Як швидко і смачно приготувати юшку з сьомги
Смачна їжа — запорука хорошого настрою. Поїсти смачно любить кожен. Юшка з сьомги — це смачно, швидко і корисно. Риба містить корисні вітаміни, хороша вона для повноцінного насичення людського організму.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сьомга - | 500-600 грам |
Картопля - | 200 грам |
Морква - | 1 маленька |
Цибулина - | 1 середня |
Зелень кропу - | за смаком |
Сіль - | 1/2 їдальні ложки |
Цукор - | 1 чайна ложка |
Перець чорний - | 5 горошин |
Лавровий лист - | 2 аркуша |
Вершкове масло - | 50 грам |
Вода - | 2 л |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 70 Ккал |
Рецепт ухи з сьомги називається традиційним, тому що містить найбільш прості і доступні інгредієнти. У цьому рецепті немає зайвого. Тому такий рецепт завжди буде радувати родину своїм, таким улюбленим, смаком.
Приготування:
Очищаємо і моєму овочі. Картоплю і моркву нарізати крупно, краще всього кубиками;
Ставимо каструлю з водою на вогонь. Додаємо нарізані овочі. Додати цибулю, очищений і розрізаний навпіл. Варимо овочевий бульйон;
Тим часом очищаємо сьомгу від кишков. Голову від зябер і очей. Ріжемо на невеликі порційні шматочки. Якщо у рибки є неприємний запах — збризніть її соком лимона і тоді запаху не залишиться;
Через 30-40 хвилин, додати в каструлю шматочки риби. Довго варити її не слід. Буквально до 20 хвилин. Додати чорний горошок і лавровий лист. Варену цибулю можна вийняти або залишити. Кому як більше подобається;
Коли рибка зварилася, слід посолити і додати цукор;
У самому кінці варіння, буквально за 1 хвилину до вимкнення вогню, додати зелень.
Тепер наша чудова юшка з сьомги готова. Аромат так і манить. За бажанням прикрасити часточкою лимона.
Юшка з голови і хвоста сьомги
Суп можна зварити з будь-якої частини риби. У будь-якому випадку він буде смачним і корисним.
Компоненти:
- Голова риби — 1шт;
- Хвіст — 1 шт;
- Картопля — 300 грам;
- Цибуля — 1шт;
- Морква — 1 шт;
- Спеції, горошок — 4 — 5 штучок;
- Сіль, цукор — за смаком. Прикрашати блюдо будемо петрушкою.
Час приготування ухи – 1 година 30 хвилин.
Калорійність на одну порцію супу – 180 ккал.
Отже, починаємо:
- Голову риби ретельно очищаємо від зябер. Вони в рибі бути не повинні. Акуратно витягуємо зябра. Видаляємо очі. Добре промиваємо голову в проточній воді;
- Тепер наливаємо воду в каструлю. Води повинно бути 2-2.5 літра. Необхідно враховувати те, що при довгому кипінні вода почне випаровуватися, а відповідно буде зменшуватися обсяг;
- Покласти голову і хвіст у воду і поставити на вогонь. Додати очищену цибулю. Посолити, поперчити, додати цукор;
- Поки наш супчик вариться, потрібно почистити овочі. Очищаємо їх, миємо й нарізаємо. Картоплю і моркву можна порізати кубиками;
- Варити наш супчик близько 30 хвилин. Цього вистачить для того, щоб голова і хвіст розварилися;
- Через 30 хвилин після кипіння супчика, виймаємо голову і хвіст. При необхідності процідити через марлю. Додати картоплю з морквою. Варимо ще 30-40 хвилин;
- Рибу і хвіст розділити на кістки і м'ясо. М'ясо додати в кінці варіння, так як воно вже готове і немає сенсу його знову варити;
- Додаємо останній інгредієнт — зелень. Її слід кидати в самому кінці варіння. В такому випадку всі корисні вітаміни залишаться в ній. Якщо зелень не зовсім свіжа, краще її 2 хвилини проварити.
Прикрасити тарілку з юшкою можна додатково часточкою лимона.
Закуски з лаваша: рекомендації та поради як зробити неймовірні закуски і страви з різними начинками.
Як приготувати чіпси в мікрохвильовці, читайте самі цікаві рецепти цієї закуски.
Як приготувати кальмари в клярі читайте рецепти з фото і покроковими рекомендаціями як правильно приготувати.
Приготування смачної рибної юшки по крокам
Сама навариста юшка виходить з голови риби. Вона більш жирна, з насиченим смаком.
Нам знадобиться:
- Голова сьомги — 1 штука;
- Картопля — 2-3 середніх бульби;
- Морква — 2 середні;
- Пшоно — 1 жменька;
- Цибуля — 1 штука;
- Горошок мелений — 4-5 шт;
- Лавровий лист — 3-4 листків;
- Сіль — за смаком;
- Вершкове масло — за бажанням.
Час приготування ухи – 1 година 30 хвилин.
На одну порцію – 220 ккал.
Приготування:
- Закласти голову в каструлю і налити воду, в залежності від об'єму голови риби. Необхідно врахувати те, що частина води википить. Поставити на вогонь і варити 30 хвилин;
- Додати перець горошком, лавровий лист;
- Чистимо овочі. Нарізаємо на кубики. При бажанні, моркву можна натерти на тертці;
- Промити пшоно;
- Через 30 хвилин дістаємо голову риби. Відокремлюємо м'ясо від кісток;
- У каструлю з бульйоном закладаємо картоплю і моркву. Додаємо пшоно. Якщо морква натерта на тертці, тоді її закинути через 20 хвилин. Проварити близько 40 хвилин. Перевірити готовність;
- Якщо все сварилася, то додаємо м'ясо сьомги, яке раніше очистили від кістки. Далі, кладемо дрібно нарубану зелень і варимо ще 2 хвилини і вимикаємо;
- Солити краще в кінці варіння.
Вуха стане ще пахучіше, якщо їй дати настоятися. Приємного апетиту!
Корисні поради
Кулінарія, це мистецтво. Як і в кожній галузі, тут мають місце корисні поради. Вони допомагають хазяєчкам правильно і смачно готувати.
- Рибу для юшки краще вибирати пожирніше. Найкраще підходять такі сорти, як сьомга, тріска, морський окунь, короп, щука, судак, сазан і карась. Юшка з декількох видів риб найсмачніша. Головне, щоб рибка була свіженькою;
- Для додання особливого смаку можна додати картоплю, моркву, цибулю, лавровий лист, чорний горошок і так далі. Є, звичайно, і магазинні готові приправи для рибного бульйону. Головне, це не перестаратися зі спеціями. Так як у підсумку можна не відчути смак бульйону;
- Овочі бажано різати великими частинами. Цибулю додати в суп, розрізаний на дві частини. Він додасть більше аромату;
- Спеції — не менш важлива складова. У багатьох країнах до рибного бульйону додають всілякі трави. Такі як — естрагон, шафран, аніс, фенхель і багато інших;
- Вуха краще готувати на повільному вогні з відкритою кришкою. Тоді не буде сильного рибного запаху. Бульйон буде прозорим;
- Риба стане соковитою і ароматною, якщо покласти її в овочевий відвар;
- Піну, яка утворюється на поверхні в каструлі, обов'язково знімати;
- Заважати постійно ложкою не можна. Інакше все це перетвориться в однорідну, негарну масу;
- Морська сіль — це ідеальний варіант для юшки. Вона більш корисна;
- Якщо рибка кістлява — юшку процідити через сито або марлю. В бульйоні не повинно залишитися «колючок»;
- Якщо риба свіжа, вона може мати специфічний запах. Збризніть її лимоном, і неприємний запах зникне;
- Неочищений цибуля надає бульйону незвичайний колір;
- Для надання особливого аромату в самому кінці варіння додайте шматочок вершкового масла і зелень за смаком.
Ці нескладні рекомендації допоможуть хазяєчкам готувати правильно. Тоді і страви будуть смачними і корисними.
Приємного апетиту!