Як швидко і смачно приготувати макарони з ковбасою
Макарони з ковбасою – це повсякденне блюдо, яке часто готують в будь-якій сім'ї. Саме тому цей смак знайомий нам з самого дитинства. І це не дивно, тому що технологія приготування дуже проста і займає короткий інтервал часу. Розглянемо кілька найбільш цікавих рецептів приготування знаменитого страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
паста середнього розміру - | 200 г |
ріпчаста цибуля - | 1 штука |
паста томатна - | 1 їдальня ложка |
ковбаса варена - | 300 грам |
часник - | 2 зубки |
морква середніх розмірів - | 1 штука |
перець і сіль - | на особистий розсуд |
зелень свіжа - | маленький пучок |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 279 Ккал |
Готуємо макарони з ковбасою по-флотськи так:
- У каструлі закип'ятити воду, насипати туди солі, а потім всипати макарони. Відварити до готовності, а потім злити воду, використовуючи друшляк і промити під холодною, а потім гарячою водою;
- Цибуля звільнити від лушпиння, вимити, а потім нарізати у формі півкілець;
- Моркву очистити, помити, обсушити і натерти на тертці середнього розміру;
- Ковбасу необхідно подрібнити на невеликі брусочки;
- Сковороду розігріти на плиті, обробити олією, а потім обсмажити тут овочі;
- Висипати подрібнену ковбасу, і ще обсмажувати суміш приблизно 3 хвилини;
- Далі викласти в сковороду часник, попередньо подрібнений і томатну пасту. Ретельно перемішати і продовжувати обсмажування ще протягом 2 хвилин;
- Додати в отриману засмажку відварені макарони і дуже добре перемішати.
Запіканка з макаронів з варенкой, помідорами і сиром
Запіканкою з макаронів можна нагодувати всю сім'ю, оскільки це ситне і дуже смачне блюдо. Для приготування потрібно:
- макарони будь-яких розмірів – 200 грам;
- яйця курячі – 2 штуки;
- ковбаса варена – 150 грам;
- молоко свіже – половина склянки;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- твердий сир – 50 грам;
- свіжий помідор – 1 штука;
- рафінована рослинна олія – 1 столова ложка;
- спеції і сіль на особистий розсуд.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 183 ккал.
Як приготувати ситну запіканку:
- У першу чергу потрібно відварити макарони до готовності;
- Цибуля звільнити від лушпиння і подрібнити на тонкі півкільця, а потім обсмажити його на сковороді з додаванням рослинної олії до появи характерного золотистого відтінку;
- Ковбасу нарізати на кубики дрібного розміру і разом з обсмаженою цибулею відправити в макарони і дуже ретельно все перемішати;
- Курячі яйця збити в окремій ємності, а потім додати до них молоко. Вилити отриману заливку до макаронів і знову ретельно перемішати складу;
- Додати в суміш кухонну сіль і необхідні приправи. Кількість спецій визначається на смак. Перемішати суміш;
- Помідор нарізати на тоненькі гуртки, а твердий сир натерти на тертці великого розміру;
- Деко обробити рослинне масло, викласти в нього макарони, зверху розкласти помідорні гуртки і присипати все сиром;
- Відправити деко в попередньо нагріту до 180°С духовку на 15 хвилин.
Мушлі з ліверної ковбасою на сковороді
Макарони, приготовані з додаванням ліверної ковбаси також можна назвати дуже смачним і оригінальним стравою. Тут буде потрібно наступний перелік інгредієнтів:
- макаронні вироби у вигляді черепашок – ½ кг;
- часник – 2 зубки;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- свіжі помідори – 3 штуки;
- ліверна ковбаса – 70 грам;
- свіжа кінза – 3 гілки;
- свіжий кріп – 1 гілка.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 304 ккал.
Кроки з приготування макаронів:
- Воду в каструлі довести до температури кипіння, додати в неї сіль і відправити туди макарони. Ретельно перемішати і знову довести до температури кипіння;
- Варити на вогні середньої інтенсивності приблизно 3 хвилини, потім накрити кришкою і вимкнути вогонь. Залишить на 10 хвилин макарони у воді. Потім злити воду, використовуючи друшляк і залишити ще на деякий час стікати;
- Цибуля звільнити від лушпиння і нарізати у формі дрібних кубиків;
- Помідори також подрібнити на кубики, а зелень дрібно посікти з допомогою гострого ножа;
- Сковороду поставити на плиту, обробити невеликою кількістю рослинного масла і відправити туди цибулю. Після того як він почне розм'якшуватися необхідно додати в сковороду ковбасу, з якою необхідно заздалегідь прибрати кишку, а внутрішню частину нарізати у формі тоненьких кілець;
- Також до ковбаси і цибулі потрібно додати подрібнений часник і нарізані помідори. Ретельно все перемішати і обсмажувати на вогні мінімальної інтенсивності до готового стану;
- Викласти в ковбасну суміш макарони, добре перемішати і смажити, помішуючи ще протягом 3 хвилин.
Макаронна запіканка з ковбасою і сиром в духовці
Для приготування даного типу запіканки потрібно:
- макарони – ½ кг;
- ковбаса варена – 300 грам;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- сметана середньої жирності – 100 мл;
- сир твердих сортів – 50 грам;
- панірувальні сухарі – 50 грам;
- курячі яйця – 2 штуки;
- сіль, а також приправи на особистий розсуд.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 198 ккал.
Як приготувати запіканку:
- Макаронні вироби попередньо відварити в підсоленій воді. Потім злити воду через друшляк, а стекшие макарони змастити невеликою кількістю рафінованого рослинного масла;
- Ковбасу нарізати на великі брусочки і викласти на заздалегідь розігріту сковороду;
- Цибулю почистити, помити, подрібнити на дрібні кубики і також відправити в сковороду. Обсмажити разом з ковбасою протягом декількох хвилин;
- В окремій ємності добре збити яйця зі сметаною;
- Деко змастити рослинним маслом і рясно присипати панірувальними сухарями;
- Викласти першу половину відварених макаронів, а потім зробити шар з ковбаси і цибулі;
- Потім слідує друга половина макаронів. Все це заливається яєчно-сметанним соусом;
- Твердий сир натерти на тертці і присипати їм поверхню майбутньої запіканки;
- Поставити деко в духовку. Час випікання зазвичай становить 30 хвилин при температурі 180°С.
Як посмажити кабачки на сковороді — просте і смачне блюдо для літнього меню.
Салат Цезар з копченою курочкою і сухариками — ситний і простий салатик для будь-якого застілля.
Спробуйте приготувати пиріжки з куркою — ароматна випічка за домашніми рецептами.
Мушлі, фаршировані сиром і салямі
Для фарширування використовуються макарони великого розміру, які називають каннеллоні. Рецепти приготування відрізняються тільки начинкою. У цьому рецепті для фарширування використовуються ковбаса і сир. Для приготування знадобиться наступний перелік інгредієнтів:
- великі макарони (черепашки) – 150 грам;
- олія оливкова – 2 столових ложки;
- гриби (бажано печериці) – 100 грам;
- ковбаса (краще всього підійде салямі) – 100 грам;
- сир твердих сортів – 70 грам;
- вершки 30%-ної жирності – 200 мл;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- соус соєвий – 2 столових ложки;
- свіжий зелений лук – 1 пучок маленьких розмірів;
- сіль і спеції на особистий розсуд.
Час приготування – 55 хвилин.
Калорійність – 312 ккал.
Етапи приготування страви:
- Цибуля очистити від лушпиння, ретельно промити, а потім нарізати на дрібні кубики, застосувавши гострий ніж;
- Печериці дуже ретельно почистити (для цього краще використовувати спеціальну щітку), а потім подрібнити їх як можна дрібніше;
- Черепашки необхідно відварити. Час приготування залежить від виробника, тому варто уважно вивчити інструкцію на упаковці і слідувати їй. Після закінчення процесу необхідно викласти готові макарони на друшляк і надати час для стікання води;
- Сковороду нагріти на плиті, обробити олією і викласти в неї підготовлену цибулю. Обсмажувати до тих пір, поки він не стане прозорим;
- Викласти в сковороду подрібнені гриби і в процесі смаження постійно помішувати;
- В цей час необхідно підготувати ковбасу, а саме нарізати на кубики дрібного розміру. Також необхідно натерти сир на дрібній тертці;
- Зняти з плити обсмажені цибулю і гриби, додати до них ковбасу і сир. Ретельно перемішати складу. Додати до цієї суміші соєвий соус, спеції і поварену сіль. Знову ретельно все перемішати;
- Деко змастити невеликою кількістю рослинної олії;
- Черепашки наповнити аккуратнейшим чином підготовленою начинкою і обережно викладати їх на поверхню листа;
- Зверху залити вершками і додати невелику кількість солі;
- Зелену цибулю подрібнити і посипати ним поверхню страви;
- Час випікання, як правило, становить півгодини при температурі 180°С.
Макарони з ковбасою – це традиційне блюдо, яке готується в кожній родині. Приготування страви в незалежності від рецепту займає невелику кількість часу. Тому в разі гострої необхідності швидкого приготування вечері чи обіду, макарони можуть стати незамінним блюдом.