20 март 2019 3 566

Як приготувати закусочні бутерброди з ікрою

Бутерброди з ікрою є практично універсальною закускою, яка, виходячи з виду використовуваної ікри, підходить і для святкових прийомів, і просто для перекусу або сніданку.

До того ж, останні варіанти є ще й дуже корисними в порівнянні із звичними бутербродами з ковбасою. А у святковому варіанті це не тільки смачно, але ще й красиво – червона ікра на білому хлібі, оформлена салатними листям... Ех, яка смакота!

Традиційні бутерброди з маслом та ікрою
Інгредієнти Кількість
бутербродний батон - 1 шт.
баночка червоної ікри - 1 шт.
вершкове масло - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал
Улюблена усіма класика жанру – солонувата червона ікра, ніжне м'яке вершкове масло і свіжий білий хліб. Без масла нічого не вийде, а інший хліб переб'є смаки.

Батон потрібно нарізати нетовстими акуратними скибочками (або купити відразу нарізний), кожен з яких змастити розм'якшеним вершковим маслом. Зверху все бутерброди покрити рівним шаром червоної ікри. При бажанні їх можна прикрасити гілочкою зелені.

Святкові бутерброди з червоною ікрою

Немає межі досконалості навіть у тому випадку, коли все геніальне просто. Зокрема, традиційні бутерброди з ікрою можна зробити ще смачніше і в цілому урочистіше.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 бутербродний батон;
  • 1 баночка червоної ікри;
  • вершкове масло (кількість за смаком);
  • 1 середній лимон;
  • зелень петрушки і кропу.

Час приготування страви: 20-30 хвилин.

Калорійність: близько 330 Ккал/100 гр.

По можливості з батона потрібно за допомогою фігурних форм вирізати зірочки, сердечка або ромбики. Якщо формочок немає, то можна надати скибочкам батона форму і своїми руками, правда це займе трохи більше часу.

Після цього кожен шматочок потрібно намастити вершковим маслом не тільки зверху, але і з боків, які потім треба буде вмочити в подрібнений кріп.

Тепер бутерброди можна покрити ікрою в один шар і почати прикрашати – для цього лимон нарізати тонкими скибочками, а від петрушки відриваються невеликі гілочки і викласти по одній штучці зверху.

За бажанням можна прикрасити бутерброди додатково по краях візерунками з вершкового масла за допомогою кондитерського шприца. Таке ласощі не залишить байдужим жодного з гостей!

Канапе з чорною ікрою

Природно, бутерброди з чорною ікрою створюються так само, як і з червоною, використовуючи для цього білий хліб і вершкове масло. Але можна приготувати і більш цікавий варіант.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 бутербродний багет;
  • 1 червона цибулина;
  • баночка чорної ікри;
  • 150 гр. жирної сметани;
  • 70 мл рафінованої олії.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність: близько 200 Ккал/100 гр.

Багет потрібно нарізати акуратними нетовстими скибочками і обсмажити їх на олії до появи рум'яної скоринки, після чого викласти їх на паперові серветки, щоб вони увібрали зайву жирність.

Поки це відбувається, потрібно нарізати цибулю тонкими кільцями і покласти на кожен шматочок хліба по парі. Зверху додати по чайній ложці сметани і чорної ікри – можна залишити бутерброди «гірками», а можна і злегка все розмазати.

Рецепт тарталеток з ікрою мойви

Економічний, але не так вже і сильно програє варіант смачної закуски – икорка мойви. Вона дуже корисна, смачна і може подаватися до столу чи не кожен день.

Необхідні інгредієнти:

  • кілька скибочок житнього хліба;
  • кілька скибочок твердого сиру;
  • баночка ікри мойви (можна копченої);
  • трохи зелені кропу і петрушки;
  • помідори черрі для прикраси (за бажанням).

Час приготування страви: 10-15 хвилин.

Калорійність: близько 250 Ккал/100 гр.

Шматочки хліба потрібно рівномірно помазати ікрою мойви і зверху посипати посіченою зеленню. Зверху накрити бутерброди тонкими скибочками сиру і за бажанням прикрасити їх помідорками черрі – їх потрібно розрізати навпіл і викласти зверху по одній штучці.

Як приготувати смачний картопля з грибами в духовці, читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепти смачного гарнір з картоплі. Ці рецепти можуть стати відмінним доповненням до багатьох м'ясних страв.

Спробуйте приготувати нут за нашими рецептами в мультиварці — це смачно і корисно.

Закуска нарозхват

Ще один бюджетний варіант улюбленої закуски – правда, ікра тріски іноді трапляється сухуватою, так що для перекусу краще готувати бутерброди з додаванням свіжих ноток.

Необхідні інгредієнти:

  • кілька шматочків будь-якого хліба;
  • 1 баночка ікри тріски;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 червона цибулина;
  • майонез і кетчуп за смаком;
  • приправа суміш перців.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність: близько 300 Ккал/100 гр.

Шматочки хліба потрібно змастити майонезом, покласти на кожен ікру тріски рівним шаром і поперчити. Потім додати зверху трохи кетчупу і розкласти по бутербродів перець і цибулю, нарізані тонкими смужками. Готово! За бажанням можна додати ще лимона.

Корисні поради

Бутерброди – річ проста, але навіть в цій простоті криється чимало секретів, від яких залежить кінцевий результат. Тим більше що зіпсувати ікру не хочеться ні однієї господині.

  1. Червона икорка сама по собі володіє насиченим смаком, тому її зазвичай не поєднують з іншими продуктами, щоб не перебити його і зберегти оригінальний.
  2. Замість вершкового масла для змащування бутербродів можна використовувати сир вершковий або сирний. У такому разі до ікри можна додати ще й авокадо.
  3. Вершкове масло не можна намазувати на хліб, а викласти його кондитерським шприцом у вигляді маленьких трояндочок і розподілити між ними червону ікру.
  4. Вершкове масло обов'язково має бути розм'якшеним, інакше воно не намажется на хліб, а залишиться на ньому неапетитними шматочками: вид, смак закуски страждають.
  5. Бутерброди з червоною ікрою можна замінити тарталетками з нею ж – всередину них потрібно покласти або видавити шприцом трохи вершкового масла і ложку ікри. До речі, тарталетки можна приготувати самим з листкового або ж пісочного тіста.
  6. Якщо батона не виявилося під рукою, можна використовувати і звичайний білий хліб, тільки обрізавши з шматочків кірки і по можливості надавши м'якушці якусь форму.
  7. Зробити закуску більш привабливою і смачною можна, обсмаживши хліб на сковороді: у разі червоної ікри краще робити це на сухий, в інших же на олії.
  8. Ефектно виглядає поєднання червоної і чорної ікри – їх можна розподілити на бутербродах смужками або якимось іншим візуально ефектним чином.
  9. Білий або чорний хліб можна замінити хрусткими хлібцями або навіть солоним крекером – бутерброди будуть мати інший, але нітрохи не менш цікавий смак.
  10. Вершкове масло можна перетворити, збивши його міксером з нарубаної зеленню і порошком каррі – вийде дуже смачна і незвичайна намазки для бутербродів.
  11. Сидять на дієті, можуть замінити хлібну основу кружечками вареної картоплі або свіжих огірків. Поширена і викладка червоної ікри на половинки яєць.
  12. Крім гілочок зелені і скибочок лимона для прикраси закусок використовують ще і маслини, які потрібно нарізати тонкими кружечками або ж скибочки огірків.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: