31 март 2019 8 909

Рецепти бутербродів з червоною ікрою на святковий стіл

Бутерброди з червоною ікрою є не просто смачною закускою, але і відмінною прикрасою для святкового застілля.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
багет або батон білого хліба - 1 шт.
червона икорка - 140 г
масло для приготування бутербродів - 150 г
петрушка - для прикраси
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 327 Ккал

Якщо захід не урочисте, а раптове і дружнє, то можна обійтися без пихатості і подати до столу як закуску в класичному варіанті.

Технологія приготування:

  1. Тонкі скибочки багета, злегка підсушити в тостері або на розпеченій сковорідці, але без олії;
  2. Кожен шматочок змастити, попередньо розм'якшеним бутербродним маслом;
  3. Рівномірно розкласти на поверхні червону ікру;
  4. У завершенні прикрасити закуску гілочками свіжої зелені.

Тартинку з маслом і червоною ікрою

Улюблена і незмінна класика, де поєднуються смак ніжного масла і солонуватість дарів моря. Якщо розкласти ікру на звичайному шматку хліба, то закуска буде виглядати грубої, тому важливою умовою для естетичного вигляду є наявність масла.

Рецептурні інгредієнти:

  • батон хліба;
  • баночка червоної ікри (стандартна);
  • масло для приготування бутербродів – 50 р.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 486 ккал.

Технологія приготування:

  1. Нарізати батон на однакові по товщині і рівні шматочки;
  2. Масло попередньо розм'якшити, щоб при намазуванні хліб не кришився. Кожен шматок промазати рівним шаром масла;
  3. На поверхню батона розподілити ікру і за бажанням прикрасити кожну скибочку гілочкою свіжої зелені.

Якщо є вільний час, то з батона можна вирізати різні фігурки. У такому вигляді закуска буде виглядати набагато цікавіше.

Рецепт бутербродів з червоною ікрою і рибою

Сьомга, якщо не єдиний, то один з небагатьох продуктів , з чим вдало гармонує икорка. У рецепті можна використовувати слабосолону форель або сьомгу. Ні в якому разі не вибирайте солону рибу, інакше підсумковий смак бутербродів виявиться пересоленим.

Рецептурні інгредієнти:

  • сьомга – 200 г;
  • батон білого хліба;
  • ікра – 150 г;
  • масло для приготування бутербродів – 50 г;
  • гілочки кропу.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 311 ккал.

Технологія приготування:

  1. З батона зрізати кірки, а м'якоть нарізати квадратами;
  2. Змастити маслом половину хлібців;
  3. На кожну скибочку покласти шматочок риби;
  4. Залишилися хлібці змастити масло з двох сторін і накрити ними рибу;
  5. Посипати зверху бутерброди подрібненим кропом і викласти червону ікру.

Канапе з червоною і чорною ікрою

Закуски на основі двох видів різновидів морських дарів калорійні. Тому, якщо ви стежите за своїм харчуванням і фігурою вживайте їх в помірній кількості.

Рецептурні інгредієнти:

  • скибочки чорного хліба – 4 шт.;
  • червона риба (тільки філе) – 100 г;
  • ікра чорна і червона – по 70 г;
  • гілочки кропу;
  • стиглий авокадо – 1 плід;
  • масло вершкове (жирна) – 50 р;
  • яйця перепелині – 6 шт.;
  • сіль;
  • оцет.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 245 ккал.

Технологія приготування:

  1. Філе нарізати на дрібні шматочки;
  2. Очищене від шкірки авокадо збити з маслом (не забудьте видалити кісточку);
  3. У каструлі закип'ятити воду, злегка посолити і влити оцет (розрахунок 2 ст. л. на літр рідини). Кожне яйце, по черзі розбиваючи в ополоник опускати в киплячу воду на 4 хвилини і викладати готове яйце-пашот на тарілку;
  4. Шматки нарізаного хліба спочатку змастити вершковою пастою авокадо;
  5. З одного боку викласти яйце-пашот, зверху трохи червоної ікри, а з боку навпроти шматочок риби, де зверху буде лежати чорна икорка;
  6. Завершити бутерброд гілочкою зелені.

Закуска в картопляних кошичках

Ще один калорійний варіант святкового міні-бутерброди. Але він настільки смачний, що втриматися від спокуси просто неможливо.

Рецептурні інгредієнти:

  • ікра чорна – 120 г;
  • картопля невеликого розміру – 200 г;
  • бутербродне масло – 80 г;
  • рафінована олія;
  • морська сіль;
  • гілочки свіжого кропу;
  • білий перець.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 г: 210 ккал.

Технологія приготування:

  1. Очищений і вимитий картоплю розрізати уздовж. Розкласти овочі на деко, змащене оливковою олією, а зверху посипати картоплю сіллю. Інгредієнт запікати до готовності;
  2. Коли овоч трохи охолоне з центру вирізати невелику кількість м'якоті;
  3. Заповнити маслом, зверху ікоркою і викласти гілочки зелені.

Пиріг з сирною начинкою — це один з найкращих десертів, які можна приготувати для дітей.

