Як швидко приготувати гречану кашу з тушонкою
Гречана крупа і тушонка — безпрограшне поєднання, яке актуально і вдома, і на природі. Скориставшись простими і швидкими рецептами приготування, ви зможете поповнити список улюблених сімейних страв новими доступними та смачними стравами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
тушонки з яловичини - | 340 р (1 банку) |
крупи (гречана) - | 1 ст. |
моркви - | 1 шт. |
ріпчастої цибулі - | 1 головка |
солі - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 Ккал |
Смак гречки по-армійському, незважаючи на простоту приготування, насичений, яскравий і збалансований. Приготувати ситне і впізнаване страву можна не тільки в польових умовах.
Крупу розжарити на сковороді, цибулю нарізати півкільцями, моркву — великою соломкою. У товстостінній каструлі (казані, сковороді) розтопити жир, зібраний з тушонки, і обсмажити на ньому цибулю до рум'яного кольору.
Всипати моркву і смажити разом з цибулею до м'якості. Додати до овочів тушонку і розім'яти її виделкою до шматочків однорідних. Смажити до випаровування рідини.
Це дозволить підрум'янити м'ясо і дасть можливість чітко проконтролювати співвідношення крупи і води.
Всипати у суміш гречку залити 2-ма склянками окропу. Готувати на мінімальному вогні під кришкою до готовності крупи.
Гречка з м'ясом і грибами на сковорідці
Гречана каша чудово поєднується, як з грибами, так і з тушонкою. Чому б не приготувати страву, в якому органічно поєднуються всі ці продукти? Вам знадобляться наступні компоненти:
- 1 банку (340 гр) тушкованого м'яса (яловичина);
- 1 ст. гречаної крупи;
- 100 гр свіжих печериць (можна замінити будь-якими іншими грибами);
- 1 головка цибулі;
- 30 гр томатної пасти;
- 1-2 ст. л. олії (оливкової);
- сіль, спеції, зелень.
Час приготування каші: 30 хвилин.
Калорійність страви: 160 ккал/100 гр.
Розглянемо в деталях, як приготувати гречану кашу з тушонкою з грибами на сковорідці. Отже, на розігрітій оливковій олії обсмажити до м'якості нарізану кубиками цибулю, всипати до нього подрібнені гриби і смажити ще 2 хвилини.
Додати тушковане м'ясо і томат, прогріти кілька хвилин, періодично помішуючи. Крупу всипати в масу з обсмаженими овочами і залити двома склянками води (окропу). Накрити сковорідку кришкою і зменшити вогонь до мінімуму.
Готувати до випаровування рідини. Після виключення посолити за смаком, накрити кришкою і настояти 5-10 хвилин. Придушити, посипавши подрібненою зеленню кропу.
Готуємо швидко і просто в мультиварці
Каша, приготована в мультиварці, практично не відрізняється від гречки, томленої в печі. Рецепт, як і всі рецепти для мультиварок, простий і доступний. Слід підготувати наступні продукти:
- 1 банку тушкованого м'яса (свинина);
- 2 мульти-склянки гречаної промитої крупи;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2-3 ст. л. олії соняшникової;
- сіль, 2 лаврових листа.
Час приготування гречки в мультиварці: 1 год.
Калорійність гречки: 140 ккал/ 100 гр.
Отже, як зварити гречану кашу з тушонкою в мультиварці? Так простіше простого! Зараз ви в цьому переконаєтеся. Для початку потрібно овочі почистити і нарізати будь-яким способом (кільцями, тонкою соломкою або кубиками).
Запрограмувати мультиварку на режим «Випічка», розігріти масло і періодично помішуючи обсмажити в ньому овочі (15 хвилин). Додати в чашу тушонку, ретельно промиту гречану крупу, сіль, спеції, 4 мульти-склянки гарячої води.
Готується каша на режимі «Гречка» або «Плов» 40 хвилин. Таку кашу можна приготувати, як на обід, так і на обід.
Піца на сковороді за 5 хвилин — відмінна ідея для сніданку.
Легке і соковите блюдо — запіканка з баклажанів та помідорів. Дуже смачне блюдо, яке обов'язково потрібно спробувати.
Читайте як вживати капусту для схуднення тут.
Ароматна гречка з тушонкою на багатті
Одне з найбільш популярних серед туристів і рибалок страв є гречка з тушонкою, приготована на багатті. Для приготування одного з найсмачніших похідних каш, крім казанка і триноги, необхідні такі прості інгредієнти:
- 400 гр гречаної крупи;
- банку тушкованого м'яса (свинина або яловичина);
- велика цибулина;
- за смаком — сіль, будь-яка зелень (пір'я цибулі, кріп, кінза, петрушка).
Час приготування гречки на багатті: 40-45 хвилин.
Калорійність: 130 ккал/ 100 гр.
Поставити казанок на вогонь і додати в нього жир з банки з тушонкою (без желеподібного бульйону). В отриманому жирі обсмажити нарізаний півкільцями цибулю до рум'яного кольору, викласти подрібнену прямо в банку за допомогою ножа тушонку і всипати крупу. Залити водою на 3 сантиметри вище рівня крупи, посолити.
Далі слід зменшити вогонь до мінімуму, для чого достатньо прибрати великі розпечені поліна з-під казанка.
Готується така каша близько півгодини. Після чого в неї додається подрібнена зелень, знятий з вогню котел накривається кришкою, і каша настоюється 10 хвилин.
Корисні поради
- Зробити страву ще смачніше можна, попередньо прокалив промиту крупу на сухій сковороді;
- Крім цибулі і моркви, в страву можна додавати і болгарський перець, часник, помідори;
- Прекрасно поєднується гречка з смаженими грибами, які додають у готову кашу, і рубаними вареними яйцями;
- Гречку готують з будь тушонкою — свинячий, яловичої, курячої або качиної;
- Подається гречана каша з тушонкою з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!