18 март 2019 1 197

Як просто і смачно приготувати юшку в мультиварці

Обов'язковий компонент для приготування ухи — риба. Смакові якості страви і його калорійність залежать від сорту риби і способу приготування. Завдяки варіації інгредієнтів, показник поживності юшки може змінюватися. У бульйон можна додавати крупи та овочі.

Найбільш наваристий рибний суп виходить в мультиварці. Повністю автоматизований процес кухонної машини дозволяє готувати юшку за короткий термін. Блюдо виходить корисним і смачним. Герметичність зберігає смак риби.

Підбірка простих рецептів юшки для мультиварки полегшить працю господині на кухні. Буквально за 1,5 години на столі будуть красуватися тарілки з рибним супом.

Рецепт юшки з щуки в мультиварці
Інгредієнти Кількість
голова і хвіст щуки (або ціла рибина) - 600 г
цибулина - 1 шт.
свіжа морква - 75 г
картопля - 1-2 шт.
білий рис - 2 ст. л.
спеції, сіль, лавровий лист - за смаком
зелень - за бажанням
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 83 Ккал
  1. Принцип приготування юшки полягає в правильно підготовленої риби. Вона повинна бути без луски і добре вимита. Якщо береться голова, потрібно видаляти обов'язково зябра. З філе готувати простіше, його досить вимити й нарізати.
  2. У щуки дрібна луска, її слід ретельно очистити, при бажанні рибину нарізати шматками. Тоді буде легше класти її в тарілки.
  3. На дно мультиварки викласти підготовлену рибу. Зверху кладемо нарізані півкільцями цибулю і скибочки моркви. Якщо ви віддаєте перевагу дрібно подрібнені овочі, моркву слід натерти на тертку.
  4. Очистити картоплю, нарізати її кубиками і висипати в чашу мультиварки, додати туди ж промитий рис.
  5. Залити до максимального рівня водою, закрити кришку і ввімкнути режим «Варка/супи». Час варіння залежить від моделі мультиварки, в середньому процес триває від 30 хвилин до 2 годин. Все залежить від моделі кухонної машини.
  6. Коли кухонний електроприлад видасть сигнал, що скоро завершення варіння, треба покласти спеції і підсолити за смаком. Відразу солити не потрібно, інакше картопля буде жорсткий. Візьміть це за правило — солити потрібно тоді, коли вже готовий картопля.
  7. Завершальний штрих, відкрити кришку по закінченні програми, дістати ополоником шматочки риби, покласти їх в тарілку. Зверху залити бульйоном з овочами і посипати зеленню.
  8. Якщо варити юшку з голови і хвоста, їх потрібно окремо дістати, розпотрошити, щоб вибрати риб'яче м'ясо. Шматочки залити бульйоном і можна подати до столу. Обробляючи риб'ячі частини, стежити за кістками, вони не повинні потрапити в бульйон.

Юшка з сьомги

Необхідні інгредієнти:

  • філе сьомги або голова — 450 гр;
  • 2 цибулини;
  • морква свіжа — 80 гр;
  • спеції для юшки, сіль.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність: 106, 7 ккал.

  1. Шматочки риби промити і очистити від луски. Викласти їх на дно чаші мультиварки Поларіс. При бажанні за цим рецептом юшку можна приготувати в будь-який інший кухонних машині.
  2. Очистити моркву і цибулини, нарізати їх шматочками довільної форми. Якщо є фігурний ніж, можна зробити красиву нарізку моркви. Викласти овочі зверху риби.
  3. Додати спеції, залити все водою. Закрити кришку і ввімкнути режим «Меню», після чого вибрати режим «Супи». Час варіння 1 годину.
  4. Залишиться дочекатися завершення програми, після чого юшку можна розкладати по тарілках.
  5. Не забуваємо вміст тарілки приправити зеленню або сухими спеціями. Аромат готової юшки буде приголомшливо апетитним.

Як приготувати юшку з річкової дрібниці

Необхідні інгредієнти:

  • дрібна рибка — 500 гр;
  • цибулина — 2 шт;
  • крупа пшоно — 2-3 ст. л;
  • картопля — 2 шт;
  • спеціальна приправа для юшки;
  • свіжа зелень будь-яка.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: 83, 7 ккал.

  1. При приготуванні юшки з дрібної риби треба уникати того, що в тарілці попадуться кістки. Щоб цього не допустити, краще заздалегідь зварити рибний бульйон з додаванням цибулини в мультиварці Редмонд або каструлі. Отриманий бульйон процідити через сито.
  2. У чашу покласти шматочки картоплі і дрібні часточки лука. Всипати промите пшоно.
  3. Залити все рибним бульйоном, всипати приправу. Включити програму «Супи», закрити кришку і дочекатися сигналу про готовність. Якщо класти спеціальну для юшки приправу, солити необов'язково.
  4. Коли меню кухонної машини сповістить про завершення режиму, кришку потрібно акуратно відкрити. Рибний суп розлити по тарілках, посипати свіжої або сушеної зеленню.
  5. Якщо проціджена риба була з шматочками м'яса, їх можна покласти в тарілку. У будь-якому випадку бульйон передасть рибний смак і буде наваристим.

Смажена риба — візьміть на замітку кілька варіантів приготування страви.

Читайте як приготувати салат з в'яленими помідорами і куркою в нашій статті.

Спробуйте приготувати соус для овочів гриль — це підкреслить смак овочів і додасть їм пікантності.

Юшка по-царськи з яйцем в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • філе осетра — 350 гр;
  • вино біле — 50 гр;
  • гриби свіжі — 150 гр;
  • 1 цибулина;
  • яйця курячі — 2-3 шт;
  • спеції для рибних супів;
  • зелень базиліка гілочки;
  • картопля — 1 шт.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: 116,8 ккал.

  1. В чашу кухонного машини покласти очищеного і нарізаного шматками осетра.
  2. Зверху додати дрібно нарізану цибулину і гриби.
  3. Залити все водою до максимального рівня мультиварки. Присмачити приправою, всипати сіль.
  4. Закрити кришку кухонної машини, в меню знайти режим «Супи», задати час.
  5. За 5 хвилин до закінчення циклу влити вино, заздалегідь зварити яйця очистити від шкаралупи.
  6. Готовий суп розлити в тарілки, додавши туди шматочки осетра, часточки вареного яйця і гілочки базиліка.

Корисні поради

  1. Бульйон можна варити окремо, потім проціджують. Це дозволить уникнути попадання кісток. Якщо риба велика, її можна відразу класти в каструлю разом з усіма інгредієнтами.
  2. Обов'язково додаємо цибулю, без нього рибний суп не буде приготовлений по-справжньому. Якщо ви не любите в супах цибулю, покладіть його цілком. На останньому етапі варіння дістаньте з чаші. Він додасть страві особливих смакових ноток.
  3. Морква кладуть для прозорості бульйону і естетичних якостей, які дарує овоч, перебуваючи в тарілці при подачі.
  4. Приправу можна брати готову або просто додавати спеції на свій розсуд. З рибою добре поєднується лавровий лист, суміш перців, розмарин і базилік.
  5. Якщо додати в чашу пшоно або рис, блюдо вийде більш наваристим. Якщо передбачається прозорий суп варити, достатньо додати картоплю.
  6. Якщо риба не жирна і її мало, в юшку можна влити трохи оливкової олії.
  7. Щоб дрібну рибку не виймати з бульйону, її можна помістити в марлевий мішок. Зварити бульйон, після чого рибку вийняти.
  8. З голови обов'язково вилучати зябра, інакше суп буде гірчити.
  9. Як доповнення рекомендується подавати зелень, на свій розсуд можна додати ложечку сметани.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: