Як приготувати пісний пиріг в мультиварці
Щоб за час Великого посту не «випасти з колії», ми підготували для вас пироги, які будуть вас радувати не менше, ніж звичайні пироги. Всі вони пісні, так що переживати не варто.
В їх складі немає м'яса, риби, яєць і молочних продуктів, які в цей час вживати не рекомендується. Але, незважаючи на це, ми змогли створити повноцінні рецепти різних пирогів.
Цілих шість рецептів сьогодні порадують спочатку очі, потім фантазії і потім рецептори. Ми подбали не тільки про ласунів, але і про тих, хто не має любові до солодкого. У нас буде найпростіший пиріг і варенням, потім з яблуками, з яблуками і вишнею, а також морквяний. Для любителів класики у нас грибний варіант і картопляно-капустяний.
Під час приготування тіста не варто забувати про правила поводження з цим видом тіста. І щоб ви нічого не втратили, ми нагадали вам про всі секрети в кінці статті. Там багато порад, не пропустіть!
Пиріг – це завжди гарна ідея. Його можна нарізати до сніданку і з'їсти з кухлем чаю, кави, какао. Те ж саме можна зробити і на вечерю. Крім цього його добре рать з собою в якості перекусу на роботу або навчання. Також можна взяти його з собою на пікнік. Одне з його головних достоїнств те, що його можна їсти не тільки гарячим або теплим, але і холодним. Чому ж він не гарний?
Якщо ви вже встигли закохатися в цей пиріг так само сильно, як і ми, то швидше приступайте до вивчення списків потрібних інгредієнтів і методів приготування. Потім відправляйтеся за покупками і починайте творити смаколики на своїй кухні.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| листового чаю - | 8 г | 
| води - | 220 мл | 
| ванільного цукру - | 15 г | 
| соняшникової олії - | 50 мл | 
| борошна - | 480 г | 
| коричневого цукру - | 230 р | 
| соди - | 3 р | 
| варення - | 50 г | 
| оцту - | 15 мл | 
| Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 295 Ккал | 
Як готувати пісний пиріг з варенням в мультиварці:
- Залити чай окропом, накрити його, щоб добре заварився;
 - Потім злити і дати йому повністю охолонути;
 - У глибоку ємність помістити борошно, пропустивши її через сито;
 - Додати до нього цукор і перемішати;
 - Далі дати масло з чаєм, збити віночком або міксером;
 - Домогтися однорідної консистенції маси;
 - Соду погасити і додати в тісто;
 - Масу перемішати знову і дати варення;
 - Далі тісто влити в укриту пергаментом чашу;
 - Зверху посипати ванільним цукром і випікати п'ятдесят хвилин.
 
Пісний яблучний пиріг в мультиварці
- 50 г какао;
 - 180 г води;
 - 80 мл соняшникової олії;
 - 2 яблука;
 - 230 г цукру;
 - 2 дрібку солі;
 - 8 г розпушувача;
 - 220 г борошна;
 - 3 г ваніліну.
 
Час – 1 годину і 20 хвилин.
Калорійність – 298 калорій.
Приготування:
- Чашу мультиварки попередньо змастити маслом, щоб пиріг не пристав;
 - Борошно пропустити крізь сито в миску, потім какао, розпушувач, сіль і цукор;
 - Всі компоненти перемішати;
 - Додати ванілін, воду і масло, знову перемішати;
 - Яблука вимити, очистити і порізати кубиками;
 - Додати в тісто, перемішати і вилити в чашу і запікати годину.
 
Випічка з яблуками і вишнею
- 30 г меду;
 - 1 упаковка розпушувача;
 - 300 г вишні;
 - 3 яблука;
 - 260 мл води;
 - 160 мл рослинного масла;
 - 470 г борошна;
 - 240 г цукру.
 
Час – 1 годину і 40 хвилин.
Калорійність – 264 калорія.
Приготування пісного пирога з яблуками і вишнею в мультиварці:
- Воду підігріти і розчинити в ньому мед;
 - Потім додати цукор, теж його розчинити і влити олію; 

 - Всипати борошно через сито і масу перемішати віночком або збити міксером, щоб не було борошняних грудок;
 - Додати розпушувач і перемішати знову; 

 - Вишню вимити, вийняти всі кісточки;
 - Яблука сполоснути, очистити і нарізати кубиками; 

 - Додати вишню і яблука в тісто, добре перемішати;
 - Змастити чашу маслом і вилити в неї тісто; 

 - Запікати пиріг одну годину і двадцять хвилин. 

 
Варіант приготування з морквою
- 280 г яблук;
 - 2 дрібку солі;
 - 240 г моркви;
 - 10 г розпушувача;
 - 45 мл рослинного масла;
 - 140 г цукру;
 - 3 г ваніліну;
 - 1 апельсин/лимон;
 - 180 г борошна.
 
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорійність – 208 калорій.
Як приготувати пісний морквяний пиріг в мультиварці:
- Моркву вимити, очистити від шкірки і натерти її на терці;
 - Яблука теж сполоснути, зрізати шкірку і подрібнити за допомогою тертки;
 - Змішати обидві натерті маси, додати цукор і масло, добре перемішати;
 - В окремій ємності змішати борошно, сіль, ванілін і розпушувач;
 - Змішати суху масу з вологою, добре перемішати;
 - Цитрус вимити, зняти цедру спеціальною теркою і додати її в тісто;
 - Чашу змастити маслом, викласти в неї тісто і запікати пиріг одну годину і п'ять хвилин.
 
Домашній пиріг з грибами в мультиварці
- 230 г борошна;
 - 30 мл рослинного масла;
 - 3 г соди;
 - 1 головка цибулі;
 - 120 мл огіркового розсолу;
 - 3 дрібку солі;
 - 230 г грибів;
 - 7 гілочок кропу.
 
Час – 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність – 168 калорій.
Приготування пісного грибного пирога:
- Грибочкам очистити капелюшки та ніжки, наріжте їх пластинками;
 - Головку цибулі зачистити, зрізати сухий корінець і вимити голівку;
 - Далі нарізати її дрібними кубиками;
 - Включити мультиварку, капнути трохи масла (пару крапель від усієї кількості) і всипати цибулю з грибами;
 - Гасити компоненти до золотого кольору;
 - Готову начинку перекласти на тарілку і дати їй охолонути;
 - Поки начинка холоне, у миску вилити розсіл і в кілька етапів додати борошно, пропускаючи її крізь дрібне сито;
 - Додати сіль, масло і соду, добре перемішати;
 - Збивати масу електричним віночком або міксером до тих пір, поки маса не стане густою крем;
 - Кріп сполоснути, дрібно нарубати його гострим ножем і додати в тісто;
 - Туди ж відправити і гриби з цибулею, перемішати;
 - Змастити чашу маслом і вилити тісто;
 - Запікати пиріг протягом сорока хвилин.
 
Як приготувати паска з цукатами та родзинками читайте в нашій статті.
Спробуйте приготувати смачні, ароматні булочки до Великодня за нашими рецептами.
Візьміть на замітку рецепт цвітної капусти з яйцем, спробуйте приготувати страву за нашими підказками.
Рецепт пісного пирога з картоплею і капустою
- 10 г сухих дріжджів;
 - 1 стакан вівсяних пластівців;
 - 280 мл води;
 - 50 мл рослинного масла;
 - 3 г солі;
 - 270 г картоплі;
 - 30 г цукру;
 - 60 г моркви;
 - 430 г житнього борошна;
 - 170 г капусти.
 
Час – 3 години і 20 хвилин.
Калорійність – 202 калорія.
Приготування смачної пісної випічки в мультиварці:
- Воду підігріти так, щоб вона стала теплою, і розчинити в ній дріжджі;
 - Перелити масу в більш глибоку ємність;
 - Через десять хвилин до дріжджів додати борошно крізь сито, перемішати, додаючи в кілька етапів;
 - Всипати сіль і цукор, вівсяні пластівці, знову добре перемішати;
 - Додати третю частину масла, вимішати масу;
 - Сюди ж можна додати спеції за смаком;
 - Замісити тісто і вкрити його чистим рушником, прибрати в тепле місце на час підйому;
 - По закінченню часу тісто обім'яти (повинно пройти близько години) і залишити ще на півгодини;
 - Поки тісто піднімається, потрібно зайнятися начинкою. Для початку капусту вимити і тонко її нашаткувати або ж скористатися спеціальною теркою;
 - Морква вимити, зрізати шкірку і натерти її на терці;
 - Розігріти сковороду, налити в неї ще одну частину масла і прогріти його;
 - Всипати капусту з морквою, гасити двадцять хвилин;
 - Картоплю очистити, порізати кубиками або часточками і промити до прозорої води. Це робиться для того, щоб змити непотрібний крохмаль;
 - Коли картопля звариться, протолочь його до стану пюре;
 - Дно чаші накрити листом пергаменту і змастити його залишками масла;
 - Розкачати тісто в пласт і викласти його в чашу, формуючи бортики, які не будуть вище 20 мм;
 - Викласти начинку на пиріг і запікати протягом години.
 
Корисні поради
В рецепті, де ми готували пісний пиріг з варенням, ми можемо запропонувати вам слушну пораду з приводу цукру. Щоб довго не збивати компоненти для розчинення цукру, можна розчинити його в ще гарячому чаї.
Якщо в рецепті з дріжджами необхідно підігріти воду для того, щоб розчинити дріжджі. То тут настійно рекомендуємо розчиняти дріжджі саме в теплій воді. Якщо рідина буде занадто гарячою, то дріжджі в ній загинуть.
Коли дріжджове тісто відпочиває, йому обов'язково потрібно забезпечити правильні умови. Воно потребує тепла і сухості. Тобто, ніяких протягів, вологості і вітру. До того ж, нехай це і звучить смішно, але з тестом краще звертатися в хорошому настрої.
В останньому рецепті ми використовували житнє борошно замість пшеничного. І під час її розкочування тісто обов'язково почне липнути до рук. Щоб цього уникнути, необхідно змочувати руки водою. Саме водою, не маслом і не користуватися борошном.
Для приготування начинки гриби бажано не промивати водою. Справа в тому, що гриби і без того на 95% складаються з води. Варто тільки уявити, що з них залишиться, якщо ви помиєте їх. Вони наберуться води, а під час приготування просто розповзуться в кашу.
Яблука для приготування пирога можна очищати/не очищати за бажанням. Ми очистили яблука, щоб виглядало апетитніше. До того ж, шкірка після термічної обробки втрачає майже весь свій смак і в страві стає просто зайвою.
Якщо ви не полінуйтеся приготувати один з наших пісних пирогов в мультиварці, то можете не переживати, що гостям нічого буде запропонувати. Ви завжди зможете почастувати своїх гостей таким простим і в той же час смачним пирогом. Ви ще раз переконаєтеся, що це шалено смачно, коли гості попросять добавки.








