02 май 2019 11 553

Як можна запекти картоплю в беконі в духовці

Важко знайти людину, яка не відчуває до картоплі гастрономічної любові. Та й бекон віддає перевагу більшість гурманів. А якщо з'єднати ці 2 продукту, та ще й в духовці запекти, то отримаємо дуже смачні страви, до того ж, досить прості у приготуванні.

Пропонуємо ознайомитися з рецептами і рекомендаціями в цій статті, щоб навчитися смачно і гарно готувати картоплю в беконі, запечений в духовці.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
бекон - 10 смужок
масло - 30 мл
картопля - 5 шт.
часник - 1 зубчик
сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 294 Ккал
  1. Великі неочищені картоплини з губкою ретельно вимити;
  2. Підготовлені овочі розмістити в каструлі, наповненої підсоленою водою. Довести До кипіння і проварити 10-15 хвилин;
  3. Очистити шкірку;
  4. Кожен відварену картоплю обмотати беконом (2 смужками);
  5. У спеціальну термоупорную ємність визначити заготовки, взбризнувши маслом і посипати тиском часником;
  6. ¼ Години запікаємо, задавши духовці 180°С.

Картопля, запечена в беконі з сиром

  • 8 картопляних бульб;
  • бекон в смужках – 8 шт.;
  • ¼ Пачки вершкового масла;
  • сіль;
  • 100 г сиру.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорії: 247,8.

  1. Картоплини цілком відварюємо, ретельно вимивши;
  2. Чекаємо охолодження і позбавляє від шкірки;
  3. Кожну розсікає навпіл, краще вздовж;
  4. Присаливаем заготовки;
  5. Між своєрідними часточками однієї картоплини кладемо скибочку сиру, виробляємо таку маніпуляцію з усіма бульбами;
  6. В бекон загортаємо картопляно-сирні кульки і розміщуємо на деку;
  7. На кожен картопляно-беконовый клубок укладаємо невеликий олійний шматочок;
  8. На таймері встановлюємо 20 хвилин, у духовці – 200°С і випікаємо.

Картопелька з беконом і сметаною в духовці

Що потрібно:

  • борошно – 15 г;
  • вода (краще бульйон) – 1 ст.;
  • картопля середній – 8 шт.;
  • фреш ½ лимона;
  • сіль, перець;
  • смужки бекону – 16 шт.;
  • сметана – ½ ст.;
  • ¼ Пачки масла.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорії: 247,9.

  1. Картопля не чистимо, вимиває ретельно і відварюємо;
  2. Чекаємо охолодження і позбавляє від «мундира»;
  3. 2 беконні смужки на 1 бульба – пропорції, дотримуючись яких слід обгорнути овочі свинячий нарізкою;
  4. Заготовки розподіляємо на формі розміщуємо в духовці. Вистачить 10 хвилин при 200°С для випікання;
  5. Масло в сотейнику розтоплюємо. Присипаємо борошном і енергійно розмішуємо, щоб запобігти появі грудок. Заливаємо воду і доводимо до бурління. Розводимо в майбутньому соусі сметану, додаємо сік лимона, присаливаем, перчимо і вимішуємо;
  6. Сметанно-борошняні субстанцією заливаємо подзапеченный картоплю і повертаємо в духовку. Вимикаємо через 10 хвилин.

Картопля «Гармошка» з беконом в духовці

  • масло – 10 мл;
  • сирокопчений бекон – 10 пластин;
  • зелень (ваша улюблена);
  • сіль;
  • 10 картоплин;
  • перець.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорії: 221,9.

  1. Шкірку зчищаємо з картоплі, змиваємо забруднення;
  2. Кожен бульба глибоко надсекаем впоперек, не прорізавши протилежну сторону;
  3. Пластини бекону шаткуємо на смужки, шириною як у надсечек на картоплі;
  4. Овочі притрушиваем сіллю і в кожне поглиблення поміщаємо шматочок бекону;
  5. Рукав для запікання зсередини злегка обмазуємо жиром і рівномірно в ньому розподіляємо підготовлені «гармошки», фіксуємо кінець;
  6. В духовці 200°С, поміщаємо туди на деку рукав з сирим стравою, ½ години вистачить;
  7. Поверхня пакету розрізаємо і, збільшивши температуру до 220°С, допікаємо ще 10 хвилин;
  8. При подачі посипати нашаткованої зеленню.

Рецепт картопляної запіканки з беконом

  • 5 мл нерафінованої олії;
  • гірчиця діжонська – 2 ст. л.;
  • цибуля-порей;
  • сир – 150 г;
  • ¼ Кг бекону;
  • вершки – 200 мл;
  • картопля – 1 кг;
  • сіль;
  • за бажанням спеції.

Час на готування: 60 хвилин.

Калорії: 171,2.

  1. Очищений картопля довільно порізати, але не занадто дрібно, і проварити 10 хвилин;
  2. Порей пошинкувати слайсами, бекон – товстою соломкою;
  3. Подрібнити на тертці сир;
  4. Напружену сковорідку присмачити маслом, розмістити в ній свинячу нарізку з цибулею, пасерувати 7 хвилин;
  5. Сотейник відправити на вогонь, вливши в нього вершки. Посипати сиром, впровадити гірчицю, якісно перемішати і 2 хвилини погріти;
  6. Дно форми викладаємо половиною картоплі, поверх йде цибульно-беконна піджарка;
  7. Шар картопляний повторити і присмачити рясно і рівномірно соусом, не забувши посолити;
  8. При 220°С запікаємо чверть години блюдо, заздалегідь закривши деко фольгою;
  9. Знімаємо своєрідну кришку і засмажуємо ще 15 хвилин.

Як приготувати сочні з сиру читайте в нашій статті.

А ви знаєте чим відрізняється прошутто від хамона і які страви можна приготувати з цього м'яса.

Дріжджове пишне тісто на молоці — читайте кілька варіантів рецептів, які дуже просто приготувати.

Картопляний пиріг з беконом

  • картопля (молодий) – ½ кг;
  • шпинат – ½ пучка;
  • томат – 1 шт.;
  • 3 яйця;
  • пармезан – 80 г;
  • молоко – 1 ст.;
  • масло – для обмазки форми;
  • бекон – 80 г;
  • перець;
  • сіль;
  • вершкове масло – 20 р.

Час на готування: 85 хвилин.

Калорії: 142,8.

  1. Кожну картоплину якісно вимиваємо, позбавляючись від забруднень;
  2. Всі бульби шаткуємо слайсами, шириною до 5 мм;
  3. Подрібнюємо пармезан теркою з самими маленькими отворами. Ділимо на 2 частини, однією притрушиваем картопляні кружальця, другу – в холодильник;
  4. Шматок масла вершкового поміщаємо в каструлю, ставимо на вогонь, коли розтопиться – поливаємо їм картопляно-сирну суміш, присаливаем і вимішуємо;
  5. 200°С задаємо духовці, поки вона нагрівається, присмачую жиром форму, картопляними слайсами заповнюємо дно і подвійним шаром бортики. Повинен вийти своєрідний корж;
  6. Півгодини випікаємо;
  7. Обмиваємо томат, рубаємо його півкільцями;
  8. Беконним смужкам надаємо вигляд невеликих шматочків ножем;
  9. На холодну сковороду викладаємо м'ясну складову і розміщуємо на середньому вогні плити;
  10. Коли утвориться хрустка золотава скоринка – знімаємо;
  11. Плоску тарілку вистилаємо паперовими серветками і перекладаємо подрумянившийся бекон. Так вбереться надлишок жиру;
  12. Зливаємо витопився жир зі сковороди, залишивши лише трохи на дні. Шпинатні листя обробляємо водою, за бажанням злегка шаткуємо і викладаємо в сковороду. Залишаємо на ½ хвилини;
  13. У ємність відправляємо вміст яєць, молоко і притрушиваем спеціями. Віночком доводь до однорідності;
  14. Яєчно-молочну субстанцію доповнюємо тушкованим шпинатом і подрібненим пармезаном з холодильника. Енергійно замішуємо;
  15. Картопляний корж заливаємо цією сумішшю, поверх викладаючи півкільця томату і підсушений бекон;
  16. Зменшуємо Температуру до 180°С і сирий пиріг залишаємо там на 40 хвилин;
  17. Таке блюдо чудове на смак як в гарячому, так і холодному вигляді.

Поради досвідчених кулінарів

  • для запікання необов'язково очистити картоплю від шкірки. Потрібно дуже якісно його вимити, скориставшись чистої кухонної губкою;
  • рівномірне пропікання забезпечить підбір відповідного картоплі;
  • для страв в духовці слід вибирати бульби з високим вмістом крохмалю;
  • немає різниці якого кольору м'якуш цього овоча, підходить і з білими, і з жовтою;
  • час на приготування їжі обмежена? Шинкуйте картопля часточками тонший, ніж зазначено;
  • запечена картопля з беконом особливо хороший, якщо його перед приміщенням в духову шафу обмазати сумішшю сушених трав (італійських, прованських тощо);
  • сіль з легкістю можна замінити соєвих соусом, якщо в стравах подрібнені складові;
  • картопля, обмотаний беконом, можна начинити не тільки сиром, але і грибами або овочами;
  • вживати таку смакоту набагато смачніше зі сметаною, маринованими грибами або огірками;
  • обмотка з бекону погано тримається? Зубочистки або сірники без головок сірки допоможуть закріпити її;
  • слід для запікання віддавати перевагу молодій картоплі. Не сезон – обходимося і старим;
  • не можете знайти пармезан? Сміливо використовуйте улюблений сир, бажано твердіший;
  • ніж допоможе визначити готовність картоплі в мундирі: просто проткніть бульба, якщо входить легко і без зусиль, то можна зливати воду;
  • не впевнені, що картопля в беконі або картопляна запіканка вже готові? Дерев'яна шпажка виручить. Середину страви протикає таким пристосуванням. Якщо побачили на кінці м'якоть, то відправляйте в духовку ще хвилин на 10. Суха – приємного апетиту;
  • сало з м'ясними прожилками – відмінна заміна бекону, адже такий продукт є не в кожному магазині.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: