16 июнь 2019 4 987

Як спекти бісквіт зі згущеним молоком в духовці і мультиварці

Такий бісквіт знали ще наші бабусі і готували його до свят або просто на вихідних. Запам'ятовуйте найпростіші рецепти і будете знати, чим пригостити раптово постучавших у двері гостей.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
перепелиних яєць - 15 шт.
соди - 3 дрібку
згущеного молока - 380 мл
вершкового масла - 75 г
пудри цукру - 35 г
пшеничного борошна - 140 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 301 Ккал

Як приготувати стандартний бісквіт зі згущеним молоком:

  1. Борошно пустити через сито і додати до неї соду, ретельно перемішати;
  2. Масло витягнути за пару годин, щоб встигло стати м'яким;
  3. Яйця розбити в другу ємність, додати згущене молоко і перемішати;
  4. Туди ж відправити масло, довести до однорідності;
  5. Додати борошно з содою частинами, замішуючи однорідне тісто;
  6. Духовку нагріти до 180 за Цельсієм, а форму прикрити папером;
  7. Вилити масу і запікати двадцять п'ять хвилин до сухої зубочистки.

Шоколадний бісквіт зі згущеним молоком простіше простого

  • 150 г пшеничного борошна;
  • 3 г ваніліну;
  • 4 курячих яйця;
  • 270 мл згущеного молока;
  • 2 дрібку солі;
  • 1 уп. розпушувача;
  • 65 г цукрового піску;
  • 90 г шоколадної пасти;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 35 г порошку какао.

Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність – 369 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, дати цукор з сіллю, змішати;
  2. Далі масу збити за допомогою віночка або міксера в пишну, легку масу, яка змінить колір на більш світлий, кремовий;
  3. В отриману масу влити згущене молоко, перемішати віночком до однорідності;
  4. Додати шоколадну пасту, знову довести до однорідності;
  5. Додати масло і добре перемішати;
  6. Борошно пустити через сито в кілька етапів прямо до решти інгредієнтів;
  7. Потім туди ж відправити розпушувач і какао і теж через сито;
  8. Тісто знову розмішати до однорідної консистенції;
  9. Дно форми застелити, вилити в неї тісто, рівномірно розподілити лопаткою;
  10. Прибрати в духовку приблизно на годину, дивитися на зубочистці.

Рецепт ніжного бісквіту зі згущеним молоком в мультиварці

  • 245 мл згущеного молока;
  • 360 г пшеничного борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • 255 г цукрового піску;
  • 12 г розпушувача;
  • 210 мл сметани.

Час на підготовку – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність – 280 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в досить глибоку миску, туди ж цукор;
  2. Спочатку компоненти розмішати, після цього збити все міксером або віночком в пишну білу масу. На збивання до такого стану піде приблизно десять хвилин;
  3. Додати згущене молоко і перемішати до однорідності;
  4. Відправити за молоком і борошно, але через сито і в кілька етапів;
  5. Після кожного разу додавання борошна, обов'язково доводити тісто до однорідної консистенції;
  6. Дати розпушувач, теж перемішати;
  7. Налити тісто в чашу мультиварки, розподілити і випікати годину і п'ять хвилин;
  8. Бісквіт остудити в мультиварці, а потім вийняти його з допомогою чаші для готування на пару.

Пісна картопляна запіканка — дуже смачна страва з овочів.

Класично вінегрет з квасолею — ще одне блюдо, яке обов'язково повинно бути на зимовому столі.

Рецепт вареників з різними начинками на пару. Ви обов'язково повинні дізнатися секрети смачної страви.

Варіанти для просочення бісквіта зі згущеним молоком

Перш ніж просочувати бісквіт, важливо пам'ятати, що він повинен бути повністю остившім. Якщо коржі ще теплі, вони моментально розмокнуть і весь ваш торт перетвориться на кашу.

Для одного торта вам буде більш ніж достатньо однієї склянки сиропу. Щоб його отримати, необхідно налити в сотейник 90 мл води і додати 60 г цукру. Довести обидва компоненти до кипіння, зняти піну з поверхні. А далі – справа смаку і настрою. Але є важливий пункт! Якщо ви хочете додати сиропу якийсь аромат, то робити це потрібно тоді, коли сироп вже охолоне. У гарячому вигляді весь запах вивітриться.

Для отримання коньячного сиропу, необхідно додати в сироп всього 30 мл коньяку.

Цитрусовий сироп вийде, якщо додати сік половину бажаного цитруса і його цедру. Замінити ці компоненти можна 15 мл цитрусового лікеру.

Якщо додати в масу всього 30 мл кави, можна отримати непоганий кавовий сироп.

Щоб отримати фруктову просочення, необхідно додати в сироп 15 мл бажаного фруктового сиропу.

Якщо ви додасте 15 мл вина в сироп, то вийде винна просочення для будь-якого бісквіта.

Ванільний сироп є самим класичним варіантом просочення. Щоб його отримати, необхідно додати в сироп щіпку ваніліну, трохи ванільного цукру або стручок ванілі.

Для отримання ромової просочення, можна додати 15 мл рому або кілька крапель есенції.

Як просочення також можна використовувати компот, узвар, будь сік, чай, какао і навіть молоко з цукром. Головне, щоб смак просочення вам подобався.

Вибирайте просочення, яка вам по смаку і готуйте смачні торти і тістечка разом з нами.

Бісквітний торт зі згущеним молоком, сметаною і горіхами

  • 130 мл вишневого сиропу;
  • 440 мл 30% сметани;
  • 5 яєць;
  • 160 г кедрових горішків;
  • 380 г вареного згущеного молока;
  • 150 г цукру;
  • 245 г цукру в бісквіт;
  • 240 г вершкового масла;
  • 10 г згущувача для сметани;
  • 240 г пшеничного борошна;
  • 12 г ванільного цукру;
  • 12 г розпушувача;
  • 40 г білого шоколаду.

Час приготування – 50 хв + охолодження бісквіта + просочення.

Калорійність – 350 ккал/100 р.

Як приготувати:

  1. Яйця розділити в окремі миски і в першу чергу збити білки в пишну масу;
  2. В кілька частин додати цукор, не перестаючи збивати масу;
  3. Повільно влити жовтки, теж продовжуючи збивати всі інгредієнти;
  4. Поетапно додати борошно в рідку масу, обов'язково пускаючи її в сито;
  5. Після кожного разу розмішувати тісто до однорідності;
  6. Точно так само додати розпушувач;
  7. Довести всі компоненти до однорідності, гладкої консистенції;
  8. Форму крити папером, за бажанням можна її трохи змастити;
  9. Вилити в неї тісто і на тридцять хвилин відправити при 180 за Цельсієм в духовку;
  10. Олію заздалегідь вийняти, щоб воно стало м'яким, і з ним можна було працювати;
  11. Порізати його кубиками, додати згущене молоко і збити до отримання однорідного крему;
  12. В іншу ємність налити сметану і її згущувач;
  13. Туди ж додати звичайний цукор і ваніль, збити до отримання крему і прибрати в холодильник;
  14. Коли бісквіт спечеться, повністю остудити і розрізати на дві частини;
  15. Просочити сиропом обидві частини, але в міру, інакше коржі розмокнуть;
  16. Нижній корж змастити кремом зі згущеного молока і накрити другим коржем;
  17. Тепер змастити торт з усіх боків остившім сметанним кремом;
  18. Білий шоколад натерти на тертці і посипати їм торт;
  19. Горішки підрум'янити на сухій сковороді і теж прикрасити ними торт;
  20. Прибрати в холодильник хоча б на п'ять годин і можна нарізати.

Корисні поради

Відкривати духовку, поки печеться бісквіт, категорично не можна. З-за різкого перепаду температури бісквіт впаде і вже не підніметься.

Щоб білки бездоганно взбились, їх потрібно попередньо остудити. Для цього яйця просто потрібно розділити і білки прибрати в холодильник хоча б на тридцять хвилин. Буде ідеально, якщо ви остудіть ще й посуд, в якій будуть збиватися білки і інструменти, якими вони будуть збиватися. Для цього просто прибрати віночок/міксер в морозильну камеру хвилин на п'ятнадцять.

Щоб згущене молоко добре змішувалася з яйцями для бісквіта, її краще попередньо вийняти з холодильника, щоб вона була рідкою, а не замерзлої.

Бісквіт на згущеному молоці – солодкий десерт, який дуже просто спекти. Десять хвилин вашого часу + запікання і солодкий десерт до чаю готовий. Крем вибирайте на свій смак і насолоджуйтеся.

Що ще почитати: