Як приготувати пишні вергуни на кефірі
Вергунами називають блюдо, яке відомо багатьом людям ще з дитинства під дещо іншою назвою – хмиз. Готуються вони швидко і легко, не вимагають великих грошових витрат. Витративши не більше півгодини, можна подати до чаю свіженькі гарячі завитки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кефіру - | 0,5 л |
яєць - | 2 шт. |
цукру - | 1 ст. |
борошна хорошої якості - | 3 ст. |
солі і пекарського порошку - | по 0, 5 ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 450 Ккал |
Процес приготування полягає в наступному:
- Змішати цукор і яйця і трохи збити за допомогою виделки;
- Не перестаючи помішувати, додати кефір;
- Погасити соду оцтом і разом з сіллю і 2 ст. л. борошна додати до суміші;
- Туди ж додати решту кількість пшеничного борошна і замісити. Гарні вироби можна отримати тільки з пружного тіста, це потрібно враховувати в процесі приготування.
- Розкачати тісто у великий пласт і розрізати на смуги;
- Кожну смужку необхідно розрізати на ромбоподібні шматочки;
- Зробити посередині дірочку і затягнути в неї один край шматочки і вивернути;
- Розігріти в сковороді олію і помістити в нього вергуни. Тримати на вогні слід, поки вироби не стануть світло-коричневого кольору.
Прикрасити можна цукровою пудрою.
Пишні вергуни на кефірі і дріжджах
Отримати смачні вироби з борошна можна швидко. Тісто готується з:
- борошна – 300 г;
- кефіру – 0,5 ст.;
- вершкового масла – 40 г;
- солі – 0,3 ч. л.;
- дріжджів – 7 г;
- пудри з цукру – 3 ст. л.;
- 1 яйця.
Час – 2 години.
У 100 г міститься 420 калорій.
Готувати страву потрібно так:
- Вершкове масло потрібно покласти в каструлю і поставити на вогонь. Коли воно повністю розтане, відставити до охолодження;
- Кефір нагріти і розвести в ньому дріжджі;
- В опару висипати цукор і залишити на кілька хвилин;
- Покласти необхідну кількість вершкового масла і посолити;
- Розбити в суміш яйце і ретельно перемішати всі інгредієнти віночком;
- Помішуючи, додати пшеничне борошно до отримання середньої консистенції;
- Після цього, тісто слід укутати. Підходити воно має протягом двох годин;
- Після закінчення цього часу, вимісити його і розкачати пласт;
- Пласт розрізати на смужки, смужки – на шматочки;
- У кожному шматочку зробити отвір і протягнути через нього один край виробу і вивернути;
- Покласти вергуни в киплячу олію і смажити до отримання золотистого кольору.
Як приготувати вергуни на кисляку з горілкою
Тісто для випікання хмизу готується з:
- борошна – 2 ст.;
- кефіру – 1 ст.;
- яєць – 3 шт.;
- вершків натуральних – 4 ст. л.;
- сода – 0,5 ч. л.;
- цукру – 4 ст. л.;
- горілки – 2 ст. л.
Страва буде набагато смачніше зі сметанною заливкою. Вона готується з:
- сметани – 1 ст.;
- пудри з цукру – 2 ч. л.;
- кориці або ваніліну – 0,5 ч. л.
Готується страва протягом години.
З 100 г продукту можна отримати 283 калорії.
Приготування хмизу складається з таких кроків:
- Змішати всі інгредієнти, зазначені в рецепті;
- Замісити тісто руками або за допомогою міксера з насадкою у формі спіралі;
- Розкачати тісто у формі кола невеликої товщини і вирізати довгасті ромбоподібні вироби;
- Кожен шматочок потрібно брати за кут, проводити в отвір посередині і вивертати;
- У фритюрі або сковороді довести до кипіння масло і викласти в нього готові вироби;
- Обсмажувати потрібно поки вироби не знайдуть золотаве забарвлення;
- Змішати в окремому посуді всі зазначені компоненти для сметанною заливкою. За бажанням можна додати розтоплений шоколад;
- Можна облити заливкою вергуни або вмочати в неї хмиз перед вживанням.
Вергуни добре йдуть з какао або компотом із сухофруктів.
Макарони з сосисками — одне з найбільш простих і популярних повсякденних страв. Ми підкажемо вам як його урізноманітнити.
Рулет зі скумбрії — цікаве і незвичайне рішення для закуски. Рецепт тут.
Як приготувати смачну, соковиту курочку в сметанному соусі на сковороді читайте в нашій статті.
Як зробити вергуни на кислому молоці без яєць
З допомогою кефіру і без застосування курячих яєць теж можна приготувати хмиз. Від цього їх смак не погіршиться. Вироби будуть м'якими і повітряними. На їх приготування піде не більше півгодини, а продукти цілком доступні і є в домі у кожного.
Підготуйте продукти:
- кефір в кількості однієї склянки;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- сода — 0,5 ч. л.;
- чверть склянки олії;
- 3 ст. борошна з пшениці.
Отримати готові вироби можна вже через півгодини.
З допомогою 100 г продукту можна збагатити організм 423 калоріями.
Готуються вироби так:
- В одну посуд необхідно помістити кількість кефіру, цукру, солі і масла насіння соняшнику;
- У пшеничне борошно додати харчову соду у зазначеному дозуванні;
- Змішати всі продукти і зробити з них тістоподібну масу, яка не повинна чіплятися. Залишити на столі на деякий час;
- Отримане кількість тіста розрізати навпіл. Розрізати пласти на смуги, а смуги – на ромби;
- У кожному ромбі посередині зробити невеликий отвір;
- Взяти вергун за гострий кут, протягнути в отвір і вивернути;
- У глибокій сковороді або казані розігріти рослинне масло і покласти в нього хмиз;
- Коли він буде готовий, вийняти з олії і покласти на серветку. Це позбавить від зайвого жиру.
Для поліпшення смаку і зовнішнього вигляду можна додати пудру з цукру.
Покроковий рецепт сирних вергунів
Готувати тісто з сиру треба швидко, так як воно дуже ніжне. Але страва вийде дуже смачним.
Тісто для цих виробів готується з:
- сиру – 200 г;
- 1 яйця;
- цукру – 3 ст. л.;
- пекарського порошку – 0,5 ч. л.;
- борошна з пшениці – 0,5 ст.
Вироби будуть готові через 40 хвилин.
З 100 г можна отримати 324 калорії.
Готувати потрібно так:
- У миску змішати сир з цукром і яйцями і ретельно перемішати, щоб раздавились всі грудочки;
- Просіяти борошно і з'єднати її з содою або розпушувачем і ваніліном;
- З'єднати всі компоненти і сформувати тісто;
- Щоб воно не приклала до поверхні, стіл слід трохи притрусити борошном. На ньому і розкачати пласт;
- Порізати пласт на смуги, а смуги на квадрати або трикутники;
- Посередині кожного шматочка зробити надріз і вивернути через нього один край вергуна;
- Добре нагріти сковороду з маслом і помістити в неї вироби до утворення рум'яної скоринки.
Корисні поради
- Готуються вергуни з повітряного і пишного тесту. Інші варіанти не підходять;
- Як тільки з'явилася рум'яна скоринка, вергуни потрібно діставати з масла. Передержанные вироби мають гіркуватий смак;
- Щоб позбутися від надлишків жиру, всі вироби потрібно поміщати після приготування на серветку.
Приємного апетиту!