Що можна зробити з вареної, дрібної картоплі читайте в нашій статті.

Читайте як смачно приготувати страви з курячої грудки в духовці — кілька вишуканих рецептів на кожен день.

Ситні бутерброди з червоною та чорної ікри

Для пікантності закуску можна прикрасити селерою.

Рецептурні інгредієнти:

  • тверді помідори – 2 шт.;
  • бутербродне масло – 70 г;
  • кілька листя пекінської капусти;
  • сир – 120 г (твердого сорту);
  • стандартна маленька баночка червоної ікри.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 262 ккал.

Технологія приготування:

  1. Помідори тонко нарізати кружечками;
  2. Кожен хліб змастити маслом і покласти колечко томата;
  3. Поверх кільця покласти шматочок сиру;
  4. Бутерброд накрити листом капусти, а зверху гіркою скласти ікру.

Канапе з ікри омлету

Таку закуску можна сміливо подавати до ранкового торжества. Наприклад, до реєстрації шлюбу.

Рецептурні інгредієнти:

  • яйця дрібні – 4 шт.;
  • рубана зелень – 1 ч. л.;
  • жирна сметана або вершки – 50 г;
  • борошно просеянная – 1 ст. л.;
  • рафінована олія – 20 мл;
  • сир «Альметте» – 100 г;
  • пучку солодкої паприки;
  • сіль з перцем по маленькій щіпці;
  • червона і чорна ікра – по 70 р. кожного виду.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 192 ккал.

Технологія приготування:

  1. У сметану додати кріп, спеції, борошно і збити з яйцями;
  2. Готувати яєчну суміш до 10 хвилин на повільному вогні;
  3. Омлет остудити і вирізати з нього кружечки;
  4. На кожну фігурку покласти по ложечці вершкового сиру, а зверху прикрасити ікрою

Міні-бутерброди з авокадо, сиром і ікрою

Найбільш поєднаний інгредієнт з морським продуктом – це авокадо. Солонуватість морського продукту вдало підкреслює горіховий, м'який і трохи вершковий відтінок фрукта. Не дарма ж велика частина суші та ролів включає в себе саме авокадо.

Рецептурні інгредієнти:

  • стандартна маленька банка ікри;
  • стиглий авокадо – 1 плід;
  • сир «Альметте» – 100 г;
  • хліб або багет.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 г: 182 ккал.

Технологія приготування:

  1. Нарізати багет стандартним для подачі способом і змастити сиром;
  2. У авокадо зчистити шкірку, видалити кісточку, а сам плід нарізати на красиві і тонкі слайсы;
  3. Покласти поверх вершкового сиру шматочок фрукта;
  4. Зверху акуратно невеликою гіркою викласти ікру.

Канапе з червоною ікрою і креветками

Чи варто говорити про це вдалому поєднанні інгредієнтів? Без того милі канапе прикрасять маленькі морські мешканці – креветки. А для естетичного вигляду, відваріть компонент разом з хвостиками.

Рецептурні інгредієнти:

  • батон, нарізаний скибочками;
  • ікра – 140 г;
  • рубана зелень половини пучка кропу;
  • масло вершкове (жирна) – 50 р;
  • «Альметте» – 70 г;
  • креветки – кількість виходячи з скибочок хліба.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 г: 302 ккал.

Технологія приготування:

  1. З скибочок вирізати кружечки і квадратики, використовуючи спеціальні формочки;
  2. Злегка підсушити хліб на розпеченій сковороді з кожного боку;
  3. Краї готових тостів змастити маслом і обваляти в подрібненою зелені;
  4. Зверху змастити скибочки сиром, покласти ікру, а в завершенні прикрасити канапе маленькими вареними креветками.

Способи оформлення

Оформити застілля закусками з червоної ікри можна наступними способами:

  1. Класичний варіант бутерброди можна прикрасити скибочкою свіжого огірка або помідора;
  2. Красивий вигляд додасть креветка варена;
  3. Також закуски можна оформити маслинами або оливками, які обов'язково треба закріпити до хлібного скибочці зубочисткою або ж спеціальної шпажкою;
  4. Для естетичного зовнішнього вигляду можна викласти відварені половинки перепелиних яєць;
  5. У деяких випадках закуски прикрашають крабовими паличками або ж тонкими кільцями синього лука.

Важлива і подача закуски. Красиво запропонована закуска завжди приверне увагу гостей, а іноді вона стає набагато більш бажанішою, ніж основні страви. Тому фантазуйте з розмірами, інгредієнтами, а також з посудом, в якій плануєте подавати святкові закуски.

Корисні поради з приготування закуски

  1. Можна використовувати не тільки хліб, але і маленькі несолодкі тарталетки. Така закуска вийде не тільки смачною, але і красивою;
  2. Ще одним варіантом прикраси бутербродів з червоною ікрою стане збитий вершковий сир;
  3. Якщо у приготуванні замість батона використовується білий хліб, то краї повинні бути обов'язково зрізані;
  4. У деяких рецептурах хлібці попередньо обсмажують на сковороді без масла.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: