Як швидко і смачно приготувати рибний салат з консервів
Різні смаколики з рибних консервів набувають все більшу популярність. Їх досить легко готувати, не потрібно витрачати занадто багато часу, а результат порадує навіть найвибагливіших їдців.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Рибні консерви - | 1 банку |
Морква - | 2 шт. |
Цибулю - | 2 шт. |
Яйця (попередньо відварити) - | 3 шт. |
Оцет столовий - | пару столових ложок |
Масло рослинне - | для смаження |
Майонез - | за смаком |
Зелень - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Якщо яйця сирі, їх потрібно відразу ж поставити варитися.
Після цього остуджуємо і чистимо їх. Подрібнюємо на кубики і кладемо в ємність.
Далі приступаємо до підготовки лука. Потрібно акуратно порізати його на кільця. Вони повинні бути тонкими і в теж час не ламатися. Заливаємо їх двома ложками оцту і залишаємо на чверть години.
Моркву чистимо й ріжемо тоненькою соломкою. Далі готуємо начиння для смаження, і підсмажуємо соломку на маслі, поки не з'явиться золотистий колір. Після цього овоч потрібно обов'язково охолодити.
Консерви потрібно відкрити і злити масло. Рибку перебрати, прибрати кістки (якщо вони є) і шкірку. Подрібнити.
Першим шаром служать яйця, після них викладаємо послідовно:
- Морква;
- Цибуля;
- Рибу.
Після рибки додаємо майонез і прикрашаємо страву зеленню.
Традиційний тандем: рибні консерви та картоплю
Відмінними смаковими якостями, і в теж час поживними, є салати з рибою і картоплею. Для того щоб порадувати домашніх таким блюдом знадобиться:
- 300 г консервованої риби (скумбрія, тунець або та, яка вам більше до душі);
- Картопля – 2 шт.;
- Половинка цибулини;
- Половинка солодкого перцю;
- Свіжий огірок – 1 шт.;
- Петрушка – 20 г;
- Яблука (бажано вибирати кисло-солодкий сорт) – 1 шт.;
- Майонез.
Тепер розглянемо докладніше рецепт салату з рибними консервами з картоплею. Картоплю потрібно заздалегідь відварити. Остуджуємо, чистимо і ріжемо його кубиками.
Риба: зливаємо рідину з банки, ріжемо невеликими шматочками і додаємо її в ємність до картоплі.
Чистимо огірок, перець і цибулю. З огірка рекомендується зняти шкірку. Подрібнюємо і додаємо до попередніх інгредієнтів.
Далі додаємо подрібнену зелень петрушки.
Останнім компонентом є яблуко. Ретельно вимиваємо, очищаємо, ріжемо кубиками і відправляємо прямо до вже нарізаним інгредієнтів.
Заправляємо блюдо майонезом. При бажанні можна додати трохи солі.
Рибний салат з консервів сайри з рисом
Крім картоплі, в салати на основі рибних консервів також додають і рис. Приблизний рецепт такої страви включає в себе:
- Консерви (сайра консервована у власному соку) -1 банку;
- Рис – половина склянки;
- Сир (переважно або сорт Гауда або Едам) – 0,1 кг;
- Яйця – 5 шт.;
- Цибуля зелена – 45-60 г;
- Майонез для заправки;
- Сіль, перець – за бажанням.
Рис потрібно відварити. Краще вибирати сорт з довгими зернятками. Він після варіння виходить розсипчастим і найбільше підходить для салатів.
Яйця також мають бути відвареними.
Беремо глибоку миску або іншу ємність. З банки з рибними консервами потрібно злити рідину. Самі консерви потрібно очистити від кісток і шкіри, після чого порізати і викласти в миску.
Додаємо рис.
Сир натираємо і викладаємо після рису.
Яйця чистимо. Треба відокремити один жовток і відкласти його. Інше натираємо як і сир, після чого додаємо до решти компонентів.
Ріжемо й додаємо зелений лук. Зверху на салат додаємо майонез, після чого посипаємо тертим білком, який був відкладений раніше.
Класика жанру в мистецтві приготування салатів: консерви з риби і яйця
Яйця – один з найпопулярніших компонентів багатьох салатів. Для створення простого салату з рибних консервів з яйцем знадобляться:
- Два яйця;
- Сирок плавлений – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Консерви риби (можна вибрати будь-які, але в олії) половина банки;
- Майонез;
- Сіль і перець – за бажанням.
Яйця потрібно відварити. Після того як вони охололи, чистимо, нарізаємо і викладаємо в невелику миску.
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Викладаємо в миску з яйцями. Після цього можна додати подрібнені консерви.
Натираємо плавлений сирок і акуратно перемішуємо всі компоненти. Додаємо майонез і, за бажанням, сіль і перець.
Сирна запіканка з бананом — це смачне дієтичне блюдо, яке можна готувати навіть немовлятам.
Прості, покрокові рецепти торта з вишнею. Читайте поради кулінарів, які допоможуть зробити все правильно і смачно.
А ви знаєте як приготувати курку гриль в духовці, навіть якщо в ній немає такої функції?
Салат Мімоза з рибними консервами: класичний рецепт
Мімоза – один з улюблених салатів багатьох. Її без докорів сумління можна віднести до класики. Для створення цього листкового страви потрібні такі компоненти:
- Банку рибних консервів на ваш вибір;
- Яйця – 4 шт.;
- Картопля – 3-4 шт. (залежно від розміру);
- Морква – 3 шт.;
- Майонез;
- Зелень;
- Сіль.
Картоплю, яйця і моркву повинні бути попередньо відварені і охолоджено. Чистимо варені овочі. Натираємо кожен з них на тертці.
Картопля буде служити першим шаром салату. В приготовану форму викладаємо половину натертого картопляної суміші. Змащуємо шар майонезом.
Другим шаром буде риба. Потрібно дістати її з банки, очистити від кісток і шкірки, подрібнити і викласти у форму. Кожен шар закінчуємо майонезом.
Далі готуємо цибуля: миємо, чистимо і дрібно кришимо цибулину. Викладаємо. Можна полити цибульний шар парою столових ложок олії з консерви.
Викладаємо другу частину картопляної маси, потім шар моркви, терті білків, а потім — жовтків.
Прикрашаємо зеленню.
Салат з сайри і овочів
Такий салат підійде тим, хто любить консерви, але при цьому хоче отримати не занадто важке блюдо.
Основними компонентами цього салату є:
- Сайра, консервована у власному соку – 1 банка;
- Перець солодкий – половинка;
- Огірок свіжий – 2 шт.;
- Помідори черрі – 12-14 шт.;
- Третина качана салату «Айсберг»;
- Картопля – 2 шт.;
- Оливки – 80-100 г;
- Зерненная гірчиця – 1 ст. ложка;
- Сік лимонний – 1 столова ложка;
- Цукровий пісок – за смаком (але не більше щіпки);
- Олія оливкова – приблизно 80-90 мл
Всі овочі потрібно вимити. Картоплю потрібно відварити «в мундирах».
Консерви потрібно відкрити, злити рідину. М'якоть риби потрібно відокремити від кісток і подрібнити.
Помідори ріжемо на дві половинки. Перець і огірки можна порізати великими скибочками. Салат зазвичай ріжеться більш крупно.
Картопля остуджуємо, очищаємо і ріжемо кубиками. Додаємо до решти компонентів. Після цього висипаємо оливки. Їх можна додавати цілими, так і порізати на кільця.
Робимо заправку з лимонного соку, оливкової олії, ложки гірчиці і дрібки цукрового піску. Трохи збиваємо рідина виделкою, після чого поливаємо нею салат.
Корисні поради
Якщо ви хочете приготувати Мімозу, рекомендується ретельно вибирати компоненти. Адже це блюдо має бути смачним і надзвичайно ніжним. Наприклад, при виборі риби краще всього звернути увагу на морських мешканців: сайру, сьомгу, горбушу або скумбрію. Щоб зробити дієтичний варіант такого салату, підійде тунець.
Важливим питанням є і вибір майонезу. Не у кожної господині є час і можливість робити свій домашній продукт. Для цієї страви краще вибрати магазинний продукт з великим відсотком жирності і при цьому покласти його менше, ніж взяти легкий і додати його великого кількість.
Деякі кухарі рекомендують використовувати салатний цибулю. Це пов'язано з тим, що звичайний може досить сильно перебивати смак інших продуктів. Але якщо під рукою немає, можна взяти і звичайний, але перед використанням потрібно обшпарити його.
Салати дуже красиво виглядають, якщо їх викладати відразу в спеціальну форму. Якщо ж форми під рукою не виявилося, можна викрутитися з ситуації наступним чином: беремо підходящу миску, застигаем її парою шарів харчової плівки. Після того, як всі шари салату викладені, перевертаємо миску і вміст дістаємо за допомогою плівки.
Приємного апетиту!