Як приготувати пиріжки з сосискою на сковороді і в духовці
Багато хто сприймають сосиски тільки в звареному вигляді з гарніром. Виходить досить непоганий і смачний обід. Але варто ці ковбасні вироби загорнути в тісто і приготувати в духовці або на сковороді, то виходять ароматні пиріжки.
За якими критеріями вибирати сосиски
Сосиски – продукт з досить сумнівним змістом інгредієнтів. Зрозуміло, якщо купувати їх у магазині, а не виготовляти самостійно вдома. До вибору таких виробів необхідно ставитися вкрай скрупульозно. Звертати увагу слід на:
- ціну, яка не повинна бути занадто низькою. Всім відомо, що головний компонент сосисок – м'ясо. Тому орієнтуйтеся на його вартість. Якщо сосисочні вироби дешевше свого головного інгредієнта, то варто засумніватися в тому, що вони зроблені з м'яса;
- умови зберігання в магазині. Такий продукт зобов'язаний зберігатися виключно у холодильній камері при температурі, зазначеній на упаковці. Практично всі магазини оснащені сучасними професійними холодильниками, температура в яких видно на вивідному датчику;
- упаковку. Купуючи сосиски у вакуумних пакетах, варто звернути увагу на те, що в упаковці не повинно бути ніякої каламутної рідини. Таким способом хитрі працівники супермаркетів намагаються продовжити термін придатності виробів, впорскуючи всередину підсолену воду;
- термін придатності. Завжди перевіряйте дату виробництва та строк, за який необхідно сосиски вжити;
- зовнішній вигляд. Поверхня ковбасних виробів повинна бути гладкою, без складок і «зморшок». На колір також звертаємо увагу. Якщо він занадто насичений – додано багато барвника, бліді – задумайтесь про терміни придатності;
- склад. Ретельно вивчайте компоненти сосисок, м'ясо повинно бути на першому місці. Віддавайте перевагу максимально натуральному складу, з мінімальною кількістю неприродних добавок.
Читайте як приготувати корисну, дієтичну вівсянку з яблуками — кілька варіантів страви, і дієти.
Як приготувати ніжне пюре з моркви читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт віденського тесту — його можна використовувати як для великодньої випічки, так і для святкових пирогів і кексів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна (з пшениці) - | півкіло |
молока - | 150 мл |
води - | ¾ Ст. |
дріжджів - | 15 г |
солі - | 10 г |
цукру - | 120 г |
олії соняшникової - | 100 мл |
сосисок - | 15 шт. |
Час приготування: 160 хвилин | Калорійність на 100 грам: 287 Ккал |
Як готувати пиріжки з сосискою на сковороді:
- Злегка підігрійте молоко, розбавивши його водою, у великій каструлі;
- В теплу молочно-водну рідина відправте дріжджі з цукром, перемішавши, залиште на 15 хвилин;
- Потім туди вмішайте борошно, попередньо просіяне, присоліть, здобріть маслом (зовсім небагато);
- Вимісіть тісто так, щоб воно злегка липло до рук;
- Прикрийте ємність теплим рушником і 2 години не чіпайте;
- З настоявшегося тесту накатайте яйцеподібні шматочки;
- Кожен кульку розімніть і розкачайте;
- У заготівлі помістіть по сосисці, витягнутої з оболонки;
- Заліпіть краю, формуючи пиріжки овальної форми;
- У підігріту сковороду влийте заготовлене олія, коли нагріється – розміщуйте тісто з сосисками;
- Вогонь задайте середній і 3 хвилині обсмажуйте кожну сторону до рум'яності.
Смажені пиріжки з картоплею та ковбасою
- цукор – 30 г;
- дріжджі – пакетик;
- яйце;
- борошно – 450 г;
- масло – 120 мл;
- молоко – 130 мл;
- картопля – 5 шт.;
- 1,5 кг сосисок;
- сухий бульйон – 1 кубик;
- сіль.
Час: 80 хвилин.
Калорії: 254,9.
Етапи приготування:
- У молоко покласти дріжджі, сахарим. Якісно вимішуємо і розташовуємо в теплому місці на 15 хвилин;
- Субстанція покрилася пухирями – додаємо пару ложок олії, яйце, борошно і присаливаем;
- Рясно вимішуємо, домагаючись однорідності;
- Накривши рушником, ємність з тістом залишаємо в теплі на годину;
- Очищений і покришений картоплю відварюємо, додаючи бульйонний кубик у воду;
- Перетворюємо у пюре, ретельно розминаючи картопляні шматочки товкачем;
- Витягуємо з оболонки сосиски і розрізаємо кожну впоперек;
- Від цільного шматка тіста відокремлюємо частини, розміром з великий мандарин;
- Розкачуємо кружечками, в кожен занурюємо трохи картопляного пюре, розподіливши рівномірно, і впроваджуємо ½ сосиски;
- Слепляем краю, избегав потрапляння начинки назовні;
- Рясно змащуємо маслом сковороду і надаємо пиріжкам золотавості на помірному вогні.
Пиріжки з картоплею, ковбасою та сиром у духовці
- вода – 100 мл;
- сосисочні вироби – 200 г;
- картопля – 4 шт.;
- сир – 200 г;
- улюблена зелень;
- борошно – 300 г;
- яйце;
- масло – ½ ст.;
- сіль – 10 р.
Час: 80 хвилин.
Калорії: 247,3.
Як готувати випічку:
- Зваріть картоплю в підсоленій воді, перетворіть в пюре і змішати з рубаною зеленню;
- Просіяне борошно помістіть в миску, посоліть;
- Для замішування тіста додайте до борошна воду (теплу) та олію;
- Вимішуванням позбавтеся від липкості субстанції;
- Із загального кома скачайте невеликі кульки;
- Кожен круглий шматочок перетворіть в овальний пласт качалкою;
- Сир і сосиски шаткуємо невеликим кубиком і відправляємо в картопляне пюре, добре перемішуємо;
- У середину кожної заготовки поміщаємо начинки стільки, щоб можна було заліпити;
- Виліплені пиріжки викладаємо на устеленный пергаментом деко;
- Збитим яйцем измазываем заготовки і визначаємо на 20 хвилин форму в духова шафа, прогрітий до 200°С.
Духові пиріжки-гусениці з сосисками
- сметана – 2 ст. л.;
- тепла вода – 70 мл;
- борошно просеянная – 2 ст.;
- 70 мл олії;
- яйце;
- дріжджі – 15 г (пачка);
- 7 сосисок;
- сіль – 10 г;
- молоко – 130 г;
- цукор – 20 р.
Час: 120 хвилин.
Калорії: 276,3.
Етапи приготування:
- Воду замішуємо з дріжджами, присмачивши цукром;
- Отриману субстанцію поміщаємо в тепло, 15 хвилин для початку бродіння вистачить;
- У глибокій піалі з'єднайте сметану, масло і молоко, присолите і збийте вінчиком;
- Визначте в борошно молочно-сметанную дріжджову суміш і воду;
- Вимішуйте субстанцію до щільної консистенції;
- Вкриваємо рушником і 45 хвилин очікуємо;
- Тісто знову переминаем і залишаємо на півгодини;
- Збільшене в об'ємі тісто розрізаємо на частини, приблизно на 7;
- Робочу поверхню притрушиваем борошном;
- Кожну відрізану частину розгортаємо в сплющений овал, довжиною в сосиску;
- Розміщуємо у заготівлі за сосисочному виробу і загортаємо, щільно защепив краю;
- Перевертаємо напівфабрикат «швом» вниз і до нього прорізаємо кілька разів майбутній пиріжок. Головне не пошкодити цілісність «шва»;
- Формуємо гусеницю. Один прикріплений гурток вивертаємо вправо так, щоб зверху був кругляшек сосиски, другий – вліво. Викладаємо у такій черговості всі надрізані частини;
- Повторюємо процедуру перетворення в гусеницю з кожної заготівлею;
- Викладаємо на деко ці оригінальні вироби, встеливши його пергаментом;
- Яйце збиваємо і присмачую їм кожен пиріжок;
- 20 хвилин випікайте в духовці, задавши 180°С.
Корисні поради
- при розкачування і формування пиріжків тісто часто прилипає до рук і кухонного начиння. Це допоможе запобігти посипання борошном поверхні або змочені в олії руки;
- пиріжки смажені в маслі, вбирають занадто багато жиру, позбутися від надлишків якого допоможе проста хитрість. Зняті зі сковороди вироби слід помістити на паперові рушники. Так зайве масло вбереться в серветки;
- запечені в духовці пиріжки зовсім не рум'яні? Врятує 2 виходи. Можна змастити поверхню виробів збитим жовтком або в режимі «Гриль» подзолотить пару хвилин;
- лист з сирим тестом не можна відправляти в холодну духовку, попередньо варто її розігріти;
- звичайна сірник допоможе визначити готовність пиріжків. Просто проколюємо нею здобний край. Відсутність тестових грудочок на дереві символізує готовність куховаріння;
- використовуйте виключно «працюють» дріжджі. Якщо в настоявшейся суміші відсутні бульбашки, сміливо позбавляйтеся від неї. Від такої речовини толку немає, і тісто не підніметься;
- начинку пиріжків з сосисками можна модифікувати за бажанням, наприклад, додати тушковану капусту, запашні гриби або перець.
Приємного апетиту!