19 март 2019 6 085

Яку закуску прийнято подавати до червоного вина

Головний критерій при виборі червоного вина – це не «вік» напою і навіть не його ціна, а сполучуваність зі стравами, які ви зібралися подавати до нього.

Традиції вживання червоних вин

Загальні правила, які досі працюють: червоне вино бажано вживати взимку, воно відмінно підходить до темного м'яса, до десерту подаються солодкі і лікерні сорту, вино рекомендується відкрити хоча б за півгодини до вживання, при контакті з повітрям букет хорошого напою сильніше розкривається, стає більш насиченим.

Дорогі напої не подають до простої їжі. Але й занадто складне вино здатне відвернути від вишуканої закуски. Їжа і вино повинні бути трохи в контрасті один до одного. Наприклад, проста закуска, а вино насичене і навпаки. Але при цих умовах напій і їжа є «однокласниками». Це означає, що шашлик не варто запивати напоєм з Бордо, краще подати хванчкару.

До речі, червоне вино перед вживанням злегка нагрівають на відміну від білого, яке навпаки, охолоджують. Келих не наповнюють до країв, щоб зберегти аромат. Не випадково посуд для червоного вина до верху звужується, щоб запах вина зберігся в келиху. Цитрусові плоди, гострі соуси, закуски на основі оцту – не найкращі друзі червоного вина. Вони не дадуть вам відчути смак напою і насолодитися його запашним букетом.

Яка закуска підійде до червоному сухому вину

Для того щоб досягти ідеального співвідношення смаку:

  1. Подавайте цей напій до шашликів, медальйонів з яловичини, індички, смаженого гусака. В м'ясну нарізку обов'язково додайте шинку з яловичини або індички, бекон замініть сыровяленой ковбасою;
  2. Найкращим чином сухе вино поєднується з м'якими і твердими сирами. Але підійдуть тільки зрілі сорту. З ними часто готують закуску на шпажках, і тут трохи оливок буде цілком доречно. До сухому вину особливо підходить сирна тарілка. Тільки кладіть у неї не більше п'яти видів сиру;
  3. Дуже спірна закуска – фруктова. У компаньйони до сухому вину візьміть тільки солодкі фрукти, наприклад, манго, грушу або персик. У них є приємна насолода і фруктова кислинка. Ось на цьому багатстві відтінків треба зіграти, відтінивши кислоту сухого вина;
  4. І нарешті, подайте на стіл елегантну закуску в тарталетках – виглядає це дуже ефектно. Ви можете наповнювати тарталетки будь-якою начинкою із м'яса, риби, крабів, сиру, овочів. Тут повна свобода для кулінарної творчості.

Закуски до полусладкому і напівсухому червоного вина

Ці вина п'ють найчастіше, адже їх можна подавати практично до будь-якої трапези:

  1. Приготуйте кролика, курочку або куріпку. Смачне, нежирне м'ясо – якраз те, що треба;
  2. До форелі, тунцу або сьомзі відмінно підійде цей вид вина. До речі, згідно з новими рекомендаціями дегустаторів, червоне вино можна подавати до трісці або дорадо, ось тільки напій повинен бути молодим;
  3. Якщо в холодильнику у вас вже є сири з благородною цвіллю, залишається лише їх нарізати, викласти на тарілку і поставити на стіл, на все потрібно хвилин п'ять;
  4. До напівсухому провину підходять абсолютно всі м'ясисті, солодкі фрукти. Все елементарно, можна навіть не мудрувати з закусками, досить нарізати фрукти, нанизати на шпажки, додати нарізаний солодкий сир прямо між фруктами, щоб на тарілці фруктова композиція виглядала ефектно;
  5. Смак напівсолодкого вина можна підкреслити десертами. Першим номером у нас йде бісквіт, потім мус і нарешті, безе – не куповане, а справжнє, домашнє – дивовижна закуска, здатна гармоніювати з напівсолодким напоєм. До напівсухому провину підійде листкова випічка з солодкими фруктами і морозиво.

Читайте як приготувати смачні бутерброди з червоною риби. Цікаві рецепти.

Візьміть на замітку рецепт цікавою картопляної запіканки з куркою.

Цікаві варіанти приготування грудинки в цибулинні. М'ясо відрізняється м'якістю і незвичайним смаком, завдяки луку.

Варіанти закусок до солодкого червоного вина

Якщо ви віддаєте перевагу солодкі вина, то вибирайте легкі закуски:

  1. Справжня класика легких закусок до вина – сир. Він ніколи не набридає, тому що в одній тарілці зазвичай зібраний такий набір смаків, що нудьгувати не вийде. Виключіть тільки сири з блакитною цвіллю, вони добре поєднуються з витриманим білим вином;
  2. Кріплене солодке вино вимагає м'ясних або рибних закусок. Страви з пряного м'яса, слабосоленої рожевої форелі і сьомги підійдуть ідеально;
  3. І зверніть увагу, що солодке вино зазвичай подають в кінці вечері. Приготуйте до нього домашнє морозиво. Воно завжди доречно – взимку, і влітку. Зробити його не складно, так як в основі будь-якого морозива – заварний густий крем, а додати в нього можна все, що побажаєте.

Універсальні рецепти

До червоного вина добре подати тарталетки, м'ясні рулети і мексиканську коржик з начинкою. Гідність цих страв в тому, що їх можна подавати до будь-якого виду вина, не побоюючись, що не підійде. Ці універсальні закуски легко доповнити різними смаками.

Коржик з начинкою з сиру та соусу «песто»
Інгредієнти Кількість
коржів (тортилья, можна використовувати лаваш) - 4 шт.
м'якого вершкового сиру - 200 г
червоного солодкого перцю - 2 стручка
ароматного зеленого базиліка - 60 г
пармезану - 20 г
кедрових підсушених горішків - 30 г
рафінованої оливкової олії - 60 мл
часнику - зубчик
перцю і солі - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Як приготувати:

  1. Запечіть в духовій шафі солодкий перець. Коли він стане м'яким, виймайте. Очистіть від насіння і шкірки, потім розімніть вилкою;
  2. Зробіть соус: в чаші блендера збийте до однорідності кедрові горіхи, зелений базилік, подрібнений пармезан, часникову часточку, олія, спеції;
  3. Готовий соус змішайте з м'яким вершковим сиром;
  4. Намажте на корж пюре з болгарського перцю. На нього викладіть соус. Сформуйте рулет, потім наріжте на шматочки.

Тарталетки з слабосоленим лососем

Вам знадобляться:

  • 300 г слабосоленої червоної риби;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 16 тарталеток;
  • невеликі огірки – 2 шт.

Продукти для «гуакамоле»:

  • 1 авокадо;
  • 1 головка звичайного лука;
  • 100 г свіжої сметани;
  • невеликий пучок листової петрушки;
  • сік одного лимона;
  • за смаком додати паприку, часник, перець гострий і чорний, сіль.

Приготування займе: 35 хв. Блюдо по калорійності на 100 г: 225 ккал.

Як зробити:

  1. Приготуйте гаукамоле: цибулю, петрушку, м'якоть авокадо викладіть в чашу блендера, влийте сметану, приправити і подрібніть;
  2. Вісім тарталеток наповніть сумішшю. Решта вісім штук заповніть сиром;
  3. Додайте в кожну кошичок дуже тонко нарізане рибне філе, згорнутий у трубочку;
  4. У кожну тарталетку додайте ще слайсы свіжого огірка, згорнуті в трубочку;
  5. Закуску прикрасьте листям петрушки.

Курячий рулет з начинкою з грибів

Потрібно для рулету:

  • половинки курячих грудок – 4 штуки;
  • 1 стиглий помідор;
  • половинка стручка червоного перцю;
  • ріпчаста цибулина;
  • гриби свіжі – 200 грам;
  • для обсмажування – рафінована олія.

Необхідний час для готування: 40 хв. Одна порція 100 г містить: 188 ккал.

Спосіб готування:

  1. Обсмажте в розігрітому маслі подрібнену цибулину, потім викладіть томат, перець, гриби, смажте до готовності;
  2. Куряче філе відбийте, а щоб м'ясо не розліталося по всій кухні, прикрийте кожен шматочок плівкою;
  3. На відбите м'ясо викладіть начинку, сформуйте рулет. Запечіть в духовій шафі або обсмажте до готовності на сковороді;
  4. Охолоджені рулети наріжте і подавайте на стіл закуску.

М'ясний рулет з сирною начинкою

Вам знадобиться:

  • фарш з різного м'яса – 500 грам;
  • 1 булочка з пшеничного борошна;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 сире яйце;
  • 1 болгарський перець;
  • 10 г масла вершкового;
  • жменька мелених сухарів;
  • варена шинка + сир – 100 грам;
  • 4 томата;
  • 150 г листового салату;
  • тертий мускатний горіх + мелений перець + сіль – за смаком.

Приготування займе: 55 хв. Кожна порція 100 г містить: 349 ккал.

Як зробити:

  1. Фарш з'єднайте з розмоченої булочкою, яйцем і дрібно нашаткованою цибулею. У вас вийде котлетна маса, залишилося приправити її за смаком сіллю, поперчити, додати мускатний горіх і дрібно порубаний солодкий перець;
  2. Форму змастіть вершковим маслом, присипте сухарями. Половину приготованого фаршу викладіть у форму;
  3. У скибочки шинки загорніть вузькі брусочки сиру, покладіть їх у центр котлетної маси, злегка втисніть і покрийте залишилися фаршем, утрамбуйте;
  4. Запікайте блюдо приблизно 1 годину в добре розігрітій духовій шафі;
  5. Дістаньте рулет, остудіть, потім наріжте на порції;
  6. Помідори і листовий салат промийте, наріжте. Рулет викладіть на плоску тарілку, прикрасити нарізаними помідорами і листям салату.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: