04 май 2019 1 460

Вишукані рецепти італійських страв з курки

Курка – один з найбільш доступних м'ясних продуктів. Якщо приготувати її смачно, а головне – завжди по-різному, вона не набридне навіть завзятим гурманам. Знають в цьому толк і італійці: курка в їх меню займає чільне місце.

«Каччиаторе» - усі фарби Італії в одному блюді
Інгредієнти Кількість
курячого філе - 8 шматочків
свіжих печериць - 0,5 кг
білого лука - 2 шт.
томатів у власному соку - 800 г
помідорів черрі - 20 шт.
сушеного орегано - 2 ч. л.
солі - трохи
чорного меленого перцю - трохи
рукколи - 100 г
води або курячого бульйону - 0,15 л
оливкової олії - 4 стіл. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 69 Ккал

Рецепт курки по-італійськи «Каччиаторе» покроково:

  1. На сковороді в 1 столовій ложці рослинного масла обсмажити куряче філе з кожного боку за три хвилини до рум'яної скоринки, вийняти на блюдо;
  2. У цей час нарізати пластинками цибулю та печериці, на маслі, смажити близько 8 хвилин;
  3. Помістити в сковороду томати у власному соку;
  4. Посолити і приправити перцем і орегано, залити водою (бульйоном);
  5. Повернути назад філе, додати черрі, тушкувати близько 15 хвилин після закипання соусу, курку перевернути один раз;
  6. Подавати, посипавши цілісним листям рукколи.

Салат з куркою і ананасами

Інгредієнти:

  • 4 відварених курячих філе;
  • 200 г жовтого родзинок;
  • 1 ч. л. м'якої гірчиці;
  • 200 г майонезу;
  • 200 г консервованих ананасів;
  • 1 ч. л. приправи каррі;
  • 200 г селери;
  • 200 г волоських горіхів;
  • 200 г винограду киш-миш;
  • 100 г зеленого салату.

Час приготування страви – 40 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 24 ккал.

Етапи приготування:

  1. Відварити курку близько 20 хвилин, вийняти і дати охолонути;
  2. В цей час родзинки промити, нарізати дрібно ананаси, селера, подрібнити горіхи, розрізати на половинки ягоди винограду;
  3. Підготувати соус, змішавши майонез і каррі;
  4. Нарізати кубиками курку;
  5. Змішати соус, родзинки, ананаси, селера, горіхи, гірчицю і курку;
  6. Викласти салат на блюдо, прикрашене листям салат, посипати горіхами та виноградом.

Італійський суп з куркою

Інгредієнти:

  • 100 г твердого сиру;
  • 200 мл вершків жирністю 10%;
  • 3 стіл. л. оливкової олії;
  • 0,3 кг томатів у власному соку;
  • 300 г селери;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 кг філе курки;
  • 0,25 кг макаронів з твердих сортів пшениці;
  • трохи солі;
  • 1,5 л води або бульйону.

Час приготування страви – 1,5 години.

Калорійність на 100 грамів – 62 ккал.

Етапи приготування:

  1. Поставити варитися курку на півгодини;
  2. У цей час відварити макарони до готовності, промити і дати стекти воді;
  3. Нарізати дрібними кубиками цибулю, перець, селера, очищені від шкірки помідори розім'яти;
  4. Курку вийняти, дрібно нарізати;
  5. Помістити в бульйон піджарку і курку, закип'ятити, зменшити вогонь або потужність електроплити до мінімуму;
  6. Помістити в бульйон макарони і вершки, не доводити до кипіння, щоб вершки не згорнулися;
  7. Перед подачею кожну порцію посипати тертим сиром.

Читайте як приготувати гарячі страви з свинини — обов'язково спробуйте те, що ми вам приготували.

На десерт спробуйте приготувати печиво з горіхами — смачна, домашня випічка за нашими рецептами.

Гречка з печінкою — просте, щоденне блюдо, готується просто і смачно.

Курка по-італійськи з зеленим горошком

Інгредієнти:

  • 1 кг курки;
  • 1 банку консервованого зеленого горошку;
  • 3 моркви;
  • 400 р сметани;
  • 2 лаврових листа;
  • 2 стіл. л. рослинного масла;
  • трохи солі;
  • трохи чорного меленого перцю.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність на 100 грамів – 93 ккал.

Етапи приготування:

  1. Нарізати курку на порційні шматки, обсмажити на сковороді з маслом, викласти в каструлю або сотейник;
  2. Натерти моркву крупно, злегка обсмажити в масці з-під курки;
  3. Додати моркву до курки, висипати зелений горошок разом з розсолом, посолити і поперчити, викласти сметану, лаврове листя;
  4. Тушкувати близько 20 хвилин на повільному вогні або мінімальної потужності електроплити, можливе приготування в духовці в порційних горщиках.

Швидкий рецепт курки

Інгредієнти:

  • 4 курячих філе;
  • 200 г вершків жирністю 10%;
  • 400 г замороженої овочевої суміші на вибір;
  • 2 стіл. л. рослинного масла;
  • трохи солі;
  • трохи чорного меленого перцю.

Час приготування – 15-20 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 90 ккал.

Етапи приготування:

  1. Куряче філе розрізати на невеликі пластинки, обсмажити її на сильному вогні або великої потужності електроплити в рослинному маслі до рум'яної скоринки;
  2. Злити сік, що утворився, додати вершки, тушкувати близько 5 хвилин;
  3. Висипати овочеву не розморожену суміш вилити назад злитий перш сік, посолити і поперчити, тушкувати на повільному вогні або малої потужності електричної плити близько 10 хвилин до повної готовності курки;
  4. Подавати готову страву можна з гарніром або як самостійну страву.

Знаменитий «Цезар»

Інгредієнти:

  • 3 курячих філе;
  • 2 помідори;
  • 4 перепелиних яйця;
  • 200 г листового салату Айсберг;
  • 150 г сухарів із пшеничного хліба;
  • 50 г сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • трохи солі;
  • 350 г майонезу.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 269 ккал.

Етапи приготування:

  1. Поставити варитися на 20-25 хвилин куряче філе в підсоленій воді;
  2. В цей час на сухій сковороді підсушити нарізаний кубиками пшеничний хліб до легкої рум'яної скоринки;
  3. Зварити перепелині яйця;
  4. Вийняти і остудити курку;
  5. Нарізати курку і помідори невеликими кубиками, яйця розрізати на 2-4 частини;
  6. На порційні тарілки викласти салат, поверх цього суміш помідорів, курки і яєць;
  7. Змішати часник з майонезом, викласти невелику кількість поверх кожної порції;
  8. Посипати сухариками. Салат готовий!

Салат Панцанелла

Інгредієнти:

  • 1,5 кг курки;
  • 3 стіл. л. оливкової олії;
  • 20 г свіжого шавлії, розмарину і чебрецю;
  • 270 г чіабатти;
  • 1 повна головка часнику;
  • 2 кг різних помідорів;
  • 10 г базиліка;
  • 1 червона цибулина;
  • 100 г маслин;
  • 2 стіл. л. каперсів;
  • 100 мл 9%-го оцту;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • 50 г пармезану.

Час приготування – 2 години.

Калорійність 100 грамів – 114 ккал.

Етапи приготування:

  1. Натерти курку спеціями і покласти всередину всі трави і змастити маслом, залишити трохи розмарину;
  2. Чіабатту розірвати на шматки, почистити і подрібнити часник, викласти все це разом на деко, зверху помістити курку. Випікати при 180 градусах близько півтора годин, перевіряти готовність м'яса, проштрикнув ножем – при повній готовності сукровиця не виділяється. Після закінчення часу приготування вийняти і остудити;
  3. Помідори помити і крупно нарізати, змішати половину з зеленню базиліка.
  4. Нарізати цибулю, змішати з оцтом, пом'яти і віджати;
  5. Додати в цю суміш 4 столові ложки оцту, трохи оливкової олії, чорний перець і добре змішати;
  6. Хліб прибрати з дека, змішати з салатом. Заправити його оливками, помідорами, каперсами, базиліком і пармезаном;
  7. Курку розірвати руками на шматки і подавати деку з салатом.

Корисні поради

Італійська кухня завжди сповнена яскравих, насичених смаків. Напевно, саме тому італійці так люблять куряче м'ясо – воно має м'який смак, який можна урізноманітнити будь-якими травами і овочами. Щоб італійські страви з курки виходили максимально смачними, потрібно:

  1. Для заправки і обжарювання використовувати оливкове масло найвищого гатунку. Воно надає стравам характерний присмак;
  2. Спеції зберігати в герметично закритих банках. В ідеально варіанті – їх можна вирощувати на балконі або на підвіконні. Досить буде базиліка і орегано, найбільш часто використовуваних в Італії;
  3. Курку перед приготуванням рекомендується замочити у воді на ніч або кілька годин, щоб при її приготуванні бульйон був чистим, прозорим. Після замочування її потрібно просушити якісними паперовими або тканинними серветками, щоб не залишилося ніякого ворсу і шматочків паперу;
  4. Томати черрі також можна вирощувати вдома, це допоможе заощадити бюджет і відмовитися від зайвого походу в магазин, що заощадить і час на приготування їжі;
  5. Сир краще використовувати твердих сортів: пармезан, едам, маасдам і будь-які інші за смаком.

Яку б страву італійської кухні не було обрано – воно, без сумнівів, вийде яскравим і ароматним, подумки зануривши в спогади про відпустку і мрії про поїздку в Італію. А адже саме з неї все починається!

Що ще почитати: