29 апрель 2019 1 272

Як приготувати смачну окрошку з куркою

Окрошка є не тільки чудовим холодним першим блюдом, але і відмінним порятунком від літньої спеки. А приготувати таку страву з куркою не складе праці.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
редис - 5 шт.
пір'я цибулі - 1 пучок
яйця - 3 шт.
кефір - ½ Л
зелень кропу - ½ Пучка
огірок - 2 шт.
часник - 3 зубчики
сік лимона - 50 мл
курятина - 200 г
петрушка - ½ Пучка
гірчиця - 20 г
кінза - ½ Пучка
сіль - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 72 Ккал

Традиційною вважається окрошка на кефірі з куркою. Пропонуємо почати саме з неї.

  1. Необхідно попередньо відварити м'якоть курки і яйця і дочекатися їх повного остигання;
  2. Часник позбавляємо від лушпиння і відправляємо в прес;
  3. Всю зелень ретельно обмиваємо водою, просушуємо і кришимо максимально дрібно;
  4. Вже порубані інгредієнти з'єднуємо разом в глибокій посудині, притрушиваем сіллю і ложкою надаємо однорідну консистенцію;
  5. Відварне м'ясо нарізаємо невеликими частинами і відправляємо до часниковою зелені;
  6. Обмиті овочі шаткуємо такими ж шматочками, як і м'ясної компонент, і розміщуємо в загальній ємності;
  7. Зварені яйця звільняємо від шкаралупи і поділяємо на білки і жовтки;
  8. Білу частину дрібно кришимо, а жовту доповнюємо гірчицею, поливаємо фрешем лимона і розтираємо. Яєчні інгредієнти змішуємо з загальною масою;
  9. Гущу окрошки заливаємо рідкої складової, вимішуємо максимально ретельно. Обов'язково пробуємо і за необхідності додаємо ще солі. Виведене за смаком страва відразу ж подаємо до столу.

Рецепт окрошки на сироватці з куркою

  • м'якоть курячих стегон – 300 г;
  • 6 яєць;
  • сметана — ½ ст. (не обов'язково);
  • великий пучок різноманітної зелені;
  • 6 картоплин;
  • 2 л пакет сироватки;
  • сіль;
  • 2 великих огірка.

Час: 50 хвилин.

Калорії: 58,6.

  1. Вимиті яйця розміщуємо в невеликому сотейнику, заливаємо водою і розміщуємо на плиті. Рідина закипіла – засікаємо 10 хвилин, і зливаємо окріп. Відварену компонент поміщаємо в крижану воду;
  2. Картопляні бульби з губкою промиваємо. Укладаємо в каструлю і, заливши водою, доводимо до кипіння. Хвилин 20 відварюємо до м'якості, готовність перевіряємо ножем;
  3. Також чинимо і з сирої курятиною. Її слід зварити в підсоленій воді;
  4. Очищаємо зварені компоненти і рубаємо кубиком. Курятину також подрібнюємо;
  5. Порубані складові укладаємо по містку посудину;
  6. Чисті огірки шаткуємо пропорційними частинами і доповнюємо ними ємність;
  7. Засипаємо нарізаною зеленню, яку не забуваємо перед цим промити;
  8. Сметану розводимо в сироватці і цією субстанцією заливаємо гущу. Додаємо за смаком солі і добре перемішуємо.

Читайте як приготувати суп-пюре з кабачків в капустою, сиром або грибами.

Візьміть на замітку рецепт гарбузової каші з рисом в мультиварці.

Приготувати тушковане м'ясо в казані не так просто, потрібно знати кілька секретів, які ви можете дізнатися з нашої статті.

Куряча окрошка на мінералці і сметані

  • редька — 200 г;
  • 2 курячих стегенця;
  • 5 невеликих огірків;
  • зелена цибуля — 50 р;
  • 5 яєць;
  • 50 г кропу;
  • 3 л пляшка мінеральної води;
  • 5 середніх картоплин;
  • кислота лимонна або фреш;
  • петрушка — 50 г;
  • сіль;
  • 400 р сметани.

Час: 45 хвилин.

Калорії: 40,3.

    1. У каструлю кладемо стегенця, заливаємо водою, злегка підсолюємо і варимо до повної готовності;
    2. Таку ж процедуру робимо і з картоплею, тільки попередньо його якісно вимиваємо від забруднень;
    3. Необхідно зварити круто яйця;
    4. Залишилися компоненти за необхідності обмиваємо водою;
    5. Готуємо містку супницю або іншу підходящу ємність, в якій і будемо з'єднувати компоненти;
    6. Варені бульби картоплі звільняємо від «мундира» і шаткуємо їх шматочками;
    7. Шкаралупу знімаємо з яєць і рубаємо їх частинами, дотримуючись пропорції;
    8. Кубиками такого ж розміру нарізаємо редис і огірки;
    9. Всю зелень шаткуємо злегка по діагоналі;
    10. Знімаємо шкіру з проварених окостів і їх м'якоть кришимо такими ж шматочками;
    11. Розміщуємо в підготовленій ємності всі подрібнені складові, заливаємо мінералкою і розводимо в цій суміші сметану;
    12. Пробуємо і виводимо смак, присаливая і присмачуючи лимоном.

Рецепт окрошки з копченою куркою на квасі

  • 2 яйця, зварених круто;
  • сметана — 4 ст. л.;
  • суміш зелені – 1 пучок;
  • 2 огірка;
  • квас (краще хлібний) – 3 ст.;
  • відварену картоплю (в мундирах) – 3 шт.;
  • сіль;
  • хрін – 1 ст. л. (тертий);
  • 8 редисок;
  • 5 г гірчиці;
  • м'якоть копченої курки – 200 р.

Час: 15 хвилин.

Калорії: 62,6.

  1. Сметану разом з потертим хріном з'єднуємо з гірчицею, вимішуємо і перекладаємо в глибоку миску або супницю;
  2. Вимиваємо сирі овочі, шаткуємо їх на невеликі частини і укладаємо в підготовлену ємність;
  3. Знімаємо шкірку з відварених картоплин, які потім розділяємо ножем на співмірні шматочки;
  4. Промиту і просушену зелень дрібно рубаємо;
  5. Шкірку відокремлюємо від копченої курятини, якщо вона є. Курку кришимо також невеликими квадратиками;
  6. Доповнюємо суміш в посудині нарізаними компонентами і поливаємо квасом;
  7. Вымешанную субстанцію пробуємо і за смаком присаливаем.

Корисні поради

  • квас, яким заливаються порубані компоненти, повинен бути несолодким. Бажано використовувати кислуватий напій, який ви знаєте на смак. Експериментувати не варто, інакше несмачний для вас квас зіпсує страва;
  • крім стандартної зелені, такої як петрушка, пір'яний цибулю і кріп, можна використовувати базилік, селеру, кинзу і т. п. Головне, щоб смак подобався саме вам, тому рецептуру не заборонено злегка змінювати;
  • редис також ретельно вибирайте, він не повинен гірчити, бути водянистим і порожнім всередині;
  • гірку огіркову шкірку сміливо очищайте, інакше освіжаюча окрошка буде не надто приємною на смак;
  • сирі овочі, використовувані для приготування цієї страви, повинні бути максимально свіжими, щоб вони хрустіли при вживанні. Мляві компоненти тільки зіпсують холодний суп;
  • не заборонено в окрошку додати відварені гриби, зварену моркву, ріпчасту цибулю, болгарський перець, часникові часточки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: