Як зробити домашнє вино з забродженого варення
Досвідчені винороби здатні перетворити будь-який їстівний продукт в цей вишуканий напій. Варення, яке забродило, може виявитися особливо корисним при виготовленні смачного вина в домашніх умовах.
Тому не варто викидати його з-за підозри на предмет псування. Адже отримане на його основі вино володіє корисними якостями, зберігаючи в собі багато цінних для здоров'я речовин та мікроелементів.
При цьому, воно відрізняється приємним, ні з чим незрівнянним смаком.
Простий рецепт
Цей процес досить простий і доступний для будь-якої господині, навіть не майстерною. Достатньо мати трохи вільного часу і власне забродившее варення.
Рекомендується використання родзинок, який дозволяє домогтися максимального ефекту.
Необхідні інгредієнти для вина з забродженого варення:
- Родзинки будь-якого сорту (краще його не мити) – 55 г;
- Цукровий пісок – 250 г;
- Вода чиста, питна – 3 л;
- Варення забродившее (будь-ягідне або фруктове) – 3 кілограми.
Колір вже готового вина буде визначати склад варення. Відповідно завдяки ягодам червоного кольору напій отримає червоний відтінок, а жовтого або білого – більш світлий.
Найчастіше господині використовують варення з смородини, вишні, малини, агрусу, яблук, груш і аличі. Але і інші варіанти (особливо «комплекти» з декількох видів плодів) дозволять отримати досить смачне домашнє вино.
Етапи приготування вина з забродженого варення в домашніх умовах:
- Вода перед застосуванням повинна прогрітися до 18-20 градусів;
- Потім у неї викладають варення і ретельно перемішують;
- Після цього отриману водянисту масу висипають 160 грамів цукру;
- Родзинки кладуть, не вдаючись до промивання, оскільки його роль в даному випадку ідентична дії дріжджів, сприяють посиленню бродіння (такі властивості підтримуються «дикими» дріжджами, що покривають поверхню ягід);
- Наступний крок – використання бутлі, обсяг якої досить великий – п'ять літрів і більше, в неї отриману масу переливають;
- В тарі для бродіння використовують спеціальний затвор або інше пристосування з гуми (у разі застосування рукавички, в неї має бути невеликий отвір, через яке безперешкодно виходить СО2);
- Майбутній напій залишають у темному приміщенні для того, щоб він ґрунтовно побродив (цей процес займе близько трьох тижнів);
- Після закінчення необхідного періоду часу масу потрібно профільтрувати, щоб відокремити чисту рідину;
- В неї додають решту цукру;
- Рідкий вміст потрібно вилити в іншу скляну ємність і залишити для повноцінного дозрівання на тривалий термін (близько трьох місяців);
- Готовий напій відокремлюють від осаду і переливають в пляшки.
Як зробити вино на рисі з забродженого варення
Інгредієнти, які знадобляться:
- Рис – 2 склянки;
- Вода питна – 6,5 л;
- Варення забродившее — 1,5 л.
Процес приготування домашнього вина з рису і забродженого варення:
- Потрібно ємність, що складається з будь-якого матеріалу, крім металу, в неї поміщають варення, рис, наливають воду;
- Продукти, поміщені в тару, потрібно як слід обім'яти;
- Після цього отриману масу переливають у пляшку і закривають гумою (можна використовувати продырявленную в одній зоні рукавичку);
- Потрібно приблизно місяць для того, щоб дозволити суміші як слід походити в темній затишному місці квартири (весь цей час важливо стежити, щоб надмірно бурхливе виділення вуглекислоти не зірвало кришку і не призвело до виштовхування маси назовні);
- Потім суміш виливається в скляну тару і настоюється відкритою протягом 24 годин;
- Через день можна вважати напій вже повністю готовим до вживання.
Що можна зробити з малинового варення забродженого
Варення з малини відмінно підходить для приготування якісного вишуканого домашнього вина. Виготовити його на основі даного продукту, який заграв, досить просто. Смак у нього виходить неймовірно приємним.
Інгредієнти, які необхідні для вина з забродженого малинового варення:
- Родзинки (мити його не потрібно) — 75 г;
- Варення з малини, що забродило – 4,5 кг;
- Вода звичайна для пиття – 4,5 кг;
- Цукор – 750 р.
Приготування вина:
- У воду викладають забродившее варення;
- Додається цукровий пісок (половину дози);
- Наступне дію — додавання родзинок;
- У велику сулію поміщають отриману масу і ставлять спеціальний гидролизатор (він дозволить без проблем видалятися утворився вуглекислого газу);
- Протягом декількох тижнів майбутнє вино має як слід настоятися (спочатку утворюються пухирці, потім їх кількість зменшується;
- Потім рідину від'єднують від густого вмісту, висипають цукор, що залишився і переливають в іншу скляну тару;
- Рідкий вміст залишають, щоб воно постояло протягом не менше двох місяців;
- Через певний термін часу настоявшееся вино з забродженого варення буде готове до вживання.
Перегляньте відео як правильно маринувати імбир в домашніх умовах — ця прянность відмінно підійде до багатьох страв.
Покроковий рецепт з картинками варення з фейхоа, читайте як правильно приготувати.
Винний напій
Родзинки в процесі виготовлення вина в домашніх умовах виконує роль природних дріжджів. Однак при бажанні можна приготувати такий смачний напій і без його присутності. Але в цьому випадку будуть потрібні справжні дріжджі. Це не позначиться негативно на смакові якості вина.
Інгредієнти, які знадобляться для приготування напою:
- Спеціальні винні дріжджі – 50 г;
- Вода питна — 2 літри;
- Цукор – 200 г;
- Ягідне варення, яке забродило – 2 літри.
Приготування вина:
- Дріжджі розводять у воді (теплою), змішують з заграв варенням;
- В масу додають цукровий пісок;
- Її перемішують, закривають і витримують протягом трьох-чотирьох діб;
- Після того, як суміш почне бродити, її потрібно процідити;
- Потенційне вино виливають у суху і чисту тару (краще спеціальну), ставлять гидролизатор;
- Потім напій буде настоюватися протягом трьох тижнів;
- Його можна вважати готовим після закінчення бродіння, в цей час зменшується кількість вуглекислого газу;
- Готове вино переливають в пляшки, закупорюють їх і зберігають у холодному приміщенні.
Якщо є бажання отримати несолодкий напій з забродженого варення, в цьому випадку потрібно виключити з переліку необхідних інгредієнтів цукровий пісок. В іншому випадку його необхідно використовувати, так як він додасть провину солодкуватий присмак.
Поради домашнім виноробам
Вино вийде особливо смачною і якісним, якщо дотримуватися всі важливі правила його приготування у домашніх умовах. Фахівці рекомендують наступне:
- Від дози цукру залежить смак вже готового вина, тому потрібно враховувати свої смакові переваги перед тим, як визначитися з кількістю цукрового піску;
- Для додання червоного або рожевого відтінку провину використовують вишні, малину та інші ягоди характерного відтінку;
- Якщо замість спеціального гидролизатора використовується гумова рукавичка, в процесі настоювання вина необхідно стежити за тим, щоб вуглекислий газ не зірвав гуму, що може стати причиною псування продукту;
- Перед тим, як переливати в пляшки настоявшуюся рідина, потрібно зняти піну;
- Вкрай важливий момент під час переливання напою в пляшки – залишити утворився осад у бутлі;
- Навіть у разі приготування вина з використанням родзинок допускається застосування дріжджів в невеликій кількості, це прискорить процес його виготовлення;
- Виняток дріжджів зі списку потрібних продуктів для виготовлення домашнього вина дозволить приготувати напій з особливим терпким смаком.
Якщо дотримуватися всіх основних рекомендацій фахівців-виноробів, можна домогтися найкращого результату. Домашнє вино з забродженого варення завжди має переваги над купівельними, оскільки приготовлена з натуральних, перевірених продуктів.