23 апрель 2019 4 729

Як приготувати і красиво загорнути млинці з ікрою

Млинець з начинкою, до складу якої входить ікра – смачна закуска, просте блюдо і прекрасна прикраса як святкового, так і повсякденного столу. Приготувати млинці нескладно: існує безліч різних способів на будь-який смак. Кожна господиня може використовувати свій улюблений перевірений рецепт або скористатися готовим, що рекомендують фахівці або інші господині.

Витратним приготування такої страви не стане: адже ікри потрібно не дуже багато, так і натуральну брати зовсім необов'язково. А ще ікра в начинці вдало поєднується з іншими інгредієнтами, які допоможуть перетворити просту закуску в страву, гідне царів. Наприклад, такі інгредієнти:

  • сир;
  • скибочки риби;
  • крабові палички;
  • різні соуси;
  • масло вершкове;
  • сметана;
  • овочі;
  • зелень.

Печуться млинці у зручний господині час, а начиняти їх краще за кілька хвилин до того, як подати на стіл. Оформлення і спосіб подачі страви – справа фантазії господині і переваг домочадців.

Російські традиції: тонкі млинці з ікрою і вершковим маслом
Інгредієнти Кількість
молоко - 250 мл
яйця - 3 шт.
борошно - 1 склянка
вершкове масло - 4-5 стіл. л.
ікра (підійде будь-яка) - баночка 150 г
соняшникова олія - 100 мл
цукор і сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

Традиційний рецепт тіста не містить дріжджів, соди і розпушувача, тому випічка виходить тонкою, ніжною. Велика кількість яєць дозволяє тесту бути пружним і не рватися при згортанні разом з начинкою.

Приготування:

  1. Спочатку готується тісто: яйця потрібно збити за допомогою блендера або міксера з цукром і сіллю до їх розчинення. Потім додати до них молока і борошна. Борошно не слід висипати відразу все: треба дивитися, як поведе себе тісто: при необхідності додавати;
  2. У тісто додати соняшникову рафіновану олію, ретельно перемішати;
  3. Сковороду добре розігріти, змазати невеликим шматочком злив. масла або капнути олії;
  4. Тісто лити в гарячу сковороду ополоником, рівномірно розподіляючи його. Млинці смажити до легкого рум'яного кольору з двох сторін;
  5. Готові викладати на тарілку, змащувати маслом, як трохи охолонуть. Масло не повинно танути, залишаючись тонким прошарком.

Коли всі млинці пожарены і можна накривати на стіл, оформляємо закуску начинкою:

  1. Блін розмістити на блюді і викласти на нього смужкою ікру, трохи відступивши від краю;
  2. Скрутити рулетик, формуючи його таким чином, щоб начинка не випадала;
  3. Ті ж дії повторити для решти виробів;
  4. Можна розрізати млинці з ікрою на кілька кружечків товщиною 3-5 см – так закуска буде виглядати гарніше і апетитніше. Викласти її на тарілку, подати до столу!

Мінімум витрат продуктів, часу і сил – а смачна закуска порадує всіх, хто її спробує!

Пишні млинці з червоною ікрою

Любителям всього великого і пишного доведеться за смаком простий рецепт товстих млинців, які виходять такими завдяки вхідним до складу тесту дріжджам. Ікру для такої страви краще брати саме червону, але необов'язково натуральну – підійдуть більш дешеві аналоги: ікра тріски, оселедця або мойви.

Інгредієнти:

  • борошно – 150-250 г;
  • кисле молоко – 1 скл.
  • молоко – 1 скл.
  • яйця – 1 шт.;
  • дріжджі сухі – 6 г (рідкі 2 р. більше);
  • олію раст. – 2 стіл. л.;
  • червона ікра – 100-150 г;
  • цукор – 1-2 стіл. л.;
  • сіль – 0,5-1 чайн. л.

Якщо немає кисляку, то її можна замінити молоком, в такому випадку замість вказаної кількості молока додати в тісто воду.

Час приготування: 1 год 50 хв.

Калорійність на 100 г: 196 ккал.

Приготування:

  1. Першої належить робота з дріжджами. Їх потрібно розчинити в половині склянки теплого молока (або води) і залишити на 10-20 хвилин;
  2. У глибоку ємність висипати половину просіяного борошна і додати воду (або молоко) з дріжджами, перемішати. Накрити серветкою, залишити в теплому місце на 50 хв;
  3. Жовток яйця акуратно відокремити від білка;
  4. Після закінчення часу влити молоко, що залишилося (або кисле молоко) в опару, слідом сіль, цукор, масло, яєчний жовток. Все перемішати;
  5. Насипати ще трохи борошна, розмішати. Тісто має бути схожим на густу сметану, тому кількість борошна слід регулювати за станом тесту;
  6. Накрити ємність з тістом рушником і знову поставити в тепло, поки не підніметься. Коли це станеться, його розмішати, знову залишити накритим в теплому місці;
  7. Білок збити міксером в пінку, а коли тісто в черговий раз підійде, додати його. Знову перемішати тісто, щоб воно осіло;
  8. Сковороду розжарити, змастити сальцем або маслом. Випікати вироби з двох сторін до готовності.

Подавати млинці можна складеними трикутниками, прикрашеними червоною ікрою.

Заварні млинці з ікрою, авокадо і сиром

Заварні млинці є улюбленим блюдом справжніх гурманів завдяки легкості, ніжності і пишності. Головне правило цього виду випічки – обов'язкове просіювання борошна крізь дрібне сито.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 скл.;
  • борошно – 2 скл.;
  • вода кип'ячена – 1 скл.;
  • окріп – 1 скл.;
  • яйця — 2 шт.;
  • раст. масло – 2 стіл. л.;
  • червона ікра – 1 баночка (140 г);
  • авокадо – 2-3 шт.;
  • вершковий сир – 400 г;
  • кріп подрібнений – 2 стіл. л.;
  • часник – 1 зубець;
  • сода – 1 чайн. л.;
  • цукор – 2-3 стіл. л.;
  • сіль – невелика кількість (за смаком).

Замість кефіру можна використовувати молоко, тоді його потрібно 2 склянки, а кип'ячену воду потрібно буде виключити. Окріп в такому рецепті залишається все одно необхідним.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 г: на кефірі (2,5%) – 154,4 ккал; на молоці (3,2%) – 181,5 ккал.

Приготування:

  1. Кефір та яйця міксером або блендером збити, насипати цукру і солі, знову трохи збити. Якщо тісто буде на молоці, тоді збивати яйця з молоком і в 2-му пункті не додавати воду;
  2. Додати воду, розмішати і потроху вводити борошно, ретельно розмішуючи тісто віночком;
  3. Соду погасити в окропі, влити в тісто, відразу почати збивати міксером;
  4. Влити рослинне масло, залишити тісто на 15-20 хвилин, нехай доходить;
  5. Сковороду нагріти, змастити жиром, готувати млинці до появи рум'яного кольору з обох сторін;
  6. Авокадо очистити від шкірки, розрізати на маленькі шматочки, покласти в чашку блендера. Додати тертий сир, кріп, подрібнений часник. Збити, щоб вийшла однорідна паста;
  7. На кожен млинець викладати 1 стіл. л. отриманої сирно-овочевий пасти, згортати тонкою трубочкою;
  8. Трубочку розрізати навскоси навпіл. Зріз заповнити ікрою, подавати до столу.

Дуже смачна закуска обов'язково приведе гостей у захват!

Салат з вареною ковбасою — ціла підбірка рецептом від класичного «Олів'є», до екстравагантних теплих салатів.

Рецепт з фото і покроковими рекомендаціями оригінального салату «Шапка Мономаха».

Спробуйте приготувати яскравий салат «Кавунова часточка», який нагадає вам про сонячному серпні.

Млинці на кефірі з ікрою тріски та яйцями

Дуже корисна і незвичайна закуска вийде, якщо для начинки використовувати ікру тріски і смажений яєчний омлет. Ще одна її перевага (яке не сподобається тим, хто ретельно стежить за своєю вагою) – ситність, так як калорійність досить висока.

Інгредієнти:

  • ікра тріски – баночка 50 г;
  • кетчуп – 1 чайн. л.;
  • кефір – 250 мл;
  • кип'ячена гаряча вода – 50 мл;
  • листя салату – невеликий пучок;
  • майонез – 3 стіл. л. з гіркою;
  • борошно – 1 скл.;
  • паприка – ½ чайн. л.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • раст. масло – 1 стіл. л.;
  • цукор – 1 стіл. л.;
  • вершки – ½ скл.;
  • вершкове масло – 1 стіл. л.;
  • сода – ½ чайн. л.;
  • сіль – 1 чайн. л. (за смаком);
  • яйця – 3 шт.

Час приготування: 40 хв.

Калорійність на 100 г: 201 ккал.

Випічка млинців:

  1. Борошно просіяти в невелику ємність, додати туди ж цукор і сіль, перемішати ложкою;
  2. В окремій глибокій ємності змішати кефір і воду, невеликими порціями вводити борошно, ретельно розмішуючи;
  3. Ввести в тісто 1 яйце і соду, замісити ложкою або віночком;
  4. Масло розтопити, остудити, влити в тісто, гарненько все перемішати;
  5. Сковороду розігріти на вогні, виливати тісто ополоником, смажити млинці до рум'яного кольору з одного і з іншого боку.

Коли млинці готові, можна приступати до приготування смачної начинки:

  1. Яйця (решта 2 шт.) присолити, заправити паприкою, збити з вершками віночком;
  2. Нагріти сковороду, змастити жиром, вилити суміш, омлет смажити до готовності;
  3. Остудити готовий омлет, нарізати маленькими шматками;
  4. Перець і листя салату вимити, просушити; перець порізати соломкою;
  5. Ікру в піалі перемішати з майонезом і кетчупом;
  6. Кожен млинець змащувати сумішшю з ікрою, потім викладати лист салату, кілька брусків перцю і шматочок омлету;
  7. Млинець згорнути в рулет, нерівні краї обрізати.

Коли вся закуска буде готова, помістити в холодильник на півгодини. А після охолодження можна насолоджуватися незвичайним смаком улюбленого ласощі!

Млинці з червоною ікрою, крабовими паличками і маскарпоне

Унікальний рецепт закуски, яка формується та подається у вигляді мішечків, перев'язаних цибульними пір'ям. Тісто для випічки млинців можна вибрати будь-яке, яке зручно і звично господині. Млинчиків потрібно зробити в кількості приблизно 20 штук.

Інгредієнти для начинки:

  • сир маскарпоне – 150 г;
  • крабові палички – 7-10 шт.;
  • червона ікра – баночка 150 г;
  • улюблені спеції;
  • зелена цибуля – 1 невеликий пучок;
  • кріп – кілька пір'я;
  • сметана – 120 р.

Час приготування: 40-60 хв.

Калорійність на 100 г: приблизно 547 ккал.

Приготування начинки:

  1. Крабові палички подрібнити на тертці;
  2. Сир перемішати зі сметаною, приправити спеціями і кропом;
  3. Додати подрібнені крабові палички в сирну суміш, перемішати;
  4. Кожен млинець по одному викладати на блюдо, на середину поміщати чайну ложку сирно-крабовою суміші і зверху стільки ж ікри;
  5. Краї млинця зібрати і зверху зав'язати цибульним пір'їнкою, сформувавши мішечок.

Млинцеві мішечки викласти на плоске блюдо, а перед тим, як подати, трохи охолодити.

Варіанти оформлення млинців з ікрою

Красива сервіровка страви завжди привертала до себе увагу і підвищувала апетит. Особливо гостро виникає необхідність красиво оформити млинці з ікрою, коли готується святковий стіл, банкет, фуршет, романтичну вечерю. Однак дуже важливо не захопитися занадто сильно і не забути про те, що гостям повинно бути зручно є закуску.

Як же загорнути млинці з ікрою? Кілька цікавих варіантів оформлення допоможуть господині зробити страву ще смачніше і привабливіше:

Млинцеві трикутники без начинки

Найпростіший варіант сервіровки млинців – форма трикутника. Він підійде, якщо потрібно викласти начинку зверху, а не помістити всередину. Блін потрібно згорнути навпіл, а потім бічні частини підвернути до серединці. Викладати на блюдо млинцеві трикутники потрібно стиком вниз, а цілісної стороною догори. Прикрашаються трикутники ікрою і зеленню.

Трикутники з начинкою

Варіант оформлення млинцевого страви з розряду тих, що складніше. Відмінно підходить для товстих млинців, які не порвуться при згортанні. У центр кожного виробу викласти начинку з ікрою, а три краї зліпити по швах між собою, щоб вийшов опуклий трикутник. Для того, щоб форма трималася краще, можна використовувати плавлений сир або крем-сир.

Рулетики з млинців

Цей спосіб також вважається одним з найпростіших в оформленні млинців з ікрою. Можна загорнути рулети двома способами. По першому, блін згортається трубочкою, потім до середини обертається равликом по колу (навколо своєї осі); фіксується пір'їнкою зеленого лука. По другому, блін згорнути трубочкою і нарізати на кілька частин, які виставляються на блюдо зрізом вниз, а нагору викладається ікра.

Мішечки

Такий варіант оформлення страви виглядає оригінально. А зробити його нескладно: центр млинця потрібно викласти начинку. Краї млинця зібрати до середини і зав'язати ближче догори пір'ям зеленого лука або ниткою сиру «Косичка».

Розочка

При такій формуванні додаткову начинку можна намазати перед згортанням трубочок для бутона, а ікринки викласти з пелюстків квітки. Щоб згорнути трояндочку, блін необхідно скласти навпіл і розрізати на два трикутника. Кожен з них згорнути в трубочку зліва направо, а куточок вивернути догори, але не витягуючи назовні. З одного млинця виходить дві трояндочки.

Лілія

Блін згорнути навпіл, розрізати на два трикутника. На кожен з них посередині викласти ікру, яку потім накрити краями, що розташовуються з боків начинки. Зафіксувати цибульним пір'їнкою, зав'язавши його з боку вузького куточка. Широкі краю бутона розгорнути і розправити, щоб вони нагадували квітка лілії. З одного млинця виходить дві квіточки.

Корисні поради та хитрості

Щоб закуска вийшла по-справжньому смачною, багато господинь використовують хитрощі, що допомагають випекти апетитні млинці:

  1. Сковороду краще змащувати свіжим салом – тоді тісто не буде прилипати, а выпекаемое виріб краще відстане від стінок посуду; та й смак у млинців вийде неповторним;
  2. Щоб при випічці млинців не виникало складнощів, потрібно дотримуватися правильну закладку продуктів: спочатку необхідно змішувати рідкі інгредієнти, а потім маленькими порціями вводити борошно;
  3. Дріжджове тісто обов'язково слід дати піднятися не менше двох разів; якщо вона погано чи довго підходить, потрібно додати трохи теплого молока і можна випікати – молоко зробить свою справу;
  4. Дуже густе тісто зазвичай розводять потрібною кількістю звичайної кип'яченої води.

А щоб начинка вийшла вдалою і не зіпсувала смаку млинців, потрібно вміти правильно вибрати ікру. Звичайно, краще використовувати справжню, особливо якщо закуска готується на званий обід. Ось декілька простих способів відрізнити натуральну червону ікру від підробки:

  1. Якщо при роздавлюванні ікринки відчувається твердість, а в підсумку вона перетвориться в бризки – продукт підроблений; натуральна ікра м'яко лопне і витече на пальці;
  2. Ікринку потрібно помістити в склянку з гарячою водою: якщо вона підроблена (зроблена з желатину), то через короткий час розчиниться, справжня ікра витримає випробування і залишиться неушкодженою.

Ікра – вдале доповнення такого поширеного страви, як млинці. Вона перетворює просту закуску в справжній делікатес, насолоджуватися яким можна навіть за святковим столом.

Що ще почитати: