Як варити холодець зі свинячої рульки
Холодець можна зробити по-різному. Хто його робить з яловичих ніжок, хтось додає куряче м'ясо, а хтось його доповнює свининою. А як зробити смачний холодець, яке сподобається всім без винятку?
Пропонуємо зробити його зі свинячої рульки. Тим більше свиняче м'ясо додасть холодцю наваристого, приємний аромат і просто відмінний смак. Його можна використовувати для повсякденного меню, також він може стати чудовою прикрасою святкового.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячий рульки - | кілограм |
цибулин - | 2 шт. |
часнику - | 3-4 зубчики |
запашного перцю в горошинах - | половина чайної ложки |
лаврушки - | 3-4 листочка |
солі - | 1 маленька ложка |
Час приготування: 1440 хвилин | Калорійність на 100 грам: 230 Ккал |
Як будемо робити холодець зі свинячої рульки:
- Перед тим як почати приготування, свинячу рульку викладаємо у воду, залишаємо там полежати протягом 1 години;
- Після цього зрізаємо з неї м'ясо великими шматками, шкіру і кістки залишаємо;
- Викладаємо м'ясо разом з шкірою і кістками в ємність і заливаємо півтора літра води;
- Цибулю очищаємо від шкірки, викладаємо цілі очищені цибулину в ємність разом з м'ясом;
- Поміщаємо ємність на плиту, розпалюємо середній вогонь і залишаємо варитися;
- Додаємо сіль, горошини чорного перцю, лавровий лист. Знімаємо з поверхні пінку;
- Після того, як все почне кипіти, знижуємо рівень вогню;
- Залишаємо м'ясо варитися протягом 4 годин. За цей період воно повністю зваритися, залишки м'яса будуть відходити від кістки;
- З зубчиків часнику чистимо шкірку, нарізаємо на тонкі пластинки;
- Після цього викладаємо м'ясо на друшляк, залишаємо остигати;
- Після цього його слід нарізати дрібними шматочками, з кістки зрізаємо залишки. При бажанні його можна прокрутити м'ясорубкою;
- Далі змішуємо свинину з часником, викладаємо по чашках;
- Після цього заливаємо все процідженим бульйоном;
- Для краси на м'ясо можна покласти шматочок моркви, половинки варених яєць, зелений горошок;
- Залишаємо постояти до повного охолодження;
- Потім прибираємо до повного застигання в прохолодне місце на балкон або в холодильник.
Навчіться готувати просте тісто для піци правильно.
рецепт овочевого рагу з кабачками і куркою — просто пальчики оближеш! Читайте як приготувати.
Попереду пост, але то не значить що кухня повинна бути бідно — спробуйте нашу добірку рецептів смажених пиріжків з картоплею.
Як зварити холодець з свинини і яловичини
Для готування будуть потрібні наступні компоненти:
- рулька свиняча – 1 кілограм;
- яловичина – 800 грам;
- цибуля – 1 головка;
- морква – 1 штука;
- часникові часточки – 2-3 штуки;
- спеції на свій розсуд.
Готувати будемо близько доби, калорійність на 100 грам — 220 ккал.
Як потрібно робити:
- Рульку гарненько промиваємо, можна її почистити від бруду. Якщо її розмір великий, то слід розрубати на дві частини;
- Викладаємо все в ємність, заливаємо все двома літрами води;
- Ставимо каструлю на плиту, розпалюємо вогонь і залишаємо отвариваться;
- У процесі варіння не забуваємо з поверхні знімати пінку;
- Яловиче м'ясо промиваємо під прохолодною водою. Якщо шматок великий, то його можна розрізати на кілька скибочок;
- Через дві години в ємність з рулькой викладаємо яловичину, залишаємо отвариваться. Не забуваємо зверху періодично знімати пінку;
- Обов'язково додайте сіль в бульйон;
- Цибулю очищаємо від лушпиння;
- Морквину промиваємо, очищаємо від шкірки;
- Викладаємо овочі в каструлю з усіма компонентами;
- Відварюємо все ще протягом 2 годин;
- За 15 хвилин до кінця варіння приправляємо спеціями бульйон;
- Після цього виймаємо м'ясо з бульйону і залишаємо остигати;
- Далі розбираємо його на невеликі шматочки і розкладаємо по тарілках;
- Зубчики часнику чистимо, нарізаємо пластинками. Викладаємо в тарілку поверх свинини з яловичиною;
- Все заливаємо бульйоном, залишаємо стояти до повного охолодження;
- Потім ставимо в прохолодне місце до повного застигання.
Варимо холодець зі свинячих ніжок і рульки з желатином
Складові компоненти для приготування:
- рулька свиняча на 3 кілограми;
- ніжки свинячі – 6 штук;
- морква – 2 штуки;
- цибуля – 2 головки;
- желатин – 30 грам;
- трохи солі;
- часник – 3 головки;
- чорний перець, мелений на свій розсуд;
- вода – 5 літрів.
Час приготування буде становити 24-30 годин, калорійність складе 240 ккал.
Приступаємо до готування:
- Першим ділом ніжки і рульку промиваємо. Рульку краще замочити на 1 годину в прохолодній воді;
- Ніжки потрібно почистити від бруду ножем;
- Рульку разом з ніжками разрубаем на кілька частин;
- Всі м'ясні компоненти викладаємо в миску, заливаємо водою, ставимо на вогонь;
- Тим часом очищаємо цибулини від лушпиння, морква добре промиваємо, видаляємо з поверхні весь бруд;
- Часточки часнику також очищаємо від лушпиння;
- Після того як рідина в каструлі почне кипіти викладаємо в неї крупно нарізані овочі;
- Залишаємо все отвариваться на невеликому вогні протягом 3 годин. За цей період м'ясо повинно придбати м'яку структуру;
- У готовий бульйон засипаємо сіль, додаємо кілька щіпок чорного меленого перцю;
- Всі овочі потрібно вийняти з бульйону і викинути;
- М'ясо викладаємо і залишаємо остигати;
- Окремо у воду кладемо желатин, змішуємо її з бульйоном і ставимо на плиту;
- У процесі варіння постійно помішуємо, щоб розбити весь желатин. Відварюємо до кипіння;
- Проціджуємо всю рідину через марлю, згорнуту в кілька шарів. Це зробить бульйон прозорим;
- Зрізаємо м'ясо з кісток і нарізаємо дрібними скибочками. Розкладаємо м'ясо по тарілках;
- Заливаємо все бульйоном з желатином;
- Прибираємо тарілки в прохолодне місце до повного застигання.
Як варити холодець з курки і рульки
Для приготування підготуємо наступні продукти:
- рулька свиняча – 3 кілограми;
- м'ясо куряче – 1 кілограм;
- дві морквини;
- дві цибулини;
- часникові часточки – 4-5 штук;
- лавровий лист – 4 штуки;
- перець чорний запашний – ½ ч. ложки;
- 7-8 штучок горошин запашного перцю;
- цибуля зелена – 7-8 стебел;
- сіль поварена – 2 великі ложки;
- вода – 4 літри.
Час готування — 24-30 годин, калорійність складе 210 ккал.
Як потрібно робити:
- Свинину слід промити під прохолодною водою. Обов'язково почистіть поверхню ножем і знову сполосніть;
- Потім гомілку потрібно розрубати на три частини. Викладаємо все в каструлю;
- Куряче м'ясо також промиваємо і викладаємо в каструлю зі свининою;
- Все заливаємо водою, ставимо на вогонь і відварюємо. Періодично з поверхні знімаємо піну;
- Після того як вода почне кипіти, знімаємо ємність з плити, зливаємо воду;
- М'ясо ретельно промиваємо, знову перекладаємо в каструлю, заливаємо воду;
- Ставимо на плиту, розпалюємо невеликий вогонь і залишаємо отвариваться протягом 5 годин;
- Морквину промиваємо, чистимо з її поверхні весь бруд і розрізаємо на кілька частин;
- З лука видаляємо лушпиння;
- Викладаємо овочі в ємність з м'ясом, додаємо сіль, лаврушку, перець в горошинах. Залишаємо отвариваться 30 хвилин;
- Після цього знімаємо каструлю з вогню, викладаємо овочі з м'ясом і залишаємо остигати;
- З часнику видаляємо шкірку, протираємо теркою і викладаємо його в бульйон. Залишаємо постояти хвилин 15;
- М'ясо відокремлюємо від кісток і нарізаємо на дрібні шматочки;
- Зелень цибулі промиваємо і шаткуємо дрібними шматочками;
- Викладаємо м'ясо по чашках, посипаємо зверху цибулю м'яса
- Все заливаємо бульйоном;
- Прибираємо все в прохолодне місце до повного застигання.
Як приготувати свинячий холодець в мультиварці
Які компоненти будуть потрібні:
- одна рулька;
- дві моркви;
- одна головка цибулі;
- 3-4 часникового зубчики;
- трохи солі;
- 2 листочків лаврушки;
- горошини запашного перцю – 5-6 штук.
На приготування знадобиться близько доби, калорійність – 230 ккал.
Приступаємо до готування:
- Першим ділом споліскуємо свинячу рульку в холодній воді, обов'язково чистимо поверхню;
- Викладаємо її прямо в цілому вигляді в ємність мультиварки;
- З цибулі і часнику прибираємо лушпиння. Цибулю ріжемо на кілька частин, часник шаткуємо пластинками;
- Морквину промиваємо, очищаємо від шкірки. Розрізаємо її на кілька частин;
- Всі овочі викладаємо поверх м'яса;
- Все посипаємо сіллю, викладаємо горошини запашного перцю, лавровий лист;
- Все заливаємо водою, щоб вона покривала м'яса;
- Вибираємо режим гасіння і залишаємо готуватися протягом 6,5 годин;
- Потім виймаємо м'ясо, остуджуємо;
- Остигле м'ясо нарізаємо на невеликі шматочки, перемішуємо з часником і розкладаємо по тарілках;
- Все заливаємо бульйоном;
- Ставимо в прохолодне місце до повного застигання холодцю.
Хитрощі кулінарів
- для того щоб бульйон вийшов прозорим, обов'язково потрібно прибирати з поверхні піну і жир. Також в процесі варіння він не повинен сильно кипіти;
- після приготування бульйон процідити через марлю матеріал, це дозволить позбутися від небажаних частинок;
- м'ясо можна порубати ножем, також його можна прокрутити м'ясорубкою;
- для краси в холодець в процесі приготування можна покласти половинку вареного яйця, шматочок моркви або пару гілочок зелені.
Холодець зі свинячої рульки виходить набагато смачніше цього ж частування, тільки з ніжок. У ньому завжди є багато м'яса, тому це блюдо виходить ситним і дуже смачним. Обов'язково приготуйте цю закуску, вона прикрасить ваш повсякденний і святковий стіл.