27 июнь 2019 1 518

Як швидко і смачно приготувати юшку з сьомги

Смачна їжа — запорука хорошого настрою. Поїсти смачно любить кожен. Юшка з сьомги — це смачно, швидко і корисно. Риба містить корисні вітаміни, хороша вона для повноцінного насичення людського організму.

Традиційний рецепт юшки з червоної риби
Інгредієнти Кількість
Сьомга - 500-600 грам
Картопля - 200 грам
Морква - 1 маленька
Цибулина - 1 середня
Зелень кропу - за смаком
Сіль - 1/2 їдальні ложки
Цукор - 1 чайна ложка
Перець чорний - 5 горошин
Лавровий лист - 2 аркуша
Вершкове масло - 50 грам
Вода - 2 л
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Рецепт ухи з сьомги називається традиційним, тому що містить найбільш прості і доступні інгредієнти. У цьому рецепті немає зайвого. Тому такий рецепт завжди буде радувати родину своїм, таким улюбленим, смаком.

Приготування:

Очищаємо і моєму овочі. Картоплю і моркву нарізати крупно, краще всього кубиками;

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Додаємо нарізані овочі. Додати цибулю, очищений і розрізаний навпіл. Варимо овочевий бульйон;

Тим часом очищаємо сьомгу від кишков. Голову від зябер і очей. Ріжемо на невеликі порційні шматочки. Якщо у рибки є неприємний запах — збризніть її соком лимона і тоді запаху не залишиться;

Через 30-40 хвилин, додати в каструлю шматочки риби. Довго варити її не слід. Буквально до 20 хвилин. Додати чорний горошок і лавровий лист. Варену цибулю можна вийняти або залишити. Кому як більше подобається;

Коли рибка зварилася, слід посолити і додати цукор;

У самому кінці варіння, буквально за 1 хвилину до вимкнення вогню, додати зелень.

Тепер наша чудова юшка з сьомги готова. Аромат так і манить. За бажанням прикрасити часточкою лимона.

Юшка з голови і хвоста сьомги

Суп можна зварити з будь-якої частини риби. У будь-якому випадку він буде смачним і корисним.

Компоненти:

  • Голова риби — 1шт;
  • Хвіст — 1 шт;
  • Картопля — 300 грам;
  • Цибуля — 1шт;
  • Морква — 1 шт;
  • Спеції, горошок — 4 — 5 штучок;
  • Сіль, цукор — за смаком. Прикрашати блюдо будемо петрушкою.

Час приготування ухи – 1 година 30 хвилин.

Калорійність на одну порцію супу – 180 ккал.

Отже, починаємо:

  1. Голову риби ретельно очищаємо від зябер. Вони в рибі бути не повинні. Акуратно витягуємо зябра. Видаляємо очі. Добре промиваємо голову в проточній воді;
  2. Тепер наливаємо воду в каструлю. Води повинно бути 2-2.5 літра. Необхідно враховувати те, що при довгому кипінні вода почне випаровуватися, а відповідно буде зменшуватися обсяг;
  3. Покласти голову і хвіст у воду і поставити на вогонь. Додати очищену цибулю. Посолити, поперчити, додати цукор;
  4. Поки наш супчик вариться, потрібно почистити овочі. Очищаємо їх, миємо й нарізаємо. Картоплю і моркву можна порізати кубиками;
  5. Варити наш супчик близько 30 хвилин. Цього вистачить для того, щоб голова і хвіст розварилися;
  6. Через 30 хвилин після кипіння супчика, виймаємо голову і хвіст. При необхідності процідити через марлю. Додати картоплю з морквою. Варимо ще 30-40 хвилин;
  7. Рибу і хвіст розділити на кістки і м'ясо. М'ясо додати в кінці варіння, так як воно вже готове і немає сенсу його знову варити;
  8. Додаємо останній інгредієнт — зелень. Її слід кидати в самому кінці варіння. В такому випадку всі корисні вітаміни залишаться в ній. Якщо зелень не зовсім свіжа, краще її 2 хвилини проварити.

Прикрасити тарілку з юшкою можна додатково часточкою лимона.

Закуски з лаваша: рекомендації та поради як зробити неймовірні закуски і страви з різними начинками.

Як приготувати чіпси в мікрохвильовці, читайте самі цікаві рецепти цієї закуски.

Як приготувати кальмари в клярі читайте рецепти з фото і покроковими рекомендаціями як правильно приготувати.

Приготування смачної рибної юшки по крокам

Сама навариста юшка виходить з голови риби. Вона більш жирна, з насиченим смаком.

Нам знадобиться:

  • Голова сьомги — 1 штука;
  • Картопля — 2-3 середніх бульби;
  • Морква — 2 середні;
  • Пшоно — 1 жменька;
  • Цибуля — 1 штука;
  • Горошок мелений — 4-5 шт;
  • Лавровий лист — 3-4 листків;
  • Сіль — за смаком;
  • Вершкове масло — за бажанням.

Час приготування ухи – 1 година 30 хвилин.

На одну порцію – 220 ккал.

Приготування:

  1. Закласти голову в каструлю і налити воду, в залежності від об'єму голови риби. Необхідно врахувати те, що частина води википить. Поставити на вогонь і варити 30 хвилин;
  2. Додати перець горошком, лавровий лист;
  3. Чистимо овочі. Нарізаємо на кубики. При бажанні, моркву можна натерти на тертці;
  4. Промити пшоно;
  5. Через 30 хвилин дістаємо голову риби. Відокремлюємо м'ясо від кісток;
  6. У каструлю з бульйоном закладаємо картоплю і моркву. Додаємо пшоно. Якщо морква натерта на тертці, тоді її закинути через 20 хвилин. Проварити близько 40 хвилин. Перевірити готовність;
  7. Якщо все сварилася, то додаємо м'ясо сьомги, яке раніше очистили від кістки. Далі, кладемо дрібно нарубану зелень і варимо ще 2 хвилини і вимикаємо;
  8. Солити краще в кінці варіння.

Вуха стане ще пахучіше, якщо їй дати настоятися. Приємного апетиту!

Корисні поради

Кулінарія, це мистецтво. Як і в кожній галузі, тут мають місце корисні поради. Вони допомагають хазяєчкам правильно і смачно готувати.

  • Рибу для юшки краще вибирати пожирніше. Найкраще підходять такі сорти, як сьомга, тріска, морський окунь, короп, щука, судак, сазан і карась. Юшка з декількох видів риб найсмачніша. Головне, щоб рибка була свіженькою;
  • Для додання особливого смаку можна додати картоплю, моркву, цибулю, лавровий лист, чорний горошок і так далі. Є, звичайно, і магазинні готові приправи для рибного бульйону. Головне, це не перестаратися зі спеціями. Так як у підсумку можна не відчути смак бульйону;
  • Овочі бажано різати великими частинами. Цибулю додати в суп, розрізаний на дві частини. Він додасть більше аромату;
  • Спеції — не менш важлива складова. У багатьох країнах до рибного бульйону додають всілякі трави. Такі як — естрагон, шафран, аніс, фенхель і багато інших;
  • Вуха краще готувати на повільному вогні з відкритою кришкою. Тоді не буде сильного рибного запаху. Бульйон буде прозорим;
  • Риба стане соковитою і ароматною, якщо покласти її в овочевий відвар;
  • Піну, яка утворюється на поверхні в каструлі, обов'язково знімати;
  • Заважати постійно ложкою не можна. Інакше все це перетвориться в однорідну, негарну масу;
  • Морська сіль — це ідеальний варіант для юшки. Вона більш корисна;
  • Якщо рибка кістлява — юшку процідити через сито або марлю. В бульйоні не повинно залишитися «колючок»;
  • Якщо риба свіжа, вона може мати специфічний запах. Збризніть її лимоном, і неприємний запах зникне;
  • Неочищений цибуля надає бульйону незвичайний колір;
  • Для надання особливого аромату в самому кінці варіння додайте шматочок вершкового масла і зелень за смаком.

Ці нескладні рекомендації допоможуть хазяєчкам готувати правильно. Тоді і страви будуть смачними і корисними.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: