Як приготувати соковиті тефтелі з капустою
Звичайні м'ясні тефтелі можна ситно доповнити, використовуючи простий і дешевий інгредієнт – білокачанну капусту. Невелика кількість цього листового овоча надає не тільки оригінальний смак, але і дарує додаткову соковитість і обсяг. Це треба спробувати!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
помідорів - | 3 шт. |
філе курячого - | 0,5 кг |
моркви - | 1 шт. |
лука - | 1 шт. |
часнику - | 1 зубець |
спецій - | за смаком |
капусти - | 0,4 кг |
сметани - | 60 мл |
води - | 0,5 л |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 65 Ккал |
Як приготувати:
- Філе промити, прибрати вологу серветками. Перемолоти його на м'ясорубці у фарш або подрібнити в блендері. Щоб отримати ніжні тефтелі, краще двічі прокрутити.
- Очищений часник дрібно порубати, але можна пропустити його і через м'ясорубку.
- Капусту порізати на великі шматочки і теж перемолоти їх. Змішати з фаршем і часником.
- З отриманого фаршу вологими руками сформувати невеликі тюфтельки.
- Натерти на тертці помідори, шкірку і видаливши плодоніжки.
- Цибулю без лушпиння дрібно порубати.
- Очищену моркву дрібно натерти. Разом з цибулею і помідорами відправити на сковорідку.
- Обсмажити овочеву масу, потім приправити її, влити сюди сметану.
- Через дві хвилини покласти в томатно-сметанную масу тефтелі і налити воду. Вони «потонуть» наполовину. Закрити сковорідку кришкою. Готувати на середньому вогні близько сорока хвилин.
- Приправити і подавати з будь-яким гарніром.
Як приготувати в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фаршу м'ясного | 0,6 кг |
рису | 0,1 кг |
капусти | 360 г |
цибулин | 1 шт. |
яєць | 1 шт. |
спецій | за смаком |
томатної пасти | 30 г |
сметани | 0,2 л |
Часу: 50 хв.
Калорій: 164.
Також дуже смачно виходять тефтелі з фаршу з рисом.
Спробуйте приготувати тефтелі в сметанному соусі. Тут ви знайдете рецепт з фото.
Тефтелі з підливою в мультиварці можна зробити за цим рецептом.
Як приготувати:
- Дуже тонко нашаткувати капусту, спершу її вимивши.
- Рис перебрати і промити під проточною водою. Відварити її в підсоленій воді до напівготовності.
- Дрібно порізати цибулину без лушпиння.
- Змішати капусту з фаршем, цибулею і рисом. Вбити сюди яйце і додати спеції. Вимішати.
- Сформувати мокрими руками тефтелі невеликого розміру і перекласти їх у форму для запікання.
- Сметану змішати з томатною пастою, приправити. Отриманим соусом полити щедро тефтелі.
- Відправити їх у духовку. Запікати сорок хвилин при середній температурі.
- Вимкнути духовку, дати їм ще постояти хвилин п'ять, потім подавати.
Рецепт для мультиварки
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 3 шт. |
батона | 2 шматочка |
рису | 0,1 кг |
молока | 60 мл |
цибулин | 3 шт. |
капусти білокачанної | 0,3 кг |
томатної пасти | 30 г |
фаршу (яловичина+свинина) | 0,7 кг |
яєць | 1 шт. |
олії соняшникової | 20 мл |
води | 0,5 л |
спецій | за смаком |
Часу: 55 хв.
Калорій: 123.
Як приготувати:
- Спочатку бажано другий раз перекрутити фарш через м'ясорубку.
- Очищену моркву і два без лушпиння цибулі теж пропустити через м'ясорубку і вмішати до фаршу.
- Батон замочити в молоці хвилин на сім, потім віджати і додати до загальної маси.
- Вбити сюди яйце, додати приправи. Капусту дрібно порубати і перемішати.
- Отриману масу відбити про рівну поверхню, а потім вмішати сюди промитий сирий рис.
- Інші морквини теж очистити. Натерти їх. Останню цибулину порізати півкільцями. Обидва продукту перекласти на сковорідку.
- Додати трохи олії і обсмажити овочеву масу.
- Мокрими руками з фаршу сформувати невеликі кульки.
- Обсмажити їх на окремій сковорідці на сильному вогні до зарум'янювання з двох сторін.
- Перекласти тефтелі в чашу мультиварки, а зверху розподілити засмажку з цибулі і моркви.
- У воді розмішати томатну пасту. Якщо є можливість, воду можна замінити бульйоном для ситності.
- Приправити томатну масу і вилити її до тефтелі.
- Вибрати режим «Гасіння», закрити кришку і готувати сорок хвилин. Після сигналу мультиварки можна відразу подавати тефтелі з капустою до столу.
Тушкована капуста з тюфтельками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 2 шт. |
капусти білокачанної | 1 кг |
петрушки | 1 пучок |
спецій | за смаком |
соняшникової олії | 15 мл |
часнику | 2 зубці |
яєць | 1 шт. |
кетчупу | 0,1 л |
цибулин | 2 шт. |
фаршу м'ясного | 0,6 кг |
чебрецю | 2 гілочки |
Часу: 1 ч.
Калорій: 105.
Як приготувати:
- Дрібно і тонко нашаткувати капусту.
- Влити в сотейник з товстими стінками соняшникову олію і на ньому обсмажити капусту до м'якості. Приправити.
- Очищену моркву натерти крупно і теж обсмажити до м'якості. Перекласти до капусти.
- Цибулину нашаткувати півкільцями і теж обсмажити, потім перекласти до овочів.
- У фарш вбити яйце і додати прянощі, перемішати. Скачати мокрими руками однакові кульки.
- Кульки необхідно обсмажити на олії до рум'янцю на середньому або великому вогні.
- Очищені зубчики часнику розрізати на кілька частин і перекласти їх до тефтелі.
- Сюди ж потрібно покласти чебрець.
- Далі додати кетчуп і дрібно порізану петрушку.
- Потім тефтелі перекласти до овочів і акуратно перешкодити.
- Накрити кришкою і тушкувати все разом не більше двадцяти хвилин. Подавати до столу.
Подивившись відео, ви познайомитеся зі ще одним способом приготування капусти, тушкованої з тюфтельками:
Тефтелі з грибами і капустою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
фаршу | 0,5 кг |
хліба | 0,1 кг |
капусти | 0,8 кг |
грибів | 0,3 кг |
спецій | за смаком |
сметани | 0,1 л |
яєць | 2 шт. |
Часу: 30 хв.
Калорій: 110.
Як приготувати:
- Вимочити хліб в сметані протягом десяти хвилин. Сметану бажано брати 10%.
- Потім хліб вмішати до фаршу. Вбити яйця і приправити.
- Капусту дрібно порубати, точно так само подрібнити і гриби. Додати до м'яса і гарненько перемішати.
- З отриманої маси сформувати невеликі тюфтельки.
- Їх слід обсмажити з обох сторін на сковороді до рум'яності. Смажити потрібно під кришкою близько семи хвилин з кожного боку, при необхідності потрібно додавати по ложці води.
- Подавати з картопляним пюре і улюбленим соусом.
Спосіб приготування з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
свинячого фаршу | 0,2 кг |
сухарів панірувальних | 30 г |
капусти | 150 г |
спецій | за смаком |
олії соняшникової | 65 мл |
сиру копченого | 80 г |
яєць | 1 шт. |
хліба білого | 1 скибочка |
Часу: 45 хв.
Калорій: 259.
Як приготувати:
- Тонко нашаткувати капусту відварити її у воді з сіллю протягом чотирьох хвилин. Потім дати стекти.
- У мисці змішати фарш з яйцем, капустою і хлібом, заздалегідь замоченим у воді і віджатим.
- Приправити і всипати панірувальні сухарі. Вручну якісно перемішати.
- Розділити фарш на однакові кульки.
- Копчений сир порізати на невеликі кубики. Кожен кубик потрібно загорнути всередину кульки з фаршу, він не повинен стирчати.
- Розжарити масло в сковороді на середньому вогні і опустити сюди тефтелі.
- Обжарка кожній порції займає не більше двадцяти хвилин, обов'язково потрібно перевернути на іншу сторону.
- Подавати з овочами-гриль.
Краще всього використовувати моцарелу, він тане досить швидко і добре тягнеться. Також цей сир можна класти і всередину кожної кульки, як в останньому рецепті. А якщо використовувати фету, бринзу та інші ропні сири, то їх краще подавати окремо на тарілці, щоб кожен зміг присипати свою страву за смаком.
На відео — дуже простий і швидкий рецепт з приготування смачних тефтель з капустою:
Капустяні тефтелі – це оригінальний спосіб подати всім відоме і звичне блюдо. До того ж це додаткові вітаміни, які особливо важливі в зимовий період.