15 март 2019 7 338

Як запекти картоплю дольками з хрусткою скоринкою в духовці

На кожній кухні з легкістю можна відшукати картоплю. Найчастіше її підсмажують з цибулею або відварюють, перетворюючи в пюре. Ці приготування вимагають постійного участі людини у всьому періоді готування. Набагато простіше і смачніше бульби порізати часточками і відправити в духовку. Головне – додати улюблені спеції і продукти.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
паприка (копчена) - 5 г
картопля - 4 шт. великих
сіль - 7 р
олія рафінована - 30 мл
перець - 5 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 129 Ккал

Спосіб приготування картоплі часточками з хрусткою скоринкою в духовці:

  1. Проточною водою рясно вимийте картоплю;
  2. Кожен бульба розділіть на 4 частини;
  3. Потім четвертинки разрубите ще на 2 зубчики;
  4. Занурте в миску порубаний картопля, присипте паприкою, поперчіть і посоліть;
  5. Додайте масла рослинного і якісно вимішайте, щоб кожен шматочок обволокся спеціями;
  6. Велике деко застелити одним шаром замаринованого картоплі;
  7. 190°С – температура, яку необхідно досягти в духовці;
  8. Пропекаем 40 хвилин, щоб кірки підрум'янилися.

Картопля, запечена з часником по-селянськи

  • спеція «Прованські трави» — 2 ст. л.;
  • картопля – 1 кг;
  • соус соєвий (без добавок) – 40 мл;
  • фреш лимона – 20 мл;
  • сіль;
  • часник – 3-5 зуб.;
  • масло – 25 мл

Час: 50 хвилин.

Калорійність: 102,3 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Кожну картоплину якісно промиваємо під водою і шаткуємо на 6-8 частин;
  2. Кип'ятимо воду, присмачивши злегка сіллю, і на 5 хвилин занурюємо в неї картопляні часточки;
  3. Містку ємність наповнюємо прованськими травами, маслом, тиском часником, взбризнувши соком лимона і вливши соєвий соус;
  4. Відкидаємо на друшляк проварені подрібнені бульби;
  5. Вода скла – поміщаємо в посудину з маринадом;
  6. Залишаємо так на 15 хвилин, ретельно перемішавши, щоб імпровізований соус обволік кожен картопляний шматочок;
  7. Чекаємо поки розігріється духова шафа, встановивши ручку на 200°С;
  8. Сухий і порожній лист поміщаємо в духовку, щоб той прогрівся;
  9. Нагріту форму устеляємо промаринованными частинами;
  10. 20 хвилин випікання в духовці вистачить.

Смакота з сиром в духовці

  • масло – 70 мл;
  • сир (бажано пармезан) 70 г;
  • перець мелений – 5 г;
  • цибульна приправа – 15 г;
  • сіль – 5 г;
  • картопля – 6 бульб.

Час: 35 хвилин.

Калорійність: 178,9 ккал.

Як запекти картоплю дольками з сиром в духовці:

  1. З вимитої картоплі знімаємо шкірку і розрізаємо всі бульби на 8 частин;
  2. У ємність, головне – містку, натерти пармезан, присипати спеціями і облити маслом;
  3. В імпровізовану обмазку помістити картопляні шматочки і рясно вимішати;
  4. Форму змастити тонким шаром масла і викласти в неї сирний картопля;
  5. При 200°С. запікати страву 20-30 хвилин.

Картопля, запечена з часточками скоринкою з рибою

  • томат – 2 шт.;
  • олія – 60 мл;
  • лимонний фреш – 3 ст. л.;
  • сметана (10%) – 100 г;
  • цибулина;
  • улюблені спеції;
  • картопля – 7 шт.;
  • сіль;
  • часник – 30 р;
  • риба (філе) – 350 р.

Час: 60 хвилин.

Калорійність: 105,2 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Пропустити Через прес очищені часникові зубці;
  2. Розвести в сметані, додавши спеції, сік лимона і посоливши;
  3. У замішаний соус відправити порізане рибне філе, яке перед цим промиваємо і просушуємо;
  4. Картопляні клубки вимиваємо і шаткуємо на 6-8 частин, просолюємо і змащуємо олією;
  5. З томатів витягти водянисту середину, а щільну частину порізати кубиком;
  6. Підготовлену цибулину також пошинкуем квадратиками;
  7. У обмащений маслом форму викладаємо всі інгредієнти;
  8. Верх застелити фольгою і помістити в духову шафу, виставивши 200°С;
  9. Через 40 хвилин знімаємо імпровізовану кришку і очікуємо ще 10 хвилин, щоб страва має рум'яною скоринкою.

Читайте як приготувати ароматний плов у скороварці — просте, соковите і ситне блюдо на кожен день.

А ви знаєте як приготувати млинці на крохмалі без борошна? Рецепт тут.

Читайте як приготувати вишуканий десерт — тірамісу з маскарпоне без яєць.

Варіант страви з плавленим сиром

  • сир плавлений (грибний) – 130 г;
  • базилік – 4 аркуша;
  • сіль;
  • улюблена зелень – ½ пучка;
  • кунжут – 10 г;
  • картопля (молода) – 500 г;
  • масло (вершкове) – 30 р.

Час: 60 хвилин.

Калорійність: 138,6 ккал.

Кулінарний процес приготування картопляних скибочок виглядає так:

  1. За допомогою води картоплю очистити від забруднень;
  2. Ножем поділяємо бульби на частини (6-8 шт.);
  3. Деко промазуємо маслом і викладаємо картопляні шматки, солимо;
  4. Духовці задаємо 200°З і на 35 хвилин занурюємо туди форму;
  5. Промиваємо базилік і зелень, дрібно шаткуємо;
  6. На скибочки рубаємо плавлені сирки;
  7. Подрумянившуюся картоплю устеляємо сирними слайсами, присмачую зеленню і насінням кунжуту;
  8. Ще 15 хвилин в духовці і страва готова.

Як нафарширувати і запекти картоплю

  • каперси – 1 ст. л.;
  • картопля – 4 шт. (великі);
  • риба (сьомга, горбуша, форель) – 80 г;
  • масло – 20 г;
  • сік лимона – 10 мл;
  • перець;
  • сметана – 80 мл;
  • олія нерафінована – 30 мл;
  • порубаний кріп – 40 р.

Час: 1,5 години.

Калорійність: 139,3 ккал.

Як готувати картопляні часточки, фаршировані червоною рибою, в духовці:

  1. Максимально якісно вимити картоплю, позбавивши від бруду;
  2. Обмазати маслом, присолити і випікати годину, уклавши бульби на деко в духовці при 200°С;
  3. Кожну припечену картоплину розрізати на 4 часточки і витягніть трохи м'якоті, створюючи своєрідні човники;
  4. Червоної риби філе, вимите і просушену, поріжте кубиками, змішайте з іншими зазначеними компонентами;
  5. Покладіть в кожну звільнену часточку начинку і допечіть 15 хвилин в духовці.

Корисні поради

  • при запіканні нечищеної картоплі віддавайте перевагу молодим бульб, так як їх шкірка набагато м'якше;
  • щоб картопляні часточки якісно вимішати зі спеціями та олією, укласти все в каструлю або контейнер. Закрийте ємність кришкою і рясно потрусіть;
  • не довіряйте рум'яної скоринки картоплі, яка запікається в духовці, адже всередині він може бути сируватим. Використовуйте вилку. Якщо вона легко проколює золотисті часточки, то сміливо припиняйте готування.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: