12 апрель 2019 11 979

Як готувати котлети з рибних консервів

Урізноманітнити меню і порадувати своїх близьких можна простими і корисними рибними котлетами. А з консервованої риби можна дуже недорого організувати це смачне блюдо. При достатньому досвіді воно цілком може стати «коронним». Ще один плюс – його швидкість, якщо рибні консерви під рукою, за півгодини можна організувати приголомшливий вечерю.

Ось кілька рецептів приготування котлет з рибних консервів з наочними фото господиням на замітку.

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
консервована в маслі сайра - 1 банку
вівсяні пластівці - 60 г
цибулю - 1 головка
яйце - 2 шт.
олія соняшникова - 2 ст. ложки
паніровка (панірувальні сухарі) - за смаком
сіль, чорний перець - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 236 Ккал
Плюсом рецептів котлет з консервів риби є швидкість їх приготування. Самий швидкий з них забере буквально 15-25 хв. часу. Рибні котлетки можна їсти і гарячими, і холодними.

Нашаткувати цибулю і відправити на сковороду пассероваться – не більше 5 хвилин. Банку консервів розкрити, злити олію, вміст розім'яти, видаливши, якщо вони там присутні, великі кістки.

Додати до риби лук зі сковороди, вівсяні пластівці, яйця. Все посолити і поперчити, якісно перемішати. Сформувавши котлети невеликого розміру і, обваляти в сухарях, відправити на сковороду, розігріту з маслом.

Обсмажувати з обох сторін і відправити готову страву на тарілку.

Котлети з рибної консерви з морквою

Для різноманітності і зниження калорійності страви можна додавати в рибні котлети з консерви різні овочі. Дуже смачними виходять котлети з морквою. Для тих, хто рахує калорії, краще замінити рибні консерви в олії на такі ж, але у власному соку.

Інгредієнти:

  • консервована риба (тунець, сайра, сардина, минтай і т. п.) – 1 банка (240 г);
  • цибуля – 1 невелика або 1/2 шт. великої головки;
  • морква – 1 коренеплід невеликого розміру;
  • яйце – 1 шт.;
  • рис (крупа) – 110 гр.;
  • запашний перець, сушена зелень, сіль – за бажанням.
  • рослинне масло – 1 або 2 стіл. ложки;
  • паніровка (панірувальні сухарі).

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 182 ккал/100 р.

Рис відправити отвариваться на плиту. В цей час на тертці натерти моркву, цибулину дрібно нарізати або теж подрібнити на тертці. Відкрити банку консервів, масло злити, рибу відокремити від крупних кісток (якщо це необхідно) і покласти в миску.

Туди ж додати цибулю з морквою, відварений рис. Подрібнити блендером або виделкою, розбити яйце і додати спеції. Після все ретельно перемішати. На сковороду влити масло і поставити розігріватися на вогонь, з котлетної маси сформувати котлети, і, обвалявши їх у паніровці, відправити на сковороду.

Обсмажені з обох сторін котлети з рибної консерви з морквою викласти на тарілку.

Котлетки з консервованої риби з рисом і картоплею

Смачні і ситні котлетки виходять з рибних консервів з картоплею і рисом. Як гарнір до такої страви відмінно підійдуть тушковані овочі. Можна брати будь-які консерви. У цьому рецепті використовується сайра.

Інгредієнти:

  • консервована в маслі сайра – 1 баночка (240 г);
  • картоплини – 4 шт. середнього розміру;
  • рис (крупа) – 110 р.;
  • паніровка (сухарі панірувальні);
  • сіль, сушена зелень і чорний мелений перець – за бажанням.
  • масло рослинне – 1 або 2 ст. ложки (на смаження).

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 217 ккал/100 р.

Тепер розглянемо, як готуються рибні котлети з консервів з рисом і картоплею. Отже, картоплю помити, почистити, покласти в каструлю з водою і відправити на плиту – варитися. Принагідно ставимо на плиту каструльку води з рисом – рис необхідно відварити.

В цей час банку сайри відкрити, дістати з масла сайру, вийняти кістки і покласти рибу в глибоку миску. Туди ж відправитися відварений рис і зварена картопля, яку бажано попередньо нарізати на невеликі кубики.

Після чого все подрібнити виделкою або за допомогою блендера. Далі все поперчити і посолити, додати зелені. Якісно перемішати і з готової маси сформувати котлетки середньої величини.

Після, розігріти сковороду з маслом, котлети, обваляти в сухарях, смажити до утворення скоринки з обох сторін ніжно-золотистого кольору.

Читайте як приготувати ескалоп з свинини — це смачне, підсмажене м'ясо з хрусткою скоринкою.

Салат з овочів можна готувати в будь-який час року. Читайте наші поради.

Сирна запіканка з родзинками — найкращий десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Котлети з консервованої сардини з рисом

Традиційним гарніром для рибних котлет вважається рис, але, оскільки в складі цих котлет вже є рис, оптимально буде подавати їх з овочами або картопляним пюре.

Інгредієнти:

  • сардина, консервована в олії – 1 банка (на 240 р.);
  • цибулина – 1 шт. (дрібна);
  • рис – 110 гр.;
  • картопля – 1 шт.;
  • олія (для смаження) – 1 або 2 стіл. ложки;
  • паніровка (панірувальні сухарі);
  • перець запашний, сіль – за бажанням.

Час приготування – 35-40 хвилин.

Калорійність – 205 ккал/100 р.

Рис з водою поставити на вогонь отвариваться, також поставити варити картоплю.

Почистити і дрібно нашаткувати цибулину.

Сардини розкрити, дістати з масла. Шматки риби перекласти в глибоку чашку, заздалегідь видаливши великі кістки.

Після того, як рис отварится, додати його до риби, туди ж покласти нарізану цибулю і розмолоти все виделкою або блендером.

В отриману масу додати натерту варену картоплину, далі поперчити і посолити, якісно перемішати і сформувати котлети.

Сковороду поставити на плиту, налити в неї масло і відправити на неї смажитися котлети, попередньо обвалявши їх у паніровці.

Прожарені з двох сторін, рум'яні рибні котлети з консерви сардини з рисом, зняти зі сковороди.

Приємного апетиту!

Котлети з консервованої горбуші з манкою

Для цього рецепта можна брати горбушу у власному соку, а можна взяти консервовану горбушу в маслі – котлети з такої рибки будуть більш соковитими. З іншого боку, калорійність такого блюда буде вище.

Інгредієнти:

  • консервована горбуша (натуральна) – 1 баночка;
  • цибулина – 1 шт. невеликого розміру;
  • манка – 130-180 р.;
  • яйце – 2 штуки;
  • паніровка (панірувальні сухарі);
  • рослинне масло – 1-2 ст. ложки (для обжарювання);
  • перець, сіль – за смаком.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 192 ккал/100 р.

Почистити і подрібнити цибулину – ножем або на тертці. Консерви розкрити, злити масло. Видалити великі кістки, якщо це необхідно, і рибку покласти в глибоку чашку. Додати туди цибулю, манку, додати яйця.

Все перемішати, подрібнити блендером або виделкою, залишити на півгодини, щоб манка набухла. З отриманої маси сформувати котлети, обкачати їх в паніровці. Налити в сковороду масло, розігріти, покласти на неї напівфабрикати.

Обсмажувати котлети з двох сторін, поки не утворилася рум'яна кірочка. Котлети з рибних консервів горбуші з манкою готові до подачі!

Підказки початківцям кулінарам

Будь-яке блюдо, навіть таке просте, як рибні котлетки з консервів, має свої тонкощі приготування. Ось кілька нюансів, які, можливо, стануть в нагоді тим, хто ще ніколи їх не готував:

  1. Подрібнюючи в мисці рибу з добавками (картоплею, рисом), краще скористатися блендером – вийдуть більш ніжні і повітряні котлетки, крім того, це не потребує таких зусиль і часу, як подрібнення вилкою;
  2. Котлети можна не тільки смажити, але і запікати в духовці, так у них буде менше масла і залишиться більше вітамінів;
  3. Більш ніжний смак котлет виходить, якщо яйце розбивати не у котлетну масу, а попередньо збити в окремій чашці. Не варто збивати до стану піни, головне, щоб білок і жовток змішалися;
  4. При формуванні котлет, щоб маса не чіплялася до рук, рекомендується їх періодично опускати в чашку з холодною водою;
  5. Зливати масло від консервованої риби краще не на викид, а в окрему мисочку – його можна додати в загальну масу, якщо вона вийшла дуже сухий і щільною;
  6. Якщо цибуля не вийшло нарізати досить дрібно, можна відправити його хвилин на 5 пассероваться в сковороді. Тоді він стане м'якше, легко измельчится у складі котлетної маси;
  7. Замість сухарів для панірування відмінно підійде борошно або манка. Також їх можна додати в котлетну масу, якщо вона вийшла рідкуватий і котлети погано формуються.

До котлет з рибних консервів можна приготувати також нехитрий соус сметанний або з томатною пастою. Смачні рибні котлети, напевно, оцінять домочадці, а швидкість і простота їх виготовлення з консервованої рибки точно сподобається господиням.

Що ще почитати: