Як швидко спекти пиріг з полуничним варенням
Полуничне варення, мабуть, одне з найулюбленіших у багатьох людей. Його можна їсти просто ложками, подавати до чаю або до млинців. А ще можна приготувати з ним смачний пиріг!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 460 г |
полуничного варення - | 320 г |
яєць - | 1 шт. |
соди - | 5 г |
цукру - | 170 г |
маргарину - | 270 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 410 Ккал |
Порядок швидкого приготування пирога з полуничним варенням:
- У велику миску просіяти борошно, а потім сюди ж на крупній тертці маргарин натерти;
- Руками перемішати масу, поки вона не збереться дуже дрібними крихтами або порошком;
- Всипати соду і розмішати її;
- Цукор змішати з яйцем, трохи збити міксером і перелити до сипучої маси;
- Руками замісити тісто і поділити його на п'ять частин;
- Всі «колобки» помістити в морозилку хвилин на десять, якщо дозволяє час;
- Духова шафа включити, щоб розігрівався;
- У форму для випікання натерти три колобка;
- Зверху викласти полуничне варення, розподілити його по всій поверхні;
- Два колобка натерти зверху, теж по всій поверхні;
- При температурі до 200 за Цельсієм випікати протягом двадцять хвилин.
Пісочний пиріг з полуничним варенням
- 370 г борошна;
- 7 г соди;
- 2 яйця;
- 270 мл полуничного варення;
- 230 г вершкового масла;
- 230 г цукру.
Час готування – 1 година 15 хв.
Калорійність на сто грам – 395 ккал.
Порядок дій:
- У глибокій мисці перебити міксером яйця і цукор, поки не утворюється піна і не збільшиться в кілька разів вся маса;
- Додати м'які шматочки вершкового масла і перетовкти на однорідну масу;
- На соду налити кілька крапель оцту і цю суміш перелити до яєчно-масляної суміші;
- Сюди ж просіяти борошно і вже руками замісити м'яке тісто, довго вимішувати його не потрібно. Скачати в кулю;
- Розділити цю кулю на дві частини, одна повинна бути більше другий. Ту, що поменше, прибрати в морозилку на пару хвилин;
- Більшу частину розкачати в пласт і перекласти її у форму, заздалегідь змащену шматочком масла;
- Сформувати бортики і прибрати в холодильник тісто разом з формою на півгодини;
- Дістати форму і на неї викласти варення, розподілити і вирівняти;
- Другу частину тіста дістати з морозилки і натерти її зверху на все варення;
- Духовку розігріти до 200 за Цельсієм, поставити в нього пиріг і випікати його мінімум півгодини.
Здобний пиріг на дріжджах з полуничною начинкою
- 1 жовток;
- 260 мл кислого молока;
- 125 мл соняшникової олії;
- 550 г борошна;
- 180 г полуничного варення;
- 20 г свіжих дріжджів;
- 40 г маку;
- 60 г цукру.
Час приготування – 2 години.
Калорійність на сто грам – 326 ккал.
Порядок дій:
- Дріжджі розтерти з цукром і відставити в сторону до повного розчинення;
- Кисле молоко трохи підігріти, але не до гарячого стану. Влити в неї соняшникову олію, додати дріжджі з цукром і сіль, розмішати;
- Частинами всипати в рідину просіяне борошно і замішувати тісто вручну;
- Вимішувати його потрібно сім хвилин, після чого скатати в кулю і прибрати в тепле місце мінімум на годину. Накрити рушником;
- На столі розстелити пергамент і прямо на ньому розкачати тісто в пласт прямокутної форми, не надто тонкий;
- Візуально розділити його навпіл по довжині. Одну з частин порізати ножем (зручніше коліщатком) на смужки, шириною приблизно сантиметр, можна трохи більше. Кількість повинне бути кратним трьом;
- З одержаних смужок заплести косички;
- На цілу половину потрібно нанести варення, а зверху його потрібно присипати маком. Це дозволить варення не розтектися;
- Згорнути рулет, починаючи з цілої боку. Косичками скріпити його, кінчики заховати внизу;
- Кінці рулету скріпити між собою, щоб вийшов круг. Перекласти його за допомогою паперу в форму, разом з папером. Зайві частини відрізати;
- Змастити пиріг жовтком, можна зверху ще присипати маком;
- Відправити вже в гарячу духовку на сорок п'ять хвилин при 180 за Цельсієм.
Класичний вінегрет з квасолею — самий популярний салат на зимовому столі. Готувати його просто, впорається кожен.
Рецепт смачного салат з капустою і оцтом читайте тут.
Грибний суп з перловкою — наваристое, ситне блюдо на кожен день. Наш рецепт.
Заливний полуничний пиріг в мультиварці
- 240 г борошна;
- 190 мл полуничного варення;
- 110 р цукру;
- 5 г розпушувача;
- 5 яєць.
Час готування – 1 година 10 хв.
Калорійність на сто грам – 272 ккал.
Порядок дій:
- Яйця розбити в глибоку миску і до них висипати цукор. Міксером обидва інгредієнти збити;
- Коли піна піднялася, потрібно додати варення і знову перемішати;
- Сюди ж всипати просіяне борошно з розпушувачем, тим же міксером замісити рідке тісто;
- Чашу мультиварки бажано змастити вершковим маслом, потім сюди перелити тісто;
- Вибрати режим «Випічка» з таймером в п'ятдесят хвилин. Витягнути, поки теплий пиріг.
Корисні поради
Чим солодший полуничне варення, тим менше цукру потрібно. Однак, зовсім виключати його не варто, так як він потрібен і для підняття білків, і для кристаллизирования тесту. Звичайно, частину можна замінити медом.
Заливні пироги потрібно поміщати в духовку (або каструлю) відразу ж, поки не перестав діяти розпушувач або соду. Вони активні досить короткий період. Якщо ні соди, ні розпушувача немає, то потрібно просто поділити яйця і білки збити в максимально круту піну. Обережно ввести їх до решти інгредієнтів в самий останній момент. Вони допоможуть залишатися тесту пишним.
У кожен з цих рецептів можна додати горіхи, насіння або сухофрукти. Це тільки поліпшить смак, проте підвищить калорійність. Наприклад, полуниця добре поєднується з фісташками, волоськими горіхами, насінням кунжуту.
В цілому, кожен із наведених пирогів підходить для будь-якого варення: як рідкої, так і густого. Навіть кислий продукт буде доречний, оскільки саме тісто завжди солодке. Тому полуничне варення можна спокійно поєднувати з брусницею, калиною та іншими солодкими ягодами.
Насправді, пирогів з варенням існує величезна кількість. Ми привели в приклад лише декілька найбільш вдалих. Це завжди швидко і доступно навіть у холодну пору року. Головне – запастися закрутками з літа!