Рецепти найсмачніших тортів швидкого приготування
Торт – солодкість, яку люблять не тільки діти, але й багато хто з дорослих. Існує безліч рецептів, серед них зустрічаються такі, які можна віднести до розряду швидких. А чи знали ви, що приготувати торт можна всього за кілька хвилин, використовуючи доступні і прості речовини?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно (хлібопекарська, біла) - | 1 склянку без гірки |
цукровий пісок - | 6 ст. л. без гірки |
какао (в порошку) - | 0,3 склянки |
молоко - | 120 мл |
яйця (курячі свіжі) - | 2 шт. |
розпушувач (готовий) - | 1 ч. л. |
ванілін - | 2 ч. л. |
масло рослинне - | 0,1 л |
шоколадна паста - | 200 г |
горіхи (ядра) - | 150 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 437 Ккал |
Процес приготування швидкого і смачного торта:
- Почати приготування слід з того, щоб змішати яйця (повністю, не поділяючи компоненти), молоко (можна злегка підігріти), цукор, олію – все збити до двократного збільшення обсягу компонентів в ємності;
- В отриману яєчну солодку основу додається борошно в повному обсязі, але засипати її слід тонкою цівкою для регулювання густоти, ретельно все перемішати, можна 2-3 рази;
- Далі какао (також весь необхідний обсяг), ванілін і разрыхляющий компонент;
- Форму для випікання змастити маслом, прокласти пергаментом (пекарської папером);
- Перемістити тісто у форму, розподілити рівномірно, потім зробити поглиблення в середині;
- Поставити випікатися бісквіт в мікрохвильову піч, виставивши на таймер 4 хвилини, а потужність на 900W;
- Залишити готову основу у вимкненій мікрохвильовці на 8-10 хвилин, щоб він охолов і легко витягувався з форми;
- Приготування крему максимально просте – горіхи подрібнити і змішати їх з шоколадною пастою (розтопленої плиткою молочного шоколаду);
- Отриманий склад наноситься рівномірним шаром на корж (його необхідно попередньо розрізати на дві частини).
Подавати зі свіжою кавою, чаєм, на десерт або полуденок.
Сметанник на сковороді
Коли виникає необхідність у приготуванні солодощів, багато господинь замислюються про те, щоб спекти торт. Варіант цього ласощі на сковорідці стане відмінним способом здивувати гостей або порадувати дітей. Для торта потрібні такі інгредієнти:
- сметана – 8 ст. л (або 180 г) для тіста і 16 ст. л на крем (380-400 г) жирністю 25%;
- цукор (пісок) – 6-7 ст. л (в залежності від бажаної солодкості)для тіста і 6 ст. л – на крем;
- борошно – 3 склянки (без гірки);
- сода – 3-5 г (1 ч. л);
- ванілін -1-2 р.
Час приготування торта на сковороді – 20 хвилин.
Калорійність страви (100 г) – 431 ккал.
Як готувати самий швидкий і смачний торт на сковороді:
- Сметану і цукор перемішати (пропорції для тесту);
- Додати до них соду, знову перемішати (можна спеціально не гасити);
- Додати борошно, знову добре перемішати (тісто має вийти ніжним, еластичним);
- Розділити загальна кількість отриманого тесту на кілька кульок (7-9);
- Розкачати кожен з них так, щоб коло дорівнював діаметру наявної сковороди (допускається можливість підрівнювання з подальшим формуванням кульки з тіста, що залишилося);
- Випікати кожен корж на сухий (без масла) сковороді на повільному нагріванні не більше3 хвилин з кожного боку;
- Крем готується з сметани, цукру з додаванням ваніліну (всі компоненти перемішуються і трохи збиваються);
- Кожен корж слід промазати кремом.
Для прикраси можна використовувати шоколад (часточки або тертий), какао або фрукти, а також цукрову пудру.
