Скільки часу і як правильно варити холодець в скороварці
Щоб приготувати улюблений холодець, тепер не потрібно виварювати його цілий день. Скороварка зменшить витрати часу у кілька разів! До того ж, холодець в неї виходить прозорий, гарний, рівний. Він дійсно може стати царем на столі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячих ніжок - | 2 шт. |
моркви - | 1 шт. |
м'яса (будь-якого) - | 270 г |
лука - | 1 шт. |
часнику - | 4 зубця |
зелені - | 20 г |
перцю чорного - | 6 горошин |
лавра - | 2 аркуша |
Час приготування: 1200 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Приготування:
- Ніжки слід добре вимити, почистити. Їх потрібно замочити години на три, після чого знову промити;
- З лука потрібно зняти майже всю лушпиння, залишивши останній шар. Він дасть приємний колір майбутнього страви;
- З моркви слід зняти всю шкірку;
- У скороварку потрібно покласти промите м'ясо та ніжки, залити їх приблизно двома літрами води;
- Коли вона закипить, її потрібно злити і залити нову порцію води;
- Сюди ж у воду тепер потрібно покласти цибулю, перець, моркву, листи лавра. Все посолити;
- Закрити пристрій кришкою, вибрати режим «Гасіння» з таймером на сорок п'ять хвилин;
- Якщо використовується звичайна скороварка, її потрібно поставити на вогонь і витримати одну годину;
- Зняти з вогню ємність або просто вимкнути її, але не відкривати кришку. У такому положенні залишити мінімум на шість годин. Однак, цей етап дотримувати необов'язково;
- Процідити бульйон, коренеплоди викинути, як і спеції;
- М'ясо слід зняти з кісток. Це можна зробити як ножем, так і руками;
- Викласти в тарілки м'ясо;
- Сюди ж порційно розкласти рубаний часник і зелень;
- Все залити бульйоном і прибрати в холодильник хоча б на чотири години.
Скільки часу варити в мультиварці скороварці
- 1800 р яловичини на кістці;
- 2 листків лавра;
- 2 головки часнику;
- 3 цибулини;
- 1 велика морква;
- 30 г солі.
Час – 10 ч.
Калорійність – 158 ккал/100 р.
Порядок дій:
- Промити м'ясо і трохи поскоблить його щіткою;
- З цибулин потрібно зняти лушпиння;
- Почищену моркву розрізати на кілька частин;
- В мультиварці встановити режим «Гасіння» з таймером на п'ять годин;
- Перекласти в чашу пристрою шматки м'яса, залити їх чотирма літрами води, додати сюди коренеплоди, сіль, спеції за бажанням. Можна використовувати запашний перець;
- Через час відкрити кришку, покласти листи лавра, варити ще годину;
- З бульйону вийняти м'ясо на тарілку, щоб воно охолонуло. Моркву теж витягнути, все інше можна викинути. Сам бульйон процідити;
- Витягнути всі хрящі та кістки з м'яса, всі м'які частини поділити на волокна;
- Розкласти ці волокна порційно в мисочки, додати трохи рубаного часнику і красиво порізану моркву;
- Розлити бульйон з мисочкам, дати їм охолонути спочатку при кімнатній температурі, після цього прибрати в холодильник до повного застигання.
Рецепт холодцю з курки в скороварці
- 1 тушка курки;
- 1 корінь петрушки;
- 2 моркви;
- 900 г курячих спинок;
- 2 цибулі;
- 3 зубці часнику;
- 15 г солі.
Час приготування – 8 ч.
Калорійність – 124 ккал/100 р.
Алгоритм дій:
- Промити тушку курки, розрізати її на кілька частин. Ці великі шматки слід покласти в скороварку;
- Спинки теж потрібно помити і розрізати на дві-три частини, покласти до решти курці. Замість спинок можна використовувати лапки або крильця, важливо, щоб були кістки і хрящі, в яких знаходиться желатин;
- Вимити цибулю з морквою. Цибулю потрібно залишити в лушпинні, а з моркви слід зчистити шкірку;
- Корінь петрушки теж помити, можна залізної щіточкою;
- Всі ці коренеплоди з сіллю і спеціями, додати до курки;
- Залити водою всі продукти. Вода повинна бути на сантиметр нижче найвищої позначки в скороварці;
- Включити сильний вогонь і поставити на нього скороварку. Кришку обов'язково закрити. Хвилин через сорок повинна з'явитися цівка пари, а це значить, що бульйон закипів;
- Тоді потрібно зменшити вогонь до мінімуму, тримати скороварку на ньому приблизно дві години;
- Вимкнути вогонь і дочекатися, поки тиск впаде. За цей час бульйон встигне охолонути;
- Відкрити кришку, витягнути всі інгредієнти, а бульйон процідити через подвійний шар марлі;
- Морква нарізати кружечками, але можна використовувати фігурний ніж. Перекласти в тарілки, де буде застигати холодець. Сюди ж, за бажанням, можна додати варені яйця, нарізані кружечками, і зелень;
- М'ясо потрібно зняти з кісток і розкласти порційно по тарілках;
- У кожну тарілку потрібно покласти по часточці очищеного часнику;
- Розлити бульйон по ємностей і прибрати їх в холодильник годин на п'ять.
Як варити холодець з свинини та курячих ніжок
- 2000 р свинячих ніжок;
- 5 головок часнику;
- 30 горошин чорного перцю;
- 450 г м'яса свинячого;
- 2 цибулі;
- 3 курячі лапки;
- 4 моркви;
- 4 листків лавра.
Час – 9 ч.
Калорійність – 176 ккал/100 р.
Послідовність дій:
- Шматки м'яса промити і перекласти в скороварку, вони повинні бути великими;
- Ніжки свинячі і курячі теж слід ретельно промити і покласти до м'яса;
- Цибулю помити і прямо з лушпинням додати до попередніх інгредієнтів;
- З вимитої моркви зчистити шкірку, перекласти її до цибулі, додати сюди ж спеції і трохи солі;
- Закрити кришку і на невеликому вогні варити бульйон три години;
- Після цього кришку потрібно зняти. В ній вже не повинно бути тиску. М'ясо вийняти на тарілку і, коли вона трохи охолоне, розібрати його на невеликі шматочки;
- Трохи присолити м'ясо, можна поперчити. Розкласти по тарілках, можна додати трохи зелені;
- Також в тарілки потрібно покласти кілька шматочків очищеного часнику;
- Залити м'ясо процідженим бульйоном, відправити в холодильник для застигання хоча б на чотири години.
Як приготувати смачний квас в домашніх умовах. Підбірка з рецептів в різних варіантах.
Читайте як приготувати для дітей кей попси в різними начинками. Цей десерт напевно сподобається вашим дітям.
Шоколадні капкейки покрокові рецепти з фото.
Як варити холодець з овочами і желатином в мультиварці скороварці Редмонд
- 4 курячих філе;
- 1 морква;
- 1 п. желатину;
- 1 цибуля;
- 1 б. консервованого зеленого гороху;
- 900 г курячих лапок.
Час – 8 ч.
Калорійність – 124 ккал/100 р.
Приготування:
- Вимиті і почищені курячі лапки потрібно спочатку замочити години на два;
- Філе слід гарненько промити;
- З лука зняти лушпиння, а з моркви – шкірку. Їх разом з лапками і філе потрібно покласти в чашу мультиварки або скороварки;
- З часнику, якщо подобається його смак, знімати лушпиння не потрібно. Можна покласти лише кілька часточок. З інших приправ достатньо всього двох листя лавра. Обидва продукту додавати відразу в чашу;
- Залити водою так, щоб вона покривала продукти;
- Вибрати режим «Гасіння» або «Варка» і готувати продукти п'ять годин;
- Витягнути всі інгредієнти з бульйону. Коли м'ясо трохи охолоне, його потрібно порізати невеликими шматочками. Лапки теж можна використовувати, ретельно видаливши кісточки;
- Цибулю з часником потрібно викинути, а ось морква акуратно порізати;
- Бульйон процідити. У невеликої частини бульйону, приблизно в склянці, слід розчинити желатин і залити його до іншої рідини;
- Шарами в мисочки викладати інгредієнти, в тому числі і горошок. До кожного шару потрібно підливати потроху бульйон, щоб він рівномірно заповнив всі можливі дірочки;
- Прибрати в холодильник на пару годин, в ідеалі – на ніч. Потім ємність з холодцем потрібно опустити на кілька секунд у гарячу воду, щоб легше витягнути страву на плоску тарілку.
Корисні поради
Для наваристого і густого холодцю без додавання желатину обов'язково потрібно брати свинячі ніжки, яловичу голову або інші субпродукти, де є хрящі або кістки. Те ж стосується і курячих лапок.
Щоб приготувати прозорий холодець, краще віддати перевагу курки або яловичини, так як свинячий холодець завжди трохи мутнуватий. Однак, приготування в мультиварці або в скороварці завжди дає прозорий результат, так як білки там осідають.
Для тих, хто вперше зіткнувся з таким способом швидкого готування, потрібно розраховувати час приблизно так: 10-15 хвилин готування в скороварці замінює цілу годину готування в каструлі. Електрична скороварка готує на кілька хвилин швидше газової.
Економія часу, сил і нервів – головні плюси приготування холодцю в мультиварці скороварці. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що страва застигне, подстрахуйте себе пачкою желатину. Ніхто і не помітить його присутності в страві, зате про застиганні можна не переживати. Це смачно, ніжно і дуже святково, якщо для заливки використовувати яку-небудь форму. Приємного апетиту!