13 июнь 2019 4 703

Як смачно приготувати курку з болгарським перцем

Куряче м'ясо можна готувати з чим завгодно. Особливо смачними будуть страви з літніми овочами. Вони дозволять відчути всю радість цього теплого часу року.

Рецепт приготування курки з болгарським перцем на сковороді
Інгредієнти Кількість
курячих грудок - 1 кг
солодкого перцю - 2 шт.
рослинної олії - 3 ст. л.
води - 0,5 ст.
меду - 1 ст. л.
борошна - 1 ст. л.
соєвого соусу - 5 ст. л.
каррі - 2 ч. л.
паприки - 1 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 84 Ккал

Процес приготування складається з таких кроків:

  1. Філе промити і добре просушити. Після цього розрізати на смуги;
  2. Почистити і нарізати кільцями цибулю;
  3. Нарізати соломкою болгарський перець;
  4. Нагріти в сковороді олію і додати туди філе, обсмажувати м'ясо слід кілька хвилин на середньому вогні. Після цього курку потрібно дістати і покласти в тарілку;
  5. Змішати перчик з цибулею і обсмажити, поки овочі не розм'якшаться;
  6. З'єднати соєвий соус з медом, подрібненим часником, перцем, карі і паприкою. Все перемішати до однорідної консистенції;
  7. Після приготування овочів додати до них м'ясо і полити зверху соусом;
  8. Щоб страву краще потушилось долити води і тримати на вогні ще 10 хвилин.

Вживати в гарячому вигляді з рисом, картоплею або гречкою.

Рулет з лаваша з сиром і куркою це цікава і смачна закуска, яку досить просто приготувати.

Як приготувати соковитий антрекот з свинини в духовці читайте в нашій статті.

Спробуйте зафарширувати перець овочами — це чудове пісне блюдо, яке припаде до смаку всім.

Тушкована курка з баклажанами і болгарським перцем

Це апетитне літнє блюдо готується з:

  • курячого філе – 1 кг;
  • баклажани – 2 шт.;
  • перцю – 2 шт.;
  • ріпчастої цибулі – 2 шт.;
  • помідорів – 2 шт.;
  • часник – 4 зубчики;
  • солі за смаком.

Смажити всі інгредієнти потрібно на рослинному маслі.

Весь процес займе 45 хвилин.

У 100 р страви міститься 64 калорії.

Готувати потрібно так:

  1. Нагріти в сковороді олію і обсмажити у ньому куряче філе до рум'яної скоринки. Посолити згідно смаковим уподобанням;
  2. Нарізати баклажани кружечками, присолити і поставити смажити на іншій сковороді;
  3. Коли баклажани обсмажаться, їх потрібно дістати і розкласти на серветки, щоб позбутися від залишків жиру;
  4. Почистити і нарізати болгарський перець, поставити смажити;
  5. Натерти на тертці помідори, в сковороді змішати баклажани, курку і перець і полити зверху томатним соусом;
  6. Додати подрібнений часник і потримати на невеликому вогні протягом чверті години. Періодично потрібно помішувати.

Подається курка з будь-яким гарніром.

Куряче філе з овочами в духовці

Страви з курячим філе завжди виходять соковитими і дієтичними. Наступний шедевр готується з:

  • курячих грудок – 2 шт.;
  • солодкого перцю – 1 шт.;
  • помідорів – 1 шт.;
  • твердого сиру – 80 гр.

Для заправки використовувати сіль і майонез.

Готову страву можна отримати через 60 хвилин.

100 г запіканки збагатять організм 124 калоріями.

Приготування складається з таких кроків:

  1. Необхідно помити і висушити філе, зрізати з нього жир, якщо є, посипати сіллю і перцем;
  2. Почистити і нарізати смужками перець;
  3. Вимити і нарізати часточками помідор;
  4. Подрібнити сир. Найкраще з допомогою терки;
  5. Зробити філе надрізи і вставити туди помідори і болгарський перець;
  6. Зверху філе покрити невеликим шаром майонезу і поставити випікатися. Духовку перед цим потрібно розігріти;
  7. Випікатися курка повинна близько 45 хвилин;
  8. За деякий час до готовності дістати і посипати твердим сиром;
  9. Коли сир розплавиться страву можна вважати готовим.

Салат з куркою і солодкої паприкою

Готується з:

  • курячого філе – 150 г;
  • салатного перцю – 200 г;
  • сиру твердого – 50 г;
  • зеленої цибулі – 15 г;
  • яєць – 2 шт.

Заправити салат можна майонезом зі сметаною по столовій ложці кожного.

На весь процес піде не більше 20 хвилин.

Вживши 100 г салату, можна наситити організм 157 калоріями.

Щоб отримати смачну страву, необхідно:

  1. Почистити і добре помити перець;
  2. Додати курячого м'яса, сиру і перцю форму квадратиків;
  3. Зварити яйце;
  4. Нарізати яйця і цибулю;
  5. Додати сіль, сметану і майонез, добре перемішати і можна вживати.

Рецепт салату з копченою куркою і сиром

Незвичайний смак салату надають болгарський перець, сир і поєднання курячого філе з ананасом. Такий літній варіант припаде до смаку всім.

Страва готується з:

  • перцю солодкого – 3 шт.;
  • ананасів консервованих – 200 р.;
  • твердого сиру – 150 г;
  • копченого м'яса курки – 250 г;
  • консервованої кукурудзи – 200 р.

Заправляється всі французьким соусом — майонезом.

Отримати готову страву можна через чверть години.

100 г салату збагатять організм 165 калоріями.

Готується блюдо таким способом:

  1. М'ясо курки потрібно порізати на невеликі квадратики;
  2. Ананаси нарізати і злити маринад з кукурудзи;
  3. Додати твердому сиру форму маленьких квадратиків;
  4. Нарізати овочі і висипати в миску до решти інгредієнтів;
  5. Змішати всі інгредієнти, перед вживанням додати майонез.

Китайський рецепт

Екзотичне блюдо готується з:

  • курячого філе – 0,5 кг;
  • салатного перцю – 1 шт.;
  • 1 помідора;
  • часник – 4 зубчики;
  • бальзамічного оцту – 1 ч. л.;
  • соєвого соусу – 1 ст. л.;
  • меленого імбиру і меду по 1 ч. л.;
  • крохмалю – 1,5 ч. л.

На його виготовлення піде 20 хвилин часу.

100 г продукту збагатять організм 157 калоріями.

Готується блюдо таким чином:

  1. М'ясо курки необхідно порізати;
  2. Помідор обдати холодною водою і зняти з нього шкірку;
  3. Надати болгарській перчику і помідорів форму соломки;
  4. Начистити і розчавити часник;
  5. Вилити масло оливи в сковороду і підігріти. Додати по черзі всі компоненти страви: спочатку наливають соєвий соус з бальзамічним оцтом, додають мед, часник і імбир, після цього філе, перець і помідор;
  6. Все обсмажувати протягом п'яти хвилин. Після чого додати крохмаль і хлюпнути трохи води;
  7. Все треба добре перемішати і тримати на вогні до готовності.

Страва добре йде з рисом або картоплею.

Що ще почитати: