07 май 2019 2 522

Як приготувати курку в пакеті в духовці

Пропонуємо вам дуже просте і легке блюдо, яке може бути подано не тільки до буденного столу в якості обіду або вечері. Це запечена курка в духовці в пакеті. Таке блюдо можна назвати і святковим. Так що вам обов'язково потрібно «набити руку», поки свята не так близько. Готові?

Скільки готується курка в пакет для запікання в духовці

Різні види м'яса доводяться до готовності різну кількість часу. Курка вважається ніжним і делікатним м'ясом, а іноді навіть дієтичним. Саме через такий його текстури воно готується досить швидко. Ну, це в порівнянні з яловичиною, наприклад, або свининою.

Запікається такий вид м'яса приблизно одну годину. В залежності від віку птиці та її розмірів час може коливатися, але несильно. Наприклад, маленька тушка запечеться швидше великий. Але якщо птах була старою, то її м'ясо жорстке і запікати її доведеться довше. Загальний час запікання може коливатися не більше ніж на двадцять хвилин.

Як зробити м'ясо ніжніше і м'якше? Ми розповімо вам секрети, але трохи пізніше, так що приготуйтеся записувати.

Запікаємо курку цілком
Інгредієнти Кількість
курки - 1300 г
спецій для птиці - 15 г
вершкового масла - 55 г
чорного перцю - 3 р
солі - 5 г
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Як приготувати цілу курку в духовці пакет:

  1. Масло помістити в сотейник і розчинити його до рідкого стану;
  2. Додати до нього сіль, чорний перець та інші спеції за смаком;
  3. Добре перемішати масу, доводячи її до однорідності;
  4. Курку вимити, перевірити на наявність пір'я і обов'язково випатрати птицю;
  5. Натерти курку підготовленим маринадом не тільки зовні, але і всередині;
  6. Прибрати в холодильник хоча б на годину, але краще на всю ніч;
  7. Перед запіканням птиці необхідно зв'язати ніжки і крильця;
  8. Помістити підготовлену курку в пакет для запікання, а його в свою чергу помістити у форму для випічки;
  9. Прибрати в духовку при 175 за Цельсієм до готовності. Щоб перевірити курку на готовність, необхідно проткнути її і якщо виділиться прозорий сік, значить, м'ясо готове;
  10. Приблизно за п'ятнадцять хвилин до кінця закипання пакт необхідно порвати, щоб птах отримала свою рум'яну і хрустку скоринку.

Як запікати ніжки курки з картоплею

  • 4 курячі ніжки;
  • 30 мл майонезу;
  • 750 г картоплі;
  • 5 г спецій за смаком;
  • 1 морквина;
  • 2 шматочки часнику.

Тривалість приготування – 1 годину і 30 хвилин.

Калорії – 128.

Послідовність дій:

  1. Курячі ніжки помити і натерти сіллю і іншими спеціями;
  2. Далі змастити їх майонезом зі всіх сторін і помістити в миску;
  3. Часник почистити, пустити його через прес в миску з ніжками і всі компоненти в мисці ретельно перемішати вручну, щоб рівномірно розподілити всі смаки і аромати;
  4. Накрити миску і ненадовго відставити убік, щоб курка, так би мовити, замаринувалась;
  5. За цей час моркву почистити і вимити, натерти її на терці;
  6. Картоплю почистити, порізати часточками або кубиками;
  7. З'єднати коренеплоди, посолити їх і перемішати руками;
  8. Додати до коренеплодів курку, знову все добре з'єднати і перекласти в рукав;
  9. Зав'язати і проколоти в декількох місцях і помістити у форму для випічки;
  10. Запікати при 180 за Цельсієм до готовності (перевіряти зубочисткою).

Рецепт запікання курки цілком в прованських травах з овочами

  • 30 г прованських трав;
  • 1300 г курки;
  • 3 картоплі;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 1 цукіні;
  • 40 мл оливкової олії;
  • 2 головки червоної цибулі;
  • 4 шматочки часнику.

Тривалість приготування – 1 годину 35 хвилин.

Калорії – 151.

Метод приготування:

  1. Курку промити, обсушити її і помістити на обробну дошку;
  2. Оливкова масло налити в піалу, додати до нього прованські трави, сік лимона і інші спеції за смаком, в тому числі і сіль з чорним перцем;
  3. Часник почистити, пустити його через прес до маринаду і перемішати;
  4. Далі натерти отриманою сумішшю курку;
  5. Цукіні вимити, порізати кільцями і відставити;
  6. Картоплю почистити, нарізати на кубики і теж прибрати;
  7. Червоний цибулю нарізати пір'ям, очистивши і вимивши його;
  8. Змішати цибулю, картоплю і цукіні, посолити і трохи обім'яти руками;
  9. Перекласти курку в рукав, всипати овочі і рівномірно розподілити їх навколо тушки;
  10. Помістити рукав з куркою і овочами в форму для випічки;
  11. Запікати тридцять хвилин при 190 за Цельсієм;
  12. Коли пройде час, форму дістати і розрізати пакет для запікання;
  13. Прибрати на півгодини в духовку для одержання рум'яної скоринки.

Суп з ковбасою — одне з найбільш простих і швидких перших страв.

Як приготувати ароматну шарлотку з бананами читайте в нашій статті.

Рецепт супу з фрикадельками з курячого фаршу — це страва чудово поєднується з дитячим меню.

Курячі стегна в пакет для запікання з сиром

  • 170 мл майонезу;
  • 6 шматочків часнику;
  • 800 г курячих стегон;
  • 250 г сиру.

Тривалість приготування – 1 годину і 5 хвилин + маринування.

Калорії – 281.

Як приготувати:

  1. Стегна ретельно вимити проточною водою, обсушити їх сухими серветками;
  2. Далі помістити їх в глибоку миску і відставити;
  3. В іншу миску натерти сир на тертці, додати до нього майонез;
  4. Часник почистити, пустити його через прес і доповнити їм сир;
  5. Далі додати до маринаду улюблені спеції за смаком або хоча б сіль з перцем;
  6. Отриманою сумішшю ретельно натерти курячі стегна і прибрати їх у холодильник;
  7. Дати промаринуватися на протязі однієї години або більше;
  8. Після цього акуратно скласти стегна в пакет і зав'язати його;
  9. Обов'язково проткнути в декількох місцях, щоб міг циркулювати повітря;
  10. Помістити в рукав деко або форму, а його, у свою чергу, в духовку;
  11. Запікати стегна близько сорока п'яти хвилин при середній температурі шафи;
  12. Приблизно за десять хвилин до кінця приготування пакет розрізати, щоб блюдо вийшло рум'яним і апетитним.

Корисні поради

Якщо стара курка, то для додання м'ясу ніжності (адже, як відомо, старі тварини завжди мають більш жорстким м'ясом) необхідно помістити птицю в оцтовий розчин хоча б на одну годину. Всього лише однієї чайної ложки оцту на літр води буде достатньо.

Щоб у курки з'явилася красива і апетитна рум'яна кірочка, за півгодини або мінімум – п'ятнадцять хвилин до кінця приготування пакет необхідно розрізати. Далі натерти курочку сумішшю меду і масла. Результат приємно здивує вас.

Курку обов'язково потрібно замаринувати, перш ніж ви почнете її запікати. Однієї години буде достатньо, але чим довше ви почекаєте, тим смачніше і ароматні буде ваш результат. Дайте м'ясу просочитися в повній мірі, щоб незабаром воно могло здивувати вас собою. Більше доби маринувати не варто, тут теж важлива міра.

Пам'ятайте, що курку можна маринувати і прямо в пакеті. Навіть у тому випадку, якщо рідкий маринад. Тут важливо лише перевірити рукав на цілісність. В іншому випадку він протече, і ви втратите всі «задоволення» самі не помітивши цього.

«Запекти курку в рукаві? Раз плюнути!» — саме так ви повинні відгукуватися про це блюді, коли приготуєте його хоча б один раз. Адже це дійсно неймовірно просто і в той же час по-королівськи смачно.

Що ще почитати: