20 июнь 2019
1 187
Як приготувати пиріжки з начинкою з моркви
Пиріжки, будь вони запечені в духовці або підсмажені на сковороді, можуть наповнюватися різними начинками, приготованими з м'яса, картоплі, риби, цибулі, ягід або капусти. Оригінальністю і апетитним ароматом володіє ця випічка, начинена морквою. Дивне поєднання, але шалено смачне.
Рецепт смажених солодких пиріжків
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | 3 р |
дріжджі - | пакетик |
вода - | ½ Ст. |
яйце - | 1 шт. |
борошно - | півкіло |
молоко - | ½ Ст. |
цукор - | 80 г |
морква - | півкіло |
масло рослинне - | для смаження |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 229 Ккал |
- Молоко з'єднайте з водою, присипаємо дріжджами і, перемішавши, залишаємо на 15 хвилин;
- Борошно просіваємо в молочну рідину, вбиваємо яйце, присаливаем і вимішуємо тісто;
- Миску з субстанцією накриваємо рушником і даємо відпочити 1,5 години;
- Зчищають з моркви шкірку, промиваємо;
- Чисті коренеплоди шаткуємо комбайном або теркою;
- На 20 хвилин викладаємо нашатковану моркву в сковороду з налитим маслом;
- Пасеровану овоч присмачую цукром, змішуємо і залишаємо на вогні на 10 хвилин;
- Переміщаємо в глибоку тарілку і охолодити;
- Поверхня усыпаем борошном і розминаємо тісто;
- Цільний шматок поділяємо на маленькі частини;
- Шматочки руками перетворюємо в коржі, ретельно розминаючи їх;
- Морквяно-цукрову начинку розміщуємо по заготівлях;
- Формуючи пиріжки, защипуємо краю;
- Дно розпеченої сковороди, присмачене маслом, наповнюємо начиненими заготовками;
- Румяним з кожного боку по 3 хвилини.
Десертні морквяні пиріжки в духовці
Для начинки:
- морква – 4 великих;
- мед – 50 мл;
- родзинки – 80 г;
- масло вершкове – 50 г.
Тісто:
- маргарин – ½ пачки;
- дріжджі – 35 г;
- цукор – 30 г;
- борошно – 400 г;
- 1 ст. молока.
Час: 1,5 години.
Калорійність: 251,9 ккал.
- Дріжджі доповніть цукром і залийте невеликою частиною підігрітого молока;
- Пождите 15 хвилин і додайте рідину, що залишилася, розтоплений маргарин;
- Після розмішування з'єднайте з борошном і енергійно вимісіть;
- На півгодини тісто залишаємо, накривши його тканиною;
- Масло додайте на сковороді і після розтоплення протушкувати в ньому натерту моркву;
- Через 15 хвилин, додайте до вершково-морквяної суміші промиті родзинки і мед;
- Остудіть начинку;
- Розділіть ком тесту на невеликі «колобки» і кожен розкачайте в коржик;
- В центр всіх заготовок помістіть солодку морквяну начинку;
- Ретельно заліпіть краю;
- Форму для запікання застелити папером для випічки і, розмістивши на ній пиріжки, відправте на 15 хвилин в духова шафа, нагріте на 220°С.
Смажені пиріжки з морквяно-яєчною начинкою
- жовток — 3 шт.;
- вода – 120 мл;
- дріжджі – 10 г;
- нерафінована олія – ½ ст.;
- молоко – 100 мл;
- 5 г солі;
- борошно – 400 г;
- 5 г цукру.
Начинка:
- цибулина;
- олія – 100 мл;
- 5 яєць;
- прянощі і спеції;
- морква – ¾ кг.
Час: 2 години.
Калорійність: 204,5 ккал.
- Підігрійте воду, в яку потім просіяти половину заготовленої борошна і дріжджі;
- Отриману субстанцію замішайте і відкладіть на півгодини;
- У теплому молоці розведіть жовтки, притрусивши цукром і сіллю;
- З'єднайте з набряклою сумішшю і вимісіть тісто, залив туди ж масло і просіяне залишок борошна;
- Розмістіть ємність в теплому місці на годину, укривши тканиною;
- Доведіть подрібнену цибулю до рум'яності на олії в сковороді;
- Окремо пасеруйте натерту моркву до м'якості, присмачивши спеціями;
- З'єднайте ці дві піджарки і, поки вони охолоджуються, відваріть яйця 10 хвилин;
- У остиглу цибульно-морквяну суміш покришіть очищені яйця;
- «Свіже» тісто розкачати пластом, присипавши борошном поверхню;
- Видавіть з нього кружечки, скориставшись склянкою;
- Всередину кожного коржика покладіть остигнула начинку і защипайте разом краю;
- Маслом обдайте сковороду, розігрів її;
- Підсмажуйте пиріжки до рум'яного кольору з кожної сторони.
Читайте як приготувати смачне вино зі слив — покрокові рецепти з фото і відео.
А ви знаєте як приготувати омлет на воді — простий, дієтичний сніданок який приготувати досить легко.
Брокколі з сиром — смачне блюдо на кожен день.
Рецепт печених пиріжків з овочевою начинкою
- половина качана великої капусти;
- 2 цибулини;
- масло;
- 2 великих моркви;
- спеції.
Тісто:
- 3 яйця;
- цукор – 60 г;
- борошно – 500 г;
- сіль – 5 г;
- дріжджі – 7 г;
- масло вершкове (рідке) – 2 ст. л.;
- молоко – 1,5 ст.
Час: 2,5 години.
Калорійність: 173,5 ккал.
- Скориставшись ситом, над глибокою ємністю просійте борошно;
- Розділіть яйця на жовтки і білки;
- В піалі з'єднайте 3 білка і 2 жовтки, а один – відкладіть;
- Молоко, досягла температури в кімнаті, доповнюємо сумішшю цукру і дріжджів;
- Молочну суміш ретельно вимішуємо і наполягаємо 20 хвилин;
- Жовтково-білкову субстанцію відправляємо в дріжджове молоко разом з вершковим маслом і сіллю;
- Отриману рідину перелити до борошна і замішуємо;
- Періодично проминаем тісто, коли воно 1,5 години буде настоюватися в теплі;
- Шаткуємо дрібною соломкою моркву, яку попередньо очищаємо і вимиваємо;
- Позбавлення від лушпиння цибулини рубаємо кубиком;
- Капусту отделаем від зів'ялих і забруднених верхніх листів і нашинковываем її тонкими скибочками, довжиною в сірникову коробку;
- Містку сковороду розміщуємо на вогні середнього рівня;
- Присмачую щедро маслом і викладаємо подрібнені моркву і цибулю;
- Не забуваючи регулярно помішувати, протушиваем до готовності;
- Приминаем руками нарізану капусту і підсмажуємо на окремій сковороді;
- Приправляємо її і злегка недоготавливаем;
- У підходящої мисці з'єднуємо капустяну та морквяно-цибульні піджарки;
- Ще раз промешиваем тісто і поділяємо його на невеликі шматки, з яких формуємо «ковбаски»;
- Отримані заготовки нарізаємо шматочками, вага яких приблизно по 40 г;
- Перетворюємо їх у кульки, скачуючи руками;
- Потім розкочуємо качалкою в коржі;
- Овочеву начинку укладаємо всередину всіх заготовок;
- Протилежні краю кожної начиненою коржі слепляем, домагаючись форми пиріжка;
- Обдаємо деко олією і в нього укладаємо напівфабрикати, верх кожного змащуючи збитим відкладеним жовтком;
- Піддаємо термічній обробці в духовці 20 хвилин, прогрів її на 180°С.
Корисні поради
- замішуючи тісто, молоко можна замінити кефіром;
- роблячи пиріжки з морквою, завжди піддаватися термічній обробці начинку до її повної готовності. Коренеплоди мають сильну твердістю і просто не встигнуть дійти до готовності за час випікання тіста;
- в солодку начинку з моркви не соромтеся додавати ароматні прянощі.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: