Рецепти бутербродів з червоною ікрою на святковий стіл
Бутерброди з червоною ікрою є не просто смачною закускою, але і відмінною прикрасою для святкового застілля.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
багет або батон білого хліба - | 1 шт. |
червона икорка - | 140 г |
масло для приготування бутербродів - | 150 г |
петрушка - | для прикраси |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 327 Ккал |
Якщо захід не урочисте, а раптове і дружнє, то можна обійтися без пихатості і подати до столу як закуску в класичному варіанті.
Технологія приготування:
- Тонкі скибочки багета, злегка підсушити в тостері або на розпеченій сковорідці, але без олії;
- Кожен шматочок змастити, попередньо розм'якшеним бутербродним маслом;
- Рівномірно розкласти на поверхні червону ікру;
- У завершенні прикрасити закуску гілочками свіжої зелені.
Тартинку з маслом і червоною ікрою
Улюблена і незмінна класика, де поєднуються смак ніжного масла і солонуватість дарів моря. Якщо розкласти ікру на звичайному шматку хліба, то закуска буде виглядати грубої, тому важливою умовою для естетичного вигляду є наявність масла.
Рецептурні інгредієнти:
- батон хліба;
- баночка червоної ікри (стандартна);
- масло для приготування бутербродів – 50 р.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність на 100 г: 486 ккал.
Технологія приготування:
- Нарізати батон на однакові по товщині і рівні шматочки;
- Масло попередньо розм'якшити, щоб при намазуванні хліб не кришився. Кожен шматок промазати рівним шаром масла;
- На поверхню батона розподілити ікру і за бажанням прикрасити кожну скибочку гілочкою свіжої зелені.
Якщо є вільний час, то з батона можна вирізати різні фігурки. У такому вигляді закуска буде виглядати набагато цікавіше.
Рецепт бутербродів з червоною ікрою і рибою
Сьомга, якщо не єдиний, то один з небагатьох продуктів , з чим вдало гармонує икорка. У рецепті можна використовувати слабосолону форель або сьомгу. Ні в якому разі не вибирайте солону рибу, інакше підсумковий смак бутербродів виявиться пересоленим.
Рецептурні інгредієнти:
- сьомга – 200 г;
- батон білого хліба;
- ікра – 150 г;
- масло для приготування бутербродів – 50 г;
- гілочки кропу.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 311 ккал.
Технологія приготування:
- З батона зрізати кірки, а м'якоть нарізати квадратами;
- Змастити маслом половину хлібців;
- На кожну скибочку покласти шматочок риби;
- Залишилися хлібці змастити масло з двох сторін і накрити ними рибу;
- Посипати зверху бутерброди подрібненим кропом і викласти червону ікру.
Канапе з червоною і чорною ікрою
Закуски на основі двох видів різновидів морських дарів калорійні. Тому, якщо ви стежите за своїм харчуванням і фігурою вживайте їх в помірній кількості.
Рецептурні інгредієнти:
- скибочки чорного хліба – 4 шт.;
- червона риба (тільки філе) – 100 г;
- ікра чорна і червона – по 70 г;
- гілочки кропу;
- стиглий авокадо – 1 плід;
- масло вершкове (жирна) – 50 р;
- яйця перепелині – 6 шт.;
- сіль;
- оцет.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 245 ккал.
Технологія приготування:
- Філе нарізати на дрібні шматочки;
- Очищене від шкірки авокадо збити з маслом (не забудьте видалити кісточку);
- У каструлі закип'ятити воду, злегка посолити і влити оцет (розрахунок 2 ст. л. на літр рідини). Кожне яйце, по черзі розбиваючи в ополоник опускати в киплячу воду на 4 хвилини і викладати готове яйце-пашот на тарілку;
- Шматки нарізаного хліба спочатку змастити вершковою пастою авокадо;
- З одного боку викласти яйце-пашот, зверху трохи червоної ікри, а з боку навпроти шматочок риби, де зверху буде лежати чорна икорка;
- Завершити бутерброд гілочкою зелені.
Закуска в картопляних кошичках
Ще один калорійний варіант святкового міні-бутерброди. Але він настільки смачний, що втриматися від спокуси просто неможливо.
Рецептурні інгредієнти:
- ікра чорна – 120 г;
- картопля невеликого розміру – 200 г;
- бутербродне масло – 80 г;
- рафінована олія;
- морська сіль;
- гілочки свіжого кропу;
- білий перець.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 г: 210 ккал.
Технологія приготування:
- Очищений і вимитий картоплю розрізати уздовж. Розкласти овочі на деко, змащене оливковою олією, а зверху посипати картоплю сіллю. Інгредієнт запікати до готовності;
- Коли овоч трохи охолоне з центру вирізати невелику кількість м'якоті;
- Заповнити маслом, зверху ікоркою і викласти гілочки зелені.
Пиріг з сирною начинкою — це один з найкращих десертів, які можна приготувати для дітей.
Що можна зробити з вареної, дрібної картоплі читайте в нашій статті.
Читайте як смачно приготувати страви з курячої грудки в духовці — кілька вишуканих рецептів на кожен день.
Ситні бутерброди з червоною та чорної ікри
Для пікантності закуску можна прикрасити селерою.
Рецептурні інгредієнти:
- тверді помідори – 2 шт.;
- бутербродне масло – 70 г;
- кілька листя пекінської капусти;
- сир – 120 г (твердого сорту);
- стандартна маленька баночка червоної ікри.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 г: 262 ккал.
Технологія приготування:
- Помідори тонко нарізати кружечками;
- Кожен хліб змастити маслом і покласти колечко томата;
- Поверх кільця покласти шматочок сиру;
- Бутерброд накрити листом капусти, а зверху гіркою скласти ікру.
Канапе з ікри омлету
Таку закуску можна сміливо подавати до ранкового торжества. Наприклад, до реєстрації шлюбу.
Рецептурні інгредієнти:
- яйця дрібні – 4 шт.;
- рубана зелень – 1 ч. л.;
- жирна сметана або вершки – 50 г;
- борошно просеянная – 1 ст. л.;
- рафінована олія – 20 мл;
- сир «Альметте» – 100 г;
- пучку солодкої паприки;
- сіль з перцем по маленькій щіпці;
- червона і чорна ікра – по 70 р. кожного виду.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 192 ккал.
Технологія приготування:
- У сметану додати кріп, спеції, борошно і збити з яйцями;
- Готувати яєчну суміш до 10 хвилин на повільному вогні;
- Омлет остудити і вирізати з нього кружечки;
- На кожну фігурку покласти по ложечці вершкового сиру, а зверху прикрасити ікрою
Міні-бутерброди з авокадо, сиром і ікрою
Найбільш поєднаний інгредієнт з морським продуктом – це авокадо. Солонуватість морського продукту вдало підкреслює горіховий, м'який і трохи вершковий відтінок фрукта. Не дарма ж велика частина суші та ролів включає в себе саме авокадо.
Рецептурні інгредієнти:
- стандартна маленька банка ікри;
- стиглий авокадо – 1 плід;
- сир «Альметте» – 100 г;
- хліб або багет.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність на 100 г: 182 ккал.
Технологія приготування:
- Нарізати багет стандартним для подачі способом і змастити сиром;
- У авокадо зчистити шкірку, видалити кісточку, а сам плід нарізати на красиві і тонкі слайсы;
- Покласти поверх вершкового сиру шматочок фрукта;
- Зверху акуратно невеликою гіркою викласти ікру.
Канапе з червоною ікрою і креветками
Чи варто говорити про це вдалому поєднанні інгредієнтів? Без того милі канапе прикрасять маленькі морські мешканці – креветки. А для естетичного вигляду, відваріть компонент разом з хвостиками.
Рецептурні інгредієнти:
- батон, нарізаний скибочками;
- ікра – 140 г;
- рубана зелень половини пучка кропу;
- масло вершкове (жирна) – 50 р;
- «Альметте» – 70 г;
- креветки – кількість виходячи з скибочок хліба.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність на 100 г: 302 ккал.
Технологія приготування:
- З скибочок вирізати кружечки і квадратики, використовуючи спеціальні формочки;
- Злегка підсушити хліб на розпеченій сковороді з кожного боку;
- Краї готових тостів змастити маслом і обваляти в подрібненою зелені;
- Зверху змастити скибочки сиром, покласти ікру, а в завершенні прикрасити канапе маленькими вареними креветками.
Способи оформлення
Оформити застілля закусками з червоної ікри можна наступними способами:
- Класичний варіант бутерброди можна прикрасити скибочкою свіжого огірка або помідора;
- Красивий вигляд додасть креветка варена;
- Також закуски можна оформити маслинами або оливками, які обов'язково треба закріпити до хлібного скибочці зубочисткою або ж спеціальної шпажкою;
- Для естетичного зовнішнього вигляду можна викласти відварені половинки перепелиних яєць;
- У деяких випадках закуски прикрашають крабовими паличками або ж тонкими кільцями синього лука.
Важлива і подача закуски. Красиво запропонована закуска завжди приверне увагу гостей, а іноді вона стає набагато більш бажанішою, ніж основні страви. Тому фантазуйте з розмірами, інгредієнтами, а також з посудом, в якій плануєте подавати святкові закуски.
Корисні поради з приготування закуски
- Можна використовувати не тільки хліб, але і маленькі несолодкі тарталетки. Така закуска вийде не тільки смачною, але і красивою;
- Ще одним варіантом прикраси бутербродів з червоною ікрою стане збитий вершковий сир;
- Якщо у приготуванні замість батона використовується білий хліб, то краї повинні бути обов'язково зрізані;
- У деяких рецептурах хлібці попередньо обсмажують на сковороді без масла.
Приємного апетиту!