07 март 2019 7 374

Як приготувати запіканку з макаронів з яйцем

Запіканка — універсальна, корисна, проста частування. Вона підійде для сніданку, обіду, а також вечері, так як містить щоденну норму білків, жирів, вуглеводів і корисних мікроелементів. Дітей, літніх людей і тих, хто змушений сидіти на дієті, порадує низький вміст холестерину і калорійності.

Існує велика різновид макаронних виробів, наприклад: равлики, пір'я, мушлі, пружинки. Готувати їх можна з улюбленими продуктами. Наприклад: з молоком, сиром, овочами або фруктами. У статті написані лише деякі рецепти. Але різноманітність продуктів і способів їх приготування створює поле для фантазій, що сподобається вам і вашим близьким.

Запіканка з макаронів на молоці
Інгредієнти Кількість
сухих рожков (твердих сортів) - ½ Склянки
молока - 300 мл
білків яєць - 3 шт.
вершкового масла - 25 г
солі - щіпка
куркуми - 1⁄2 чайної ложки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 178 Ккал

Макаронні вироби, приготовлені з молоком, корисні для дитячого підростаючого організму, так як містять кальцій і білок. Коли в родині є ті, хто не дуже любить молочний смак, урізноманітнити рецепт запіканки з макаронів з яйцем і молоком можна, додавши в нього солодощів — цукатів, свіжих фруктів і сухофруктів.

Збиваємо білок до щільної білої пінки.

Масло розтоплюємо на водяній ванні. Після чого змішуємо його зі спеціями і даємо трохи охолонути. Далі акуратно і повільно перемішуємо масло з білковою масою, поступово додаючи молоко.

Нічого страшного, якщо будуть залишатися грудочки, при нагріванні вони розплавляться. Злегка розігріваємо сковороду на невеликому вогні. Викладаємо в неї ріжки. Заливаємо одержаним складом. Накриваємо щільно кришкою.

Готуємо при середній температурі 20 хвилин. Щоб основа не підгоріло, знижуйте вогонь поступово. Готовність страви перевіряйте зубочисткою.

При необхідності додайте трохи кип'яченої гарячої води. Коли ріжки стануть м'якими, ставимо на найменшу температуру і тушкуємо 3 хвилинки.

Запіканка з локшини з сиром

Не секрет, що сир є улюбленим продуктом у багатьох людей. Існує безліч сортів цього чудового продукту.

Сир в даному вигляді рецепта запіканки з макаронів з сиром і яйцем використовується середньої твердості, що додасть страві м'якість, ніжність і приємний вершковий смак.

Подібна їжа швидко засвоюється організмом, так як містить натрій, клітковину і калій.

Інгредієнти:

  • ½ Склянки вермішелі;
  • півсклянки води;
  • 1 яйце;
  • щіпка солі і мелений перець;
  • 100 гр сиру.

Час приготування: 15 хв.

Калорійність: 310 ккал/100 г.

Обсмажуємо вермішель на сковороді 2 – 3 хвилини до темно-золотистого кольору. Постійно перемішуйте. Зніміть сковороду з вогню, щоб вермішель не підгоріла. Далі збиваємо яйце з водою.

Натираємо сир на дрібній тертці. І всі по черзі викладаємо на вермішель. Спочатку рідина, потім 2/3 натертого сиру.

Закриваємо кришкою. 7 хвилин готуємо на середньому вогні. Зменшуємо температуру. Висипаємо залишився сир. Посипаємо перцем за смаком. Через 3-4 хвилини готово.

Запіканка з макаронів з ковбасою і яйцями

Як обійти увагою любителів радянського харчування, одним з компонентів якого є ковбаса. Дуже простий варіант макаронника підійде для ситного сніданку або обіду в якості другої страви.

Інгредієнти:

  • 150 гр «пір'я»;
  • 100 гр ковбаси;
  • кріп;
  • 1⁄2 головки ріпчастої цибулі;
  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • 1 ст. л. рослинного масла.

Час приготування: 20 – 30 хв.

Калорійність: 250 ккал/100 г.

Відварюємо макарони, слідуючи вказівкам на упаковці. Нарізаємо соломкою ковбасу, цибулю півкільцями. Тим часом розігріваємо олію на сковороді.

Кладемо цибулю, сіль і смажимо до карамельного кольору, безперервно помішуючи. Додаємо ковбасу. Обсмажуємо 3 хвилини. Сковороду можна відставити в сторону. Збиваємо яйця. Додаємо до цибулі і ковбаси варені «пір'я».

Перемішуємо інгредієнти разом, поступово заливаючи яйцями. Посипаємо зверху кропом. Ставимо на маленький вогонь. Через 5 хвилин можна їсти.

Як приготувати тісто для піци на воді читайте в нашій статті.

Юшка з голів кети — ароматне блюдо, яке готувати досить просто.

Що можна приготувати з яловичини на друге — пропонуємо вам ознайомитися з нашими рецептами.

Запіканка з макаронних виробів з сосискою

Любителів м'ясних напівфабрикатів порадує цей варіант рецепта. Макарони в поєднанні з сосисками і розплавленим сиром бюджетна і апетитна їжа. В рецепті присутній свіжий солодкий перець, що зробить страву соковитою і пікантним смаком.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки рифлених «пір'я»;
  • 150 гр сосисок;
  • 1⁄2 свіжого солодкого червоного перцю;
  • щіпка солі;
  • спеції за смаком;
  • 3 яйця.

Час приготування: 30 – 45 хв.

Калорійність: 448 ккал/100 г.

Розглянемо детально, як зробити запіканку з макаронів і яєць з сосискою в духовці. Відварюємо рифлені «пір'я» до неповної готовності. Тим часом розігріваємо духовку до 180 градусів. Розрізаємо сосиски по палама.

Дрібно нарізаємо перець, після чого перемішуємо зі спеціями і яйцями. Розкладаємо на деко першими сосиски. Виділений з них жир утворює плівку, яка не дасть пригоріти страви.

Далі викладаємо макарони. Заливаємо зверху отриманою масою. Випікаємо в духовці 15 хвилин.

Страва з макаронів з помідорами в мультиварці

Не в кожній квартирі або будинку є духовка. Щоб творити кулінарні шедеври або просто приготувати перекус «на швидку руку», підійде мультиварка. У ній як студент, так і досвідчений кухар, зможуть приготувати смачне і корисне блюдо.

Запіканка з макаронів з яйцем і помідорами в мультиварці рівномірно пропечеться, не пригорев.

Інгредієнти:

  • 200 гр кручених рожков;
  • 50 гр вершкового масла;
  • 3 білка;
  • 200 мл води або молока;
  • спеції за смаком;
  • 2 помідори середнього розміру;
  • 100 гр твердого сиру;
  • 50 гр свіжого кропу і петрушки.

Час приготування: 45 – 60 хв.

Калорійність: 163 ккал/100 г.

Всі компоненти потрібно заготовити заздалегідь. Відваріть ріжки до повної готовності в підсоленій воді. Але не переваріть. Краще трохи не доварити.

Поки ріжки варяться, збийте білки з водою і сіллю. Очистіть помідори від шкірки. Для цього закип'ятіть воду. Одягніть помідор на вилку і віддайте окропом.

Шкірка сама почне відділятися, що полегшить процес. Підготовлені помідори наріжте товстими кружечками. Натріть сир на крупній тертці.

Закладаємо підготовлені інгредієнти в чашу мультиварки послідовно:

  1. Шматочок масла;
  2. Відварені ріжки;
  3. Нарізані помідори;
  4. Спеції за смаком.

Заливаємо зверху рівномірно збиті білки. І в кінці посипте натертим сиром. Все щільно закриваємо кришкою. Спочатку виставите на мультиварці програму «ТУШКУВАННЯ» на 20 хвилин. По закінченні часу приготування, перемкніть на «ВИПІЧКА» на 10 хвилин.

Тим часом наріжте кріп і петрушку. Коли продзвенить завершальний сигнал, не відкривайте відразу кришку.

Дайте страві постояти 5 хвилин, а потім акуратно перекладіть його на тарілку. Посипте зверху зеленню в якості прикраси.

Солодке блюдо з локшини

Дорослі і діти хоча б раз у житті пробували солодку запечену локшину на молоці, приготовану за класичним рецептом. Її люблять за ніжний молочний смак. Навіть для молодої господині буде не складно навчитися готувати цю смакоту дітям.

Інгредієнти:

  • 200 грамів локшини;
  • 4 білка;
  • 100 мл молока 2,5%;
  • сіль;
  • 3,5 ст. л. цукру;
  • 60 грам вершкового масла.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 243 ккал/100 г.

Увімкніть духовку, вона повинна розігрітися до 180 градусів. Тим часом відваріть локшину в підсоленій воді. Промийте її гарячою кип'яченою водою. Заправте вершковим маслом (50 грам) і залиште остигати.

Далі ретельно збийте білки з цукром (2,5 ст. л.) до однорідної консистенції. Поступово влийте молоко, повільно перемішуючи.

Змастіть глибокий лист. Викладіть в нього локшину. Залийте зверху молочною сумішшю. Посипте цукром (1 ст. л) для отримання цукрових скоринки. Це додасть солодкість лапшевнику. Запікайте солодку запіканку з макаронів з яйцем близько півгодини.

По закінченню процесу, дайте страві трохи охолонути, потім виймайте з посуду.

Корисні поради

  1. Якщо використовуються відварні макарони, то кількість молока зменшіть до 200 мл. А якщо сухі, молоко або вода повинні повністю їх покривати. Час запікання залежить від сорту пшениці та виду виробу, тому завжди дивіться на упаковку;
  2. У сухому вигляді кріп, петрушку або базилік додають на початку, до теплової обробки;
  3. Макаронні вироби повинні варитися у співвідношенні 1:3. Їх не можна переварювати, щоб не зіпсувати основне блюдо. Завжди промийте кип'яченою водою;
  4. Для запікання в духовці використовуйте глибокий лист. Рідина буде випаровуватися повільно, що додасть їжі м'якість;
  5. Дитяча їжа буде корисніше, якщо запікати її в духовці або на пару.

Як видно з рецептів, запіканки з макаронів готуються швидко і просто. Це їжа, яка не набридає, так як, по суті, є замінником хліба.

Калорійність макаронних виробів не висока, що в свою чергу робить їх ласим продуктом для тих, хто стежить за своєю фігурою. А те, що макаронник можна поєднувати з різними продуктами, сподобається як вегетаріанцям, так і любителям м'ясних продуктів.

Що ще почитати: