Як приготувати рибні консерви в мультиварці
Не повірите, але такий продукт, як рибні консерви в мультиварці, можна приготувати і власними зусиллями в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться звичайна мультиварка, риба і допоміжні продукти, які точно знайдуться на вашій кухні.
Ми приготуємо досить багато варіантів консервів. Всього буде сім різних рецептів, кожен з яких дійсно треба спробувати. Це дуже смачно і набагато корисніше, ніж купувати консерви в магазині, погодьтеся.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
карась - | 10 шт. |
томат - | 3 шт. |
великий цибулю - | 1 шт. |
морква - | 1 шт. |
масло пісне - | 50 мл |
Час приготування: 285 хвилин | Калорійність на 100 г: 85 Ккал |
Спосіб приготування рибної консерви з річкової риби в мультиварці:
- Для початку вимити рибу проточною водою, помістити її на обробну дошку;
- Очистити рибу від луски, розпороти черево;
- Випатрати карасів, зрізати плавники і промити рибу зсередини;
- Видалити шкірку риби, зрізати філе і максимально видалити всі кісточки;
- Філе нарізати шматочками, зручними до вживання;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати довільно: це може бути соломка, півкільця, кубики і так далі;
- Моркву вимити, почистити її і натерти на тертці;
- У каструлю налити олію, всипати цибулю і моркву, перемішати коренеплоди;
- В режимі випічки тушкувати близько п'ятнадцяти хвилин, помішуючи;
- За цей час підготувати помідори. Можна їх просто вимити і нарізати, а краще бланшувати і очистити для початку. Для цього плоди вимити, зробити надрізи. Закип'ятити сотейник з водою і опустити туди томати на одну хвилину. Після цього вийняти їх і відразу ж в прохолодну воду, щоб охолодити. Очистити плоди і нарізати;
- Помістити у блендер і перебити в пюре або ж скористатися м'ясорубкою;
- Рибне філе викласти в мультиварку на коренеплоди, додати спеції за смаком;
- Залити томатним соусом і в режимі гасіння готувати чотири години.
«Кілька в томаті» в домашніх умовах
- 2 цибулі;
- 10 г цукру;
- 10 г борошна;
- 430 мл томатного соку;
- 60 мл рослинного масла;
- 1200 р кільки;
- 2 лаврових листа;
- 1 морквина.
Час на приготування – 2 години 35 хвилин.
Калорійність – 142 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати півкільцями;
- Моркву вимити, очистити і натерти на тертці;
- Налити в каструлю олію, додати цибулю і моркву;
- Готувати інгредієнти до рум'яності;
- Рибу вимити, очистити від нутрощів і зрізати плавники;
- Вимити всю кільку зовні і всередині;
- Томатний сік, посолити, додати трохи цукру, борошно і чорного перцю;
- Перемішати, щоб маса стала однорідною;
- На коренеплоди помістити рибу, залити томатною масою;
- Акуратно перемішати всі компоненти;
- Готувати в режимі гасіння протягом двох годин;
- Після цього включити програму підтримування температури і не чіпати кільку ще протягом однієї години;
- Через п'ять годин риба повністю охолоне і її можна подавати або ж прибирати в контейнер, а його в свою чергу в холодильник.
«Скумбрія в олії»
- 170 мл рослинного масла;
- 340 мл міцного чаю;
- 2 скумбрії;
- 5 г насіння коріандру;
- 15 г цукру;
- 3 лаврових листа;
- 5 г солі;
- 3 г чорного перцю;
- 30 мл оцту.
Час приготування – 2 години і 20 хвилин.
Калорійність – 269 ккал/100 р.
Як приготувати рибні консерви «Скумбрія в олії» в мультиварці:
- Рибу вимити, зрізати плавники, розпороти черево;
- Випатрати обидві тушки, вимити зсередини;
- Чорні плівки теж вирізати зсередини, так як в противному випадку вони будуть надавати гіркоту;
- Нарізати обидві скумбрії порційними шматками. Можна як на стейк, а можна зрізати філейну частину і порізати її невеликими скибочками;
- Викласти рибу в каструлю і додати всі спеції: коріандр, цукор, листи лавра, чорний перець, сіль;
- Насіння коріандру спочатку бажано розтерти в руках і тільки після цього додавати;
- Влити чай, оцет і масло. Оцет вливати не потрібно, якщо консерви будуть з'їдені відразу. Його потрібно додавати тільки в тому випадку, якщо риба готується на зиму;
- В режимі гасіння готувати скумбрію дві години під кришкою;
- Періодично перевіряти вміст мультиварки на наявність рідини;
- Після цього включити режим підігріву ще на одну годину;
- Коли час мине, рибу можна розкладати в банки.
«Шпроти» — пальчики оближеш!
- 15 г солі;
- 1300 р сайри;
- 30 мл соєвого соусу;
- 380 мл води;
- 50 мл рослинного масла;
- 50 г листового чаю.
Час на приготування – 2 години і 15 хвилин.
Калорійність – 158 ккал/100 р.
Приготування рибних консервів «Шпроти» в мультиварці:
- Воду закип'ятити, всипати чай, накрити і дати настоятися;
- Сайру добре вимити проточною водою;
- Кожної тушки розпороти черево і видалити нутрощі;
- Вимити сайру зсередини, викласти в каструлю;
- Додати соєвий соус, інші спеції за смаком і обім'яти рибу;
- Залити все чаєм, додати масло і струсити чашу, щоб рідкі компоненти добре перемішалися;
- В режимі гасіння готувати «шпроти» під кришкою дві години;
- Через дві години мультиварку вимкнути і дати рибі охолонути;
- Після цього перекласти її в контейнер і прибрати.
Рецепт на зиму
- 1400 г томатів;
- 60 мл оцту;
- 450 г моркви;
- 1600 г салаки;
- 60 г цукру;
- 500 г цибулі;
- 40 г солі.
Час на приготування – 3 години і 45 хвилин.
Калорійність – 82 ккал/100 р.
Як приготувати рибні консерви в мультиварці на зиму:
- В першу чергу необхідно обшпарити помідори і почистити їх від шкірки. Для цього вимити їх і зробити надрізи на шкірці;
- Далі налити у велику каструлю води, довести до кипіння;
- У киплячу воду акуратно помістити плоди і варити протягом хвилини;
- За цей час підготувати велику миску або іншу каструлю, в яку необхідно набрати холодної води і можна навіть покласти кілька кубиків льоду;
- Через хвилину томати з киплячої води перекласти до льоду;
- Витримати до однієї хвилини, вийняти і зняти шкірку;
- Вирізати томатам плодоніжки і нарізати їх скибочками;
- Далі помістити в блендер і пробити в пюре/соус. З тією ж метою можна скористатися м'ясорубкою;
- Перелити томати в мультиварку і включити режим варіння;
- Трохи уварити пюре, і поки воно вариться, зайнятися коренеплодами;
- Цибулю почистити і вимити, нарізати його кільцями;
- Моркву вимити, почистити її і натерти на тертці;
- Додати коренеплоди в каструлю, перемішати;
- Тушкувати протягом десяти хвилин, щоб цибуля і морква стали м'якими;
- Салаку вимити, видалити голови, якщо є необхідність;
- Зрізати плавники, розпороти черево кожної салаке;
- Випатрати рибу і обов'язково промити її зсередини;
- Перекласти вміст мультиварки в іншу ємність, залишивши лише трохи на дні;
- Викласти на ці залишки частина риби;
- Далі викласти знову томатний соус і знову рибу. Так до самого верху;
- Останнім шаром повинна бути риба, щоб вона змогла приготуватися в соусі;
- На цьому етапі можна додати спеції і накрити кришкою;
- Готувати в режимі варіння протягом трьох годин;
- За десять хвилин до кінця приготування додати оцет;
- Його необхідно рівномірно розподілити по всіх поверхні;
- Готову рибу розмістити по банках, закатати.
Як швидко і просто приготувати печиво з гарбуза читайте в нашій статті.
Як приготувати соте з баклажанів читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати смачне тонке тісто для італійської піци. Фото рецепт з підказками.
Рибний суп з домашніх консервів в мультиварці
- 3 картоплі;
- 420 г мойви;
- 1 морквина;
- 3 гілки кропу;
- 230 мл чаю;
- 1 корінь петрушки;
- 1 цибуля;
- 80 мл рослинного масла.
Час на підготовку – 3 години і 15 хвилин.
Калорійність – 136 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Мойву вимити і зачистити в першу чергу. Тобто видалити голови, хвости і плавники, випатрати черева і промити кожну рибку зсередини;
- Чай змішати з сіллю і маслом;
- У каструлю викласти рибу, залити рідиною;
- Додати спеції і по можливості п'ять мілілітрів рідкого диму;
- Закрити кришку і тушкувати рибу протягом двох годин;
- Після цього дістати рибу і вкласти в окрему ємність;
- Чашу мультиварки вимити, покласти на місце;
- Моркву вимити, почистити і натерти теркою;
- Цибулю почистити, вимити його і нарізати кубиком;
- Картоплю почистити, вимити його і нарізати кубиками або брусками – хто як звик;
- Помістити його в миску і промити проточною водою від крохмалю;
- Викласти в каструлю картоплю, моркву, цибулю і рибу;
- Залити інгредієнти водою, додати корінь петрушки;
- Корінь попередньо вимити і очистити його;
- Закрити кришку, готувати близько п'ятдесяти хвилин;
- В кінці готування додати сіль та інші спеції за смаком, перемішати;
- Кріп сполоснути, дрібно порубати і додати в суп.
Незрівнянний рибний пиріг
- 260 мл кефіру;
- 5 яєць;
- 440 г риби;
- 10 мл оливкової олії;
- 5 г солі;
- 1 цибуля;
- 420 г борошна;
- 120 мл майонезу;
- 30 мл рослинного масла;
- 5 г розпушувача;
- 30 мл чаю.
Час на приготування – 3 години 35 хвилин.
Калорійність – 213 ккал/100 р.
Як приготувати пиріг з домашніми рибними консервами в мультиварці:
- Рибу вимити, видалити голови і хвости, зрізати плавники;
- Кожне розпороти черево, вийняти нутрощі, промити рибу зсередини;
- Змішати чай з маслом, додати спеції за смаком, перемішати;
- Викласти рибу в каструлю, залити рідиною;
- Готувати в режимі гасіння півтора години;
- Включити мультиварку і почекати, поки риба повністю не охолоне. Від такого довгого настоювання її текстура стане тільки ніжніше;
- Перекласти рибу ненадовго в іншу ємність, чашу ретельно вимити;
- Три яйця помістити в миску, налити води і довести до кипіння на плиті;
- Коли вода закипить, засікти п'ятнадцять хвилин;
- Після цього яйцям дати охолонути, почистити і нарізати кубиками;
- Два яйця розбити в миску, додати кефір і майонез, перемішати;
- Додати борошно через сито, сіль, розпушувач і ретельно розбити грудки;
- В мультиварці нагріти оливкова олія;
- Поки вона гріється, цибулю почистити, вимити його і нарізати дрібним кубиком;
- Всипати в масло, обсмажити до м'якості і прибрати з мультиварки;
- Чашу знову ретельно вимити;
- Цибулю змішати з рибою, додати подрібнені яйця і перемішати;
- У форму налити трохи олії, розмазати його, чіпляючи бортики;
- Вилити половину тіста, рівномірно розподілити по чаші;
- Розподілити всю начинку і вилити залишки тіста;
- Вирівняти так, щоб нічого не було видно;
- В режимі випічки приготувати пиріг за одну годину;
- За п'ятнадцять хвилин до кінця програми відкрити клапан;
- Вийняти пиріг, коли трохи охолоне, і дати повністю охолонути на решітці.
Корисні поради
Чорну плівку в череві риби обов'язково потрібно видаляти завжди. Це стосується не тільки приготування консервів. Якщо залишити її, то вона майбутньому додасть страві гіркоти.
Купуючи цілу рибу, визначайте свіжість по очах. Якщо вони ясні й опуклі, продукт можна брати. А ось каламутні і плоскі очі вже будуть свідчити про псування риби.
Набагато легше очищати луску риби спеціальним приладом, так буде і швидше. Але якщо можливості немає, то зробити це можна звичайним ножем, направляючи його проти луски.
За бажанням видаляється хвіст риби. Комусь подобається, а комусь ні, так що тут потрібно діяти за своїм смакам і перевагам. Плавці, як і голову, видаляти обов'язково, так як їх все одно доведеться прибирати.
Домашні рибні консерви – це смачно і корисно! Риба – продукт, який обов'язково повинен бути присутнім у раціоні кожної людини. Готуйте за рецептами разом з нами і дивуйтеся смаку, якого ви не знали досі.