Як приготувати курку в пакеті в духовці
Пропонуємо вам дуже просте і легке блюдо, яке може бути подано не тільки до буденного столу в якості обіду або вечері. Це запечена курка в духовці в пакеті. Таке блюдо можна назвати і святковим. Так що вам обов'язково потрібно «набити руку», поки свята не так близько. Готові?
Скільки готується курка в пакет для запікання в духовці
Різні види м'яса доводяться до готовності різну кількість часу. Курка вважається ніжним і делікатним м'ясом, а іноді навіть дієтичним. Саме через такий його текстури воно готується досить швидко. Ну, це в порівнянні з яловичиною, наприклад, або свининою.
Запікається такий вид м'яса приблизно одну годину. В залежності від віку птиці та її розмірів час може коливатися, але несильно. Наприклад, маленька тушка запечеться швидше великий. Але якщо птах була старою, то її м'ясо жорстке і запікати її доведеться довше. Загальний час запікання може коливатися не більше ніж на двадцять хвилин.
Як зробити м'ясо ніжніше і м'якше? Ми розповімо вам секрети, але трохи пізніше, так що приготуйтеся записувати.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курки - | 1300 г |
спецій для птиці - | 15 г |
вершкового масла - | 55 г |
чорного перцю - | 3 р |
солі - | 5 г |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Як приготувати цілу курку в духовці пакет:
- Масло помістити в сотейник і розчинити його до рідкого стану;
- Додати до нього сіль, чорний перець та інші спеції за смаком;
- Добре перемішати масу, доводячи її до однорідності;
- Курку вимити, перевірити на наявність пір'я і обов'язково випатрати птицю;
- Натерти курку підготовленим маринадом не тільки зовні, але і всередині;
- Прибрати в холодильник хоча б на годину, але краще на всю ніч;
- Перед запіканням птиці необхідно зв'язати ніжки і крильця;
- Помістити підготовлену курку в пакет для запікання, а його в свою чергу помістити у форму для випічки;
- Прибрати в духовку при 175 за Цельсієм до готовності. Щоб перевірити курку на готовність, необхідно проткнути її і якщо виділиться прозорий сік, значить, м'ясо готове;
- Приблизно за п'ятнадцять хвилин до кінця закипання пакт необхідно порвати, щоб птах отримала свою рум'яну і хрустку скоринку.
Як запікати ніжки курки з картоплею
- 4 курячі ніжки;
- 30 мл майонезу;
- 750 г картоплі;
- 5 г спецій за смаком;
- 1 морквина;
- 2 шматочки часнику.
Тривалість приготування – 1 годину і 30 хвилин.
Калорії – 128.
Послідовність дій:
- Курячі ніжки помити і натерти сіллю і іншими спеціями;
- Далі змастити їх майонезом зі всіх сторін і помістити в миску;
- Часник почистити, пустити його через прес в миску з ніжками і всі компоненти в мисці ретельно перемішати вручну, щоб рівномірно розподілити всі смаки і аромати;
- Накрити миску і ненадовго відставити убік, щоб курка, так би мовити, замаринувалась;
- За цей час моркву почистити і вимити, натерти її на терці;
- Картоплю почистити, порізати часточками або кубиками;
- З'єднати коренеплоди, посолити їх і перемішати руками;
- Додати до коренеплодів курку, знову все добре з'єднати і перекласти в рукав;
- Зав'язати і проколоти в декількох місцях і помістити у форму для випічки;
- Запікати при 180 за Цельсієм до готовності (перевіряти зубочисткою).
Рецепт запікання курки цілком в прованських травах з овочами
- 30 г прованських трав;
- 1300 г курки;
- 3 картоплі;
- 15 мл лимонного соку;
- 1 цукіні;
- 40 мл оливкової олії;
- 2 головки червоної цибулі;
- 4 шматочки часнику.
Тривалість приготування – 1 годину 35 хвилин.
Калорії – 151.
Метод приготування:
- Курку промити, обсушити її і помістити на обробну дошку;
- Оливкова масло налити в піалу, додати до нього прованські трави, сік лимона і інші спеції за смаком, в тому числі і сіль з чорним перцем;
- Часник почистити, пустити його через прес до маринаду і перемішати;
- Далі натерти отриманою сумішшю курку;
- Цукіні вимити, порізати кільцями і відставити;
- Картоплю почистити, нарізати на кубики і теж прибрати;
- Червоний цибулю нарізати пір'ям, очистивши і вимивши його;
- Змішати цибулю, картоплю і цукіні, посолити і трохи обім'яти руками;
- Перекласти курку в рукав, всипати овочі і рівномірно розподілити їх навколо тушки;
- Помістити рукав з куркою і овочами в форму для випічки;
- Запікати тридцять хвилин при 190 за Цельсієм;
- Коли пройде час, форму дістати і розрізати пакет для запікання;
- Прибрати на півгодини в духовку для одержання рум'яної скоринки.
Суп з ковбасою — одне з найбільш простих і швидких перших страв.
Як приготувати ароматну шарлотку з бананами читайте в нашій статті.
Рецепт супу з фрикадельками з курячого фаршу — це страва чудово поєднується з дитячим меню.
Курячі стегна в пакет для запікання з сиром
- 170 мл майонезу;
- 6 шматочків часнику;
- 800 г курячих стегон;
- 250 г сиру.
Тривалість приготування – 1 годину і 5 хвилин + маринування.
Калорії – 281.
Як приготувати:
- Стегна ретельно вимити проточною водою, обсушити їх сухими серветками;
- Далі помістити їх в глибоку миску і відставити;
- В іншу миску натерти сир на тертці, додати до нього майонез;
- Часник почистити, пустити його через прес і доповнити їм сир;
- Далі додати до маринаду улюблені спеції за смаком або хоча б сіль з перцем;
- Отриманою сумішшю ретельно натерти курячі стегна і прибрати їх у холодильник;
- Дати промаринуватися на протязі однієї години або більше;
- Після цього акуратно скласти стегна в пакет і зав'язати його;
- Обов'язково проткнути в декількох місцях, щоб міг циркулювати повітря;
- Помістити в рукав деко або форму, а його, у свою чергу, в духовку;
- Запікати стегна близько сорока п'яти хвилин при середній температурі шафи;
- Приблизно за десять хвилин до кінця приготування пакет розрізати, щоб блюдо вийшло рум'яним і апетитним.
Корисні поради
Якщо стара курка, то для додання м'ясу ніжності (адже, як відомо, старі тварини завжди мають більш жорстким м'ясом) необхідно помістити птицю в оцтовий розчин хоча б на одну годину. Всього лише однієї чайної ложки оцту на літр води буде достатньо.
Щоб у курки з'явилася красива і апетитна рум'яна кірочка, за півгодини або мінімум – п'ятнадцять хвилин до кінця приготування пакет необхідно розрізати. Далі натерти курочку сумішшю меду і масла. Результат приємно здивує вас.
Курку обов'язково потрібно замаринувати, перш ніж ви почнете її запікати. Однієї години буде достатньо, але чим довше ви почекаєте, тим смачніше і ароматні буде ваш результат. Дайте м'ясу просочитися в повній мірі, щоб незабаром воно могло здивувати вас собою. Більше доби маринувати не варто, тут теж важлива міра.
Пам'ятайте, що курку можна маринувати і прямо в пакеті. Навіть у тому випадку, якщо рідкий маринад. Тут важливо лише перевірити рукав на цілісність. В іншому випадку він протече, і ви втратите всі «задоволення» самі не помітивши цього.
«Запекти курку в рукаві? Раз плюнути!» — саме так ви повинні відгукуватися про це блюді, коли приготуєте його хоча б один раз. Адже це дійсно неймовірно просто і в той же час по-королівськи смачно.