10 март 2019 3 375

Рецепти найсмачніших тортів швидкого приготування

Торт – солодкість, яку люблять не тільки діти, але й багато хто з дорослих. Існує безліч рецептів, серед них зустрічаються такі, які можна віднести до розряду швидких. А чи знали ви, що приготувати торт можна всього за кілька хвилин, використовуючи доступні і прості речовини?

«Шоколадне молоко»
Інгредієнти Кількість
борошно (хлібопекарська, біла) - 1 склянку без гірки
цукровий пісок - 6 ст. л. без гірки
какао (в порошку) - 0,3 склянки
молоко - 120 мл
яйця (курячі свіжі) - 2 шт.
розпушувач (готовий) - 1 ч. л.
ванілін - 2 ч. л.
масло рослинне - 0,1 л
шоколадна паста - 200 г
горіхи (ядра) - 150 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 437 Ккал

Процес приготування швидкого і смачного торта:

  1. Почати приготування слід з того, щоб змішати яйця (повністю, не поділяючи компоненти), молоко (можна злегка підігріти), цукор, олію – все збити до двократного збільшення обсягу компонентів в ємності;
  2. В отриману яєчну солодку основу додається борошно в повному обсязі, але засипати її слід тонкою цівкою для регулювання густоти, ретельно все перемішати, можна 2-3 рази;
  3. Далі какао (також весь необхідний обсяг), ванілін і разрыхляющий компонент;
  4. Форму для випікання змастити маслом, прокласти пергаментом (пекарської папером);
  5. Перемістити тісто у форму, розподілити рівномірно, потім зробити поглиблення в середині;
  6. Поставити випікатися бісквіт в мікрохвильову піч, виставивши на таймер 4 хвилини, а потужність на 900W;
  7. Залишити готову основу у вимкненій мікрохвильовці на 8-10 хвилин, щоб він охолов і легко витягувався з форми;
  8. Приготування крему максимально просте – горіхи подрібнити і змішати їх з шоколадною пастою (розтопленої плиткою молочного шоколаду);
  9. Отриманий склад наноситься рівномірним шаром на корж (його необхідно попередньо розрізати на дві частини).

Подавати зі свіжою кавою, чаєм, на десерт або полуденок.

Сметанник на сковороді

Коли виникає необхідність у приготуванні солодощів, багато господинь замислюються про те, щоб спекти торт. Варіант цього ласощі на сковорідці стане відмінним способом здивувати гостей або порадувати дітей. Для торта потрібні такі інгредієнти:

  • сметана – 8 ст. л (або 180 г) для тіста і 16 ст. л на крем (380-400 г) жирністю 25%;
  • цукор (пісок) – 6-7 ст. л (в залежності від бажаної солодкості)для тіста і 6 ст. л – на крем;
  • борошно – 3 склянки (без гірки);
  • сода – 3-5 г (1 ч. л);
  • ванілін -1-2 р.

Час приготування торта на сковороді – 20 хвилин.

Калорійність страви (100 г) – 431 ккал.

Як готувати самий швидкий і смачний торт на сковороді:

  1. Сметану і цукор перемішати (пропорції для тесту);
  2. Додати до них соду, знову перемішати (можна спеціально не гасити);
  3. Додати борошно, знову добре перемішати (тісто має вийти ніжним, еластичним);
  4. Розділити загальна кількість отриманого тесту на кілька кульок (7-9);
  5. Розкачати кожен з них так, щоб коло дорівнював діаметру наявної сковороди (допускається можливість підрівнювання з подальшим формуванням кульки з тіста, що залишилося);
  6. Випікати кожен корж на сухий (без масла) сковороді на повільному нагріванні не більше3 хвилин з кожного боку;
  7. Крем готується з сметани, цукру з додаванням ваніліну (всі компоненти перемішуються і трохи збиваються);
  8. Кожен корж слід промазати кремом.

Для прикраси можна використовувати шоколад (часточки або тертий), какао або фрукти, а також цукрову пудру.

