29 апрель 2019
1 272
Як приготувати смачну окрошку з куркою
Окрошка є не тільки чудовим холодним першим блюдом, але і відмінним порятунком від літньої спеки. А приготувати таку страву з куркою не складе праці.
Класичний рецепт
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
редис - | 5 шт. |
пір'я цибулі - | 1 пучок |
яйця - | 3 шт. |
кефір - | ½ Л |
зелень кропу - | ½ Пучка |
огірок - | 2 шт. |
часник - | 3 зубчики |
сік лимона - | 50 мл |
курятина - | 200 г |
петрушка - | ½ Пучка |
гірчиця - | 20 г |
кінза - | ½ Пучка |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 72 Ккал |
Традиційною вважається окрошка на кефірі з куркою. Пропонуємо почати саме з неї.
- Необхідно попередньо відварити м'якоть курки і яйця і дочекатися їх повного остигання;
- Часник позбавляємо від лушпиння і відправляємо в прес;
- Всю зелень ретельно обмиваємо водою, просушуємо і кришимо максимально дрібно;
- Вже порубані інгредієнти з'єднуємо разом в глибокій посудині, притрушиваем сіллю і ложкою надаємо однорідну консистенцію;
- Відварне м'ясо нарізаємо невеликими частинами і відправляємо до часниковою зелені;
- Обмиті овочі шаткуємо такими ж шматочками, як і м'ясної компонент, і розміщуємо в загальній ємності;
- Зварені яйця звільняємо від шкаралупи і поділяємо на білки і жовтки;
- Білу частину дрібно кришимо, а жовту доповнюємо гірчицею, поливаємо фрешем лимона і розтираємо. Яєчні інгредієнти змішуємо з загальною масою;
- Гущу окрошки заливаємо рідкої складової, вимішуємо максимально ретельно. Обов'язково пробуємо і за необхідності додаємо ще солі. Виведене за смаком страва відразу ж подаємо до столу.
Рецепт окрошки на сироватці з куркою
- м'якоть курячих стегон – 300 г;
- 6 яєць;
- сметана — ½ ст. (не обов'язково);
- великий пучок різноманітної зелені;
- 6 картоплин;
- 2 л пакет сироватки;
- сіль;
- 2 великих огірка.
Час: 50 хвилин.
Калорії: 58,6.
- Вимиті яйця розміщуємо в невеликому сотейнику, заливаємо водою і розміщуємо на плиті. Рідина закипіла – засікаємо 10 хвилин, і зливаємо окріп. Відварену компонент поміщаємо в крижану воду;
- Картопляні бульби з губкою промиваємо. Укладаємо в каструлю і, заливши водою, доводимо до кипіння. Хвилин 20 відварюємо до м'якості, готовність перевіряємо ножем;
- Також чинимо і з сирої курятиною. Її слід зварити в підсоленій воді;
- Очищаємо зварені компоненти і рубаємо кубиком. Курятину також подрібнюємо;
- Порубані складові укладаємо по містку посудину;
- Чисті огірки шаткуємо пропорційними частинами і доповнюємо ними ємність;
- Засипаємо нарізаною зеленню, яку не забуваємо перед цим промити;
- Сметану розводимо в сироватці і цією субстанцією заливаємо гущу. Додаємо за смаком солі і добре перемішуємо.
Читайте як приготувати суп-пюре з кабачків в капустою, сиром або грибами.
Візьміть на замітку рецепт гарбузової каші з рисом в мультиварці.
Приготувати тушковане м'ясо в казані не так просто, потрібно знати кілька секретів, які ви можете дізнатися з нашої статті.
Куряча окрошка на мінералці і сметані
- редька — 200 г;
- 2 курячих стегенця;
- 5 невеликих огірків;
- зелена цибуля — 50 р;
- 5 яєць;
- 50 г кропу;
- 3 л пляшка мінеральної води;
- 5 середніх картоплин;
- кислота лимонна або фреш;
- петрушка — 50 г;
- сіль;
- 400 р сметани.
Час: 45 хвилин.
Калорії: 40,3.
-
- У каструлю кладемо стегенця, заливаємо водою, злегка підсолюємо і варимо до повної готовності;
- Таку ж процедуру робимо і з картоплею, тільки попередньо його якісно вимиваємо від забруднень;
- Необхідно зварити круто яйця;
- Залишилися компоненти за необхідності обмиваємо водою;
- Готуємо містку супницю або іншу підходящу ємність, в якій і будемо з'єднувати компоненти;
- Варені бульби картоплі звільняємо від «мундира» і шаткуємо їх шматочками;
- Шкаралупу знімаємо з яєць і рубаємо їх частинами, дотримуючись пропорції;
- Кубиками такого ж розміру нарізаємо редис і огірки;
- Всю зелень шаткуємо злегка по діагоналі;
- Знімаємо шкіру з проварених окостів і їх м'якоть кришимо такими ж шматочками;
- Розміщуємо в підготовленій ємності всі подрібнені складові, заливаємо мінералкою і розводимо в цій суміші сметану;
- Пробуємо і виводимо смак, присаливая і присмачуючи лимоном.
Рецепт окрошки з копченою куркою на квасі
- 2 яйця, зварених круто;
- сметана — 4 ст. л.;
- суміш зелені – 1 пучок;
- 2 огірка;
- квас (краще хлібний) – 3 ст.;
- відварену картоплю (в мундирах) – 3 шт.;
- сіль;
- хрін – 1 ст. л. (тертий);
- 8 редисок;
- 5 г гірчиці;
- м'якоть копченої курки – 200 р.
Час: 15 хвилин.
Калорії: 62,6.
- Сметану разом з потертим хріном з'єднуємо з гірчицею, вимішуємо і перекладаємо в глибоку миску або супницю;
- Вимиваємо сирі овочі, шаткуємо їх на невеликі частини і укладаємо в підготовлену ємність;
- Знімаємо шкірку з відварених картоплин, які потім розділяємо ножем на співмірні шматочки;
- Промиту і просушену зелень дрібно рубаємо;
- Шкірку відокремлюємо від копченої курятини, якщо вона є. Курку кришимо також невеликими квадратиками;
- Доповнюємо суміш в посудині нарізаними компонентами і поливаємо квасом;
- Вымешанную субстанцію пробуємо і за смаком присаливаем.
Корисні поради
- квас, яким заливаються порубані компоненти, повинен бути несолодким. Бажано використовувати кислуватий напій, який ви знаєте на смак. Експериментувати не варто, інакше несмачний для вас квас зіпсує страва;
- крім стандартної зелені, такої як петрушка, пір'яний цибулю і кріп, можна використовувати базилік, селеру, кинзу і т. п. Головне, щоб смак подобався саме вам, тому рецептуру не заборонено злегка змінювати;
- редис також ретельно вибирайте, він не повинен гірчити, бути водянистим і порожнім всередині;
- гірку огіркову шкірку сміливо очищайте, інакше освіжаюча окрошка буде не надто приємною на смак;
- сирі овочі, використовувані для приготування цієї страви, повинні бути максимально свіжими, щоб вони хрустіли при вживанні. Мляві компоненти тільки зіпсують холодний суп;
- не заборонено в окрошку додати відварені гриби, зварену моркву, ріпчасту цибулю, болгарський перець, часникові часточки.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: