Як спекти дріжджовий пиріг з яблуками в духовці
Пиріг з яблуками — один з найпростіших десертів, які можна легко і швидко приготувати до чаю. Тим більше, що всі інгредієнти настільки прості, що завжди знайдуться на кухні будь-якої хорошої господині!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукрового піску - | 50 г |
жовтків яйця - | 1 шт. |
солодких яблук - | 2 шт. |
пшеничного борошна - | 670 г |
молока - | 270 мл |
дріжджів - | 7 р |
масла - | 75 г |
Час приготування: 200 хвилин | Калорійність на 100 грам: 237 Ккал |
Процес приготування дріжджового пирога з яблуками:
- Частина молока, яка більше, підігріти до теплого, не гарячого стану;
- Дати цукор, трохи солі, розчинити;
- Туди ж відправити дріжджі розчинити їх і прибрати масу в тепло на двадцять хвилин;
- За цей час подрібнити холодне масло. Можна дрібно порізати ножем, а можна натерти на тертці;
- Додати до масла борошно, пускаючи через сито;
- Включити міксер або електричний віночок і компоненти збити в однорідну масу. Повинен вийти своєрідний холодний порошок;
- Додати масу, яка піднімалася двадцять хвилин;
- Замісити тісто вручну, ретельно змішуючи всі компоненти;
- Прибрати його в миску, накрити і помістити в тепло на півтори години;
- Форму для пирога заздалегідь змастити маслом, а духовку нагріти до 190 за Цельсієм;
- Третю (з чотирьох) частину тіста викласти у форму, створити бортики;
- Яблука вимити, за бажанням очистити і нарізати часточками;
- Розподілити за масою, посипати цукром;
- Із залишків зробити ковбаски, щоб викласти їх на яблука у вигляді сітки на поверхню пирога;
- Жовток змішати з молоком і змастити отриманою масою тісто;
- Дати постояти ще двадцять хвилин;
- Після цього відправити в духовку на сорок хвилин.
Закритий здобний пиріг з яблуками з дріжджового тіста
- 3 г солі;
- 90 р масла;
- 2 яйця;
- 4 яблука;
- 770 г пшеничного борошна;
- 65 г цукру;
- 13 г дріжджів;
- 260 мл малинового варення;
- 240 мл молока.
Час приготування – 2 год, і 30 хв.
Калорійність – 234 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Молоко підігріти, влити його в миску;
- Додати дріжджі, цукор, сіль і розчинити компоненти;
- Туди ж відправити яйця і перемішати;
- Далі почати всипати борошно, пускаючи через сито в кілька частин;
- Після кожного додавання борошна, масу потрібно доводити до однорідності, щоб не утворилися грудочки з борошна;
- З отриманих інгредієнтів вийде досить рідке тісто;
- Масло покласти в сотейник і поставити на плиту;
- Розчинити і дати йому дійти до кімнатної температури;
- Коли мета досягнута, влити масло в тісто;
- Далі почати додавання залишків борошна. Додавати, поки маса не стане відходити від рук;
- Прибрати в тепло, накривши її, хоча б на одну годину;
- Попередньо змастити форму будь-яким маслом;
- Яблука вимити, очистити за бажанням і нарізати часточками;
- Тісто розділити на дві частини, одна з них повинна бути більша за другу;
- Більшу частину розкачати на дно і зробити бортики;
- Викласти на нього яблука, полити варенням;
- Менший шматочок розкачати за розміром форми і закрити їм пиріг;
- Скріпити краю і прибрати пиріг запікати півгодини при 165 за Цельсієм.
Відкритий дріжджовий пиріг з яблуками і сиром
- 3 яблука;
- 75 г ягід;
- 65 г масла (в крихту);
- 900 г пшеничного борошна;
- 650 г сиру;
- 45 г цукрового піску (до ягід);
- 20 г меду;
- 45 г цукрового піску;
- 180 г пшеничного борошна (для крихти);
- 120 р масла;
- 15 г дріжджів;
- 220 мл йогурту;
- 3 г солі;
- 3 яйця;
- 75 г цукру (сир);
- 3 яйця (в сир);
- 20 г борошна (в сир).
Час на приготування – 2 ч.
Калорійність – 252 ккал/100 р.
Як приготувати:
- В першу чергу розтопити масло для приготування тіста;
- Додати сіль і розмішати;
- Далі дати йогурт, який потрібно попередньо довести до кімнатної температури;
- Знову добре змішати всі компоненти;
- Яйця для тіста розбити в окрему миску, трохи збити їх і влити в головну ємність;
- Після яєць додати до компонентів цукор, дріжджі і борошно;
- Але борошно в обов'язковому порядку пропускати через сито поетапно і після кожного додавання масу доводити до однорідної консистенції;
- З отриманих інгредієнтів замісити масу, прибрати його в миску, накрити і покласти в тепле місце хоча б години на півтора;
- За цей час можна приготувати все інше. Масло для крихти попередньо вийняти, щоб стало м'яким і з ним можна працювати;
- Порізати його на кубики і ретельно змішати з медом;
- Додати борошно через сито, перемішати інгредієнти в однорідну масу;
- Забрати готову крихту в холодильник;
- Ягоди подрібнити в блендері, додати до них цукор;
- Збити всі три компоненти до однорідної консистенції;
- Для сирного шару, сир помістити в чашу;
- Відразу ж перебити його заглибним блендером в кремову масу;
- Додати до нього яйця, борошно через сито і цукор;
- Перебити все в однорідну масу;
- Готове тісто обім'яти і розкачати його в деко;
- Змастити його сирний кремом, рівномірно розподіливши по поверхні;
- Яблука вимити, видалити серцевини;
- Порізати їх кільцями і викласти на сир;
- У дірочки (очищення від серцевин) помістити ягідну начинку;
- Посипати пиріг крихтою з холодильника;
- Забрати деко в духовку на сорок хвилин при 190 за Цельсієм.
Читайте як приготувати смачну фаршировану курку з різними начинками.
Читайте як приготувати цікаве мексиканське блюдо — кесаділью з куркою.
Апетитний суп з креветками рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Дріжджовий пиріг з яблуками і сливами в духовці
- 75 г маргарину;
- 50 г цукру (в начинку);
- 1 яйце (в заливку);
- 1/3 лимона;
- 430 г борошна;
- 35 мл молока (в заливку);
- 10 г ванільного цукру;
- 450 г яблук;
- 230 мл молока;
- 350 г слив;
- 1 яйце;
- 60 г сухарів;
- 10 г дріжджів;
- 80 г цукру.
Час приготування – 2 ч.
Калорійність – 182 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Борошно пустити через сито хоча б два рази;
- Додати дріжджі, цукор і ванільний цукор, перемішати;
- Яйце збити в мисці, додати з'єднати;
- Маргарин порізати кубиками, прибрати в сотейник і відправити на газ;
- Розтопити, дати дійти до кімнатної температури;
- Остигле масло вже додати до борошна;
- Молоко підігріти, щоб воно стало теплим;
- Частинами вливати його до інших компонентів, помішуючи їх;
- Замісити тісто, зібрати його в кулю і повернути в миску;
- Накрити і поставити в тепло на тридцять хвилин;
- Поки воно підходить, яблука вимити, очистити, нарізати довільними кубиками;
- Трохи збризнути їх соком лимона, додати сухарі і цукор, перемішати;
- Сливи вимити, за бажанням і можливості очистити від шкірки;
- З кожного плоду обов'язково видалити кісточку;
- Коли маса підійшла, поділити її на чотири частини і поєднати три з них, одну відставити для прикраси пирога;
- Велику масу розкачати за розміром форми;
- Форму змастити, викласти тісто, роблячи бортики;
- Викласти яблука, рівномірно розподілити їх;
- Далі сливи, їх теж потрібно пропорційно розкласти;
- Із залишку маси скачати ковбаски, зробити з них ґрати на пиріг;
- Збити яйце з молоком, полити отриманою рідиною пиріг;
- Забрати деко/форму з пирогом в духовку при 190 за Цельсієм;
- Запікати його сорок хвилин до рум'яного кольору.
Корисні поради
Дріжджове тісто завжди обов'язково треба вимішувати в теплі, інакше дріжджі перестануть працювати. Вони люблять тепло і, відповідно, підніматися маса повинна в таких же умовах.
Всі продукти повинні бути однакової температури. Винятком будуть лише ті випадки, коли ті чи інші компоненти просять попередньо нагріти або охолодити.
Кожна марка борошна іншого рівня клейковини. Тому в рецептах вказано приблизний її кількість для тіста. Її може знадобитися більше або менше. Орієнтуйтеся по консистенції маси.
Яблучний пиріг можна їсти до чаю, кави, какао на сніданок, обід або вечерю. Він може бути гарячою або вже холодним, але завжди буде смачним. Це хороший варіант для сімейних посиденьок.