Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» з манкою має дуже незвичайним і оригінальним смаком, який обов'язково сподобається великим любителям солодкого. Особливість такого тортика в кремі, який готується з додаванням манної крупи. Розглянемо кілька найбільш цікавих варіантів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничне борошно - | 150 г |
цукровий пісок - | 480 г |
м'яке вершкове масло - | 480 г |
яйця - | 4 шт. |
какао (порошкоподібний) - | 70 г |
цукор ванільний - | 1 пакетик |
розпушувач - | 1 пакетик |
коров'яче молок - | 800 мл |
кухонна сіль - | 1 щіпка |
манна крупа - | 130 г |
лимон - | 1 шт. |
сметана середньої жирності - | 50 мл |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 312 Ккал |
Етапи приготування десерту:
-
- Для приготування тіста потрібно вбити курячі яйця в глибоку ємність, додати цукор і кухонну сіль. Збити міксером на високій швидкості. При цьому склад повинен знайти більш світле забарвлення і збільшитися в кілька разів;
- Окремо збити, застосувавши міксер, м'яке вершкове масло;
- У збите масло через сито просіяти борошно разом з розпушувачем. Знизити швидкість міксера і перемішати їм суміш. Поступово влити сюди збиту яєчно-цукрову масу. Тепер потрібно більш обережно заважати склад, використовуючи віночок;
- Розділити отриманий склад на 2 рівних частини. В одну з них потрібно додати какао і коров'яче молоко. Змішати до отримання однорідної маси;
- Для випікання підготувати відповідну форму, яку потрібно ретельно змастити соняшниковою олією. Викласти першу частину тіста дуже рівномірно. Випікати при температурі 180С. Час скласти не більше 7 хвилин. Таким же чином випікати другу частину тіста. Залишити готові коржі для охолодження;
- Для підготовки кремово маси необхідно в каструлю невеликих розмірів вилити коров'яче молоко, а також відразу ж висипати цукровий пісок і манну крупу;
- Перемішати суміш і розмістити ємність на плиті. На вогні середньої інтенсивності потрібно варити складу, постійно перемішуючи його;
- Після того як склад стане густим варто зняти з плити і залишити до охолодження;
- З лимона зняти цедру і добре вичавити сік. Вершкове масло збити з допомогою міксера і додати до нього цедру лимона і свіжовичавлений сік. Збивати до утворення однорідної маси;
- Додати до масляно-лимонної суміш манну кашу і також збити крем до однорідності;
- Для збору торта потрібно роз'ємна форма, в яку спочатку укладається корж темного кольору. Поверх нього викладається рівномірний шаром крем. Далі укладається світлий корж, який потрібно трохи придавити. Накрити форму плівкою харчового призначення і поставити в холодильну камеру на цілу ніч. Потім дістати його і обережно зняти форму;
- Для приготування глазурі потрібно з'єднати в каструлі всі підготовлені продукти і розмістити її на плиті. Варити до тих пір, поки не розчиниться цукор і какао;
- Полити отриманої глазур'ю всю поверхню торта і помістити його в холодильну камеру для застигання.
Торт «Пташине молоко» на манці і згущеному молоці
Завдяки використовуваному в цьому рецепті згущеного молока крем отримує дуже ніжний вершковий смак. Для того щоб приготувати тісто для десерту, потрібно:
- пшеничне борошно – 1 склянка;
- 3 курячих яйця;
- маргарин – 150 г;
- цукровий пісок – 6 ст. л.;
- какао (порошкоподібний) – 3 ст. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.
Тепер продукти для крему:
- манна крупа – 2 ст. л.;
- коров'яче молоко – 1 стакан;
- м'яке вершкове масло – 150 г;
- згущене молоко – половина банки;
- цукровий пісок – 2 ст. л.
Інгредієнти для глазурі:
- коров'яче молоко – 4 ст. л.;
- какао (порошкоподібний) – 4 ст. л.;
- цукровий пісок – 4 ст. л.;
- м'яке вершкове масло – 50 р.
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 339 ккал.
Як приготувати смачний торт:
- Пшеничне борошно потрібно просіяти разом з розпушувачем і какао через спеціальне сито;
- В окремій ємності потрібно перетерти цукор разом з курячими яйцями. Потім додати до цієї суміші м'який маргарин і дуже добре перемішати;
- Додати до яєчної суміші борошно, перемішати і отримати рідке тісто;
- Підготовлену форму потрібно змастити рослинним маслом і злегка присипати борошном. Вилити туди отримане тісто і приготувати його в духовці протягом 50 хвилин;
- Тепер черга крему. Для його приготування необхідно зварити манну кашу на молоці. У процесі варіння необхідно постійно заважати суміш для того, щоб виключити появу грудок;
- У готову манку додати цукровий пісок і ретельно перемішати. Прибрати з вогню і залишити для охолодження. Потім додати в кашу вершкове масло і збити складу з допомогою міксера;
- Додати до складу згущене молоко і знову збивати його міксером до утворення однорідного складу;
- Продукти, підготовлені для глазурі ретельно перемішати в каструлі і трохи підігріти на вогні мінімальної інтенсивності. Важливо не доводити суміш до кипіння;
- Охолоджений корж розділити з допомогою гострого ножа на дві частини однакового розміру;
- На перший корж рівномірним шаром розкласти крем і накрити другою частиною тіста;
- Відразу ж полити готовий торт гарячої глазур'ю і залишити його для охолодження.
Рулет з лаваша з сиром і куркою це цікава і смачна закуска, яку досить просто приготувати.
Як приготувати соковитий антрекот з свинини в духовці читайте в нашій статті.
Спробуйте зафарширувати перець овочами — це чудове пісне блюдо, яке припаде до смаку всім.
Суфле «Пташине молоко» з манки з какао
Для того щоб приготувати смачне суфле, потрібно:
- коров'яче молоко – 500 мл;
- манна крупа – 4 повних столових ложки;
- м'яке вершкове масло – 400 г;
- цукровий пісок – 1 ½ склянки;
- сік і цедра з одного лимона;
- какао (порошкоподібний) – 2 ст. л.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність – 297,57 ккал.
Як приготувати цей десерт:
- Молоко вилити в каструлю і додати до нього манку. Зварити до готовності і відставити у бік охолоджуватися;
- М'яке вершкове масло збити разом з цукром так, щоб суміш збільшилася в 2 рази;
- Додати какао в суміш і знову збити;
- Невеликими порціями додавати до цієї суміші манну крупу, при цьому не припиняючи збивати;
- Після цього додати лимонну цедру і сік і продовжити збивати складу протягом декількох хвилин. Суфле після цього повністю готове. Викласти його в роз'ємні форми невеликого розміру і помістити в холодильник для застигання на кілька годин.
Особливість торта «Пташине молоко» з манкою полягає в його надзвичайно смачне кремі, приготування якого починається з варіння манної каші. Це не зовсім звичайна методика, яка робить процес підготовки більш цікавим, але тим не менш, дуже простим і швидким.