«Крижана полуниця»
Торт з йогуртом вважається продуктом, який можна без страху, перебуваючи на дієті. Цей рецепт дозволить насолодитися яскравістю смаків і не набрати зайві сантиметри в обсязі. Для приготування потрібні такі доступні всім інгредієнти:
- пюре зі свіжої (або протертою з цукром) полуниця – 200 г;
- цукровий пісок – за смаком;
- йогурт (ідеально вибрати полуничний) – 300 мл;
- молоко -1,2 склянки (мінімальна жирність);
- свіжий лимонний сік – 12 мл;
- какао (в порошку) – 1 ст. л;
- желатин – 36 р.
Час на приготування йогуртно торта з полуницею – 25 хвилин.
Калорійність на 100 г — 190 ккал.
Покроковий рецепт йогуртно торта швидкого приготування:
- Молоко трохи підігріти (стежити, щоб не закипіло);
- Розчинити в ньому желатин (настоювати 10 хвилин, охолодити;
- Збити: йогурт, сік лимона, цукор, полуничне пюре;
- Влити молоко в отриману масу, розмішати;
- Відлити в окрему ємність (форму) трохи рідини (20-40 мл), додати в неї какао, поставити на 10 хвилин у морозилку;
- Потім додати в неї решту (без какао) також на 10 хвилин.
В якості прикраси використовуються ягоди полуниці – свіжі, заморожені або з варення
Легкий сирний торт швидкого приготування «Смородина у вершках»
Порадувати себе або всю сім'ю смачною і корисною тортом – це дуже легко. Для приготування по цьому рецепту потрібно придбати інгредієнти:
- яйця курячі – 2 шт (або 120 м);
- борошно – 4 ст. л;
- цукор – 4 ст. л;
- йогурт (без добавок і барвників) – 600 мл (для прошарку);
- сир – 3-4 пачки (або 600 г) (для прошарку);
- цукор – 1 стакан (для прошарку);
- желатин -25 г (для прошарку);
- смородина (будь-який) – 300 г (для прошарку);
- вершки – 200 мл (1 склянка) 20% (для прошарку).
Час приготування – 20 хвилин (плюс добу торт повинен залишатися в холодильнику).
Калорійність на 100 г – 245 ккал.
Процес приготування:
- Яйця збити до появи в ємності густої піни (в яку можна поставити ложку);
- Додати цукор (4 ст. л) і знову збити до того моменту, поки він повністю не розчинитися в піні;
- Борошно просіяти і додати в збиті з цукром яйця, перемішати;
- Деко закрити пекарської папером, викласти основу для коржа рівномірним шаром;
- Помістити в прогріту до 1800 духовку на 15 хвилин;
- Готовий корж (бісквіт) остудити;
- Смородину промити, розтерти її в пюре, додати цукор (за бажанням), розмішати;
- Вершки підігріти;
- Спочатку розчинити Желатин у воді, а потім додати до вершків, розмішувати до розчинення;
- Йогурт і сир (з цукром збити;
- Розділити підготовлений желатин на дві нерівні частини – велику слід додати в сир, а меншу – у смородину;
- На бісквітний корж викласти сирну частина (поставити в холодильник до застигання);
- Після рівномірно розподілити смородинове пюре (також залишити застигати не менше ніж на 12 годин, але краще на добу).
Подавати готовий торт з гарячим чаєм.
«Фішку»: рецепт приготування
Для особистого або сімейного торжества, важливої події або значимої дати можна приготувати незвичайний торт під назвою «Фішку». До складу входять такі інгредієнти:
- фініки (бажано свіжі) – 0,2 кг (1 склянка);
- какао (в порошку) – 60 г (або 3 ст. л);
- сік (будь-який, можна з м'якоттю) – 2 ст. л;
- волоські горіхи (подрібнені ядра) – 200 г;
- мюслі – 30 г (обсипання).
Час приготування – 1 годину.
Калорійність на 100 г – 395 ккал.
Процес приготування:
- Фініки промити і позбутися від кісточок;
- Пропустити через блендер (м'ясорубку);
- Змішати з подрібненими волоськими горіхами;
- Додати в масу какао, перемішати (можна додати трохи води – 10-20 мл, якщо суміш вийшла дуже густий);
- На харчову плівку викласти рівномірним шаром фініки з горіхами;
- Мюслі змішати з соком і розподілити зверху в якості обсипання.
Можна надати торту різну форму, яка відповідає даті або настрою.
Читайте рецепт неймовірно смачного і корисного морозива з банана.
М'яке і надзвичайно ніжне тісто на кыстыбый вийде, якщо ви прислухаєтеся до наших порад. Рецепт тут.
Як приготувати тріску в маринаді ви дізнаєтеся за нашими фото-рецептами.
Швидкий і смачний крем: варіанти
Лимонний
Для приготування цього крему знадобиться набір інгредієнтів у наступній кількості:
- яєчні жовтки – 70 г (або 4 шт);
- цукор – 1 склянка без гірки;
- сік і цедра лимона – 1-2 шт (за смаком);
- масло вершкове – 10 ст. л (200 г).
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність на 100 г – 534 ккал.
Процес приготування:
- Зчистити (натерти) цедру;
- Змішати її з цукром і яєчними жовтками, після чого збити в однорідну масу;
- Поставити її на середній інтенсивності нагрівання, додати масло (повністю), а потім сік лимона, перемішати;
- Нагрівати і помішувати до загустіння.
Використовується готовий крем для прошарків у випічці і тортах, а також як самостійний десерт.
«Тропіки»
Цей крем дуже легко приготувати, не маючи кулінарного досвіду. Буде потрібно набір інгредієнтів, що складається з:
- стиглих щільних бананів – 160 г (1-2 шт);
- сметани – 250 мл;
- цукрової пудри – 3 ст. л;
- лимонного соку – 1 ч. л.
Час на приготування – 7-10 хвилин.
Калорійність на 100 г – 186 ккал.
Процес приготування:
- Банани очистити від шкірки, а після пропустити через блендер або просто розім'яти ложкою/вилкою;
- Трохи сметану охолодити і додати її в бананове пюре, перемішати;
- Додати цукрову пудру і знову перемішати;
- Додати в крем лимонний сік і ще раз перемішати всі інгредієнти (можна трохи збити).
Крем повністю готовий до додавання в різні десерти і випічки.
«Спогади»
Для приготування цього варіанту крему потрібно:
- молоко – 200 мл;
- манна крупа – 3 ст. л (повні);
- вершкове масло – 100 г;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- ванілін – 1 г (за бажанням).
Час приготування – 50 хвилин.
Калорійність на 100 г – 332 ккал.
Процес приготування:
- Молоко влити в окрему ємність і закип'ятити;
- Додати манну крупу (тонкою цівкою) і проварити швидко (1 хвилину), постійно помішуючи складу;
- Залишити настоюватися (зняти для цього з нагріву);
- Масло трохи розтопити, додати в нього цукор (і за бажанням ванілін), збити;
- Потім збити манку (окремо);
- З'єднати манку і масло, перемішати.
Готовий крем використовується не тільки для тортів, але і для запіканок з сиром.
Корисні поради
Для розрізання бісквіта можна використовувати не тільки ніж, а також міцну нитку або волосінь. Якщо є необхідність готовий торт вийняти з форми, то для полегшення процесу її варто поставити на декілька хвилин на змочений в холодній воді рушник. Для того щоб знизити ймовірність підгоряння коржів в духовці, рекомендується поставити під деко (на нижній ярус) ємність або інший деко з сіллю.
Таким чином, смачні і швидкі торти різноманітні за інгредієнтами і способів приготування. Крему до них так само можна самостійно зробити, застосовуючи доступні і недорогі продукти.