12 июнь 2019 1 082

Кілька простих рецептів осетинського пирога з капустою

Всі ми звикли, що якщо пиріг, то обов'язково солодкий або в крайньому випадку запіканка. Але чи пробували ви коли-то осетинський пиріг? Сьогодні він у нас з різними начинками, не пропустіть!

Осетинський пиріг з капустою
Інгредієнти Кількість
цукор - 5 г
рослинна олія - 70 мл
борошно - 0,8 кг
капуста - 1,4 кг
сухі дріжджі - 5 г
сіль - за смаком
молоко - 0,2 л
вершкове масло - 40 г
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 284 Ккал

Як приготувати:

  1. В 100 мл теплої води повністю розчинити цукор, дріжджі, додати трохи солі.
  2. Ввести трохи борошна, перемішати і прибрати в тепло на 15-20 хвилин.
  3. У миску засипати борошно через сито, влити опару і тепле молоко.
  4. З усієї маси замісити тісто, скачати з нього кулю і змастити рослинним маслом.
  5. Прибрати в тепло на одну годину.
  6. Капусту у цей час вимити, дрібно і тонко нашаткувати.
  7. Всипати в сковороду, влити олію і гасити її, помішуючи, до м'якості.
  8. Після цього посолити її і остудити.
  9. Готове тісто розділити на три частини, розкачати.
  10. У центр кожного кола помістити начинку, загорніть краю і розкачати.
  11. Викласти на деко і прибрати в духовку на двадцять хвилин при 220 градусах.

Рецепт випічки з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
вершкове масло 50 г
молоко 150 мл
адигейський сир 140 г
цукор 20 г
чорний перець мелений за смаком
борошно 300 г
рослинна олія 30 мл
капуста 380 г
сухі дріжджі 5 г
цибуля 1 головка

Часу: 1 год 20 хв.

Калорій: 212.

Як приготувати:

  1. Молоко підігріти до теплого стану, вилити в миску.
  2. Додати дріжджі, сіль і цукор, перемішати.
  3. Дати настоятися п'ятнадцять хвилин в теплі. Цього часу буде досить, щоб піднятися шапкою.
  4. У миску насипати борошно через сито, в центрі зробити поглиблення.
  5. Налити рослинне масло і потім опару.
  6. З усіх інгредієнтів замісити однорідне тісто.
  7. Скачати його в кулю, покласти в миску і накрити рушником.
  8. Прибрати в тепло на 40-50 хвилин.
  9. З капусти зняти верхні листки.
  10. Розібрати качан на окремі листя, дрібно і тонко порубати їх.
  11. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і нарізати кубиками.
  12. У сковорідку налити олію і обсмажити на ньому цибулю до рум'яності.
  13. Додати капусту і тушкувати до м'якості, не забуваючи помішувати.
  14. Після цього злити вміст сковороди на друшляк, щоб прибрати зайве масло.
  15. До цибулі з капустою додати спеції, перемішати.
  16. Натерти сир і доповнити їм компоненти.
  17. Тісто розкачати в корж, посипати його борошном.
  18. У центр викласти начинку і защипнути краю в центрі.
  19. Зробити отвір, щоб через нього виходив пар.
  20. Перекласти на деко, прибрати в духовку на десять хвилин при 220 градусах.
  21. Готовий пиріг змастити вершковим маслом і подавати.

Осетинський пиріг з капустою і м'ясом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 3 шматочка
цукор 5 г
капуста 160 р
сіль за смаком
борошно 400 г
сухі дріжджі 5 г
цибуля 2 головки
рослинна олія 30 мл
молоко 0,2 л
чорний перець мелений за смаком
м'ясо 350 г

Час: 2 год 20 хв.

Калорій: 197.

Як приготувати:

  1. Молоко злегка підігріти, але лише до теплого стану, не більше.
  2. Перелити його в миску, додати ложку борошна, цукор і дріжджі.
  3. Все це ретельно перемішати і накрити.
  4. Прибрати в тепло хоча б на двадцять хвилин, щоб опара підійшла шапкою.
  5. Борошно змішати з сіллю, просіяти і частинами ввести в готову опару.
  6. Після кожного разу масу вимішувати до однорідності, щоб не було грудочок.
  7. Скачати з маси кулю, покласти його в миску, змастити маслом і знову накрити.
  8. В цей раз помістити його в тепло на цілу годину.
  9. За цей час підготувати начинку. М'ясо вимити. Потім його обсушити, очистити від жиру і плівок з допомогою ножа.
  10. Нарізати кубиками невеликого розміру і відставити.
  11. Часник почистити, зрізати хвостики і покришити часточки пластинками.
  12. Цибуля позбавити від лушпиння, видалити коріння і вимити головки.
  13. Одну з них крупно нарізати і з'єднати з часником, м'ясом.
  14. Помістити в м'ясорубку і прокрутити для отримання однорідного фаршу, приправити за смаком.
  15. У сковороду налити олію і нагріти його.
  16. Другу цибулину почистити і вимити, нарізати півкільцями.
  17. Викласти в олію, обсмажити до м'якості.
  18. Капусту вимити, дрібно і тонко її нашаткувати.
  19. Додати до цибулі, тушкувати до готовності, в кінці довести до смаку.
  20. Капусту остудити і з'єднати її з фаршем.
  21. Готове тісто розділити на три частини, кожну з них розкачати в корж.
  22. Начинку теж поділити на три і розкласти в центрі коржів.
  23. Кожну з них зібрати в мішечок, потім розкачати.
  24. Перемістити на деко і прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.

Рецепт осетинського пирога з м'ясом стане у вас одним з улюблених, так як це дуже смачно.

Не знаєте як урізноманітнити обід? Приготуйте томатний крем-суп.

Стежте за фігурою? Тоді котлети з яловичини на пару в мультиварці припадуть вам до смаку.

Рецепт кабускаджина з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
капуста 1 кг
цукор 15 г
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
борошно 1,5 кг
томатна паста 30 г
сметана 30 мл
гриби 1 кг
цибуля 3 головки
сухі дріжджі 5 г
морква 1 шт.
вода 600 мл
чорний перець мелений за смаком

Час: 2 години 25 хв.

Калорійність: 137.

Як приготувати:

  1. Воду підігріти і розчинити в ній дріжджі.
  2. Додати цукор, трохи борошна і перемішати все.
  3. Прибрати в тепло на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
  4. Коли час пройде, додати залишки борошна і замісити тісто.
  5. Змастити його олією і прибрати в тепле місце, накривши рушником, на одну годину.
  6. Моркву очистити від шкірки і натерти на тертці.
  7. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
  8. У сковорідку налити залишки масла, всипати цибулю і моркву.
  9. Гасити до м'якості, потім додати томатну пасту, сіль, перець і трохи води.
  10. Коли маса закипить, зняти її з вогню.
  11. Капусту вимити і дрібно порубати, обсмажити до готовності в окремій сковороді.
  12. Гриби почистити, подрібнити і теж окремо довести до готовності.
  13. З'єднати їх з готової капустою і засмажкою з коренеплодів. Приправити за смаком.
  14. Тісто обім'яти і поділити на три частини.
  15. Кожну з них розкачати, наповнити начинкою і зробити коржики.
  16. Прибрати на деко, помістити в духовку на двадцять хвилин при 190 градусах.

Як приготувати осетинський пиріг з яйцем і смаженою цибулею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
капуста 800 г
яйце 5 шт.
цукор 30 г
вершкове масло 70 г
борошно 700 г
кріп 10 г
сухі дріжджі 7 р
сіль за смаком
цибуля 1 головка
рослинна олія 80 г
вода 0,2 л

Часу: 1 год 40 хв.

Калорій: 192.

Як приготувати:

  1. Воду підігріти і розчинити в ній спочатку цукор, потім додати трохи солі і всипати дріжджі.
  2. Все добре перемішати, щоб маса стала однорідною.
  3. У миску насипати всю муку, але обов'язково при цьому скористатися ситом.
  4. Влити дріжджову воду, додати одне яйце, половину рослинного масла і вимісити до однорідності.
  5. Скачати з тіста кулю, покласти його в миску і накрити.
  6. Прибрати в тепло на одну годину.
  7. Коли пройде час, тісто обім'яти і дати ще раз піднятися.
  8. Три яйця помістити в невеликий сотейник, залити водою до верху.
  9. Прибрати на плиту, включити середній вогонь і довести вміст до кипіння.
  10. З цього моменту варити протягом чверті години.
  11. Потім промити яйця холодною водою, щоб швидше охололи.
  12. Очистити їх від шкаралупи і нарізати кубиками.
  13. Цибулю порізати пір'ям.
  14. У сковорідку налити другу частину масла і розігріти його.
  15. Викласти цибулю і тушкувати до м'якості.
  16. Капусту помити, тонко і дрібно нашаткувати, додати в сковороду.
  17. Гасити компоненти до готовності, не забуваючи помішувати.
  18. В кінці приготування додати вершкове масло і дати йому розійтися.
  19. Кріп помити і дрібно покришити.
  20. Помістити його в сковороду разом з подрібненими яйцями.
  21. Перемішати інгредієнти, зняти з вогню і остудити.
  22. Підійшло тісто розділити на чотири частини, розкачати.
  23. Наповнити начинкою, згорнути краю до центру.
  24. Розкотити в коржики і змастити їх збитим яйцем.
  25. Прибрати в духовку на 15-20 хвилин при 220 градусах.

Варіант осетинської випічки з волоським горіхом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
свіжі дріжджі 30 г
вершкове масло 30 г
вода 200 мл
цибуля 1 головка
волоські горіхи 30 г
борошно 0,8 кг
капуста 500 г
кефір 200 мл
рослинна олія 30 мл
цукор 15 г
чорний перець мелений 3 дрібку

Час: 2 години 45 хв.

Калорій: 195.

Як приготувати:

  1. Воду налити в сотейник і прибрати на плиту.
  2. Підігріти її до теплого стану і перелити в глибоку миску.
  3. Покришити дріжджі і повністю розчинити їх, активно помішуючи.
  4. Влити кефір кімнатної температури і з'єднати.
  5. Прибрати в тепло на 15-20 хвилин. За цей час опара повинна піднятися шапкою.
  6. Борошно змішати з сіллю, частинами ввести в опару через сито. Після кожного додавання масу необхідно ретельно вимішувати до однорідності, щоб не з'явилися грудочки.
  7. Скачати кулю і покласти його в миску, накрити чистим і сухим рушником.
  8. Прибрати в тепло на годину-півтора. За цей час воно повинне добре підійти.
  9. Цибулю почистити, помити проточною водою і дрібно порубати.
  10. У сковорідку налити олію і нагріти його.
  11. Викласти цибулю і тушкувати, не забуваючи помішувати, до м'якості.
  12. У цей час вимити капусту, дрібно і тонко нашаткувати її.
  13. Всипати її до цибулі, приправити за смаком і тушкувати до готовності.
  14. Горіхи помістити на суху сковороду, обсмажити до яскравого аромату і рум'яності.
  15. Перекласти їх на тарілку, щоб охололи.
  16. Після цього дрібно порубати гострим ножем.
  17. Підросло тісто розділити на кілька частин, сформувати з них кульки розміром з кулак.
  18. Розкачати кожну кульку, в центр викласти начинку і зібрати в мішечок.
  19. За допомогою качалки розкотити їх у коржі і викласти на деко.
  20. Прибрати в духовку на 10-15 хвилин при 250 градусах.
  21. Гарячі коржі змастити вершковим маслом і подавати до столу.

Секрети приготування

Щоб дріжджі краще працювали, будь-яку рідину краще підігріти: і молоко, і воду, і кефір. Але підігрівати можна лише зовсім трохи, до теплого стану.

Якщо перегріти рідину і додати в неї дріжджі, то вони просто загинуть.

Для отримання більш яскравого зовнішнього вигляду, більш соковитою серединки, більш смачного аромату радимо використовувати свіжу зелень. Її краще додавати прямо в начинку або посипати зверху. Це смачно!

Як приготувати смачний осетинський пиріг з капустою, дивіться на відео нижче:

Такий пиріг можна подати в якості повноцінного основного блюда або вечері. Він ситний, насичений і може бути доповнений салатом, овочами і навіть улюбленим гарніром.

Що ще почитати: