Як запекти картоплю дольками з хрусткою скоринкою в духовці
На кожній кухні з легкістю можна відшукати картоплю. Найчастіше її підсмажують з цибулею або відварюють, перетворюючи в пюре. Ці приготування вимагають постійного участі людини у всьому періоді готування. Набагато простіше і смачніше бульби порізати часточками і відправити в духовку. Головне – додати улюблені спеції і продукти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
паприка (копчена) - | 5 г |
картопля - | 4 шт. великих |
сіль - | 7 р |
олія рафінована - | 30 мл |
перець - | 5 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 129 Ккал |
Спосіб приготування картоплі часточками з хрусткою скоринкою в духовці:
- Проточною водою рясно вимийте картоплю;
- Кожен бульба розділіть на 4 частини;
- Потім четвертинки разрубите ще на 2 зубчики;
- Занурте в миску порубаний картопля, присипте паприкою, поперчіть і посоліть;
- Додайте масла рослинного і якісно вимішайте, щоб кожен шматочок обволокся спеціями;
- Велике деко застелити одним шаром замаринованого картоплі;
- 190°С – температура, яку необхідно досягти в духовці;
- Пропекаем 40 хвилин, щоб кірки підрум'янилися.
Картопля, запечена з часником по-селянськи
- спеція «Прованські трави» — 2 ст. л.;
- картопля – 1 кг;
- соус соєвий (без добавок) – 40 мл;
- фреш лимона – 20 мл;
- сіль;
- часник – 3-5 зуб.;
- масло – 25 мл
Час: 50 хвилин.
Калорійність: 102,3 ккал.
Спосіб приготування:
- Кожну картоплину якісно промиваємо під водою і шаткуємо на 6-8 частин;
- Кип'ятимо воду, присмачивши злегка сіллю, і на 5 хвилин занурюємо в неї картопляні часточки;
- Містку ємність наповнюємо прованськими травами, маслом, тиском часником, взбризнувши соком лимона і вливши соєвий соус;
- Відкидаємо на друшляк проварені подрібнені бульби;
- Вода скла – поміщаємо в посудину з маринадом;
- Залишаємо так на 15 хвилин, ретельно перемішавши, щоб імпровізований соус обволік кожен картопляний шматочок;
- Чекаємо поки розігріється духова шафа, встановивши ручку на 200°С;
- Сухий і порожній лист поміщаємо в духовку, щоб той прогрівся;
- Нагріту форму устеляємо промаринованными частинами;
- 20 хвилин випікання в духовці вистачить.
Смакота з сиром в духовці
- масло – 70 мл;
- сир (бажано пармезан) 70 г;
- перець мелений – 5 г;
- цибульна приправа – 15 г;
- сіль – 5 г;
- картопля – 6 бульб.
Час: 35 хвилин.
Калорійність: 178,9 ккал.
Як запекти картоплю дольками з сиром в духовці:
- З вимитої картоплі знімаємо шкірку і розрізаємо всі бульби на 8 частин;
- У ємність, головне – містку, натерти пармезан, присипати спеціями і облити маслом;
- В імпровізовану обмазку помістити картопляні шматочки і рясно вимішати;
- Форму змастити тонким шаром масла і викласти в неї сирний картопля;
- При 200°С. запікати страву 20-30 хвилин.
Картопля, запечена з часточками скоринкою з рибою
- томат – 2 шт.;
- олія – 60 мл;
- лимонний фреш – 3 ст. л.;
- сметана (10%) – 100 г;
- цибулина;
- улюблені спеції;
- картопля – 7 шт.;
- сіль;
- часник – 30 р;
- риба (філе) – 350 р.
Час: 60 хвилин.
Калорійність: 105,2 ккал.
Як приготувати страву:
- Пропустити Через прес очищені часникові зубці;
- Розвести в сметані, додавши спеції, сік лимона і посоливши;
- У замішаний соус відправити порізане рибне філе, яке перед цим промиваємо і просушуємо;
- Картопляні клубки вимиваємо і шаткуємо на 6-8 частин, просолюємо і змащуємо олією;
- З томатів витягти водянисту середину, а щільну частину порізати кубиком;
- Підготовлену цибулину також пошинкуем квадратиками;
- У обмащений маслом форму викладаємо всі інгредієнти;
- Верх застелити фольгою і помістити в духову шафу, виставивши 200°С;
- Через 40 хвилин знімаємо імпровізовану кришку і очікуємо ще 10 хвилин, щоб страва має рум'яною скоринкою.
Читайте як приготувати ароматний плов у скороварці — просте, соковите і ситне блюдо на кожен день.
А ви знаєте як приготувати млинці на крохмалі без борошна? Рецепт тут.
Читайте як приготувати вишуканий десерт — тірамісу з маскарпоне без яєць.
Варіант страви з плавленим сиром
- сир плавлений (грибний) – 130 г;
- базилік – 4 аркуша;
- сіль;
- улюблена зелень – ½ пучка;
- кунжут – 10 г;
- картопля (молода) – 500 г;
- масло (вершкове) – 30 р.
Час: 60 хвилин.
Калорійність: 138,6 ккал.
Кулінарний процес приготування картопляних скибочок виглядає так:
- За допомогою води картоплю очистити від забруднень;
- Ножем поділяємо бульби на частини (6-8 шт.);
- Деко промазуємо маслом і викладаємо картопляні шматки, солимо;
- Духовці задаємо 200°З і на 35 хвилин занурюємо туди форму;
- Промиваємо базилік і зелень, дрібно шаткуємо;
- На скибочки рубаємо плавлені сирки;
- Подрумянившуюся картоплю устеляємо сирними слайсами, присмачую зеленню і насінням кунжуту;
- Ще 15 хвилин в духовці і страва готова.
Як нафарширувати і запекти картоплю
- каперси – 1 ст. л.;
- картопля – 4 шт. (великі);
- риба (сьомга, горбуша, форель) – 80 г;
- масло – 20 г;
- сік лимона – 10 мл;
- перець;
- сметана – 80 мл;
- олія нерафінована – 30 мл;
- порубаний кріп – 40 р.
Час: 1,5 години.
Калорійність: 139,3 ккал.
Як готувати картопляні часточки, фаршировані червоною рибою, в духовці:
- Максимально якісно вимити картоплю, позбавивши від бруду;
- Обмазати маслом, присолити і випікати годину, уклавши бульби на деко в духовці при 200°С;
- Кожну припечену картоплину розрізати на 4 часточки і витягніть трохи м'якоті, створюючи своєрідні човники;
- Червоної риби філе, вимите і просушену, поріжте кубиками, змішайте з іншими зазначеними компонентами;
- Покладіть в кожну звільнену часточку начинку і допечіть 15 хвилин в духовці.
Корисні поради
- при запіканні нечищеної картоплі віддавайте перевагу молодим бульб, так як їх шкірка набагато м'якше;
- щоб картопляні часточки якісно вимішати зі спеціями та олією, укласти все в каструлю або контейнер. Закрийте ємність кришкою і рясно потрусіть;
- не довіряйте рум'яної скоринки картоплі, яка запікається в духовці, адже всередині він може бути сируватим. Використовуйте вилку. Якщо вона легко проколює золотисті часточки, то сміливо припиняйте готування.
Приємного апетиту!