03 март 2019 5 257

Як варити холодець зі свинячої рульки

Холодець можна зробити по-різному. Хто його робить з яловичих ніжок, хтось додає куряче м'ясо, а хтось його доповнює свининою. А як зробити смачний холодець, яке сподобається всім без винятку?

Пропонуємо зробити його зі свинячої рульки. Тим більше свиняче м'ясо додасть холодцю наваристого, приємний аромат і просто відмінний смак. Його можна використовувати для повсякденного меню, також він може стати чудовою прикрасою святкового.

Рецепт холодцю з рульки
Інгредієнти Кількість
свинячий рульки - кілограм
цибулин - 2 шт.
часнику - 3-4 зубчики
запашного перцю в горошинах - половина чайної ложки
лаврушки - 3-4 листочка
солі - 1 маленька ложка
Час приготування: 1440 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Як будемо робити холодець зі свинячої рульки:

  1. Перед тим як почати приготування, свинячу рульку викладаємо у воду, залишаємо там полежати протягом 1 години;
  2. Після цього зрізаємо з неї м'ясо великими шматками, шкіру і кістки залишаємо;
  3. Викладаємо м'ясо разом з шкірою і кістками в ємність і заливаємо півтора літра води;
  4. Цибулю очищаємо від шкірки, викладаємо цілі очищені цибулину в ємність разом з м'ясом;
  5. Поміщаємо ємність на плиту, розпалюємо середній вогонь і залишаємо варитися;
  6. Додаємо сіль, горошини чорного перцю, лавровий лист. Знімаємо з поверхні пінку;
  7. Після того, як все почне кипіти, знижуємо рівень вогню;
  8. Залишаємо м'ясо варитися протягом 4 годин. За цей період воно повністю зваритися, залишки м'яса будуть відходити від кістки;
  9. З зубчиків часнику чистимо шкірку, нарізаємо на тонкі пластинки;
  10. Після цього викладаємо м'ясо на друшляк, залишаємо остигати;
  11. Після цього його слід нарізати дрібними шматочками, з кістки зрізаємо залишки. При бажанні його можна прокрутити м'ясорубкою;
  12. Далі змішуємо свинину з часником, викладаємо по чашках;
  13. Після цього заливаємо все процідженим бульйоном;
  14. Для краси на м'ясо можна покласти шматочок моркви, половинки варених яєць, зелений горошок;
  15. Залишаємо постояти до повного охолодження;
  16. Потім прибираємо до повного застигання в прохолодне місце на балкон або в холодильник.

Навчіться готувати просте тісто для піци правильно.

рецепт овочевого рагу з кабачками і куркою — просто пальчики оближеш! Читайте як приготувати.

Попереду пост, але то не значить що кухня повинна бути бідно — спробуйте нашу добірку рецептів смажених пиріжків з картоплею.

Як зварити холодець з свинини і яловичини

Для готування будуть потрібні наступні компоненти:

  • рулька свиняча – 1 кілограм;
  • яловичина – 800 грам;
  • цибуля – 1 головка;
  • морква – 1 штука;
  • часникові часточки – 2-3 штуки;
  • спеції на свій розсуд.

Готувати будемо близько доби, калорійність на 100 грам — 220 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Рульку гарненько промиваємо, можна її почистити від бруду. Якщо її розмір великий, то слід розрубати на дві частини;
  2. Викладаємо все в ємність, заливаємо все двома літрами води;
  3. Ставимо каструлю на плиту, розпалюємо вогонь і залишаємо отвариваться;
  4. У процесі варіння не забуваємо з поверхні знімати пінку;
  5. Яловиче м'ясо промиваємо під прохолодною водою. Якщо шматок великий, то його можна розрізати на кілька скибочок;
  6. Через дві години в ємність з рулькой викладаємо яловичину, залишаємо отвариваться. Не забуваємо зверху періодично знімати пінку;
  7. Обов'язково додайте сіль в бульйон;
  8. Цибулю очищаємо від лушпиння;
  9. Морквину промиваємо, очищаємо від шкірки;
  10. Викладаємо овочі в каструлю з усіма компонентами;
  11. Відварюємо все ще протягом 2 годин;
  12. За 15 хвилин до кінця варіння приправляємо спеціями бульйон;
  13. Після цього виймаємо м'ясо з бульйону і залишаємо остигати;
  14. Далі розбираємо його на невеликі шматочки і розкладаємо по тарілках;
  15. Зубчики часнику чистимо, нарізаємо пластинками. Викладаємо в тарілку поверх свинини з яловичиною;
  16. Все заливаємо бульйоном, залишаємо стояти до повного охолодження;
  17. Потім ставимо в прохолодне місце до повного застигання.

Варимо холодець зі свинячих ніжок і рульки з желатином

Складові компоненти для приготування:

  • рулька свиняча на 3 кілограми;
  • ніжки свинячі – 6 штук;
  • морква – 2 штуки;
  • цибуля – 2 головки;
  • желатин – 30 грам;
  • трохи солі;
  • часник – 3 головки;
  • чорний перець, мелений на свій розсуд;
  • вода – 5 літрів.

Час приготування буде становити 24-30 годин, калорійність складе 240 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Першим ділом ніжки і рульку промиваємо. Рульку краще замочити на 1 годину в прохолодній воді;
  2. Ніжки потрібно почистити від бруду ножем;
  3. Рульку разом з ніжками разрубаем на кілька частин;
  4. Всі м'ясні компоненти викладаємо в миску, заливаємо водою, ставимо на вогонь;
  5. Тим часом очищаємо цибулини від лушпиння, морква добре промиваємо, видаляємо з поверхні весь бруд;
  6. Часточки часнику також очищаємо від лушпиння;
  7. Після того як рідина в каструлі почне кипіти викладаємо в неї крупно нарізані овочі;
  8. Залишаємо все отвариваться на невеликому вогні протягом 3 годин. За цей період м'ясо повинно придбати м'яку структуру;
  9. У готовий бульйон засипаємо сіль, додаємо кілька щіпок чорного меленого перцю;
  10. Всі овочі потрібно вийняти з бульйону і викинути;
  11. М'ясо викладаємо і залишаємо остигати;
  12. Окремо у воду кладемо желатин, змішуємо її з бульйоном і ставимо на плиту;
  13. У процесі варіння постійно помішуємо, щоб розбити весь желатин. Відварюємо до кипіння;
  14. Проціджуємо всю рідину через марлю, згорнуту в кілька шарів. Це зробить бульйон прозорим;
  15. Зрізаємо м'ясо з кісток і нарізаємо дрібними скибочками. Розкладаємо м'ясо по тарілках;
  16. Заливаємо все бульйоном з желатином;
  17. Прибираємо тарілки в прохолодне місце до повного застигання.

Як варити холодець з курки і рульки

Для приготування підготуємо наступні продукти:

  • рулька свиняча – 3 кілограми;
  • м'ясо куряче – 1 кілограм;
  • дві морквини;
  • дві цибулини;
  • часникові часточки – 4-5 штук;
  • лавровий лист – 4 штуки;
  • перець чорний запашний – ½ ч. ложки;
  • 7-8 штучок горошин запашного перцю;
  • цибуля зелена – 7-8 стебел;
  • сіль поварена – 2 великі ложки;
  • вода – 4 літри.

Час готування — 24-30 годин, калорійність складе 210 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Свинину слід промити під прохолодною водою. Обов'язково почистіть поверхню ножем і знову сполосніть;
  2. Потім гомілку потрібно розрубати на три частини. Викладаємо все в каструлю;
  3. Куряче м'ясо також промиваємо і викладаємо в каструлю зі свининою;
  4. Все заливаємо водою, ставимо на вогонь і відварюємо. Періодично з поверхні знімаємо піну;
  5. Після того як вода почне кипіти, знімаємо ємність з плити, зливаємо воду;
  6. М'ясо ретельно промиваємо, знову перекладаємо в каструлю, заливаємо воду;
  7. Ставимо на плиту, розпалюємо невеликий вогонь і залишаємо отвариваться протягом 5 годин;
  8. Морквину промиваємо, чистимо з її поверхні весь бруд і розрізаємо на кілька частин;
  9. З лука видаляємо лушпиння;
  10. Викладаємо овочі в ємність з м'ясом, додаємо сіль, лаврушку, перець в горошинах. Залишаємо отвариваться 30 хвилин;
  11. Після цього знімаємо каструлю з вогню, викладаємо овочі з м'ясом і залишаємо остигати;
  12. З часнику видаляємо шкірку, протираємо теркою і викладаємо його в бульйон. Залишаємо постояти хвилин 15;
  13. М'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на дрібні шматочки;
  14. Зелень цибулі промиваємо і шаткуємо дрібними шматочками;
  15. Викладаємо м'ясо по чашках, посипаємо зверху цибулю м'яса
  16. Все заливаємо бульйоном;
  17. Прибираємо все в прохолодне місце до повного застигання.

Як приготувати свинячий холодець в мультиварці

Які компоненти будуть потрібні:

  • одна рулька;
  • дві моркви;
  • одна головка цибулі;
  • 3-4 часникового зубчики;
  • трохи солі;
  • 2 листочків лаврушки;
  • горошини запашного перцю – 5-6 штук.

На приготування знадобиться близько доби, калорійність – 230 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Першим ділом споліскуємо свинячу рульку в холодній воді, обов'язково чистимо поверхню;
  2. Викладаємо її прямо в цілому вигляді в ємність мультиварки;
  3. З цибулі і часнику прибираємо лушпиння. Цибулю ріжемо на кілька частин, часник шаткуємо пластинками;
  4. Морквину промиваємо, очищаємо від шкірки. Розрізаємо її на кілька частин;
  5. Всі овочі викладаємо поверх м'яса;
  6. Все посипаємо сіллю, викладаємо горошини запашного перцю, лавровий лист;
  7. Все заливаємо водою, щоб вона покривала м'яса;
  8. Вибираємо режим гасіння і залишаємо готуватися протягом 6,5 годин;
  9. Потім виймаємо м'ясо, остуджуємо;
  10. Остигле м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки, перемішуємо з часником і розкладаємо по тарілках;
  11. Все заливаємо бульйоном;
  12. Ставимо в прохолодне місце до повного застигання холодцю.

Хитрощі кулінарів

  • для того щоб бульйон вийшов прозорим, обов'язково потрібно прибирати з поверхні піну і жир. Також в процесі варіння він не повинен сильно кипіти;
  • після приготування бульйон процідити через марлю матеріал, це дозволить позбутися від небажаних частинок;
  • м'ясо можна порубати ножем, також його можна прокрутити м'ясорубкою;
  • для краси в холодець в процесі приготування можна покласти половинку вареного яйця, шматочок моркви або пару гілочок зелені.

Холодець зі свинячої рульки виходить набагато смачніше цього ж частування, тільки з ніжок. У ньому завжди є багато м'яса, тому це блюдо виходить ситним і дуже смачним. Обов'язково приготуйте цю закуску, вона прикрасить ваш повсякденний і святковий стіл.

Що ще почитати: