Як смачно приготувати курку з болгарським перцем
Куряче м'ясо можна готувати з чим завгодно. Особливо смачними будуть страви з літніми овочами. Вони дозволять відчути всю радість цього теплого часу року.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих грудок - | 1 кг |
солодкого перцю - | 2 шт. |
рослинної олії - | 3 ст. л. |
води - | 0,5 ст. |
меду - | 1 ст. л. |
борошна - | 1 ст. л. |
соєвого соусу - | 5 ст. л. |
каррі - | 2 ч. л. |
паприки - | 1 ч. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 84 Ккал |
Процес приготування складається з таких кроків:
- Філе промити і добре просушити. Після цього розрізати на смуги;
- Почистити і нарізати кільцями цибулю;
- Нарізати соломкою болгарський перець;
- Нагріти в сковороді олію і додати туди філе, обсмажувати м'ясо слід кілька хвилин на середньому вогні. Після цього курку потрібно дістати і покласти в тарілку;
- Змішати перчик з цибулею і обсмажити, поки овочі не розм'якшаться;
- З'єднати соєвий соус з медом, подрібненим часником, перцем, карі і паприкою. Все перемішати до однорідної консистенції;
- Після приготування овочів додати до них м'ясо і полити зверху соусом;
- Щоб страву краще потушилось долити води і тримати на вогні ще 10 хвилин.
Вживати в гарячому вигляді з рисом, картоплею або гречкою.
Рулет з лаваша з сиром і куркою це цікава і смачна закуска, яку досить просто приготувати.
Як приготувати соковитий антрекот з свинини в духовці читайте в нашій статті.
Спробуйте зафарширувати перець овочами — це чудове пісне блюдо, яке припаде до смаку всім.
Тушкована курка з баклажанами і болгарським перцем
Це апетитне літнє блюдо готується з:
- курячого філе – 1 кг;
- баклажани – 2 шт.;
- перцю – 2 шт.;
- ріпчастої цибулі – 2 шт.;
- помідорів – 2 шт.;
- часник – 4 зубчики;
- солі за смаком.
Смажити всі інгредієнти потрібно на рослинному маслі.
Весь процес займе 45 хвилин.
У 100 р страви міститься 64 калорії.
Готувати потрібно так:
- Нагріти в сковороді олію і обсмажити у ньому куряче філе до рум'яної скоринки. Посолити згідно смаковим уподобанням;
- Нарізати баклажани кружечками, присолити і поставити смажити на іншій сковороді;
- Коли баклажани обсмажаться, їх потрібно дістати і розкласти на серветки, щоб позбутися від залишків жиру;
- Почистити і нарізати болгарський перець, поставити смажити;
- Натерти на тертці помідори, в сковороді змішати баклажани, курку і перець і полити зверху томатним соусом;
- Додати подрібнений часник і потримати на невеликому вогні протягом чверті години. Періодично потрібно помішувати.
Подається курка з будь-яким гарніром.
Куряче філе з овочами в духовці
Страви з курячим філе завжди виходять соковитими і дієтичними. Наступний шедевр готується з:
- курячих грудок – 2 шт.;
- солодкого перцю – 1 шт.;
- помідорів – 1 шт.;
- твердого сиру – 80 гр.
Для заправки використовувати сіль і майонез.
Готову страву можна отримати через 60 хвилин.
100 г запіканки збагатять організм 124 калоріями.
Приготування складається з таких кроків:
- Необхідно помити і висушити філе, зрізати з нього жир, якщо є, посипати сіллю і перцем;
- Почистити і нарізати смужками перець;
- Вимити і нарізати часточками помідор;
- Подрібнити сир. Найкраще з допомогою терки;
- Зробити філе надрізи і вставити туди помідори і болгарський перець;
- Зверху філе покрити невеликим шаром майонезу і поставити випікатися. Духовку перед цим потрібно розігріти;
- Випікатися курка повинна близько 45 хвилин;
- За деякий час до готовності дістати і посипати твердим сиром;
- Коли сир розплавиться страву можна вважати готовим.
Салат з куркою і солодкої паприкою
Готується з:
- курячого філе – 150 г;
- салатного перцю – 200 г;
- сиру твердого – 50 г;
- зеленої цибулі – 15 г;
- яєць – 2 шт.
Заправити салат можна майонезом зі сметаною по столовій ложці кожного.
На весь процес піде не більше 20 хвилин.
Вживши 100 г салату, можна наситити організм 157 калоріями.
Щоб отримати смачну страву, необхідно:
- Почистити і добре помити перець;
- Додати курячого м'яса, сиру і перцю форму квадратиків;
- Зварити яйце;
- Нарізати яйця і цибулю;
- Додати сіль, сметану і майонез, добре перемішати і можна вживати.
Рецепт салату з копченою куркою і сиром
Незвичайний смак салату надають болгарський перець, сир і поєднання курячого філе з ананасом. Такий літній варіант припаде до смаку всім.
Страва готується з:
- перцю солодкого – 3 шт.;
- ананасів консервованих – 200 р.;
- твердого сиру – 150 г;
- копченого м'яса курки – 250 г;
- консервованої кукурудзи – 200 р.
Заправляється всі французьким соусом — майонезом.
Отримати готову страву можна через чверть години.
100 г салату збагатять організм 165 калоріями.
Готується блюдо таким способом:
- М'ясо курки потрібно порізати на невеликі квадратики;
- Ананаси нарізати і злити маринад з кукурудзи;
- Додати твердому сиру форму маленьких квадратиків;
- Нарізати овочі і висипати в миску до решти інгредієнтів;
- Змішати всі інгредієнти, перед вживанням додати майонез.
Китайський рецепт
Екзотичне блюдо готується з:
- курячого філе – 0,5 кг;
- салатного перцю – 1 шт.;
- 1 помідора;
- часник – 4 зубчики;
- бальзамічного оцту – 1 ч. л.;
- соєвого соусу – 1 ст. л.;
- меленого імбиру і меду по 1 ч. л.;
- крохмалю – 1,5 ч. л.
На його виготовлення піде 20 хвилин часу.
100 г продукту збагатять організм 157 калоріями.
Готується блюдо таким чином:
- М'ясо курки необхідно порізати;
- Помідор обдати холодною водою і зняти з нього шкірку;
- Надати болгарській перчику і помідорів форму соломки;
- Начистити і розчавити часник;
- Вилити масло оливи в сковороду і підігріти. Додати по черзі всі компоненти страви: спочатку наливають соєвий соус з бальзамічним оцтом, додають мед, часник і імбир, після цього філе, перець і помідор;
- Все обсмажувати протягом п'яти хвилин. Після чого додати крохмаль і хлюпнути трохи води;
- Все треба добре перемішати і тримати на вогні до готовності.
Страва добре йде з рисом або картоплею.