Як приготувати торт «Дунайські хвилі» в домашніх умовах
Класичний торт «Дунайські хвилі» має приємний смак, володіє ніжною кислинкою, і є яскравим представником Німецької кухні. Поєднуються в ньому кольори (червоний, чорний і білий) надають десерту особливого шику і благородства. Шикарний вибір для прикраси святкового застілля!
«Дунайські хвилі» — що за торт?
Цей неймовірно смачний десерт готується на основі подвійного бісквіта: світлого класичного і темного шоколадного. Коржі промащуються кремовим вершковим пудингом, а так само доповнюються свіжої вишнею.
При бажанні, ви можете замінити свіжу вишню на консервовану. Смак торта від цього не зміниться. Верх десерту поливається шоколадною глазур'ю, на якій, при ще не повністю застиглої консистенції, хвилеподібними рухами наноситься малюнок, повністю гармонує з назвою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
для приготування бісквітної основи: - | |
вершкове масло - | 250 г |
курячі яйця - | 5 шт. |
цукор-пісок - | 0,5 кг |
вишня (без кісточок) - | 0,7 кг |
ванільний цукор - | 10 г |
пшеничне борошно в/с - | 400 г |
розпушувач - | 15 г |
молоко - | 25 мл |
сіль - | маленька щіпка |
какао-порошок - | 1 ст. л. |
для приготування кремового пудингу: - | |
пудинг ванільний - | 1 уп. |
молоко коров'яче - | 0,5 л |
спред - | 250 г |
для приготування глазурі: - | |
чорний шоколад - | 1 плитка |
спред - | 50 г |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 314 Ккал |
Приготування:
- В першу чергу займіться приготуванням бісквітного тіста. Покладіть в чашу міксера добре розм'якшене вершкове масло, щіпку солі, необхідну кількість цукру звичайного і ванільного, а так же розпушувач. Збийте масу на низьких швидкостях. Потім введіть свіжі курячі яйця і продовжуйте процес збивання до отримання однорідної маси. Далі необхідно поступово ввести муку (не припиняючи збивання);
- Широкий прямокутний деко для випікання застелити пергаментним папером або фольгою. Змастіть невеликою кількістю рафінованої олії. Вилийте половину приготованого бісквітного тіста і розрівняйте;
- У тісто введіть суміш з молока і какао-порошку. Ретельно перемішайте. Викладіть шоколадне тісто поверх білого і так само розрівняйте;
- Вимиті і добре просушені ягоди вишні викладіть рівномірним шаром поверх шоколадного тіста і легенько втисніть кожну з них;
- Підготовлену бісквітну основу поставте випікатися в розігріту до 1900З духова шафа. Процес займе близько 40 хвилин. Потім вийміть випечений бісквіт і залиште охолоджуватися;
- Тим часом, займіться приготуванням ванільного крему-пудингу. Приготуйте його, згідно з рецептом, описаного на упаковці, а потім накрийте харчової плівкою і залиште остуджуватися. Збийте розм'якшений спред. Потім по 1 ложці додайте в нього вершковий пудинг (запам'ятайте, обидва інгредієнта повинні бути однакової температури!) і розтирайте до однорідності;
- Нанесіть приготований крем на поверхню остиглого бісквіта, розрівняйте і приберіть мінімум на 1 годину в холодильник. За цей час крем-пудинг застигне, як слід;
- Тепер займіться приготуванням шоколадної глазурі: розтопіть чорний шоколад зі спредом, вимішайте до однорідності, злегка остудіть і нанесіть поверх крему. За допомогою ножа нанесіть на торт хвилясті візерунки;
- Торт десерт «Дунайські хвилі» готовий! Наріжте на порційні квадратні шматочки, красиво викладіть на блюдо і подавайте до святкового столу.
Пиріг з рисом і консервованою рибою — візьміть на замітку цей смачний і простий рецепт.
Як приготувати перлову кашу в мультиварці з м'ясом і овочами читайте тут.
Що таке макаронс і як правильно готувати цей десерт читайте в нашій статті.
Рецепт торта «Дунайські хвилі» з яблуками
Крім класичного варіанту приготування торта «Дунайські хвилі», існує ще одна цікава варіація приготування цього десерту.
Згідно з ним, в рецепті використовуються не свіжі вишні, яблука кислих сортів. Їх використання залишає практично таку ж пікантну нотку кислинки. Спробуйте, можливо, дана варіація вам доведеться по душі навіть більше, ніж класичний варіант.
Інгредієнти для приготування бісквітної основи:
- цукровий пісок – 350 г;
- курячі яйця – 3 шт.;
- мука в/с – 250 г;
- спред – 120 г;
- розпушувач – 2 ч. л.;
- какао-порошок – 1 ст. л.;
- молоко – 25 мл;
- яблука – 450 р.
Інгредієнти для приготування крему:
- ванільний пудинг – 1 уп.;
- пастеризоване молоко – 450 мл;
- спред – 200 р.
Інгредієнти для приготування глазурі:
- шоколад темний – 2 плитки;
- спред – 50 р.
Час приготування страви: 2 ч.
Калорійність на 100 г: 317 кКал.
Приготування:
- У чашу для збивання помістіть наступні інгредієнти: спред, цукор, щіпку солі, розпушувач. Збийте все за допомогою міксера до однорідності. Потім введіть охолоджені курячі яйця і знову збийте. Далі починайте поступово вводити борошно і продовжувати збивати тісто до однорідності;
- Для випікання цього торта рекомендується використовувати прямокутну форму для випікання з середніми бортиками. Змастіть форму маслом. Вилийте в неї половину приготованого тіста і рівномірно розподіліть по всьому об'єму форми;
- Какао змішати з холодним молоком, а потім введіть залишився бісквітне тісто. Вимісіть до однорідності і акуратно вилийте другим шаром у форму;
- Яблука очистіть від шкірки і насіння. Наріжте на однакові шматочки і викладіть поверх тесту;
- Випікайте бісквітну основу для торта в розігрітій до 180-1900С духовці протягом 40-45 хвилин;
- Поки випікається основа, займіться приготуванням крему-пудингу. Приготуйте пудинг згідно з рецептом, описаного на упаковці, а потім розітріть його зі спредом;
- Покрийте охолоджену основу кремом і відправте в холодильник;
- Приготуйте глазур. Для цього потрібно шоколад поламати на невеликі шматочки і розтопити разом зі спредом або ж маслом, а потім рівномірним шаром вилити поверх крему і дочекатися його повного застигання;
- Торт подається нарізаним на порційні прямокутні шматочки.
Корисні поради
- Якщо у вас немає в наявності свіжих вишень або яблук, замініть їх консервованими, але в даному випадку слід злити з них зайвий сироп і злегка осушити;
- При бажанні, ви можете не покривати торт шоколадною глазур'ю, а просто присипати його поверхню какао-порошком;
- Так само торт «Дунайські хвилі» можна спекти і в мультиварці. Рецепт залишиться таким же, але кількість інгредієнтів доведеться зменшити вдвічі.
Приємного чаювання з неймовірно смачним десертом!