Як просто і смачно приготувати юшку в мультиварці
Обов'язковий компонент для приготування ухи — риба. Смакові якості страви і його калорійність залежать від сорту риби і способу приготування. Завдяки варіації інгредієнтів, показник поживності юшки може змінюватися. У бульйон можна додавати крупи та овочі.
Найбільш наваристий рибний суп виходить в мультиварці. Повністю автоматизований процес кухонної машини дозволяє готувати юшку за короткий термін. Блюдо виходить корисним і смачним. Герметичність зберігає смак риби.
Підбірка простих рецептів юшки для мультиварки полегшить працю господині на кухні. Буквально за 1,5 години на столі будуть красуватися тарілки з рибним супом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
голова і хвіст щуки (або ціла рибина) - | 600 г |
цибулина - | 1 шт. |
свіжа морква - | 75 г |
картопля - | 1-2 шт. |
білий рис - | 2 ст. л. |
спеції, сіль, лавровий лист - | за смаком |
зелень - | за бажанням |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 83 Ккал |
- Принцип приготування юшки полягає в правильно підготовленої риби. Вона повинна бути без луски і добре вимита. Якщо береться голова, потрібно видаляти обов'язково зябра. З філе готувати простіше, його досить вимити й нарізати.
- У щуки дрібна луска, її слід ретельно очистити, при бажанні рибину нарізати шматками. Тоді буде легше класти її в тарілки.
- На дно мультиварки викласти підготовлену рибу. Зверху кладемо нарізані півкільцями цибулю і скибочки моркви. Якщо ви віддаєте перевагу дрібно подрібнені овочі, моркву слід натерти на тертку.
- Очистити картоплю, нарізати її кубиками і висипати в чашу мультиварки, додати туди ж промитий рис.
- Залити до максимального рівня водою, закрити кришку і ввімкнути режим «Варка/супи». Час варіння залежить від моделі мультиварки, в середньому процес триває від 30 хвилин до 2 годин. Все залежить від моделі кухонної машини.
- Коли кухонний електроприлад видасть сигнал, що скоро завершення варіння, треба покласти спеції і підсолити за смаком. Відразу солити не потрібно, інакше картопля буде жорсткий. Візьміть це за правило — солити потрібно тоді, коли вже готовий картопля.
- Завершальний штрих, відкрити кришку по закінченні програми, дістати ополоником шматочки риби, покласти їх в тарілку. Зверху залити бульйоном з овочами і посипати зеленню.
- Якщо варити юшку з голови і хвоста, їх потрібно окремо дістати, розпотрошити, щоб вибрати риб'яче м'ясо. Шматочки залити бульйоном і можна подати до столу. Обробляючи риб'ячі частини, стежити за кістками, вони не повинні потрапити в бульйон.
Юшка з сьомги
Необхідні інгредієнти:
- філе сьомги або голова — 450 гр;
- 2 цибулини;
- морква свіжа — 80 гр;
- спеції для юшки, сіль.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність: 106, 7 ккал.
- Шматочки риби промити і очистити від луски. Викласти їх на дно чаші мультиварки Поларіс. При бажанні за цим рецептом юшку можна приготувати в будь-який інший кухонних машині.
- Очистити моркву і цибулини, нарізати їх шматочками довільної форми. Якщо є фігурний ніж, можна зробити красиву нарізку моркви. Викласти овочі зверху риби.
- Додати спеції, залити все водою. Закрити кришку і ввімкнути режим «Меню», після чого вибрати режим «Супи». Час варіння 1 годину.
- Залишиться дочекатися завершення програми, після чого юшку можна розкладати по тарілках.
- Не забуваємо вміст тарілки приправити зеленню або сухими спеціями. Аромат готової юшки буде приголомшливо апетитним.
Як приготувати юшку з річкової дрібниці
Необхідні інгредієнти:
- дрібна рибка — 500 гр;
- цибулина — 2 шт;
- крупа пшоно — 2-3 ст. л;
- картопля — 2 шт;
- спеціальна приправа для юшки;
- свіжа зелень будь-яка.
Час приготування: 2 години.
Калорійність: 83, 7 ккал.
- При приготуванні юшки з дрібної риби треба уникати того, що в тарілці попадуться кістки. Щоб цього не допустити, краще заздалегідь зварити рибний бульйон з додаванням цибулини в мультиварці Редмонд або каструлі. Отриманий бульйон процідити через сито.
- У чашу покласти шматочки картоплі і дрібні часточки лука. Всипати промите пшоно.
- Залити все рибним бульйоном, всипати приправу. Включити програму «Супи», закрити кришку і дочекатися сигналу про готовність. Якщо класти спеціальну для юшки приправу, солити необов'язково.
- Коли меню кухонної машини сповістить про завершення режиму, кришку потрібно акуратно відкрити. Рибний суп розлити по тарілках, посипати свіжої або сушеної зеленню.
- Якщо проціджена риба була з шматочками м'яса, їх можна покласти в тарілку. У будь-якому випадку бульйон передасть рибний смак і буде наваристим.
Смажена риба — візьміть на замітку кілька варіантів приготування страви.
Читайте як приготувати салат з в'яленими помідорами і куркою в нашій статті.
Спробуйте приготувати соус для овочів гриль — це підкреслить смак овочів і додасть їм пікантності.
Юшка по-царськи з яйцем в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- філе осетра — 350 гр;
- вино біле — 50 гр;
- гриби свіжі — 150 гр;
- 1 цибулина;
- яйця курячі — 2-3 шт;
- спеції для рибних супів;
- зелень базиліка гілочки;
- картопля — 1 шт.
Час приготування: 2 години.
Калорійність: 116,8 ккал.
- В чашу кухонного машини покласти очищеного і нарізаного шматками осетра.
- Зверху додати дрібно нарізану цибулину і гриби.
- Залити все водою до максимального рівня мультиварки. Присмачити приправою, всипати сіль.
- Закрити кришку кухонної машини, в меню знайти режим «Супи», задати час.
- За 5 хвилин до закінчення циклу влити вино, заздалегідь зварити яйця очистити від шкаралупи.
- Готовий суп розлити в тарілки, додавши туди шматочки осетра, часточки вареного яйця і гілочки базиліка.
Корисні поради
- Бульйон можна варити окремо, потім проціджують. Це дозволить уникнути попадання кісток. Якщо риба велика, її можна відразу класти в каструлю разом з усіма інгредієнтами.
- Обов'язково додаємо цибулю, без нього рибний суп не буде приготовлений по-справжньому. Якщо ви не любите в супах цибулю, покладіть його цілком. На останньому етапі варіння дістаньте з чаші. Він додасть страві особливих смакових ноток.
- Морква кладуть для прозорості бульйону і естетичних якостей, які дарує овоч, перебуваючи в тарілці при подачі.
- Приправу можна брати готову або просто додавати спеції на свій розсуд. З рибою добре поєднується лавровий лист, суміш перців, розмарин і базилік.
- Якщо додати в чашу пшоно або рис, блюдо вийде більш наваристим. Якщо передбачається прозорий суп варити, достатньо додати картоплю.
- Якщо риба не жирна і її мало, в юшку можна влити трохи оливкової олії.
- Щоб дрібну рибку не виймати з бульйону, її можна помістити в марлевий мішок. Зварити бульйон, після чого рибку вийняти.
- З голови обов'язково вилучати зябра, інакше суп буде гірчити.
- Як доповнення рекомендується подавати зелень, на свій розсуд можна додати ложечку сметани.
Приємного апетиту!