Як швидко і смачно приготувати запіканку з ковбасою
Ковбаса – дуже популярний продукт. Її кладуть на квадратний шматок хліба, смажать, додають в м'ясну нарізку. Але цим простим набором кількість страв не обмежується: з ковбаси можна готувати смачні запіканки. Пропонуємо вам шість простих варіантів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рису - | 230 р |
молока - | 250 мл |
яєць - | 4 шт. |
нарізаної кубиками ковбаси - | 400 г |
солі та зелені - | на свій смак |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 360 Ккал |
Візьміть свою улюблену ковбасу, прочитайте наш рецепт і спробуйте приготувати. Повірте: нове блюдо зі звичної ковбаси вам обов'язково сподобається.
Приготування:
- У каструлі підігрійте молоко з водою і відваріть рис. Залиште охолоджуватися;
- Яєчні білки віночком збийте в густу піну, додайте в рис, акуратно перемішайте;
- Жовтки змішайте з кубиками ковбаси і рисом;
- Рисову масу викладіть у змащену форму. Запікайте 15 хвилин в добре розігрітій духовій шафі;
- Присипте готову запіканку зеленню, збризніть маслом, дайте трохи охолонути.
Картопляна запіканка з м'ясним асорті і сиром
Що можна швидко і смачно приготувати ковбаси на обід? Приготуйте запіканку. Навіть це звичайне блюдо можна приготувати так, що позаздрять найбільш досвідчені кулінари. З ковбасою можна нескінченно фантазувати. Наприклад, обсмажте її разом з варено-копченою корейкою.
Інгредієнти:
- 100 г варено-копченої корейки;
- часниковий зубчик;
- 200 г вареної ковбаси;
- 75 г цибулі;
- 20 мл рафінованої олії;
- 5 яєць курячих;
- 1 огірок солоний;
- 70 р масла «Селянського»;
- 100 мл молока;
- 4 ст. л. натертого сиру;
- 4 варені картоплини;
- помідори черрі – 3 шт.
Потрібен час: 55 хв. Порція 100 г: 316 ккал.
Приготування:
- Для запіканки наріжте кубиками варено-копчену корейку, цибулину і ковбасу;
- На сковорідку влийте трохи масла і підрум'яньте корейку, додайте ковбасу, цибулю, рубаний часник, перець;
- Відварену картоплю нарізати великим кубиком, підрум'яньте на селянському маслі;
- Зробіть соус: віночком (або міксером) збийте яйця в пишну піну, додайте молоко, сир і трохи солі, ще раз гарненько збийте;
- В оброблену маслом форму викладіть картоплю, зверху ковбасну начинку. Залийте соусом, відправте в гарячий духовий шафа на 10 хв.;
- Прикрасити запіканку можна солоними огірками, зеленню, помідорами черрі.
Запіканка з ковбасою і овочами в духовці
Якщо ви любите поєднання квашеної капусти та картоплі, значить, вам до смаку сподобається ця запіканка.
Інгредієнти:
- очищені часникові зубчики – 2 шт;
- молода картопля – 6 бульб;
- ріпчаста цибулина;
- рафінована олія – 15 мл;
- тонка ковбаса (з жирком) – 300 г;
- зелень – на свій розсуд;
- майонез «Оливковий» — 45 г;
- квашена капуста – 400 г;
- морква – 2 шт;
- 20%-ная сметана – 30 г;
- томатна паста – за смаком.
Вам буде потрібно час: 55 хв. В одній порції 100 г: 350 ккал.
Як готувати:
- Дрібно поріжте цибулину і часник. Капусту відіжміть від розсолу. У розігрітому рафінованому маслі обсмажте часник з цибулею. Трохи пізніше відправте туди квашену капусту. Тушкуйте, періодично перемішуючи. В кінці готування в капусту покладіть томатну пасту;
- Наріжте ковбасу кільцями і підрум'яньте на сковорідці, тільки масло не додавайте (нехай з неї витопиться жирок). На іншій сковороді в розігрітому маслі підрум'яньте колечка картоплі і моркви. Інгредієнти для запіканки готові, залишилося укласти їх в форму;
- Викладіть у змащену форму кружечки картоплі, на неї обсмажену ковбасу, потім шар тушкованої капусти і моркви. Завершальний шар – картопляний плюс фінальний штрих соус з майонезу зі сметаною і рубаною зеленню;
- Відправте блюдо на 20 хв. у гарячу духовку.
Запіканка з макаронів з ковбасою
Зовсім непоганий інгредієнт для запіканки – макарони, можна навіть використовувати вчорашні.
Вам знадобляться:
- макарони будь – 100 г;
- сир тертий – 4 ст. ложки;
- вершкове масло – 30 г;
- варена ковбаса – 300 г;
- куряче яйце (велике) – 3 штуки;
- свіжий зелений лук – 7-8 пір'я;
- щіпка свіжомеленого перцю;
- 10 г солі.
На приготування потрібен час: 20 хв. Порція 100 г запіканки: 360 ккал.
Як приготувати:
- Відваріть у великій кількості води макарони до напівготовності;
- Перо зеленого цибулі, тонко нашаткуйте, наріжте маленькими кубиками ковбасу;
- У підходящої посуді гарненько курячі яйця збийте в густу піну. Приправте сіллю, свіжомеленим перцем, додайте третю частину натертого сиру і все ретельно перемішайте;
- З'єднайте збиту яєчну суміш з макаронами і ковбасою, ще раз гарненько перемішайте і викладіть у відповідну форму для духовки. Зверху розкладіть кубики вершкового масла, присипте сиром;
- Запіканку готуйте в гарячій духовці хвилин десять, поки на поверхні не з'явиться гарна золотава скоринка.
Запіканка з картоплею, грибами та ковбасою
Основа цієї запіканки – гриби у вершковому соусі.
Інгредієнти:
- борошно – 30 г;
- 100 г шматочок моцарели;
- очищені зубчики часнику – 3 шт;
- 4 варені картоплини;
- очищену цибулю – 1 голівка;
- рафінована олія для смаження – 30 мл;
- 300 г будь вареної ковбаси;
- мелений перець – за смаком;
- 33%-ві свіжі вершки або молоко – 80 мл;
- 300 г свіжих грибів;
- бринза для посипання – 100 г
- свіжа зелень – за смаком.
Готування: 60 хв Калорійність однієї порції 100 г: 320 ккал.
Приготування:
- Для першого шару запіканки: очистіть картоплю, наріжте кружечками і відваріть до напівготовності. У змащену форму укладіть половину картоплі;
- Другий: ковбасу наріжте кубиками, змішайте з подрібненою цибулею, зеленню, часником. У цю масу покласти натерту моцарелу, ретельно перемішайте;
- Третій шар – грибний. Обсмажте гриби спочатку на сковороді без олії, а коли рідина випарується, влийте олію і обсмажте до готовності. У смажені гриби всипте борошно, гарненько перемішайте, потім всі разом підсмажте протягом п'яти хвилин. Не перестаючи заважати, влийте вершки і варіть до густоти. Приправте спеціями і дрібно посіченою зеленню. Розкладіть половину грибної суміші на ковбасний шар;
- Зверху викладіть залишки картоплі і гриби. На тертці натріть бринзу і посипте гриби тонким шаром;
- Тепер можна відправити запіканку на 15-20 хв. у гарячу духовку;
- Готову страву можете трохи поперчити і посипати зеленню.
Візьміть на замітку рецепт кільки в томатному соусі — один з найпростіших варіантів консерви, а також кілька страв, які можна приготувати на основі кільки.
Як зробити повітряне безе в мікрохвильовці читайте в наш статті.
Читайте як приготувати смачну картоплю з яловичиною з картоплею в духовці. Рецепт тут.
Запіканка по-польськи
Вам знадобиться:
- 1-2 головки цибулі;
- 350 г ковбаси;
- 750 грам свіжих грибів;
- 1 кг очищеного картоплі;
- склянка жирної сметани;
- яйце;
- 2 щіпки солі;
- перець – за смаком;
- 80 г жиру.
На приготування знадобиться час: 50 хв. Порція 100 г запіканки: 300 ккал.
Як приготувати:
- Очистіть свіжі гриби, промийте і наріжте;
- Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, підсмажте в розігрітому жирі, додати нашатковані гриби, сіль, перець, трохи води. Всі трохи тушкуйте під кришкою;
- Промиту і очищену картоплю покладіть в киплячу підсолену воду і варіть хвилин десять, поклавши в каструлю гілочку свіжого кропу;
- Гриби і картоплю, трохи обсушенный і розім'ятим, викладіть по черзі в гарячий посуд, змащену жиром, між цими шарами укладіть кубики ковбаси;
- Запіканку залийте сметаною, змішаною з яйцем, приправити спеціями і відправте в гарячий шафа на півгодини;
- Подавайте на стіл зі свіжими помідорами і зеленим салатом.
Прості прийоми професійного кухаря
На кухні вони вам обов'язково знадобляться:
- Для запіканки можна використовувати сушені гриби. Для цього перед приготуванням їх треба промити, замочити в охолодженій воді або підсоленому свіжому молоці і витримати близько 3 годин. Після цієї процедури гриби на смак будуть як свіжі;
- Якщо у страві використовуєте курячі яйця, щоб ваша запіканка була м'якою структурою, збивайте окремо жовток і білок і тільки потім додайте їх в соус;
- Для поліпшення смаку в ковбасну начинку часто додають часник. Радимо видалити середину, саме вона надає страві гіркоти. Чим більше часник, тим більше у нього середній стрижень, а значить, і гірчити він буде сильніше;
- Для приготування запіканок з ковбасою добре підійдуть керамічні овальні форми, якщо таких немає, можна використати звичайний деко з високими бортиками;
- Картопля в духовці готується набагато довше інших інгредієнтів, тому його краще попередньо відварити або нашаткувати дуже тоненькими скибочками;
- З тонко нашинкованих скибочок можна легко приготувати запіканку: скибочки покладіть у форму, пересипте рубаним часником, сіллю, перцем, перекладіть шматочками ковбаси і кружечками цибулі-порею. А зверху просто залийте 40% -вими вершками, ще покладіть кубик масла і відправте в духовку на 50 хв. Щоб зверху така запіканка не підгоріла, за 15 хв до кінця готування прикрийте форму фольгою. За бажанням готову запіканку можна припорошити сиром, потім поставити в духовку ще на 5 хв.
Приємного апетиту!