Як можна запекти картоплю в беконі в духовці
Важко знайти людину, яка не відчуває до картоплі гастрономічної любові. Та й бекон віддає перевагу більшість гурманів. А якщо з'єднати ці 2 продукту, та ще й в духовці запекти, то отримаємо дуже смачні страви, до того ж, досить прості у приготуванні.
Пропонуємо ознайомитися з рецептами і рекомендаціями в цій статті, щоб навчитися смачно і гарно готувати картоплю в беконі, запечений в духовці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
бекон - | 10 смужок |
масло - | 30 мл |
картопля - | 5 шт. |
часник - | 1 зубчик |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 294 Ккал |
- Великі неочищені картоплини з губкою ретельно вимити;
- Підготовлені овочі розмістити в каструлі, наповненої підсоленою водою. Довести До кипіння і проварити 10-15 хвилин;
- Очистити шкірку;
- Кожен відварену картоплю обмотати беконом (2 смужками);
- У спеціальну термоупорную ємність визначити заготовки, взбризнувши маслом і посипати тиском часником;
- ¼ Години запікаємо, задавши духовці 180°С.
Картопля, запечена в беконі з сиром
- 8 картопляних бульб;
- бекон в смужках – 8 шт.;
- ¼ Пачки вершкового масла;
- сіль;
- 100 г сиру.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорії: 247,8.
- Картоплини цілком відварюємо, ретельно вимивши;
- Чекаємо охолодження і позбавляє від шкірки;
- Кожну розсікає навпіл, краще вздовж;
- Присаливаем заготовки;
- Між своєрідними часточками однієї картоплини кладемо скибочку сиру, виробляємо таку маніпуляцію з усіма бульбами;
- В бекон загортаємо картопляно-сирні кульки і розміщуємо на деку;
- На кожен картопляно-беконовый клубок укладаємо невеликий олійний шматочок;
- На таймері встановлюємо 20 хвилин, у духовці – 200°С і випікаємо.
Картопелька з беконом і сметаною в духовці
Що потрібно:
- борошно – 15 г;
- вода (краще бульйон) – 1 ст.;
- картопля середній – 8 шт.;
- фреш ½ лимона;
- сіль, перець;
- смужки бекону – 16 шт.;
- сметана – ½ ст.;
- ¼ Пачки масла.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорії: 247,9.
- Картопля не чистимо, вимиває ретельно і відварюємо;
- Чекаємо охолодження і позбавляє від «мундира»;
- 2 беконні смужки на 1 бульба – пропорції, дотримуючись яких слід обгорнути овочі свинячий нарізкою;
- Заготовки розподіляємо на формі розміщуємо в духовці. Вистачить 10 хвилин при 200°С для випікання;
- Масло в сотейнику розтоплюємо. Присипаємо борошном і енергійно розмішуємо, щоб запобігти появі грудок. Заливаємо воду і доводимо до бурління. Розводимо в майбутньому соусі сметану, додаємо сік лимона, присаливаем, перчимо і вимішуємо;
- Сметанно-борошняні субстанцією заливаємо подзапеченный картоплю і повертаємо в духовку. Вимикаємо через 10 хвилин.
Картопля «Гармошка» з беконом в духовці
- масло – 10 мл;
- сирокопчений бекон – 10 пластин;
- зелень (ваша улюблена);
- сіль;
- 10 картоплин;
- перець.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорії: 221,9.
- Шкірку зчищаємо з картоплі, змиваємо забруднення;
- Кожен бульба глибоко надсекаем впоперек, не прорізавши протилежну сторону;
- Пластини бекону шаткуємо на смужки, шириною як у надсечек на картоплі;
- Овочі притрушиваем сіллю і в кожне поглиблення поміщаємо шматочок бекону;
- Рукав для запікання зсередини злегка обмазуємо жиром і рівномірно в ньому розподіляємо підготовлені «гармошки», фіксуємо кінець;
- В духовці 200°С, поміщаємо туди на деку рукав з сирим стравою, ½ години вистачить;
- Поверхня пакету розрізаємо і, збільшивши температуру до 220°С, допікаємо ще 10 хвилин;
- При подачі посипати нашаткованої зеленню.
Рецепт картопляної запіканки з беконом
- 5 мл нерафінованої олії;
- гірчиця діжонська – 2 ст. л.;
- цибуля-порей;
- сир – 150 г;
- ¼ Кг бекону;
- вершки – 200 мл;
- картопля – 1 кг;
- сіль;
- за бажанням спеції.
Час на готування: 60 хвилин.
Калорії: 171,2.
- Очищений картопля довільно порізати, але не занадто дрібно, і проварити 10 хвилин;
- Порей пошинкувати слайсами, бекон – товстою соломкою;
- Подрібнити на тертці сир;
- Напружену сковорідку присмачити маслом, розмістити в ній свинячу нарізку з цибулею, пасерувати 7 хвилин;
- Сотейник відправити на вогонь, вливши в нього вершки. Посипати сиром, впровадити гірчицю, якісно перемішати і 2 хвилини погріти;
- Дно форми викладаємо половиною картоплі, поверх йде цибульно-беконна піджарка;
- Шар картопляний повторити і присмачити рясно і рівномірно соусом, не забувши посолити;
- При 220°С запікаємо чверть години блюдо, заздалегідь закривши деко фольгою;
- Знімаємо своєрідну кришку і засмажуємо ще 15 хвилин.
Як приготувати сочні з сиру читайте в нашій статті.
А ви знаєте чим відрізняється прошутто від хамона і які страви можна приготувати з цього м'яса.
Дріжджове пишне тісто на молоці — читайте кілька варіантів рецептів, які дуже просто приготувати.
Картопляний пиріг з беконом
- картопля (молодий) – ½ кг;
- шпинат – ½ пучка;
- томат – 1 шт.;
- 3 яйця;
- пармезан – 80 г;
- молоко – 1 ст.;
- масло – для обмазки форми;
- бекон – 80 г;
- перець;
- сіль;
- вершкове масло – 20 р.
Час на готування: 85 хвилин.
Калорії: 142,8.
- Кожну картоплину якісно вимиваємо, позбавляючись від забруднень;
- Всі бульби шаткуємо слайсами, шириною до 5 мм;
- Подрібнюємо пармезан теркою з самими маленькими отворами. Ділимо на 2 частини, однією притрушиваем картопляні кружальця, другу – в холодильник;
- Шматок масла вершкового поміщаємо в каструлю, ставимо на вогонь, коли розтопиться – поливаємо їм картопляно-сирну суміш, присаливаем і вимішуємо;
- 200°С задаємо духовці, поки вона нагрівається, присмачую жиром форму, картопляними слайсами заповнюємо дно і подвійним шаром бортики. Повинен вийти своєрідний корж;
- Півгодини випікаємо;
- Обмиваємо томат, рубаємо його півкільцями;
- Беконним смужкам надаємо вигляд невеликих шматочків ножем;
- На холодну сковороду викладаємо м'ясну складову і розміщуємо на середньому вогні плити;
- Коли утвориться хрустка золотава скоринка – знімаємо;
- Плоску тарілку вистилаємо паперовими серветками і перекладаємо подрумянившийся бекон. Так вбереться надлишок жиру;
- Зливаємо витопився жир зі сковороди, залишивши лише трохи на дні. Шпинатні листя обробляємо водою, за бажанням злегка шаткуємо і викладаємо в сковороду. Залишаємо на ½ хвилини;
- У ємність відправляємо вміст яєць, молоко і притрушиваем спеціями. Віночком доводь до однорідності;
- Яєчно-молочну субстанцію доповнюємо тушкованим шпинатом і подрібненим пармезаном з холодильника. Енергійно замішуємо;
- Картопляний корж заливаємо цією сумішшю, поверх викладаючи півкільця томату і підсушений бекон;
- Зменшуємо Температуру до 180°С і сирий пиріг залишаємо там на 40 хвилин;
- Таке блюдо чудове на смак як в гарячому, так і холодному вигляді.
Поради досвідчених кулінарів
- для запікання необов'язково очистити картоплю від шкірки. Потрібно дуже якісно його вимити, скориставшись чистої кухонної губкою;
- рівномірне пропікання забезпечить підбір відповідного картоплі;
- для страв в духовці слід вибирати бульби з високим вмістом крохмалю;
- немає різниці якого кольору м'якуш цього овоча, підходить і з білими, і з жовтою;
- час на приготування їжі обмежена? Шинкуйте картопля часточками тонший, ніж зазначено;
- запечена картопля з беконом особливо хороший, якщо його перед приміщенням в духову шафу обмазати сумішшю сушених трав (італійських, прованських тощо);
- сіль з легкістю можна замінити соєвих соусом, якщо в стравах подрібнені складові;
- картопля, обмотаний беконом, можна начинити не тільки сиром, але і грибами або овочами;
- вживати таку смакоту набагато смачніше зі сметаною, маринованими грибами або огірками;
- обмотка з бекону погано тримається? Зубочистки або сірники без головок сірки допоможуть закріпити її;
- слід для запікання віддавати перевагу молодій картоплі. Не сезон – обходимося і старим;
- не можете знайти пармезан? Сміливо використовуйте улюблений сир, бажано твердіший;
- ніж допоможе визначити готовність картоплі в мундирі: просто проткніть бульба, якщо входить легко і без зусиль, то можна зливати воду;
- не впевнені, що картопля в беконі або картопляна запіканка вже готові? Дерев'яна шпажка виручить. Середину страви протикає таким пристосуванням. Якщо побачили на кінці м'якоть, то відправляйте в духовку ще хвилин на 10. Суха – приємного апетиту;
- сало з м'ясними прожилками – відмінна заміна бекону, адже такий продукт є не в кожному магазині.
Приємного апетиту!