез і часник, добре перемішати;
- З картоплі зчистити шкірку, крупно натерти її. Змішати його з іншими інгредієнтами;
- Викласти масу у форму для запікання. Шар не повинен бути товстим, тому форму треба брати побільше. Наприклад, на кіш;
- Залишки сиру змішати з другим яйцем і покрити цією масою запіканку, рівномірно розподілити;
- Прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 за Цельсієм.
Запіканка з картоплі з фаршем та сиром
- 230 г яловичини;
- 10 г зелені;
- 220 г свинини;
- 230 г сиру;
- 650 г картоплі;
- 1 цибуля;
- 120 мл сметани.
Час – 1 год 25 хв.
Калорійність – 164 ккал/100 р.
Порядок дій:
- Цибулю почистити, сполоснути і порізати крупно;
- Зелень теж сполоснути, порубати її;
- Свинину вимити, видалити з неї зайвий жир, обсушити;
- Яловичину теж сполоснути, видалити все зайве;
- Помістити цибулю, зелень і обидва виду м'яса в блендер або м'ясорубку, компоненти необхідно перекрутити або перебити у фарш;
- У готову масу додати спеції за смаком і все вимішати руками;
- Сир позбавити від упаковки, подрібнити його на тертці;
- Картоплю очистити, нарізати тонкими кільцями і промити від крохмалю;
- Форму для випічки змастити маслом і викласти в неї картоплю;
- Зверху змастити її сметаною і приправити за смаком;
- Далі посипати сиром і знову викласти картоплю;
- Знову повторити шар сметану зі спеціями і вкрити все фаршем, красиво розрівняти його;
- Посипати фарш залишками ще невеликою кількістю сиру і розкласти останні кільця картоплі;
- Знову змастити їх сметаною, приправити спеціями;
- Далі велика сирна гірка і відправка в духову шафу на сорок п'ять хвилин;
- Температура всередині шафи повинна досягати двохсот градусів;
- Готовність страви необхідно перевіряти ножем;
- Готову запіканку вийняти з духовки, дати постояти хвилин п'ятнадцять, і після цього можна нарізати її і подавати до столу.
Картопляна запіканка з грибами і сиром
- 420 г грибів;
- 60 г вершкового масла;
- 6 картоплин;
- 120 мл сметани;
- 1 цибулина;
- 40 г сухарів;
- 240 г сиру.
Час – 1 ч.
Калорійність – 144 ккал/100 р.
Метод готування:
- Гриби зачистити і гострим ножем наріжте їх пластинками;
- Цибулю очистити, нарізати його півкільцями;
- Форму рясно змастити олією і посолити;
- Картоплю очистити, вимити й нарізати тонкими кільцями;
- Викласти кільця на рушник і промокнути їх серветками;
- Далі викласти його на дно форми, посолити і викласти зверху гриби;
- Гриби теж посолити і викласти на них подрібнену цибулю;
- Останнім шаром нехай буде подрібнений на тертці сир;
- Верх запіканки змастити сметаною, рівномірно розподіливши її по поверхні;
- Посипати все сухарями;
- Прибрати форму в гарячу духовку на тридцять хвилин.
Спробуйте приготувати вишукану шарлотку з апельсинами — дуже смачне і ніжне блюдо.
Читайте як приготувати смаженого морського окуня — простий покроковий рецепт з фото і відео.
Читайте як приготувати класичний фінський суп з вершками.
Запіканка з сирої картоплі з кабачками
- 1 кабачок;
- 120 г сиру;
- 3 томата;
- 3 картоплі;
- 50 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 220 мл молока;
- 3 шматочки часнику;
- 15 г борошна.
Час – 1 год 50 хв.
Калорійність – 80 ккал/100 р.
Готування:
- Масло покласти в сотейник і помістити його на газ;
- Включити маленький вогонь і розчинити його повністю;
- Додати до нього борошно, розмішуючи, щоб не перетворилася в суцільний клубок;
- Поступово влити молоко, постійно помішуючи компоненти;
- Посолити і розмішуючи, довести соус до густої консистенції;
- Потім зняти з вогню і остудити вміст сотейника;
- Кабачок вимити, зрізати шкірку і нарізати кільцями;
- Томати вимити, видалити плодоніжки і теж нарізати плоди кільцями;
- Картоплю почистити, нарізати дуже тонкими кільцями;
- Тепер покласти овочі в форму, чергуючи шари. Почати потрібно з кабачків, потім томати та картопля;
- Заповнити форму кільцями овочів до самого верху;
- У соус додати яйце, спеції за смаком і часник, який потрібно очистити і тільки тоді пускати його через прес;
- З'єднати компоненти, щоб вийшов однорідний соус;
- Полити їм овочі в форму, рівномірно розподіливши соус по поверхні;
- Сир натерти і рясно посипати їм вміст форми;
- Прибрати в духовку майбутню запіканку на сорок хвилин при 190 за Цельсієм.
Рецепт картопляної запіканки з сосисками
- 1 цибулина;
- 550 мл бульйону;
- 4 сосиски;
- 900 р картоплі;
- 1 зубчик часнику;
- 60 г сиру;
- 45 мл олії;
- 1 морквина.
Час – 1 год 15 хв.
Калорійність – 103 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Цибуля позбавити від його екологічної упаковки, вимити і нарізати дрібними кубиками;
- Морквину сполоснути, нарізати його кільцями або кубиками після очищення;
- Сосиски позбавити від упаковки, нарізати кільцями;
- Часник почистити і подрібнити з пресом;
- Масло влити в сковороду, всипати морква, сосиски і цибулю;
- Обсмажувати протягом десяти хвилин;
- За цей час картоплю почистити, крупно нарізати і промити від крохмалю;
- Змішати вміст сковороди з картоплею і помістити все це в форму для запікання;
- Налити в форму бульйон її і прибрати в духовку на тридцять хвилин;
- За цей час натерти сир і через півгодини всипати їм картоплю з сосисками;
- Повернути запіканку на десять хвилин у духовку, після цього страву готове.
Запіканка з сирої картоплі – це не тільки смачно і просто, але і досить бюджетно. Спробуйте це страва, воно дійсно варте вашої уваги.