Кілька простих рецептів осетинського пирога з капустою
Всі ми звикли, що якщо пиріг, то обов'язково солодкий або в крайньому випадку запіканка. Але чи пробували ви коли-то осетинський пиріг? Сьогодні він у нас з різними начинками, не пропустіть!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 5 г |
рослинна олія - | 70 мл |
борошно - | 0,8 кг |
капуста - | 1,4 кг |
сухі дріжджі - | 5 г |
сіль - | за смаком |
молоко - | 0,2 л |
вершкове масло - | 40 г |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Як приготувати:
- В 100 мл теплої води повністю розчинити цукор, дріжджі, додати трохи солі.
- Ввести трохи борошна, перемішати і прибрати в тепло на 15-20 хвилин.
- У миску засипати борошно через сито, влити опару і тепле молоко.
- З усієї маси замісити тісто, скачати з нього кулю і змастити рослинним маслом.
- Прибрати в тепло на одну годину.
- Капусту у цей час вимити, дрібно і тонко нашаткувати.
- Всипати в сковороду, влити олію і гасити її, помішуючи, до м'якості.
- Після цього посолити її і остудити.
- Готове тісто розділити на три частини, розкачати.
- У центр кожного кола помістити начинку, загорніть краю і розкачати.
- Викласти на деко і прибрати в духовку на двадцять хвилин при 220 градусах.
Рецепт випічки з сиром
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
вершкове масло | 50 г |
молоко | 150 мл |
адигейський сир | 140 г |
цукор | 20 г |
чорний перець мелений | за смаком |
борошно | 300 г |
рослинна олія | 30 мл |
капуста | 380 г |
сухі дріжджі | 5 г |
цибуля | 1 головка |
Часу: 1 год 20 хв.
Калорій: 212.
- Молоко підігріти до теплого стану, вилити в миску.
- Додати дріжджі, сіль і цукор, перемішати.
- Дати настоятися п'ятнадцять хвилин в теплі. Цього часу буде досить, щоб піднятися шапкою.
- У миску насипати борошно через сито, в центрі зробити поглиблення.
- Налити рослинне масло і потім опару.
- З усіх інгредієнтів замісити однорідне тісто.
- Скачати його в кулю, покласти в миску і накрити рушником.
- Прибрати в тепло на 40-50 хвилин.
- З капусти зняти верхні листки.
- Розібрати качан на окремі листя, дрібно і тонко порубати їх.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і нарізати кубиками.
- У сковорідку налити олію і обсмажити на ньому цибулю до рум'яності.
- Додати капусту і тушкувати до м'якості, не забуваючи помішувати.
- Після цього злити вміст сковороди на друшляк, щоб прибрати зайве масло.
- До цибулі з капустою додати спеції, перемішати.
- Натерти сир і доповнити їм компоненти.
- Тісто розкачати в корж, посипати його борошном.
- У центр викласти начинку і защипнути краю в центрі.
- Зробити отвір, щоб через нього виходив пар.
- Перекласти на деко, прибрати в духовку на десять хвилин при 220 градусах.
- Готовий пиріг змастити вершковим маслом і подавати.
Осетинський пиріг з капустою і м'ясом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 3 шматочка |
цукор | 5 г |
капуста | 160 р |
сіль | за смаком |
борошно | 400 г |
сухі дріжджі | 5 г |
цибуля | 2 головки |
рослинна олія | 30 мл |
молоко | 0,2 л |
чорний перець мелений | за смаком |
м'ясо | 350 г |
Час: 2 год 20 хв.
Калорій: 197.
Як приготувати:
- Молоко злегка підігріти, але лише до теплого стану, не більше.
- Перелити його в миску, додати ложку борошна, цукор і дріжджі.
- Все це ретельно перемішати і накрити.
- Прибрати в тепло хоча б на двадцять хвилин, щоб опара підійшла шапкою.
- Борошно змішати з сіллю, просіяти і частинами ввести в готову опару.
- Після кожного разу масу вимішувати до однорідності, щоб не було грудочок.
- Скачати з маси кулю, покласти його в миску, змастити маслом і знову накрити.
- В цей раз помістити його в тепло на цілу годину.
- За цей час підготувати начинку. М'ясо вимити. Потім його обсушити, очистити від жиру і плівок з допомогою ножа.
- Нарізати кубиками невеликого розміру і відставити.
- Часник почистити, зрізати хвостики і покришити часточки пластинками.
- Цибуля позбавити від лушпиння, видалити коріння і вимити головки.
- Одну з них крупно нарізати і з'єднати з часником, м'ясом.
- Помістити в м'ясорубку і прокрутити для отримання однорідного фаршу, приправити за смаком.
- У сковороду налити олію і нагріти його.
- Другу цибулину почистити і вимити, нарізати півкільцями.
- Викласти в олію, обсмажити до м'якості.
- Капусту вимити, дрібно і тонко її нашаткувати.
- Додати до цибулі, тушкувати до готовності, в кінці довести до смаку.
- Капусту остудити і з'єднати її з фаршем.
- Готове тісто розділити на три частини, кожну з них розкачати в корж.
- Начинку теж поділити на три і розкласти в центрі коржів.
- Кожну з них зібрати в мішечок, потім розкачати.
- Перемістити на деко і прибрати в духовку на двадцять хвилин при 200 градусах.
Рецепт осетинського пирога з м'ясом стане у вас одним з улюблених, так як це дуже смачно.
Не знаєте як урізноманітнити обід? Приготуйте томатний крем-суп.
Стежте за фігурою? Тоді котлети з яловичини на пару в мультиварці припадуть вам до смаку.
Рецепт кабускаджина з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
капуста | 1 кг |
цукор | 15 г |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
борошно | 1,5 кг |
томатна паста | 30 г |
сметана | 30 мл |
гриби | 1 кг |
цибуля | 3 головки |
сухі дріжджі | 5 г |
морква | 1 шт. |
вода | 600 мл |
чорний перець мелений | за смаком |
Час: 2 години 25 хв.
Калорійність: 137.
Як приготувати:
- Воду підігріти і розчинити в ній дріжджі.
- Додати цукор, трохи борошна і перемішати все.
- Прибрати в тепло на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
- Коли час пройде, додати залишки борошна і замісити тісто.
- Змастити його олією і прибрати в тепле місце, накривши рушником, на одну годину.
- Моркву очистити від шкірки і натерти на тертці.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
- У сковорідку налити залишки масла, всипати цибулю і моркву.
- Гасити до м'якості, потім додати томатну пасту, сіль, перець і трохи води.
- Коли маса закипить, зняти її з вогню.
- Капусту вимити і дрібно порубати, обсмажити до готовності в окремій сковороді.
- Гриби почистити, подрібнити і теж окремо довести до готовності.
- З'єднати їх з готової капустою і засмажкою з коренеплодів. Приправити за смаком.
- Тісто обім'яти і поділити на три частини.
- Кожну з них розкачати, наповнити начинкою і зробити коржики.
- Прибрати на деко, помістити в духовку на двадцять хвилин при 190 градусах.
Як приготувати осетинський пиріг з яйцем і смаженою цибулею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
капуста | 800 г |
яйце | 5 шт. |
цукор | 30 г |
вершкове масло | 70 г |
борошно | 700 г |
кріп | 10 г |
сухі дріжджі | 7 р |
сіль | за смаком |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 80 г |
вода | 0,2 л |
Часу: 1 год 40 хв.
Калорій: 192.
- Воду підігріти і розчинити в ній спочатку цукор, потім додати трохи солі і всипати дріжджі.
- Все добре перемішати, щоб маса стала однорідною.
- У миску насипати всю муку, але обов'язково при цьому скористатися ситом.
- Влити дріжджову воду, додати одне яйце, половину рослинного масла і вимісити до однорідності.
- Скачати з тіста кулю, покласти його в миску і накрити.
- Прибрати в тепло на одну годину.
- Коли пройде час, тісто обім'яти і дати ще раз піднятися.
- Три яйця помістити в невеликий сотейник, залити водою до верху.
- Прибрати на плиту, включити середній вогонь і довести вміст до кипіння.
- З цього моменту варити протягом чверті години.
- Потім промити яйця холодною водою, щоб швидше охололи.
- Очистити їх від шкаралупи і нарізати кубиками.
- Цибулю порізати пір'ям.
- У сковорідку налити другу частину масла і розігріти його.
- Викласти цибулю і тушкувати до м'якості.
- Капусту помити, тонко і дрібно нашаткувати, додати в сковороду.
- Гасити компоненти до готовності, не забуваючи помішувати.
- В кінці приготування додати вершкове масло і дати йому розійтися.
- Кріп помити і дрібно покришити.
- Помістити його в сковороду разом з подрібненими яйцями.
- Перемішати інгредієнти, зняти з вогню і остудити.
- Підійшло тісто розділити на чотири частини, розкачати.
- Наповнити начинкою, згорнути краю до центру.
- Розкотити в коржики і змастити їх збитим яйцем.
- Прибрати в духовку на 15-20 хвилин при 220 градусах.
Варіант осетинської випічки з волоським горіхом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
свіжі дріжджі | 30 г |
вершкове масло | 30 г |
вода | 200 мл |
цибуля | 1 головка |
волоські горіхи | 30 г |
борошно | 0,8 кг |
капуста | 500 г |
кефір | 200 мл |
рослинна олія | 30 мл |
цукор | 15 г |
чорний перець мелений | 3 дрібку |
Час: 2 години 45 хв.
Калорій: 195.
Як приготувати:
- Воду налити в сотейник і прибрати на плиту.
- Підігріти її до теплого стану і перелити в глибоку миску.
- Покришити дріжджі і повністю розчинити їх, активно помішуючи.
- Влити кефір кімнатної температури і з'єднати.
- Прибрати в тепло на 15-20 хвилин. За цей час опара повинна піднятися шапкою.
- Борошно змішати з сіллю, частинами ввести в опару через сито. Після кожного додавання масу необхідно ретельно вимішувати до однорідності, щоб не з'явилися грудочки.
- Скачати кулю і покласти його в миску, накрити чистим і сухим рушником.
- Прибрати в тепло на годину-півтора. За цей час воно повинне добре підійти.
- Цибулю почистити, помити проточною водою і дрібно порубати.
- У сковорідку налити олію і нагріти його.
- Викласти цибулю і тушкувати, не забуваючи помішувати, до м'якості.
- У цей час вимити капусту, дрібно і тонко нашаткувати її.
- Всипати її до цибулі, приправити за смаком і тушкувати до готовності.
- Горіхи помістити на суху сковороду, обсмажити до яскравого аромату і рум'яності.
- Перекласти їх на тарілку, щоб охололи.
- Після цього дрібно порубати гострим ножем.
- Підросло тісто розділити на кілька частин, сформувати з них кульки розміром з кулак.
- Розкачати кожну кульку, в центр викласти начинку і зібрати в мішечок.
- За допомогою качалки розкотити їх у коржі і викласти на деко.
- Прибрати в духовку на 10-15 хвилин при 250 градусах.
- Гарячі коржі змастити вершковим маслом і подавати до столу.
Секрети приготування
Якщо перегріти рідину і додати в неї дріжджі, то вони просто загинуть.
Для отримання більш яскравого зовнішнього вигляду, більш соковитою серединки, більш смачного аромату радимо використовувати свіжу зелень. Її краще додавати прямо в начинку або посипати зверху. Це смачно!
Як приготувати смачний осетинський пиріг з капустою, дивіться на відео нижче:
Такий пиріг можна подати в якості повноцінного основного блюда або вечері. Він ситний, насичений і може бути доповнений салатом, овочами і навіть улюбленим гарніром.