15 июнь 2019 1 577

Як приготувати соковиті тефтелі з капустою

Звичайні м'ясні тефтелі можна ситно доповнити, використовуючи простий і дешевий інгредієнт – білокачанну капусту. Невелика кількість цього листового овоча надає не тільки оригінальний смак, але і дарує додаткову соковитість і обсяг. Це треба спробувати!

Тушковані тефтелі з капустою
Інгредієнти Кількість
помідорів - 3 шт.
філе курячого - 0,5 кг
моркви - 1 шт.
лука - 1 шт.
часнику - 1 зубець
спецій - за смаком
капусти - 0,4 кг
сметани - 60 мл
води - 0,5 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Як приготувати:

  1. Філе промити, прибрати вологу серветками. Перемолоти його на м'ясорубці у фарш або подрібнити в блендері. Щоб отримати ніжні тефтелі, краще двічі прокрутити.
  2. Очищений часник дрібно порубати, але можна пропустити його і через м'ясорубку.
  3. Капусту порізати на великі шматочки і теж перемолоти їх. Змішати з фаршем і часником.
  4. З отриманого фаршу вологими руками сформувати невеликі тюфтельки.
  5. Натерти на тертці помідори, шкірку і видаливши плодоніжки.
  6. Цибулю без лушпиння дрібно порубати.
  7. Очищену моркву дрібно натерти. Разом з цибулею і помідорами відправити на сковорідку.
  8. Обсмажити овочеву масу, потім приправити її, влити сюди сметану.
  9. Через дві хвилини покласти в томатно-сметанную масу тефтелі і налити воду. Вони «потонуть» наполовину. Закрити сковорідку кришкою. Готувати на середньому вогні близько сорока хвилин.
  10. Приправити і подавати з будь-яким гарніром.

Як приготувати в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фаршу м'ясного 0,6 кг
рису 0,1 кг
капусти 360 г
цибулин 1 шт.
яєць 1 шт.
спецій за смаком
томатної пасти 30 г
сметани 0,2 л

Часу: 50 хв.

Калорій: 164.

Також дуже смачно виходять тефтелі з фаршу з рисом.

Спробуйте приготувати тефтелі в сметанному соусі. Тут ви знайдете рецепт з фото.

Тефтелі з підливою в мультиварці можна зробити за цим рецептом.

Як приготувати:

  1. Дуже тонко нашаткувати капусту, спершу її вимивши.
  2. Рис перебрати і промити під проточною водою. Відварити її в підсоленій воді до напівготовності.
  3. Дрібно порізати цибулину без лушпиння.
  4. Змішати капусту з фаршем, цибулею і рисом. Вбити сюди яйце і додати спеції. Вимішати.
  5. Сформувати мокрими руками тефтелі невеликого розміру і перекласти їх у форму для запікання.
  6. Сметану змішати з томатною пастою, приправити. Отриманим соусом полити щедро тефтелі.
  7. Відправити їх у духовку. Запікати сорок хвилин при середній температурі.
  8. Вимкнути духовку, дати їм ще постояти хвилин п'ять, потім подавати.

Рецепт для мультиварки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 3 шт.
батона 2 шматочка
рису 0,1 кг
молока 60 мл
цибулин 3 шт.
капусти білокачанної 0,3 кг
томатної пасти 30 г
фаршу (яловичина+свинина) 0,7 кг
яєць 1 шт.
олії соняшникової 20 мл
води 0,5 л
спецій за смаком

Часу: 55 хв.

Калорій: 123.

Як приготувати:

  1. Спочатку бажано другий раз перекрутити фарш через м'ясорубку.
  2. Очищену моркву і два без лушпиння цибулі теж пропустити через м'ясорубку і вмішати до фаршу.
  3. Батон замочити в молоці хвилин на сім, потім віджати і додати до загальної маси.
  4. Вбити сюди яйце, додати приправи. Капусту дрібно порубати і перемішати.
  5. Отриману масу відбити про рівну поверхню, а потім вмішати сюди промитий сирий рис.
  6. Інші морквини теж очистити. Натерти їх. Останню цибулину порізати півкільцями. Обидва продукту перекласти на сковорідку.
  7. Додати трохи олії і обсмажити овочеву масу.
  8. Мокрими руками з фаршу сформувати невеликі кульки.
  9. Обсмажити їх на окремій сковорідці на сильному вогні до зарум'янювання з двох сторін.
  10. Перекласти тефтелі в чашу мультиварки, а зверху розподілити засмажку з цибулі і моркви.
  11. У воді розмішати томатну пасту. Якщо є можливість, воду можна замінити бульйоном для ситності.
  12. Приправити томатну масу і вилити її до тефтелі.
  13. Вибрати режим «Гасіння», закрити кришку і готувати сорок хвилин. Після сигналу мультиварки можна відразу подавати тефтелі з капустою до столу.

Тушкована капуста з тюфтельками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 2 шт.
капусти білокачанної 1 кг
петрушки 1 пучок
спецій за смаком
соняшникової олії 15 мл
часнику 2 зубці
яєць 1 шт.
кетчупу 0,1 л
цибулин 2 шт.
фаршу м'ясного 0,6 кг
чебрецю 2 гілочки

Часу: 1 ч.

Калорій: 105.

Як приготувати:

  1. Дрібно і тонко нашаткувати капусту.
  2. Влити в сотейник з товстими стінками соняшникову олію і на ньому обсмажити капусту до м'якості. Приправити.
  3. Очищену моркву натерти крупно і теж обсмажити до м'якості. Перекласти до капусти.
  4. Цибулину нашаткувати півкільцями і теж обсмажити, потім перекласти до овочів.
  5. У фарш вбити яйце і додати прянощі, перемішати. Скачати мокрими руками однакові кульки.
  6. Кульки необхідно обсмажити на олії до рум'янцю на середньому або великому вогні.
  7. Очищені зубчики часнику розрізати на кілька частин і перекласти їх до тефтелі.
  8. Сюди ж потрібно покласти чебрець.
  9. Далі додати кетчуп і дрібно порізану петрушку.
  10. Потім тефтелі перекласти до овочів і акуратно перешкодити.
  11. Накрити кришкою і тушкувати все разом не більше двадцяти хвилин. Подавати до столу.

Подивившись відео, ви познайомитеся зі ще одним способом приготування капусти, тушкованої з тюфтельками:

Тефтелі з грибами і капустою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
фаршу 0,5 кг
хліба 0,1 кг
капусти 0,8 кг
грибів 0,3 кг
спецій за смаком
сметани 0,1 л
яєць 2 шт.

Часу: 30 хв.

Калорій: 110.

Як приготувати:

  1. Вимочити хліб в сметані протягом десяти хвилин. Сметану бажано брати 10%.
  2. Потім хліб вмішати до фаршу. Вбити яйця і приправити.
  3. Капусту дрібно порубати, точно так само подрібнити і гриби. Додати до м'яса і гарненько перемішати.
  4. З отриманої маси сформувати невеликі тюфтельки.
  5. Їх слід обсмажити з обох сторін на сковороді до рум'яності. Смажити потрібно під кришкою близько семи хвилин з кожного боку, при необхідності потрібно додавати по ложці води.
  6. Подавати з картопляним пюре і улюбленим соусом.

Спосіб приготування з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свинячого фаршу 0,2 кг
сухарів панірувальних 30 г
капусти 150 г
спецій за смаком
олії соняшникової 65 мл
сиру копченого 80 г
яєць 1 шт.
хліба білого 1 скибочка

Часу: 45 хв.

Калорій: 259.

Як приготувати:

  1. Тонко нашаткувати капусту відварити її у воді з сіллю протягом чотирьох хвилин. Потім дати стекти.
  2. У мисці змішати фарш з яйцем, капустою і хлібом, заздалегідь замоченим у воді і віджатим.
  3. Приправити і всипати панірувальні сухарі. Вручну якісно перемішати.
  4. Розділити фарш на однакові кульки.
  5. Копчений сир порізати на невеликі кубики. Кожен кубик потрібно загорнути всередину кульки з фаршу, він не повинен стирчати.
  6. Розжарити масло в сковороді на середньому вогні і опустити сюди тефтелі.
  7. Обжарка кожній порції займає не більше двадцяти хвилин, обов'язково потрібно перевернути на іншу сторону.
  8. Подавати з овочами-гриль.
Любителі сиру можуть доповнити цим продуктом практично кожен рецепт. Наприклад, твердий сир можна натерти і присипати його зверху на гарячі тефтелі, він встигне розтанути. Можна під час гасіння, приблизно за п'ять хвилин до готовності, покласти зверху пластинки сиру.

Краще всього використовувати моцарелу, він тане досить швидко і добре тягнеться. Також цей сир можна класти і всередину кожної кульки, як в останньому рецепті. А якщо використовувати фету, бринзу та інші ропні сири, то їх краще подавати окремо на тарілці, щоб кожен зміг присипати свою страву за смаком.

На відео — дуже простий і швидкий рецепт з приготування смачних тефтель з капустою:

Капустяні тефтелі – це оригінальний спосіб подати всім відоме і звичне блюдо. До того ж це додаткові вітаміни, які особливо важливі в зимовий період.

Що ще почитати: