Як приготувати гречку з куркою в мультиварці
Приїлася і вже порядком набридла гречана каша? Не все так погано!
Адже з гречаної крупи можна приготувати масу смачних страв.
Якщо ви ще досі не готували гречану кашу з куркою в мультиварці, то ви багато чого втратили, це блюдо виходить ну просто відмінним.
Тому, якщо у вас вдома є гречана крупа і куряче м'ясо, то не відкладайте ці інгредієнти на потім, а приступайте до приготування з них смакоти на вечерю або обід.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряче м'ясо (м'якоть) - | 300-400 грам |
Цибулю - | 1 штука |
Гречана крупа - | 300 грам |
Морква - | 1 штука |
Томатна паста - | 80 грам |
Вода - | 600 мл |
Рослинна олія - | трохи |
Сіль - | пару щіпок |
Перець чорний - | щіпка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 210 Ккал |
Приступаємо до готування гречки з куркою в мультиварці:
- Куряче філе споліскують у прохолодній воді, видаляємо шкірку. Ріжемо маленькими скибочками;
- Чистимо цибулину від лушпиння і ріжемо невеликими брусочками;
- З моркви зчищають бруд і шкірку, споліскуємо, нарізаємо маленькими квадратиками;
- У чашу мультиварочной машини підливаємо масло, викладаємо курячі скибочки;
- Вибираємо програму «Смаження», виставляємо в меню час 20 хвилин і запускаємо. Як тільки масло прогріється, гарненько перемішати шматочки лопаткою;
- Приблизно через 5-7 хвилин до курячого м'яса засипаємо овочеву нарізку, розмішуємо і обсмажуємо до прозорості цибулі;
- Гречану крупу ретельно споліскують кілька разів, попередньо слід вибрати чорні зернятка і лушпиння. Засипаємо промиту гречку до інших компонентів в мультиварці;
- Додаємо томатну пасту, посипаємо сіллю, чорним меленим перцем і заливаємо водою. Все гарненько розмішуємо дерев'яною лопаткою;
- Виставляємо програму «Гасіння», вибираємо час 40 хвилин. Накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися до повної готовності всіх інгредієнтів;
- Готову кашу з курячим м'ясом можна подавати на стіл.
Як приготувати гречку з куркою і овочами в мультиварці Редмонд
Що знадобиться для приготування:
- Куряча грудка на 300-400 грам;
- 400 грам гречаної крупи;
- 200 грам шампіньйонів;
- Перець солодкий – 1 штука;
- Одна морквина;
- Цибуля – 1 штука;
- Вода – півлітра;
- Рослинна олія;
- Трохи кухонної солі;
- Спеції на свій смак.
Період готування – півтори години.
Калорійність – 230.
Як робити:
- Курячу грудку ретельно споліскують у холодній воді, зрізаємо шкірку і видаляємо кістки. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками;
- У ємність мультиварки підливаємо масло і поміщаємо туди шматочки курячого м'яса. Підсолюємо їх і приправляємо спеціями;
- Вибираємо програму «Смаження» і засмажуємо м'ясо приблизно 10 хвилин;
- Гриби промиваємо, чистимо капелюшки і нарізаємо тонкими пластинками невеликого розміру;
- Ставимо на плиту сковорідку, ллємо туди трохи рослинного масла і засипаємо грибні шматочки. Обсмажуємо до готовності, при цьому постійно перемішуємо;
- Далі очищаємо цибулину від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками;
- З моркви чистимо шкірку, споліскують і ріжемо невеликими смужками;
- Солодкий перець промиваємо, чистимо від насіння і плодоніжки. Ріжемо його у вигляді соломки;
- Засипаємо овочеву нарізку в ємність мультиварки, розмішуємо і обсмажуємо ще близько 10-15 хвилин;
- Гречану крупу споліскують кілька разів, вибираємо чорні зерна і лушпиння;
- Далі у каструлю кладемо гречану кашу і обсмажені гриби, все розмішуємо;
- Заливаємо все водою, вона повинна покривати всі інгредієнти на висоті до двох пальців;
- Вибираємо режим «Рис-Крупи» або «Гречана каша» і залишаємо готуватися на 50 хвилин;
- Як тільки все буде готово, перемішуємо і подаємо на стіл.
Гречка по-купецькому з куркою
Що потрібно для готування:
- 500-600 грам курячого м'яса;
- 2 склянки гречаної крупи;
- Цибулина велика – 1 штука;
- Одна морквина;
- ½ Склянки томатного соку;
- Рослинна олія;
- Кухонна сіль – на смак;
- Невелика кількість чорного перчика в молотом вигляді;
- Вода – 1000 мл
Скільки триває приготування: 1 годину 15 хвилин.
Кількість калорій – 220.
Як таке блюдо готується в мультиварці:
- Курку добре споліскують під прохолодною водою, видаляємо шкірку, кістки, хрящі та всілякі плівки;
- Розбираємо м'якоть на невеликі шматочки;
- Очищаємо цибулину від шкірки, нарізаємо невеликими квадратиками і перекладаємо в невелику тарілку;
- Морква добре очищаємо від шкірки з брудом, промиваємо в прохолодній воді і протираємо у велику стружку. Овоч можна нарізати кубиками, соломкою або половинками кружечків. Ріжемо на свій розсуд;
- Далі очищаємо гречану крупу від чорних зерняток, лушпиння і всілякого сміття. Викладаємо гречку на сіту і промиваємо водою;
- У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо програма «Смаження» і прогріваємо масло;
- На гаряче масло викладаємо курячі шматочки, обсмажуємо їх 15 хвилин і постійно перемішуємо, щоб вони не підгоріли;
- Далі засипаємо шматочки цибулі і моркви. Всі підсолюємо і приправляємо чорним перцем, розмішуємо і залишаємо даріться близько 7-10 хвилин;
- Потім викладаємо гречку, додаємо томатний сік і заливаємо все водою;
- Вибираємо режим «Гасіння» і залишаємо тушкуватися на 50 хвилин;
- За цей період гречана крупа розбухне і вбере в себе сік м'яса і овочів;
Після звукового сигналу мультиварки, перемішуємо кашу і подаємо на стіл.
Відкрили банку з огірками? Пропонуємо вам рецепти салатів з солоними огірками. Ви будете здивовані цими поєднаннями смаків.
А готували ви коли-небудь самостійно люля-кебаб? Якщо ні, то тут ви дізнаєтеся, що це простіше простого. Головне — спробувати!
На десерт сьогодні чудова шарлотка з яблуками. Цей рецепт невпинно працює на багатьох умілих хазяєчок.
Корисні поради
Замість томату можна додати сметану, вона додасть страві більш ніжний смак.
Крім моркви і цибулі, можна додавати й інші овочі, наприклад, солодкий перець, баклажани, помідори.
В кінці приготування можна приправити свіжою зеленню кропу або петрушки.
Якщо ви досі в роздумах, яку страву зробити на вечерю або обід, каша з куркою буде відмінним варіантом. Вона дійсно виходить смачною і дуже ситної, спробуйте і ви переконаєтеся, що ця страва підходить на всі випадки життя!