Як приготувати закусочні бутерброди з ікрою
Бутерброди з ікрою є практично універсальною закускою, яка, виходячи з виду використовуваної ікри, підходить і для святкових прийомів, і просто для перекусу або сніданку.
До того ж, останні варіанти є ще й дуже корисними в порівнянні із звичними бутербродами з ковбасою. А у святковому варіанті це не тільки смачно, але ще й красиво – червона ікра на білому хлібі, оформлена салатними листям... Ех, яка смакота!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
бутербродний батон - | 1 шт. |
баночка червоної ікри - | 1 шт. |
вершкове масло - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 330 Ккал |
Батон потрібно нарізати нетовстими акуратними скибочками (або купити відразу нарізний), кожен з яких змастити розм'якшеним вершковим маслом. Зверху все бутерброди покрити рівним шаром червоної ікри. При бажанні їх можна прикрасити гілочкою зелені.
Святкові бутерброди з червоною ікрою
Немає межі досконалості навіть у тому випадку, коли все геніальне просто. Зокрема, традиційні бутерброди з ікрою можна зробити ще смачніше і в цілому урочистіше.
Необхідні інгредієнти:
- 1 бутербродний батон;
- 1 баночка червоної ікри;
- вершкове масло (кількість за смаком);
- 1 середній лимон;
- зелень петрушки і кропу.
Час приготування страви: 20-30 хвилин.
Калорійність: близько 330 Ккал/100 гр.
По можливості з батона потрібно за допомогою фігурних форм вирізати зірочки, сердечка або ромбики. Якщо формочок немає, то можна надати скибочкам батона форму і своїми руками, правда це займе трохи більше часу.
Після цього кожен шматочок потрібно намастити вершковим маслом не тільки зверху, але і з боків, які потім треба буде вмочити в подрібнений кріп.
Тепер бутерброди можна покрити ікрою в один шар і почати прикрашати – для цього лимон нарізати тонкими скибочками, а від петрушки відриваються невеликі гілочки і викласти по одній штучці зверху.
За бажанням можна прикрасити бутерброди додатково по краях візерунками з вершкового масла за допомогою кондитерського шприца. Таке ласощі не залишить байдужим жодного з гостей!
Канапе з чорною ікрою
Природно, бутерброди з чорною ікрою створюються так само, як і з червоною, використовуючи для цього білий хліб і вершкове масло. Але можна приготувати і більш цікавий варіант.
Необхідні інгредієнти:
- 1 бутербродний багет;
- 1 червона цибулина;
- баночка чорної ікри;
- 150 гр. жирної сметани;
- 70 мл рафінованої олії.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність: близько 200 Ккал/100 гр.
Багет потрібно нарізати акуратними нетовстими скибочками і обсмажити їх на олії до появи рум'яної скоринки, після чого викласти їх на паперові серветки, щоб вони увібрали зайву жирність.
Поки це відбувається, потрібно нарізати цибулю тонкими кільцями і покласти на кожен шматочок хліба по парі. Зверху додати по чайній ложці сметани і чорної ікри – можна залишити бутерброди «гірками», а можна і злегка все розмазати.
Рецепт тарталеток з ікрою мойви
Економічний, але не так вже і сильно програє варіант смачної закуски – икорка мойви. Вона дуже корисна, смачна і може подаватися до столу чи не кожен день.
Необхідні інгредієнти:
- кілька скибочок житнього хліба;
- кілька скибочок твердого сиру;
- баночка ікри мойви (можна копченої);
- трохи зелені кропу і петрушки;
- помідори черрі для прикраси (за бажанням).
Час приготування страви: 10-15 хвилин.
Калорійність: близько 250 Ккал/100 гр.
Шматочки хліба потрібно рівномірно помазати ікрою мойви і зверху посипати посіченою зеленню. Зверху накрити бутерброди тонкими скибочками сиру і за бажанням прикрасити їх помідорками черрі – їх потрібно розрізати навпіл і викласти зверху по одній штучці.
Як приготувати смачний картопля з грибами в духовці, читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепти смачного гарнір з картоплі. Ці рецепти можуть стати відмінним доповненням до багатьох м'ясних страв.
Спробуйте приготувати нут за нашими рецептами в мультиварці — це смачно і корисно.
Закуска нарозхват
Ще один бюджетний варіант улюбленої закуски – правда, ікра тріски іноді трапляється сухуватою, так що для перекусу краще готувати бутерброди з додаванням свіжих ноток.
Необхідні інгредієнти:
- кілька шматочків будь-якого хліба;
- 1 баночка ікри тріски;
- 1 червоний болгарський перець;
- 1 червона цибулина;
- майонез і кетчуп за смаком;
- приправа суміш перців.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність: близько 300 Ккал/100 гр.
Шматочки хліба потрібно змастити майонезом, покласти на кожен ікру тріски рівним шаром і поперчити. Потім додати зверху трохи кетчупу і розкласти по бутербродів перець і цибулю, нарізані тонкими смужками. Готово! За бажанням можна додати ще лимона.
Корисні поради
Бутерброди – річ проста, але навіть в цій простоті криється чимало секретів, від яких залежить кінцевий результат. Тим більше що зіпсувати ікру не хочеться ні однієї господині.
- Червона икорка сама по собі володіє насиченим смаком, тому її зазвичай не поєднують з іншими продуктами, щоб не перебити його і зберегти оригінальний.
- Замість вершкового масла для змащування бутербродів можна використовувати сир вершковий або сирний. У такому разі до ікри можна додати ще й авокадо.
- Вершкове масло не можна намазувати на хліб, а викласти його кондитерським шприцом у вигляді маленьких трояндочок і розподілити між ними червону ікру.
- Вершкове масло обов'язково має бути розм'якшеним, інакше воно не намажется на хліб, а залишиться на ньому неапетитними шматочками: вид, смак закуски страждають.
- Бутерброди з червоною ікрою можна замінити тарталетками з нею ж – всередину них потрібно покласти або видавити шприцом трохи вершкового масла і ложку ікри. До речі, тарталетки можна приготувати самим з листкового або ж пісочного тіста.
- Якщо батона не виявилося під рукою, можна використовувати і звичайний білий хліб, тільки обрізавши з шматочків кірки і по можливості надавши м'якушці якусь форму.
- Зробити закуску більш привабливою і смачною можна, обсмаживши хліб на сковороді: у разі червоної ікри краще робити це на сухий, в інших же на олії.
- Ефектно виглядає поєднання червоної і чорної ікри – їх можна розподілити на бутербродах смужками або якимось іншим візуально ефектним чином.
- Білий або чорний хліб можна замінити хрусткими хлібцями або навіть солоним крекером – бутерброди будуть мати інший, але нітрохи не менш цікавий смак.
- Вершкове масло можна перетворити, збивши його міксером з нарубаної зеленню і порошком каррі – вийде дуже смачна і незвичайна намазки для бутербродів.
- Сидять на дієті, можуть замінити хлібну основу кружечками вареної картоплі або свіжих огірків. Поширена і викладка червоної ікри на половинки яєць.
- Крім гілочок зелені і скибочок лимона для прикраси закусок використовують ще і маслини, які потрібно нарізати тонкими кружечками або ж скибочки огірків.
Приємного апетиту!