11 март 2019 1 486

Як приготувати пишні оладки на кефірі без яєць

Оладки вже традиційно вважаються одним з головних страв в кожному будинку, адже їх люблять як дорослі, так і діти. І за багато років це домашнє ласощі знайшло безліч варіацій, одна з яких вилучає в рецепті наявність курячих яєць. Нижче будуть розглянуті кілька таких способів приготування.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Свіжий кефір - 300 мл
Борошно пшеничне - 450 г
Сода - 1 ч. л.
Лимон - 1 шт.
Цукор-пісок - 5 ст. л.
Масло рослинне - для смаження
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Тут відразу варто підкреслити, що всі продукти з даного рецепту необхідно виставити з холодильника заздалегідь.

Пишні оладки на кефірі без яєць готуються таким чином:

  1. Свіжий кефір потрібно вилити в глибоку миску, всипати в нього необхідну кількість соди і відставити на 5 хв;
  2. Тим часом можна зайнятися лимоном: його необхідно промити, обдати окропом, трохи зняти цедру з шкірки (за допомогою дрібної терки), а потім розрізати і отримати сік;
  3. У кефір влити лимонний сік, всипати цедру і цукор, отриману масу трохи розмішати. За підсумком кефірна маса повинна покритися повітряної пінкою;
  4. Борошно обов'язково просіяти, після чого поступово всипати в загальну миску, а потім всю мусу дуже добре перемішати віночком або міксером до отримання однорідності. Тісто має бути легким і повітряним;
  5. Сковорідку поставити на вогонь, залити трохи олії і гарненько розігріти;
  6. Викладати тісто для оладок можна звичайною столовою ложкою, а випікати їх потрібно до появи рум'яної скоринки.

Читайте як приготувати смачні страви з варених яєць — дивовижна добірка смачних закусок з простих інгредієнтів.

Картопляний суп пюре — спробуйте цей варіант першого страви

А ви знаєте, що можна приготувати з м'яса свинини? Візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Пишні оладки на кефірі без яєць з яблуками

Якщо додати в класичний рецепт пишних оладок терте яблуко, то страва стане ще більш ніжним і соковитим. Набір необхідних продуктів буде виглядати наступним чином:

Що потрібно Скільки брати
Кефір середньої жирності 250 мл
Яблука 3 шт
Борошно пшенична 3 ст. л.
Сода 1 ч. л.
Цукор-пісок 2 ст. л.
Олія рослинна Для смаження

Приготування даного страви займе близько 30 хв. Калорійність на 100 гр продукту складе 166 ккал.

Ка приготувати страву покроково:

  1. Яблука промити, відчистити від шкірки і видалити серцевину, після чого натерти їх на дрібній тертці;
  2. До отриманого яблучному пюре (воно обов'язково повинно виділяти сік) влити кефір і всипати соду, після чого отриману суміш добре розмішати;
  3. Туди ж всипати необхідну кількість цукру і знову перемішати майбутнє тісто;
  4. Борошно спочатку необхідно просіяти, а потім поступово всипати в загальну масу, при цьому постійно помішуючи її ложкою;
  5. За допомогою міксера слід замісити тісто до консистенції густої сметани, тоді воно буде готове до випікання;
  6. Сковороду розігріти, влити олію, потім акуратно викласти кілька порцій тіста;
  7. Смажити оладки необхідно з кожного боку за кілька хвилин до тих пір, поки не з'явиться золотава скоринка.

Вівсяні оладки з бананом

Дане блюдо може виявитися справжнім домашнім десертом, особливо воно сподобається дітям. Що потрібно для приготування бананового оладок:

Необхідні інгредієнти Скільки брати
Стиглий банан 2 шт
Пластівці вівсяні 50 гр
Борошно пшенична 400 гр
Цукор-пісок 3 ст. л. (або за смаком)
Розпушувач 2 ч. л.
Кориця 1 ч. л.
Кефір 500 мл
Олія рослинна 1 ст. л. для тіста + 3 ст. л. для смаження

Даний вид оладок буде готуватися близько 40 хв. По калорійності 100 гр страви складе 369 ккал.

Як приготувати цей десерт:

  1. Починати необхідно з бананів, які потрібно відчистити і за допомогою виделки розім'яти в однорідну кашку. Помістити бананову масу в глибоку миску;
  2. Влити в миску кефір, перемішати масу;
  3. Вівсяні пластівці необхідно подрібнити до стану дрібної крихти. Для цієї мети можна використовувати кавомолку;
  4. Взяти окрему миску всипати в неї просіяне борошно, розпушувач, цукор, корицю і вівсяну крихту, все перемішати;
  5. Отриману суху суміш пересипати до бананів, влити вказану кількість рослинної олії, за допомогою міксера розмішати майбутнє тісто до стану середньої густоти;
  6. Сковороду поставити на вогонь і змастити її олією;
  7. Як тільки вона стане остаточно гарячої, кефірно-бананове тісто необхідно викладати на неї великою ложкою і смажити по 2-3 хв з кожного боку до золотистої скоринки.

Корисні поради

Варто пам'ятати, що оладки вийдуть дійсно пишними тільки в тому випадку, якщо додавати соду в тісто вже в кінці його приготування. Також можна скористатися й іншим способом: соду, розпушувач і борошно перемішати разом, потім замісити тісто, а вже в кінці влити в нього трохи лимонного соку.

Під час приготування пишних оладок на кефірі без яєць не варто захоплюватися цукром, адже чим його менше в складі тесту, тим пишніше і ніжніше вийде блюдо.

Також важливо знати, що повітряні оладки неможливо приготувати неправильно замішаного тіста. Але як дізнатися, що його консистенція досягла ідеальної густоти. Для цього необхідно взяти звичайну столову ложку, набрати в неї трохи тіста і злегка нахилити.

Якщо консистенція буде плавно плисти вниз, значить все зроблено правильно. Якщо ж такого ефекту немає, значить, тісто необхідно продовжувати вимішувати.

Такий інгредієнт, як кориця, необов'язково включати в блюдо. Вона додається винятково на власний розсуд. Без кориці оладки не втратять своєї пишноти і смаку.

Що ще почитати: