Вишукані рецепти італійських страв з курки
Курка – один з найбільш доступних м'ясних продуктів. Якщо приготувати її смачно, а головне – завжди по-різному, вона не набридне навіть завзятим гурманам. Знають в цьому толк і італійці: курка в їх меню займає чільне місце.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого філе - | 8 шматочків |
свіжих печериць - | 0,5 кг |
білого лука - | 2 шт. |
томатів у власному соку - | 800 г |
помідорів черрі - | 20 шт. |
сушеного орегано - | 2 ч. л. |
солі - | трохи |
чорного меленого перцю - | трохи |
рукколи - | 100 г |
води або курячого бульйону - | 0,15 л |
оливкової олії - | 4 стіл. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 69 Ккал |
Рецепт курки по-італійськи «Каччиаторе» покроково:
- На сковороді в 1 столовій ложці рослинного масла обсмажити куряче філе з кожного боку за три хвилини до рум'яної скоринки, вийняти на блюдо;
- У цей час нарізати пластинками цибулю та печериці, на маслі, смажити близько 8 хвилин;
- Помістити в сковороду томати у власному соку;
- Посолити і приправити перцем і орегано, залити водою (бульйоном);
- Повернути назад філе, додати черрі, тушкувати близько 15 хвилин після закипання соусу, курку перевернути один раз;
- Подавати, посипавши цілісним листям рукколи.
Салат з куркою і ананасами
Інгредієнти:
- 4 відварених курячих філе;
- 200 г жовтого родзинок;
- 1 ч. л. м'якої гірчиці;
- 200 г майонезу;
- 200 г консервованих ананасів;
- 1 ч. л. приправи каррі;
- 200 г селери;
- 200 г волоських горіхів;
- 200 г винограду киш-миш;
- 100 г зеленого салату.
Час приготування страви – 40 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 24 ккал.
Етапи приготування:
- Відварити курку близько 20 хвилин, вийняти і дати охолонути;
- В цей час родзинки промити, нарізати дрібно ананаси, селера, подрібнити горіхи, розрізати на половинки ягоди винограду;
- Підготувати соус, змішавши майонез і каррі;
- Нарізати кубиками курку;
- Змішати соус, родзинки, ананаси, селера, горіхи, гірчицю і курку;
- Викласти салат на блюдо, прикрашене листям салат, посипати горіхами та виноградом.
Італійський суп з куркою
Інгредієнти:
- 100 г твердого сиру;
- 200 мл вершків жирністю 10%;
- 3 стіл. л. оливкової олії;
- 0,3 кг томатів у власному соку;
- 300 г селери;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибулина;
- 0,5 кг філе курки;
- 0,25 кг макаронів з твердих сортів пшениці;
- трохи солі;
- 1,5 л води або бульйону.
Час приготування страви – 1,5 години.
Калорійність на 100 грамів – 62 ккал.
Етапи приготування:
- Поставити варитися курку на півгодини;
- У цей час відварити макарони до готовності, промити і дати стекти воді;
- Нарізати дрібними кубиками цибулю, перець, селера, очищені від шкірки помідори розім'яти;
- Курку вийняти, дрібно нарізати;
- Помістити в бульйон піджарку і курку, закип'ятити, зменшити вогонь або потужність електроплити до мінімуму;
- Помістити в бульйон макарони і вершки, не доводити до кипіння, щоб вершки не згорнулися;
- Перед подачею кожну порцію посипати тертим сиром.
Читайте як приготувати гарячі страви з свинини — обов'язково спробуйте те, що ми вам приготували.
На десерт спробуйте приготувати печиво з горіхами — смачна, домашня випічка за нашими рецептами.
Гречка з печінкою — просте, щоденне блюдо, готується просто і смачно.
Курка по-італійськи з зеленим горошком
Інгредієнти:
- 1 кг курки;
- 1 банку консервованого зеленого горошку;
- 3 моркви;
- 400 р сметани;
- 2 лаврових листа;
- 2 стіл. л. рослинного масла;
- трохи солі;
- трохи чорного меленого перцю.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність на 100 грамів – 93 ккал.
Етапи приготування:
- Нарізати курку на порційні шматки, обсмажити на сковороді з маслом, викласти в каструлю або сотейник;
- Натерти моркву крупно, злегка обсмажити в масці з-під курки;
- Додати моркву до курки, висипати зелений горошок разом з розсолом, посолити і поперчити, викласти сметану, лаврове листя;
- Тушкувати близько 20 хвилин на повільному вогні або мінімальної потужності електроплити, можливе приготування в духовці в порційних горщиках.
Швидкий рецепт курки
Інгредієнти:
- 4 курячих філе;
- 200 г вершків жирністю 10%;
- 400 г замороженої овочевої суміші на вибір;
- 2 стіл. л. рослинного масла;
- трохи солі;
- трохи чорного меленого перцю.
Час приготування – 15-20 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 90 ккал.
Етапи приготування:
- Куряче філе розрізати на невеликі пластинки, обсмажити її на сильному вогні або великої потужності електроплити в рослинному маслі до рум'яної скоринки;
- Злити сік, що утворився, додати вершки, тушкувати близько 5 хвилин;
- Висипати овочеву не розморожену суміш вилити назад злитий перш сік, посолити і поперчити, тушкувати на повільному вогні або малої потужності електричної плити близько 10 хвилин до повної готовності курки;
- Подавати готову страву можна з гарніром або як самостійну страву.
Знаменитий «Цезар»
Інгредієнти:
- 3 курячих філе;
- 2 помідори;
- 4 перепелиних яйця;
- 200 г листового салату Айсберг;
- 150 г сухарів із пшеничного хліба;
- 50 г сиру;
- 2 зубчики часнику;
- трохи солі;
- 350 г майонезу.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність на 100 грамів – 269 ккал.
Етапи приготування:
- Поставити варитися на 20-25 хвилин куряче філе в підсоленій воді;
- В цей час на сухій сковороді підсушити нарізаний кубиками пшеничний хліб до легкої рум'яної скоринки;
- Зварити перепелині яйця;
- Вийняти і остудити курку;
- Нарізати курку і помідори невеликими кубиками, яйця розрізати на 2-4 частини;
- На порційні тарілки викласти салат, поверх цього суміш помідорів, курки і яєць;
- Змішати часник з майонезом, викласти невелику кількість поверх кожної порції;
- Посипати сухариками. Салат готовий!
Салат Панцанелла
Інгредієнти:
- 1,5 кг курки;
- 3 стіл. л. оливкової олії;
- 20 г свіжого шавлії, розмарину і чебрецю;
- 270 г чіабатти;
- 1 повна головка часнику;
- 2 кг різних помідорів;
- 10 г базиліка;
- 1 червона цибулина;
- 100 г маслин;
- 2 стіл. л. каперсів;
- 100 мл 9%-го оцту;
- трохи чорного меленого перцю;
- 50 г пармезану.
Час приготування – 2 години.
Калорійність 100 грамів – 114 ккал.
Етапи приготування:
- Натерти курку спеціями і покласти всередину всі трави і змастити маслом, залишити трохи розмарину;
- Чіабатту розірвати на шматки, почистити і подрібнити часник, викласти все це разом на деко, зверху помістити курку. Випікати при 180 градусах близько півтора годин, перевіряти готовність м'яса, проштрикнув ножем – при повній готовності сукровиця не виділяється. Після закінчення часу приготування вийняти і остудити;
- Помідори помити і крупно нарізати, змішати половину з зеленню базиліка.
- Нарізати цибулю, змішати з оцтом, пом'яти і віджати;
- Додати в цю суміш 4 столові ложки оцту, трохи оливкової олії, чорний перець і добре змішати;
- Хліб прибрати з дека, змішати з салатом. Заправити його оливками, помідорами, каперсами, базиліком і пармезаном;
- Курку розірвати руками на шматки і подавати деку з салатом.
Корисні поради
Італійська кухня завжди сповнена яскравих, насичених смаків. Напевно, саме тому італійці так люблять куряче м'ясо – воно має м'який смак, який можна урізноманітнити будь-якими травами і овочами. Щоб італійські страви з курки виходили максимально смачними, потрібно:
- Для заправки і обжарювання використовувати оливкове масло найвищого гатунку. Воно надає стравам характерний присмак;
- Спеції зберігати в герметично закритих банках. В ідеально варіанті – їх можна вирощувати на балконі або на підвіконні. Досить буде базиліка і орегано, найбільш часто використовуваних в Італії;
- Курку перед приготуванням рекомендується замочити у воді на ніч або кілька годин, щоб при її приготуванні бульйон був чистим, прозорим. Після замочування її потрібно просушити якісними паперовими або тканинними серветками, щоб не залишилося ніякого ворсу і шматочків паперу;
- Томати черрі також можна вирощувати вдома, це допоможе заощадити бюджет і відмовитися від зайвого походу в магазин, що заощадить і час на приготування їжі;
- Сир краще використовувати твердих сортів: пармезан, едам, маасдам і будь-які інші за смаком.
Яку б страву італійської кухні не було обрано – воно, без сумнівів, вийде яскравим і ароматним, подумки зануривши в спогади про відпустку і мрії про поїздку в Італію. А адже саме з неї все починається!