«Крижана полуниця»

Торт з йогуртом вважається продуктом, який можна без страху, перебуваючи на дієті. Цей рецепт дозволить насолодитися яскравістю смаків і не набрати зайві сантиметри в обсязі. Для приготування потрібні такі доступні всім інгредієнти:

  • пюре зі свіжої (або протертою з цукром) полуниця – 200 г;
  • цукровий пісок – за смаком;
  • йогурт (ідеально вибрати полуничний) – 300 мл;
  • молоко -1,2 склянки (мінімальна жирність);
  • свіжий лимонний сік – 12 мл;
  • какао (в порошку) – 1 ст. л;
  • желатин – 36 р.

Час на приготування йогуртно торта з полуницею – 25 хвилин.

Калорійність на 100 г — 190 ккал.

Покроковий рецепт йогуртно торта швидкого приготування:

  1. Молоко трохи підігріти (стежити, щоб не закипіло);
  2. Розчинити в ньому желатин (настоювати 10 хвилин, охолодити;
  3. Збити: йогурт, сік лимона, цукор, полуничне пюре;
  4. Влити молоко в отриману масу, розмішати;
  5. Відлити в окрему ємність (форму) трохи рідини (20-40 мл), додати в неї какао, поставити на 10 хвилин у морозилку;
  6. Потім додати в неї решту (без какао) також на 10 хвилин.

В якості прикраси використовуються ягоди полуниці – свіжі, заморожені або з варення

Легкий сирний торт швидкого приготування «Смородина у вершках»

Порадувати себе або всю сім'ю смачною і корисною тортом – це дуже легко. Для приготування по цьому рецепту потрібно придбати інгредієнти:

  • яйця курячі – 2 шт (або 120 м);
  • борошно – 4 ст. л;
  • цукор – 4 ст. л;
  • йогурт (без добавок і барвників) – 600 мл (для прошарку);
  • сир – 3-4 пачки (або 600 г) (для прошарку);
  • цукор – 1 стакан (для прошарку);
  • желатин -25 г (для прошарку);
  • смородина (будь-який) – 300 г (для прошарку);
  • вершки – 200 мл (1 склянка) 20% (для прошарку).

Час приготування – 20 хвилин (плюс добу торт повинен залишатися в холодильнику).

Калорійність на 100 г – 245 ккал.

Процес приготування:

  1. Яйця збити до появи в ємності густої піни (в яку можна поставити ложку);
  2. Додати цукор (4 ст. л) і знову збити до того моменту, поки він повністю не розчинитися в піні;
  3. Борошно просіяти і додати в збиті з цукром яйця, перемішати;
  4. Деко закрити пекарської папером, викласти основу для коржа рівномірним шаром;
  5. Помістити в прогріту до 1800 духовку на 15 хвилин;
  6. Готовий корж (бісквіт) остудити;
  7. Смородину промити, розтерти її в пюре, додати цукор (за бажанням), розмішати;
  8. Вершки підігріти;
  9. Спочатку розчинити Желатин у воді, а потім додати до вершків, розмішувати до розчинення;
  10. Йогурт і сир (з цукром збити;
  11. Розділити підготовлений желатин на дві нерівні частини – велику слід додати в сир, а меншу – у смородину;
  12. На бісквітний корж викласти сирну частина (поставити в холодильник до застигання);
  13. Після рівномірно розподілити смородинове пюре (також залишити застигати не менше ніж на 12 годин, але краще на добу).

Подавати готовий торт з гарячим чаєм.

«Фішку»: рецепт приготування

Для особистого або сімейного торжества, важливої події або значимої дати можна приготувати незвичайний торт під назвою «Фішку». До складу входять такі інгредієнти:

  • фініки (бажано свіжі) – 0,2 кг (1 склянка);
  • какао (в порошку) – 60 г (або 3 ст. л);
  • сік (будь-який, можна з м'якоттю) – 2 ст. л;
  • волоські горіхи (подрібнені ядра) – 200 г;
  • мюслі – 30 г (обсипання).

Час приготування – 1 годину.

Калорійність на 100 г – 395 ккал.

Процес приготування:

  1. Фініки промити і позбутися від кісточок;
  2. Пропустити через блендер (м'ясорубку);
  3. Змішати з подрібненими волоськими горіхами;
  4. Додати в масу какао, перемішати (можна додати трохи води – 10-20 мл, якщо суміш вийшла дуже густий);
  5. На харчову плівку викласти рівномірним шаром фініки з горіхами;
  6. Мюслі змішати з соком і розподілити зверху в якості обсипання.

Можна надати торту різну форму, яка відповідає даті або настрою.

Читайте рецепт неймовірно смачного і корисного морозива з банана.

М'яке і надзвичайно ніжне тісто на кыстыбый вийде, якщо ви прислухаєтеся до наших порад. Рецепт тут.

Як приготувати тріску в маринаді ви дізнаєтеся за нашими фото-рецептами.

Швидкий і смачний крем: варіанти

Лимонний

Для приготування цього крему знадобиться набір інгредієнтів у наступній кількості:

  • яєчні жовтки – 70 г (або 4 шт);
  • цукор – 1 склянка без гірки;
  • сік і цедра лимона – 1-2 шт (за смаком);
  • масло вершкове – 10 ст. л (200 г).

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність на 100 г – 534 ккал.

Процес приготування:

  1. Зчистити (натерти) цедру;
  2. Змішати її з цукром і яєчними жовтками, після чого збити в однорідну масу;
  3. Поставити її на середній інтенсивності нагрівання, додати масло (повністю), а потім сік лимона, перемішати;
  4. Нагрівати і помішувати до загустіння.

Використовується готовий крем для прошарків у випічці і тортах, а також як самостійний десерт.

«Тропіки»

Цей крем дуже легко приготувати, не маючи кулінарного досвіду. Буде потрібно набір інгредієнтів, що складається з:

  • стиглих щільних бананів – 160 г (1-2 шт);
  • сметани – 250 мл;
  • цукрової пудри – 3 ст. л;
  • лимонного соку – 1 ч. л.

Час на приготування – 7-10 хвилин.

Калорійність на 100 г – 186 ккал.

Процес приготування:

  1. Банани очистити від шкірки, а після пропустити через блендер або просто розім'яти ложкою/вилкою;
  2. Трохи сметану охолодити і додати її в бананове пюре, перемішати;
  3. Додати цукрову пудру і знову перемішати;
  4. Додати в крем лимонний сік і ще раз перемішати всі інгредієнти (можна трохи збити).

Крем повністю готовий до додавання в різні десерти і випічки.

«Спогади»

Для приготування цього варіанту крему потрібно:

  • молоко – 200 мл;
  • манна крупа – 3 ст. л (повні);
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • ванілін – 1 г (за бажанням).

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність на 100 г – 332 ккал.

Процес приготування:

  1. Молоко влити в окрему ємність і закип'ятити;
  2. Додати манну крупу (тонкою цівкою) і проварити швидко (1 хвилину), постійно помішуючи складу;
  3. Залишити настоюватися (зняти для цього з нагріву);
  4. Масло трохи розтопити, додати в нього цукор (і за бажанням ванілін), збити;
  5. Потім збити манку (окремо);
  6. З'єднати манку і масло, перемішати.

Готовий крем використовується не тільки для тортів, але і для запіканок з сиром.

Корисні поради

Для розрізання бісквіта можна використовувати не тільки ніж, а також міцну нитку або волосінь. Якщо є необхідність готовий торт вийняти з форми, то для полегшення процесу її варто поставити на декілька хвилин на змочений в холодній воді рушник. Для того щоб знизити ймовірність підгоряння коржів в духовці, рекомендується поставити під деко (на нижній ярус) ємність або інший деко з сіллю.

Таким чином, смачні і швидкі торти різноманітні за інгредієнтами і способів приготування. Крему до них так само можна самостійно зробити, застосовуючи доступні і недорогі продукти.

Що ще почитати: