18 май 2019 5 076

Як швидко і смачно приготувати макарони з ковбасою

Макарони з ковбасою – це повсякденне блюдо, яке часто готують в будь-якій сім'ї. Саме тому цей смак знайомий нам з самого дитинства. І це не дивно, тому що технологія приготування дуже проста і займає короткий інтервал часу. Розглянемо кілька найбільш цікавих рецептів приготування знаменитого страви.

Рецепт приготування по-флотськи
Інгредієнти Кількість
паста середнього розміру - 200 г
ріпчаста цибуля - 1 штука
паста томатна - 1 їдальня ложка
ковбаса варена - 300 грам
часник - 2 зубки
морква середніх розмірів - 1 штука
перець і сіль - на особистий розсуд
зелень свіжа - маленький пучок
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 279 Ккал

Готуємо макарони з ковбасою по-флотськи так:

  1. У каструлі закип'ятити воду, насипати туди солі, а потім всипати макарони. Відварити до готовності, а потім злити воду, використовуючи друшляк і промити під холодною, а потім гарячою водою;
  2. Цибуля звільнити від лушпиння, вимити, а потім нарізати у формі півкілець;
  3. Моркву очистити, помити, обсушити і натерти на тертці середнього розміру;
  4. Ковбасу необхідно подрібнити на невеликі брусочки;
  5. Сковороду розігріти на плиті, обробити олією, а потім обсмажити тут овочі;
  6. Висипати подрібнену ковбасу, і ще обсмажувати суміш приблизно 3 хвилини;
  7. Далі викласти в сковороду часник, попередньо подрібнений і томатну пасту. Ретельно перемішати і продовжувати обсмажування ще протягом 2 хвилин;
  8. Додати в отриману засмажку відварені макарони і дуже добре перемішати.

Запіканка з макаронів з варенкой, помідорами і сиром

Запіканкою з макаронів можна нагодувати всю сім'ю, оскільки це ситне і дуже смачне блюдо. Для приготування потрібно:

  • макарони будь-яких розмірів – 200 грам;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • ковбаса варена – 150 грам;
  • молоко свіже – половина склянки;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • твердий сир – 50 грам;
  • свіжий помідор – 1 штука;
  • рафінована рослинна олія – 1 столова ложка;
  • спеції і сіль на особистий розсуд.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 183 ккал.

Як приготувати ситну запіканку:

  1. У першу чергу потрібно відварити макарони до готовності;
  2. Цибуля звільнити від лушпиння і подрібнити на тонкі півкільця, а потім обсмажити його на сковороді з додаванням рослинної олії до появи характерного золотистого відтінку;
  3. Ковбасу нарізати на кубики дрібного розміру і разом з обсмаженою цибулею відправити в макарони і дуже ретельно все перемішати;
  4. Курячі яйця збити в окремій ємності, а потім додати до них молоко. Вилити отриману заливку до макаронів і знову ретельно перемішати складу;
  5. Додати в суміш кухонну сіль і необхідні приправи. Кількість спецій визначається на смак. Перемішати суміш;
  6. Помідор нарізати на тоненькі гуртки, а твердий сир натерти на тертці великого розміру;
  7. Деко обробити рослинне масло, викласти в нього макарони, зверху розкласти помідорні гуртки і присипати все сиром;
  8. Відправити деко в попередньо нагріту до 180°С духовку на 15 хвилин.

Мушлі з ліверної ковбасою на сковороді

Макарони, приготовані з додаванням ліверної ковбаси також можна назвати дуже смачним і оригінальним стравою. Тут буде потрібно наступний перелік інгредієнтів:

  • макаронні вироби у вигляді черепашок – ½ кг;
  • часник – 2 зубки;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • свіжі помідори – 3 штуки;
  • ліверна ковбаса – 70 грам;
  • свіжа кінза – 3 гілки;
  • свіжий кріп – 1 гілка.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 304 ккал.

Кроки з приготування макаронів:

  1. Воду в каструлі довести до температури кипіння, додати в неї сіль і відправити туди макарони. Ретельно перемішати і знову довести до температури кипіння;
  2. Варити на вогні середньої інтенсивності приблизно 3 хвилини, потім накрити кришкою і вимкнути вогонь. Залишить на 10 хвилин макарони у воді. Потім злити воду, використовуючи друшляк і залишити ще на деякий час стікати;
  3. Цибуля звільнити від лушпиння і нарізати у формі дрібних кубиків;
  4. Помідори також подрібнити на кубики, а зелень дрібно посікти з допомогою гострого ножа;
  5. Сковороду поставити на плиту, обробити невеликою кількістю рослинного масла і відправити туди цибулю. Після того як він почне розм'якшуватися необхідно додати в сковороду ковбасу, з якою необхідно заздалегідь прибрати кишку, а внутрішню частину нарізати у формі тоненьких кілець;
  6. Також до ковбаси і цибулі потрібно додати подрібнений часник і нарізані помідори. Ретельно все перемішати і обсмажувати на вогні мінімальної інтенсивності до готового стану;
  7. Викласти в ковбасну суміш макарони, добре перемішати і смажити, помішуючи ще протягом 3 хвилин.

Макаронна запіканка з ковбасою і сиром в духовці

Для приготування даного типу запіканки потрібно:

  • макарони – ½ кг;
  • ковбаса варена – 300 грам;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • сметана середньої жирності – 100 мл;
  • сир твердих сортів – 50 грам;
  • панірувальні сухарі – 50 грам;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • сіль, а також приправи на особистий розсуд.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 198 ккал.

Як приготувати запіканку:

  1. Макаронні вироби попередньо відварити в підсоленій воді. Потім злити воду через друшляк, а стекшие макарони змастити невеликою кількістю рафінованого рослинного масла;
  2. Ковбасу нарізати на великі брусочки і викласти на заздалегідь розігріту сковороду;
  3. Цибулю почистити, помити, подрібнити на дрібні кубики і також відправити в сковороду. Обсмажити разом з ковбасою протягом декількох хвилин;
  4. В окремій ємності добре збити яйця зі сметаною;
  5. Деко змастити рослинним маслом і рясно присипати панірувальними сухарями;
  6. Викласти першу половину відварених макаронів, а потім зробити шар з ковбаси і цибулі;
  7. Потім слідує друга половина макаронів. Все це заливається яєчно-сметанним соусом;
  8. Твердий сир натерти на тертці і присипати їм поверхню майбутньої запіканки;
  9. Поставити деко в духовку. Час випікання зазвичай становить 30 хвилин при температурі 180°С.

Як посмажити кабачки на сковороді — просте і смачне блюдо для літнього меню.

Салат Цезар з копченою курочкою і сухариками — ситний і простий салатик для будь-якого застілля.

Спробуйте приготувати пиріжки з куркою — ароматна випічка за домашніми рецептами.

Мушлі, фаршировані сиром і салямі

Для фарширування використовуються макарони великого розміру, які називають каннеллоні. Рецепти приготування відрізняються тільки начинкою. У цьому рецепті для фарширування використовуються ковбаса і сир. Для приготування знадобиться наступний перелік інгредієнтів:

  • великі макарони (черепашки) – 150 грам;
  • олія оливкова – 2 столових ложки;
  • гриби (бажано печериці) – 100 грам;
  • ковбаса (краще всього підійде салямі) – 100 грам;
  • сир твердих сортів – 70 грам;
  • вершки 30%-ної жирності – 200 мл;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • соус соєвий – 2 столових ложки;
  • свіжий зелений лук – 1 пучок маленьких розмірів;
  • сіль і спеції на особистий розсуд.

Час приготування – 55 хвилин.

Калорійність – 312 ккал.

Етапи приготування страви:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, ретельно промити, а потім нарізати на дрібні кубики, застосувавши гострий ніж;
  2. Печериці дуже ретельно почистити (для цього краще використовувати спеціальну щітку), а потім подрібнити їх як можна дрібніше;
  3. Черепашки необхідно відварити. Час приготування залежить від виробника, тому варто уважно вивчити інструкцію на упаковці і слідувати їй. Після закінчення процесу необхідно викласти готові макарони на друшляк і надати час для стікання води;
  4. Сковороду нагріти на плиті, обробити олією і викласти в неї підготовлену цибулю. Обсмажувати до тих пір, поки він не стане прозорим;
  5. Викласти в сковороду подрібнені гриби і в процесі смаження постійно помішувати;
  6. В цей час необхідно підготувати ковбасу, а саме нарізати на кубики дрібного розміру. Також необхідно натерти сир на дрібній тертці;
  7. Зняти з плити обсмажені цибулю і гриби, додати до них ковбасу і сир. Ретельно перемішати складу. Додати до цієї суміші соєвий соус, спеції і поварену сіль. Знову ретельно все перемішати;
  8. Деко змастити невеликою кількістю рослинної олії;
  9. Черепашки наповнити аккуратнейшим чином підготовленою начинкою і обережно викладати їх на поверхню листа;
  10. Зверху залити вершками і додати невелику кількість солі;
  11. Зелену цибулю подрібнити і посипати ним поверхню страви;
  12. Час випікання, як правило, становить півгодини при температурі 180°С.

Макарони з ковбасою – це традиційне блюдо, яке готується в кожній родині. Приготування страви в незалежності від рецепту займає невелику кількість часу. Тому в разі гострої необхідності швидкого приготування вечері чи обіду, макарони можуть стати незамінним блюдом.

Що ще почитати: