Покрокові рецепти запеченої картоплі з салом в духовці
Зараз ми будемо готувати блюдо, на яке у вас піде трохи більше години. Тут вся справа в запіканні, решта готується буквально за кілька хвилин. Використовувати будемо тільки найпростіші інгредієнти, вам сподобається!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сало - | 0,2 кг |
чорний мелений перець - | за смаком |
картопля - | 4 бульби |
часник - | 30 г |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 308 Ккал |
Приготування:
- Картоплю добре вимити холодною водою. Щоб прибрати грязь, можна скористатися щіточкою.
- Шпик нарізати скибочками так, щоб на кожен бульба доводилося по два шматочки.
- Бульби нарізати половинками.
- На плоскій стороні кожної частини зробити два надрізи. У них буде протікати жир, який топиться з сала. В результаті вийде дуже соковито!
- Присипати сіллю і чорним перцем кожну половинку.
- Викласти зверху по скибочці шпику.
- Помістити на деко або у форму, накрити фольгою.
- Прибрати в прогрітий духовий шафа на одну годину при 220 градусах.
- Часник почистити, видавити через прес.
- Посипати їм готове блюдо і подавати до столу.
Як запекти у фользі в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопля | 8 шт. |
сіль | за смаком |
солоне сало | 130 г |
Час приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Скільки калорій – 176.
Приготування:
- Бульби ретельно вимити, можна не очищати від шкірки.
- Обсушити їх, потім кожен розрізати навпіл.
- Сало нарізати пластинками так, щоб на кожній половині був один скибочку.
- Присипати все сіллю з усіх боків.
- На вісім половинок покласти по скибочці шпику, накрити їх «порожніми» картоплинами.
- Загорнути кожен бульба «з начинкою» окремо у фольгу.
- Викласти їх у форму і прибрати в духовку на годину.
- Після того як час пройде, можна відразу подавати до столу.
Золотиста картопля-гармошка
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
картопля | 3 шт. |
кріп | 20 г |
сало | 120 г |
спеції для курки | за смаком |
Знадобиться для приготування – 1 годину.
В одній порції – 270 ккал.
Приготування:
- Сало нарізати невеликими скибочками, але обов'язково однаковими.
- Вимити картоплю, обсушити її і кожен бульба надрізати «гармошкою». Тобто зробити багато надрізів і часто.
- У кожен з них покласти по скибочці шпику і посолити.
- Прибрати у форму, накрити фольгою і відправити в духовку при 200 градусах на 40-45 хвилин.
- Коли пройде час, коренеплоди дістати, присипати спеціями і повернути, щоб запекти до повної готовності.
- За цей час вимити й подрібнити кріп.
- Посипати ним страву перед подачею.
Кораблики з картоплі з салом в духовці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
сало | 0,2 кг |
сіль | за смаком |
картопля | 4 бульби |
Для приготування потрібно 1 годину і 10 хвилин.
Калорійність – 316 ккал/100 р.
Приготування:
- Картоплю ретельно промити, бажано залишити її в шкірці.
- Нарізати бульби половинками уздовж.
- Сало нарізати пластинками невеликого розміру.
- Присипати сіллю і перцем з обох сторін.
- Шпик точно так же присипати.
- Викласти по скибочці на кожну половинку коренеплоду.
- Укласти у форму, накрити фольгою і прибрати в духовку при 210 градусах на годину.
- Коли все буде готове, дістати блюдо.
- Кожен скибочку сала проколоти зубочисткою у вигляді вітрила і подавати.
Картопля, запечена з солоним салом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 8 шматочків |
картопля | 8 бульб |
солоне сало | 150 г |
сіль | 25 г |
Потрібно часу – 1 годину і 15 хвилин.
Скільки калорій – 181.
Приготування:
- Картоплю ретельно вимити, нарізати його кільцями.
- Шпик теж нарізати невеликими скибочками. Нехай вони будуть менше картоплі.
- Часник почистити і пропустити через прес.
- Зібрати в одній ємності всі компоненти: сало, картоплю, часник і сіль.
- Все ретельно перемішати вручну.
- Викласти у форму у вигляді кола, як рататуй. Це означає, що потрібно чергувати шпик і картоплю.
- Загорнути форму у фольгу і прибрати в духовку, щоб запекти до готовності.
- Температура повинна бути 210-220 градусів.
Як приготувати з м'ясом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 5 г |
молоко | 0,2 л |
копчене сало | 200 г |
чорний мелений перець | 5 г |
м'ясо | 280 р |
рослинна олія | 60 мл |
цибуля | 1 головка |
картопля | 3 шт. |
паприка | 5 г |
Час приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 260 ккал.
Приготування:
- М'ясо ретельно вимити, очистити від жиру і плівок.
- Форму для випічки змастити маслом. Важливо «захопити» і бортики.
- М'ясо нарізати дрібними кубиками і покласти у форму.
- Розрівняти, щоб лежало рівномірно.
- Цибулю почистити і нарізати кільцями.
- Викласти поверх м'яса і відставити.
- Картоплю очистити від шкірки, вимити, потім нарізати кільцями.
- Помістити на цибулю, посипати сумішшю солі, перцю і паприки.
- Сало нарізати скибочками і покласти на картоплю.
- Прибрати в духовку на годину при 200 градусах.
Також читайте, як приготувати фарширований картопля в духовці.
А тут ви дізнаєтеся, як можна запекти картоплю дольками, щоб вийшла з хрусткою скоринкою.
Запечена картопля в беконі — і звучить апетитно, і виглядає фантастично. Рецептів цієї смакоти знаходяться у наступній статті нашого кулінарного журналу.
З додаванням грибів
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
чорний мелений перець | за смаком |
печериці | 0,5 кг |
часник | 3 шматочка |
вершки | 350 мл |
масло оливи | 40 мл |
петрушка | 30 г |
сало | 200 г |
картопля | 8 бульб |
Знадобиться для приготування – 1 годину.
Калорійність – 161 ккал/100 р.
Приготування:
- З грибів зняти плівки, підрізати ніжки.
- Далі їх порізати пластинками однакової товщини.
- У сковороду налити третину масла, нагріти його.
- Всипати гриби і тушкувати їх, помішуючи, до готовності.
- Картоплю почистити, вимити і нарізати кільцями.
- Промити їх у холодній воді від крохмалю, обсушити.
- Викласти в сковороду, де були гриби.
- Присипати сіллю, чорним перцем і готувати до клейкості.
- Часник почистити, пропустити через тисняву до картоплі.
- Влити вершки і тушкувати все разом п'ять хвилин.
- Шпик нарізати дрібними кубиками.
- Петрушку вимити і дрібно порубати гострим ножем.
- У форму для випічки обережно пересипати картоплю.
- Додати гриби, петрушку, сало.
- Все перемішати і прибрати блюдо в духовку на півгодини при 200 градусах.
Приготування рум'яної картоплі з сиром і цибулею
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
молоко | 100 мл |
яйця | 3 шт. |
картопля | 0,5 кг |
сіль | за смаком |
вершкове масло | 80 г |
сало | 200 г |
сир | 300 г |
зелена цибуля | 20 г |
Для приготування потрібно 1 годину і 10 хвилин.
Скільки калорій – 247.
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь дістати і розкрити його. Дати йому нагрітися до кімнатної температури і стати більш поступливим.
- Картоплю ретельно вимити, покласти в каструлю, залити водою.
- Прибрати на плиту, довести до кипіння і варити до м'якості.
- Коли бульби будуть готові, злити з них воду.
- Остудити, почистити і нарізати кільцями.
- Сир висипати в сито, помістити його над мискою. Перетерти ложкою або лопаткою, щоб отримати розсипчасту консистенцію. Можна також подрібнити блендером сир, тоді він буде схожим на крем.
- Яйця розділити і жовтки вмішати в сир разом з м'яким маслом.
- Білки помістити в невелику ємність.
- Влити до них молоко і компоненти збити віночком або ручним міксером.
- Шпик нарізати невеликими шматочками.
- Форму змастити трохи, викласти третину коренеплодів.
- Зверху — половину сирного крему і розподілити його.
- Потім половину сала і картоплю. Потім знову сир, шпик і в третій раз коренеплоди. При необхідності шари потрібно присипати сіллю (картоплю, наприклад).
- Вилити молочно-білкову масу і прибрати в духовку при 180 градусах.
- Зелену цибулю помити і порізати.
- Посипати їм готову страву перед подачею і можна їсти.
Корисні поради
Не забудьте ще про сир, його можна використовувати як ароматну і рум'яну шапочку. Щоб смачно тягнувся, візьміть моцарелу або чеддер.
Подавати таку картоплю можна з різними соусами. Вони можуть бути приготовані на основі сметани, майонезу, йогурту, томатів, зелені, часнику, сиру. Крім цього, можна використовувати сир або вершковий сир, щоб отримати щільну, але при цьому ніжну консистенцію.
Щоб картопля вийшов максимально соковитим, змастіть його невеликою кількістю масла. У такому випадку краще вибрати вершкове і помістити його усередину. Це потрібно для того, щоб блюдо не вийшло сухим.
Обов'язково спробуйте приготувати сьогоднішнє блюдо для себе і своїх рідних. Виходить дуже смачно і ситно! Але краще не балувати себе такою їжею ввечері, шлунку буде важко. А от на обід – саме воно. Приємного апетиту!