20 май 2019 3 299

Як зробити домашнє вино з забродженого варення

Досвідчені винороби здатні перетворити будь-який їстівний продукт в цей вишуканий напій. Варення, яке забродило, може виявитися особливо корисним при виготовленні смачного вина в домашніх умовах.

Тому не варто викидати його з-за підозри на предмет псування. Адже отримане на його основі вино володіє корисними якостями, зберігаючи в собі багато цінних для здоров'я речовин та мікроелементів.

При цьому, воно відрізняється приємним, ні з чим незрівнянним смаком.

Простий рецепт

Домашнього приготування винний напій, створений з варення, яке подає всі ознаки забродженого, виявиться неймовірно смачним, якщо підійти до даної задачі з особливим креативом.

Цей процес досить простий і доступний для будь-якої господині, навіть не майстерною. Достатньо мати трохи вільного часу і власне забродившее варення.

Рекомендується використання родзинок, який дозволяє домогтися максимального ефекту.

Необхідні інгредієнти для вина з забродженого варення:

  • Родзинки будь-якого сорту (краще його не мити) – 55 г;
  • Цукровий пісок – 250 г;
  • Вода чиста, питна – 3 л;
  • Варення забродившее (будь-ягідне або фруктове) – 3 кілограми.

Колір вже готового вина буде визначати склад варення. Відповідно завдяки ягодам червоного кольору напій отримає червоний відтінок, а жовтого або білого – більш світлий.

Найчастіше господині використовують варення з смородини, вишні, малини, агрусу, яблук, груш і аличі. Але і інші варіанти (особливо «комплекти» з декількох видів плодів) дозволять отримати досить смачне домашнє вино.

Етапи приготування вина з забродженого варення в домашніх умовах:

  1. Вода перед застосуванням повинна прогрітися до 18-20 градусів;
  2. Потім у неї викладають варення і ретельно перемішують;
  3. Після цього отриману водянисту масу висипають 160 грамів цукру;
  4. Родзинки кладуть, не вдаючись до промивання, оскільки його роль в даному випадку ідентична дії дріжджів, сприяють посиленню бродіння (такі властивості підтримуються «дикими» дріжджами, що покривають поверхню ягід);
  5. Наступний крок – використання бутлі, обсяг якої досить великий – п'ять літрів і більше, в неї отриману масу переливають;
  6. В тарі для бродіння використовують спеціальний затвор або інше пристосування з гуми (у разі застосування рукавички, в неї має бути невеликий отвір, через яке безперешкодно виходить СО2);
  7. Майбутній напій залишають у темному приміщенні для того, щоб він ґрунтовно побродив (цей процес займе близько трьох тижнів);
  8. Після закінчення необхідного періоду часу масу потрібно профільтрувати, щоб відокремити чисту рідину;
  9. В неї додають решту цукру;
  10. Рідкий вміст потрібно вилити в іншу скляну ємність і залишити для повноцінного дозрівання на тривалий термін (близько трьох місяців);
  11. Готовий напій відокремлюють від осаду і переливають в пляшки.

Як зробити вино на рисі з забродженого варення

Японські фахівці готують на рисі горілку. Відомо, що такий продукт дозволяє отримувати особливо якісні алкогольні напої. Рецепт виготовлення вина з забродженого варення і рису нескладний і не потребує особливих зусиль. Бажано використовувати «сировина», виготовлене з ягід.

Інгредієнти, які знадобляться:

  • Рис – 2 склянки;
  • Вода питна – 6,5 л;
  • Варення забродившее — 1,5 л.

Процес приготування домашнього вина з рису і забродженого варення:

  1. Потрібно ємність, що складається з будь-якого матеріалу, крім металу, в неї поміщають варення, рис, наливають воду;
  2. Продукти, поміщені в тару, потрібно як слід обім'яти;
  3. Після цього отриману масу переливають у пляшку і закривають гумою (можна використовувати продырявленную в одній зоні рукавичку);
  4. Потрібно приблизно місяць для того, щоб дозволити суміші як слід походити в темній затишному місці квартири (весь цей час важливо стежити, щоб надмірно бурхливе виділення вуглекислоти не зірвало кришку і не призвело до виштовхування маси назовні);
  5. Потім суміш виливається в скляну тару і настоюється відкритою протягом 24 годин;
  6. Через день можна вважати напій вже повністю готовим до вживання.

Що можна зробити з малинового варення забродженого

Варення з малини відмінно підходить для приготування якісного вишуканого домашнього вина. Виготовити його на основі даного продукту, який заграв, досить просто. Смак у нього виходить неймовірно приємним.

Інгредієнти, які необхідні для вина з забродженого малинового варення:

  • Родзинки (мити його не потрібно) — 75 г;
  • Варення з малини, що забродило – 4,5 кг;
  • Вода звичайна для пиття – 4,5 кг;
  • Цукор – 750 р.

Приготування вина:

  1. У воду викладають забродившее варення;
  2. Додається цукровий пісок (половину дози);
  3. Наступне дію — додавання родзинок;
  4. У велику сулію поміщають отриману масу і ставлять спеціальний гидролизатор (він дозволить без проблем видалятися утворився вуглекислого газу);
  5. Протягом декількох тижнів майбутнє вино має як слід настоятися (спочатку утворюються пухирці, потім їх кількість зменшується;
  6. Потім рідину від'єднують від густого вмісту, висипають цукор, що залишився і переливають в іншу скляну тару;
  7. Рідкий вміст залишають, щоб воно постояло протягом не менше двох місяців;
  8. Через певний термін часу настоявшееся вино з забродженого варення буде готове до вживання.
Як заготовити на зиму брусничне варення читайте в нашій статті.

Перегляньте відео як правильно маринувати імбир в домашніх умовах — ця прянность відмінно підійде до багатьох страв.

Покроковий рецепт з картинками варення з фейхоа, читайте як правильно приготувати.

Винний напій

Родзинки в процесі виготовлення вина в домашніх умовах виконує роль природних дріжджів. Однак при бажанні можна приготувати такий смачний напій і без його присутності. Але в цьому випадку будуть потрібні справжні дріжджі. Це не позначиться негативно на смакові якості вина.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування напою:

  • Спеціальні винні дріжджі – 50 г;
  • Вода питна — 2 літри;
  • Цукор – 200 г;
  • Ягідне варення, яке забродило – 2 літри.

Приготування вина:

  1. Дріжджі розводять у воді (теплою), змішують з заграв варенням;
  2. В масу додають цукровий пісок;
  3. Її перемішують, закривають і витримують протягом трьох-чотирьох діб;
  4. Після того, як суміш почне бродити, її потрібно процідити;
  5. Потенційне вино виливають у суху і чисту тару (краще спеціальну), ставлять гидролизатор;
  6. Потім напій буде настоюватися протягом трьох тижнів;
  7. Його можна вважати готовим після закінчення бродіння, в цей час зменшується кількість вуглекислого газу;
  8. Готове вино переливають в пляшки, закупорюють їх і зберігають у холодному приміщенні.

Якщо є бажання отримати несолодкий напій з забродженого варення, в цьому випадку потрібно виключити з переліку необхідних інгредієнтів цукровий пісок. В іншому випадку його необхідно використовувати, так як він додасть провину солодкуватий присмак.

Поради домашнім виноробам

Вино вийде особливо смачною і якісним, якщо дотримуватися всі важливі правила його приготування у домашніх умовах. Фахівці рекомендують наступне:

  • Від дози цукру залежить смак вже готового вина, тому потрібно враховувати свої смакові переваги перед тим, як визначитися з кількістю цукрового піску;
  • Для додання червоного або рожевого відтінку провину використовують вишні, малину та інші ягоди характерного відтінку;
  • Якщо замість спеціального гидролизатора використовується гумова рукавичка, в процесі настоювання вина необхідно стежити за тим, щоб вуглекислий газ не зірвав гуму, що може стати причиною псування продукту;
  • Перед тим, як переливати в пляшки настоявшуюся рідина, потрібно зняти піну;
  • Вкрай важливий момент під час переливання напою в пляшки – залишити утворився осад у бутлі;
  • Навіть у разі приготування вина з використанням родзинок допускається застосування дріжджів в невеликій кількості, це прискорить процес його виготовлення;
  • Виняток дріжджів зі списку потрібних продуктів для виготовлення домашнього вина дозволить приготувати напій з особливим терпким смаком.

Якщо дотримуватися всіх основних рекомендацій фахівців-виноробів, можна домогтися найкращого результату. Домашнє вино з забродженого варення завжди має переваги над купівельними, оскільки приготовлена з натуральних, перевірених продуктів.

Що ще почитати: