20 март 2019 3 046

Як швидко і смачно приготувати рибний салат з консервів

Різні смаколики з рибних консервів набувають все більшу популярність. Їх досить легко готувати, не потрібно витрачати занадто багато часу, а результат порадує навіть найвибагливіших їдців.

Салат з консервованої риби: що може бути простіше?
Інгредієнти Кількість
Рибні консерви - 1 банку
Морква - 2 шт.
Цибулю - 2 шт.
Яйця (попередньо відварити) - 3 шт.
Оцет столовий - пару столових ложок
Масло рослинне - для смаження
Майонез - за смаком
Зелень - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал
Одним з найбільш простих рецептів є салат з консервованої риби. Вибір повністю вільний. Що вам більше подобається, і можна вибирати, головне, щоб консерви були в маслі.

Якщо яйця сирі, їх потрібно відразу ж поставити варитися.

Після цього остуджуємо і чистимо їх. Подрібнюємо на кубики і кладемо в ємність.

Далі приступаємо до підготовки лука. Потрібно акуратно порізати його на кільця. Вони повинні бути тонкими і в теж час не ламатися. Заливаємо їх двома ложками оцту і залишаємо на чверть години.

Моркву чистимо й ріжемо тоненькою соломкою. Далі готуємо начиння для смаження, і підсмажуємо соломку на маслі, поки не з'явиться золотистий колір. Після цього овоч потрібно обов'язково охолодити.

Консерви потрібно відкрити і злити масло. Рибку перебрати, прибрати кістки (якщо вони є) і шкірку. Подрібнити.

Першим шаром служать яйця, після них викладаємо послідовно:

  • Морква;
  • Цибуля;
  • Рибу.

Після рибки додаємо майонез і прикрашаємо страву зеленню.

Традиційний тандем: рибні консерви та картоплю

Відмінними смаковими якостями, і в теж час поживними, є салати з рибою і картоплею. Для того щоб порадувати домашніх таким блюдом знадобиться:

  • 300 г консервованої риби (скумбрія, тунець або та, яка вам більше до душі);
  • Картопля – 2 шт.;
  • Половинка цибулини;
  • Половинка солодкого перцю;
  • Свіжий огірок – 1 шт.;
  • Петрушка – 20 г;
  • Яблука (бажано вибирати кисло-солодкий сорт) – 1 шт.;
  • Майонез.

Тепер розглянемо докладніше рецепт салату з рибними консервами з картоплею. Картоплю потрібно заздалегідь відварити. Остуджуємо, чистимо і ріжемо його кубиками.

Риба: зливаємо рідину з банки, ріжемо невеликими шматочками і додаємо її в ємність до картоплі.

Чистимо огірок, перець і цибулю. З огірка рекомендується зняти шкірку. Подрібнюємо і додаємо до попередніх інгредієнтів.

Далі додаємо подрібнену зелень петрушки.

Останнім компонентом є яблуко. Ретельно вимиваємо, очищаємо, ріжемо кубиками і відправляємо прямо до вже нарізаним інгредієнтів.

Заправляємо блюдо майонезом. При бажанні можна додати трохи солі.

Рибний салат з консервів сайри з рисом

Крім картоплі, в салати на основі рибних консервів також додають і рис. Приблизний рецепт такої страви включає в себе:

  • Консерви (сайра консервована у власному соку) -1 банку;
  • Рис – половина склянки;
  • Сир (переважно або сорт Гауда або Едам) – 0,1 кг;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Цибуля зелена – 45-60 г;
  • Майонез для заправки;
  • Сіль, перець – за бажанням.

Рис потрібно відварити. Краще вибирати сорт з довгими зернятками. Він після варіння виходить розсипчастим і найбільше підходить для салатів.

Яйця також мають бути відвареними.

Беремо глибоку миску або іншу ємність. З банки з рибними консервами потрібно злити рідину. Самі консерви потрібно очистити від кісток і шкіри, після чого порізати і викласти в миску.

Додаємо рис.

Сир натираємо і викладаємо після рису.

Яйця чистимо. Треба відокремити один жовток і відкласти його. Інше натираємо як і сир, після чого додаємо до решти компонентів.

Ріжемо й додаємо зелений лук. Зверху на салат додаємо майонез, після чого посипаємо тертим білком, який був відкладений раніше.

Класика жанру в мистецтві приготування салатів: консерви з риби і яйця

Яйця – один з найпопулярніших компонентів багатьох салатів. Для створення простого салату з рибних консервів з яйцем знадобляться:

  • Два яйця;
  • Сирок плавлений – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Консерви риби (можна вибрати будь-які, але в олії) половина банки;
  • Майонез;
  • Сіль і перець – за бажанням.

Яйця потрібно відварити. Після того як вони охололи, чистимо, нарізаємо і викладаємо в невелику миску.

Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Викладаємо в миску з яйцями. Після цього можна додати подрібнені консерви.

Натираємо плавлений сирок і акуратно перемішуємо всі компоненти. Додаємо майонез і, за бажанням, сіль і перець.

Сирна запіканка з бананом — це смачне дієтичне блюдо, яке можна готувати навіть немовлятам.

Прості, покрокові рецепти торта з вишнею. Читайте поради кулінарів, які допоможуть зробити все правильно і смачно.

А ви знаєте як приготувати курку гриль в духовці, навіть якщо в ній немає такої функції?

Салат Мімоза з рибними консервами: класичний рецепт

Мімоза – один з улюблених салатів багатьох. Її без докорів сумління можна віднести до класики. Для створення цього листкового страви потрібні такі компоненти:

  • Банку рибних консервів на ваш вибір;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Картопля – 3-4 шт. (залежно від розміру);
  • Морква – 3 шт.;
  • Майонез;
  • Зелень;
  • Сіль.

Картоплю, яйця і моркву повинні бути попередньо відварені і охолоджено. Чистимо варені овочі. Натираємо кожен з них на тертці.

Картопля буде служити першим шаром салату. В приготовану форму викладаємо половину натертого картопляної суміші. Змащуємо шар майонезом.

Другим шаром буде риба. Потрібно дістати її з банки, очистити від кісток і шкірки, подрібнити і викласти у форму. Кожен шар закінчуємо майонезом.

Далі готуємо цибуля: миємо, чистимо і дрібно кришимо цибулину. Викладаємо. Можна полити цибульний шар парою столових ложок олії з консерви.

Викладаємо другу частину картопляної маси, потім шар моркви, терті білків, а потім — жовтків.

Прикрашаємо зеленню.

Салат з сайри і овочів

Такий салат підійде тим, хто любить консерви, але при цьому хоче отримати не занадто важке блюдо.

Основними компонентами цього салату є:

  • Сайра, консервована у власному соку – 1 банка;
  • Перець солодкий – половинка;
  • Огірок свіжий – 2 шт.;
  • Помідори черрі – 12-14 шт.;
  • Третина качана салату «Айсберг»;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Оливки – 80-100 г;
  • Зерненная гірчиця – 1 ст. ложка;
  • Сік лимонний – 1 столова ложка;
  • Цукровий пісок – за смаком (але не більше щіпки);
  • Олія оливкова – приблизно 80-90 мл

Всі овочі потрібно вимити. Картоплю потрібно відварити «в мундирах».

Консерви потрібно відкрити, злити рідину. М'якоть риби потрібно відокремити від кісток і подрібнити.

Помідори ріжемо на дві половинки. Перець і огірки можна порізати великими скибочками. Салат зазвичай ріжеться більш крупно.

Картопля остуджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками. Додаємо до решти компонентів. Після цього висипаємо оливки. Їх можна додавати цілими, так і порізати на кільця.

Робимо заправку з лимонного соку, оливкової олії, ложки гірчиці і дрібки цукрового піску. Трохи збиваємо рідина виделкою, після чого поливаємо нею салат.

Корисні поради

Якщо ви хочете приготувати Мімозу, рекомендується ретельно вибирати компоненти. Адже це блюдо має бути смачним і надзвичайно ніжним. Наприклад, при виборі риби краще всього звернути увагу на морських мешканців: сайру, сьомгу, горбушу або скумбрію. Щоб зробити дієтичний варіант такого салату, підійде тунець.

Важливим питанням є і вибір майонезу. Не у кожної господині є час і можливість робити свій домашній продукт. Для цієї страви краще вибрати магазинний продукт з великим відсотком жирності і при цьому покласти його менше, ніж взяти легкий і додати його великого кількість.

Деякі кухарі рекомендують використовувати салатний цибулю. Це пов'язано з тим, що звичайний може досить сильно перебивати смак інших продуктів. Але якщо під рукою немає, можна взяти і звичайний, але перед використанням потрібно обшпарити його.

Салати дуже красиво виглядають, якщо їх викладати відразу в спеціальну форму. Якщо ж форми під рукою не виявилося, можна викрутитися з ситуації наступним чином: беремо підходящу миску, застигаем її парою шарів харчової плівки. Після того, як всі шари салату викладені, перевертаємо миску і вміст дістаємо за допомогою плівки.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: