Кращі рецепти салату з кукурудзою і ковбасою
Салати в багатьох родинах готуються кожен день, навіть взимку. Це дуже просто і швидко, а допомога організму приносить неоціненну. Якщо хочеться чогось оригінального, варто придивитися до салатів з ковбасою і кукурудзою, а також з іншими добавками. Виглядають дуже яскраво і апетитно!
Салат з кукурудзою, копченою ковбасою, огірком і яйцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірків | 4 шт. |
кукурудзи консервованої | 0,2 кг |
майонезу | 0,1 л |
яєць | 4 шт. |
ковбаси копченої | 0,3 кг |
петрушки | 15 г |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 155.
Як приготувати:
- Відварити яйця круто. Залити холодною водою, щоб охололи, а потім очистити і порізати кубиками. Щоб легше счищалась шкаралупа, яйця обов'язково мають бути мокрими, як і руки.
- Зняти упаковку з ковбаси і подрібнити її таким же способом.
- Кукурудзу витягти з рідини, покласти в салатник і сюди ж додати яйця з ковбасою.
- Огірки вимити і, якщо потрібно, зчистити шкірку. Зрізати кінці. Порізати кубиками.
- Крупно порубати вимиту петрушку.
- Змішати всі продукти, заправити їх білим соусом, прикрасити петрушкою і подавати до столу.
Рецепт з вареною ковбасою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 1 шт. |
огірків | 1 шт. |
майонезу | 80 мл |
петрушки | 10 г |
вареної ковбаси | 150 г |
кукурудзи консервованої | 120 г |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 1 годину.
Скільки калорій – 186.
Як приготувати:
- Морква вимити і покласти її в каструлю, залити невеликою кількістю води і поставити варитися хвилин на двадцять. Потім воду злити і охолодити коренеплід, зняти з нього шкірку, подрібнити кубиками.
- Зняти шкірку з огірків і нашаткувати їх тим же способом.
- Стягнути плівку з ковбаси, порізати її невеликими кубиками, як і інші овочі.
- Поділити продукти на дві частини. Викладати шарами в будь-якій послідовності, змащуючи кожен з них невеликою кількістю білого соусу. Приправити.
- Прикрасити цілими листям петрушки. Подавати через півгодини.
Салат з кукурудзою і болгарським перцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зеленого цибулі | 1 пучок |
майонезу | 90 мл |
спецій | за смаком |
кукурудзи | 1 банку |
болгарського перцю | 1 шт. |
огірків | 1 шт. |
яєць | 4 шт. |
ковбаси вареної | 0,3 кг |
кропу | 1 пучок |
Знадобиться на приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 175.
Як приготувати:
- Зелень вимити і дрібно порубати ножем.
- Витягнути кукурудзу з банки, щоб вона скла.
- Яйця зварити протягом дванадцяти хвилин, остудити, очистити від шкаралупи і нашаткувати соломкою.
- Витягнути насінну коробочку болгарського перцю, вимити його, нашаткувати такий же соломкою.
- Витягнути ковбасу з плівки і нарізати її так само, як перець.
- Огірок при потребі очистити від шкірки, зрізати кінці, нарізати соломкою.
- Всі компоненти перекласти в салатник, перемішати і заправити, додати спеції.
- Можна викласти інгредієнти окремо смужками на блюдо квадратне, приправити, а майонез подати окремо в соуснику.
- Їсти можна відразу.
Рецепт з ковбасою, сухарями і сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 2 зубці |
ковбаси копченої | 0,3 кг |
сиру | 150 г |
кукурудзи | 1 банку |
майонез | 120 мл |
квасолі | 1 банку |
житніх сухариків «Кириешки» | 1 уп. |
огірків маринованих | 2 шт. |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 210.
Як приготувати:
- Витягнути кукурудзу з банки, дати їй стекти, потім перекласти в салатницю.
- Квасоля у власному соку (не в томаті) теж витягнути і додати до кукурудзі.
- Мариновані огірки порізати кубиками, не використовуючи кінці.
- Таким же способом подрібнити і копчену ковбасу.
- Перекласти обидва ці продукту бобів.
- Часник звільнити від лушпиння і дрібно нашаткувати, додати до решти продуктів.
- Сир порізати тонкою соломкою, перекласти туди ж.
- Перемішати компоненти між собою разом з майонезом і приправами.
- Пачку з сухариками відкрити і всипати в салат стільки, скільки хочеться. Смак сухарів можна вибирати залежно від власних уподобань. Добре підходить смак хрону. Перемішувати їх не потрібно, щоб соки продуктів і майонез не розмочили їх.
- Подавати відразу до столу.
Варіант салату з квасолею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картоплин | 3 шт. |
часнику | 2 зубці |
кукурудзи | 1 банку |
ковбаси | 280 р |
квасолі | 1 банку |
майонезу | 70 мл |
Знадобиться на приготування – 35 хвилин.
Скільки калорій – 160.
Як приготувати:
- Помити картоплю і поставити її варитися в мундирі. Це займе хвилин двадцять, може більше, залежно від розміру плодів. Для салату великі коренеплоди не потрібні. Остудити і зняти шкірку, після чого нарізати кубиками.
- Таким же чином потрібно подрібнити і ковбасу.
- Витягнути кукурудзу і квасолю з банок. Їм потрібно трохи часу, щоб стекти. Квасоля бажано промити під водою в друшляку, потім промокнути всі краплі серветкою.
- Часник нарізати дуже тонкими пластинками, попередньо знявши з нього лушпиння.
- З'єднати в салатнику всі компоненти, додати до них білий соус і знову перешкодити. Прикрасити можна сонечком з кукурудзяних зерен.
Як приготувати салат з кукурудзою, квасолею і ковбасою, дивіться нижче:
Як приготувати з морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кукурудзи | 1 банку |
зелені | 10 г |
моркви | 150 г |
ковбаси копченої | 130 г |
майонезу | 60 мл |
спецій | за смаком |
Знадобиться на приготування – 10 хвилин.
Скільки калорій – 152.
Як приготувати:
- Зняти з моркви шкірку, вимити плід, натерти його на тертці з великими отворами. Перекласти в салатник. Можна також використовувати морква по-корейськи для більш оригінального смаку. Для цього потрібно просто залишити натертий плід у спеціях на ніч. Головне – використовувати червоний мелений перець.
- Витягнути з маленької банки всю кукурудзу, дати їй стекти, а потім перекласти до моркви.
- Ковбасу без верхньої плівки нарізати тонкими смужками, щоб вони максимально повторювали вид моркви.
- Зелень помити, відібрати цілі листочки.
- У майонез додати потрібні спеції. Красиво буде виглядати куркума, вона додасть жовтий колір. Якщо ж використовується морква корейська, то ніякі більше спеції не потрібні.
- Змішати всі продукти, крім зелені, в одному салатнику. Заправити соусом і знову перешкодити.
- Прикрасити цілими листочками зелені. Красиво виглядає базилік фіолетовий. А також можна використовувати підсмаженого на сухій сковороді кунжут.
Як приготувати смачний салат з гранатами і куркою.
Тут ви можете подивитися рецепт незвичайної закуски «Рафаелло» з крабових паличок і сиру.
Хочете смачну вечерю? Тоді вам згодиться рецепт глив в сметані, рецепт якого можна подивитися тут.
Салат з ковбасою, кукурудзою і капустою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
капусти | 0,5 кг |
напівкопченої ковбаси | 0,2 кг |
майонезу | 0,1 л |
кукурудзи | 240 г |
Знадобиться на приготування – 15 хвилин.
Скільки калорій – 148.
Як приготувати:
- Зняти кілька перших листків з качана капусти, вимити його, вирізати качан. Бажано брати капусту, яка складається здебільшого з зеленого листя, тоді салат вийде м'якше. Тонко нашаткувати листя і пом'яти руками, посолити. Залишити в стороні.
- Ковбасу нарізати соломкою, не дуже дрібною.
- Рідину з-під кукурудзи злити, просушити самі зерна.
- Коли капуста пустила сік, потрібно злити його, додати сюди майонез і перешкодити.
- Потім додати кукурудзу з ковбасою, ще раз перешкодити. Подавати до столу відразу. Цей салат довго зберігати не має сенсу, так як всі вітаміни з капусти улетучатся всього за дві години.
Відео-рецепт салату з кукурудзою і ковбасою:
Салати можна готувати і в зимовий період, при цьому свіжі овочі не так вже й важливі. Отримати вітаміни і прекрасний смак можна і з інших компонентів, головне — правильно їх поєднувати.