20 июнь 2019 1 187

Як приготувати пиріжки з начинкою з моркви

Пиріжки, будь вони запечені в духовці або підсмажені на сковороді, можуть наповнюватися різними начинками, приготованими з м'яса, картоплі, риби, цибулі, ягід або капусти. Оригінальністю і апетитним ароматом володіє ця випічка, начинена морквою. Дивне поєднання, але шалено смачне.

Рецепт смажених солодких пиріжків
Інгредієнти Кількість
сіль - 3 р
дріжджі - пакетик
вода - ½ Ст.
яйце - 1 шт.
борошно - півкіло
молоко - ½ Ст.
цукор - 80 г
морква - півкіло
масло рослинне - для смаження
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 229 Ккал
  1. Молоко з'єднайте з водою, присипаємо дріжджами і, перемішавши, залишаємо на 15 хвилин;
  2. Борошно просіваємо в молочну рідину, вбиваємо яйце, присаливаем і вимішуємо тісто;
  3. Миску з субстанцією накриваємо рушником і даємо відпочити 1,5 години;
  4. Зчищають з моркви шкірку, промиваємо;
  5. Чисті коренеплоди шаткуємо комбайном або теркою;
  6. На 20 хвилин викладаємо нашатковану моркву в сковороду з налитим маслом;
  7. Пасеровану овоч присмачую цукром, змішуємо і залишаємо на вогні на 10 хвилин;
  8. Переміщаємо в глибоку тарілку і охолодити;
  9. Поверхня усыпаем борошном і розминаємо тісто;
  10. Цільний шматок поділяємо на маленькі частини;
  11. Шматочки руками перетворюємо в коржі, ретельно розминаючи їх;
  12. Морквяно-цукрову начинку розміщуємо по заготівлях;
  13. Формуючи пиріжки, защипуємо краю;
  14. Дно розпеченої сковороди, присмачене маслом, наповнюємо начиненими заготовками;
  15. Румяним з кожного боку по 3 хвилини.

Десертні морквяні пиріжки в духовці

Для начинки:

  • морква – 4 великих;
  • мед – 50 мл;
  • родзинки – 80 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Тісто:

  • маргарин – ½ пачки;
  • дріжджі – 35 г;
  • цукор – 30 г;
  • борошно – 400 г;
  • 1 ст. молока.

Час: 1,5 години.

Калорійність: 251,9 ккал.

  1. Дріжджі доповніть цукром і залийте невеликою частиною підігрітого молока;
  2. Пождите 15 хвилин і додайте рідину, що залишилася, розтоплений маргарин;
  3. Після розмішування з'єднайте з борошном і енергійно вимісіть;
  4. На півгодини тісто залишаємо, накривши його тканиною;
  5. Масло додайте на сковороді і після розтоплення протушкувати в ньому натерту моркву;
  6. Через 15 хвилин, додайте до вершково-морквяної суміші промиті родзинки і мед;
  7. Остудіть начинку;
  8. Розділіть ком тесту на невеликі «колобки» і кожен розкачайте в коржик;
  9. В центр всіх заготовок помістіть солодку морквяну начинку;
  10. Ретельно заліпіть краю;
  11. Форму для запікання застелити папером для випічки і, розмістивши на ній пиріжки, відправте на 15 хвилин в духова шафа, нагріте на 220°С.

Смажені пиріжки з морквяно-яєчною начинкою

  • жовток — 3 шт.;
  • вода – 120 мл;
  • дріжджі – 10 г;
  • нерафінована олія – ½ ст.;
  • молоко – 100 мл;
  • 5 г солі;
  • борошно – 400 г;
  • 5 г цукру.

Начинка:

  • цибулина;
  • олія – 100 мл;
  • 5 яєць;
  • прянощі і спеції;
  • морква – ¾ кг.

Час: 2 години.

Калорійність: 204,5 ккал.

  1. Підігрійте воду, в яку потім просіяти половину заготовленої борошна і дріжджі;
  2. Отриману субстанцію замішайте і відкладіть на півгодини;
  3. У теплому молоці розведіть жовтки, притрусивши цукром і сіллю;
  4. З'єднайте з набряклою сумішшю і вимісіть тісто, залив туди ж масло і просіяне залишок борошна;
  5. Розмістіть ємність в теплому місці на годину, укривши тканиною;
  6. Доведіть подрібнену цибулю до рум'яності на олії в сковороді;
  7. Окремо пасеруйте натерту моркву до м'якості, присмачивши спеціями;
  8. З'єднайте ці дві піджарки і, поки вони охолоджуються, відваріть яйця 10 хвилин;
  9. У остиглу цибульно-морквяну суміш покришіть очищені яйця;
  10. «Свіже» тісто розкачати пластом, присипавши борошном поверхню;
  11. Видавіть з нього кружечки, скориставшись склянкою;
  12. Всередину кожного коржика покладіть остигнула начинку і защипайте разом краю;
  13. Маслом обдайте сковороду, розігрів її;
  14. Підсмажуйте пиріжки до рум'яного кольору з кожної сторони.

Читайте як приготувати смачне вино зі слив — покрокові рецепти з фото і відео.

А ви знаєте як приготувати омлет на воді — простий, дієтичний сніданок який приготувати досить легко.

Брокколі з сиром — смачне блюдо на кожен день.

Рецепт печених пиріжків з овочевою начинкою

  • половина качана великої капусти;
  • 2 цибулини;
  • масло;
  • 2 великих моркви;
  • спеції.

Тісто:

  • 3 яйця;
  • цукор – 60 г;
  • борошно – 500 г;
  • сіль – 5 г;
  • дріжджі – 7 г;
  • масло вершкове (рідке) – 2 ст. л.;
  • молоко – 1,5 ст.

Час: 2,5 години.

Калорійність: 173,5 ккал.

  1. Скориставшись ситом, над глибокою ємністю просійте борошно;
  2. Розділіть яйця на жовтки і білки;
  3. В піалі з'єднайте 3 білка і 2 жовтки, а один – відкладіть;
  4. Молоко, досягла температури в кімнаті, доповнюємо сумішшю цукру і дріжджів;
  5. Молочну суміш ретельно вимішуємо і наполягаємо 20 хвилин;
  6. Жовтково-білкову субстанцію відправляємо в дріжджове молоко разом з вершковим маслом і сіллю;
  7. Отриману рідину перелити до борошна і замішуємо;
  8. Періодично проминаем тісто, коли воно 1,5 години буде настоюватися в теплі;
  9. Шаткуємо дрібною соломкою моркву, яку попередньо очищаємо і вимиваємо;
  10. Позбавлення від лушпиння цибулини рубаємо кубиком;
  11. Капусту отделаем від зів'ялих і забруднених верхніх листів і нашинковываем її тонкими скибочками, довжиною в сірникову коробку;
  12. Містку сковороду розміщуємо на вогні середнього рівня;
  13. Присмачую щедро маслом і викладаємо подрібнені моркву і цибулю;
  14. Не забуваючи регулярно помішувати, протушиваем до готовності;
  15. Приминаем руками нарізану капусту і підсмажуємо на окремій сковороді;
  16. Приправляємо її і злегка недоготавливаем;
  17. У підходящої мисці з'єднуємо капустяну та морквяно-цибульні піджарки;
  18. Ще раз промешиваем тісто і поділяємо його на невеликі шматки, з яких формуємо «ковбаски»;
  19. Отримані заготовки нарізаємо шматочками, вага яких приблизно по 40 г;
  20. Перетворюємо їх у кульки, скачуючи руками;
  21. Потім розкочуємо качалкою в коржі;
  22. Овочеву начинку укладаємо всередину всіх заготовок;
  23. Протилежні краю кожної начиненою коржі слепляем, домагаючись форми пиріжка;
  24. Обдаємо деко олією і в нього укладаємо напівфабрикати, верх кожного змащуючи збитим відкладеним жовтком;
  25. Піддаємо термічній обробці в духовці 20 хвилин, прогрів її на 180°С.

Корисні поради

  • замішуючи тісто, молоко можна замінити кефіром;
  • роблячи пиріжки з морквою, завжди піддаватися термічній обробці начинку до її повної готовності. Коренеплоди мають сильну твердістю і просто не встигнуть дійти до готовності за час випікання тіста;
  • в солодку начинку з моркви не соромтеся додавати ароматні прянощі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: