Як приготувати незвичайний холодець в пляшці
Якщо набридло возитися з тарілками при готуванні улюбленого холодцю, на допомогу прийдуть... пляшки! Так-так, саме з їх допомогою можна вдихнути в блюдо нове життя. Тут фантазія бере все в свої руки!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води - | 450 мл |
спецій - | за смаком |
желатину - | 30 г |
курки - | 1 шт. |
каррі - | за смаком |
часнику - | 2 зубці |
волоських горіхів - | 0,1 кг |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 166 Ккал |
Незвичайний рецепт холодцю без варіння з додаванням волоських горіхів. Смак дуже цікавий!
Як приготувати:
- Курку вимити і розібрати на частини, які потім потрібно помістити на сковороду без додавання олії.
- Влити сюди 250 мл води, включити вогонь, гасити протягом десяти хвилин.
- Додати спеції, посолити, накрити кришкою і готувати ще двадцять п'ять хвилин.
- Желатин залити гарячою водою і дати крупинках повністю розтанути.
- Вийняти курку, дати трохи охолонути, а потім зняти м'ясо з кісток.
- Змішати м'ясо з бульйоном зі сковороди і з желатином.
- Дрібно порубати горіхи і часник і додати до решти продуктів.
- Дати трохи охолонути, а в цей час у невеликій пляшки зрізати горлечко.
- Перелити масу в пляшку, поставити в холодильник на дві години для застигання.
- При подачі розрізати ножем пляшку і витягнути холодець на блюдо з листям салату. Прикрасити за власним бажанням.
Як приготувати зі свинячої рульки
Традиційний холодець з пляшки з цікавою подачею стає ще смачніше!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 1 головка |
свинячий рульки | 1200 г |
спецій | за смаком |
петрушки | 1 пучок |
желатину | 30 г |
кропу | 1 пучок |
Час приготування: 900 хвилин | Калорійність на 100 грам: 246 ккал |
Як приготувати:
- Взяти дві рульки, вимити їх, почистити і покласти в каструлю. Залити водою.
- Додати сюди чотири очищених зубця часнику, спеції, пучок петрушки.
- Проварити протягом двох годин, дати охолонути в бульйоні.
- Зрізати м'ясо разом зі шкірою. Його дрібно нашаткувати, перевіряючи, щоб не траплялися дрібні кісточки.
- Кріп дрібно порубати і додати до м'яса, перешкодити.
- Ще два зубчики часнику натерти до попередніх інгредієнтів, перемішати.
- Процідити бульйон і підігріти його до 80 градусів, а потім розвести тут желатин.
- Зрізати у літрової пляшки горлечко.
- Бульйон знову процідити і перелити його в пляшку, яку спочатку потрібно наповнити начинкою з м'яса.
- Поставити на нижню полицю холодильника для застигання на дванадцять годин мінімум. Потім розрізати пластик і отримати блюдо.
- Нарізати товстими кільцями і подавати з хріном.
Порада: для більш цікавого смаку до м'яса можна додати селеру, моркву, кольрабі та інші овочі.
Холодець в пляшці «Порося»
Дуже цікава подача холодцю у вигляді свинки. Рецепт розрахований на 1,5-літрову пляшку.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
желатину | скільки знадобиться |
листя лавра | 3 шт. |
курячих стегенець | 2 шт. |
сушеного базиліка | 5 г |
моркви | 1 шт. |
селери | 1 стебло |
води | 2,5 л |
свинячий рульки | 2 кг |
цибулин | 2 шт. |
буряків | 1 шт. |
часнику | 2 зубці |
спецій | за смаком |
ковбаси вареної | 2 кружечка |
яєць | 1 шт. |
маслин | 2 шт. |
гвоздика | 2 бутона |
Час приготування: 600 хвилин | Калорійність на 100 грам: 118 ккал |
Як приготувати:
- Покласти в окріп вимиту рульку і залишити її там на п'ять хвилин, потім зчистити шкірку.
- Стегенця просто помити.
- Залити вказану кількість води в каструлю і покласти сюди рульку. Поставити на вогонь і варити півтори години, знімаючи піну.
- Додати в бульйон стегенця і варити ще півтори години.
- Потім покласти сюди очищені моркву, часник, цибулю, спеції, селера, листя лавра. Готувати ще годину.
- Буряк окремо відварити до готовності, потім почистити і нарізати кружечками. Зав'язати в марлю і опустити мішечок на десять хвилин у бульйон, потім викинути. Це потрібно тільки для кольору.
- В одну миску витягнути м'ясо, в іншу – інші продукти.
- Процідити бульйон.
- Відлити літр рідини і з'єднати з желатином. Його кількість зазначено на упаковці.
- Дати охолонути приблизно до 60 градусів.
- М'ясо відокремити від кісток і потім розім'яти виделкою.
- Підготувати пляшку і наповнити її м'ясом по плічка. Утрамбовувати не потрібно.
- Долити бульйон і закрити кришку. Покласти на бік. Дати охолонути в такому положенні, потім прибрати в холодильник.
- Через чотири години акуратно розрізати пляшку. Холодець повинен повністю застигнути до цього часу. Щоб обережно витягнути страву, потрібно по колу спочатку відрізати дно пляшки, а потім ножицями пройтися уздовж. Витягнути холодну масу на блюдо.
- Яйце зварити і порізати кружальцями.
- Маслини розрізати навпіл. Покласти їх на кружальця яйця і потім прикріпити до одного кінця холодцю за допомогою зубочисток. Це будуть очі.
- З кружечків ковбаси необхідно вирізати ромбики. Нагорі зробити надрізи у холодець і вставити сюди ромбики. Це будуть вуха.
- З другого кружечка потрібно вирізати кружок поменше і поставити його як п'ятачок. Ніздрями буде гвоздика.
- Із залишків ковбаси по колу вирізати хвостик, закрутити його та приставити до іншої частини форми.
- Подавати до столу відразу.
Порада: буряк додавати необов'язково, якщо хочеться, щоб страва мала класичний зеленуватий колір.
Візьміть на замітку, скільки часу і як правильно варити холодець в скороварці.
Домашній холодець, що може бути краще? Добірка рецептів в різних варіантах.
Тут ви дізнаєтеся, як смачно приготувати холодець з курячих лапок.
Корисні поради
Якщо є різні форми для випікання, можна схитрувати. Потрібна форма у вигляді свинячий мордочки, її можна купити в кондитерських магазинах. Таку форму потрібно залити із суміші бульйону і желе без додавання м'яса, дати застигнути, а потім приставити до основної маси холодцю.
Більш глибокий колір бульйону можуть надати куркума або цибулиння. Однак після використання останньої потрібно буде двічі процідити рідину.
Цікава подача – половина справи для кулінара! А від такої смакоти просто неможливо відмовитися.