Рецепти дієтичної окрошки, меню дієти для схуднення та відгуки
Приготовлена без термічної обробки на основі овочів, окрошка дає прекрасні результати при схудненні. Готується він швидко, з нескладного набору продуктів. Принцип її застосування полягає в холодній подачі на стіл. Окрошка не тільки смачний і корисний, але і охолоджуючий суп.
У літню спеку тарілка окрошки вгамує голод і спрагу. Інгредієнти беруться найрізноманітніші, її готують з кефіром, квасом, мінеральною водою та сироваткою. Підбірка корисних рекомендацій допоможе скидати вагу на ній без відчуттів голоду.
Особливо актуальними рецепти стануть у весняно-літній сезон, коли на столах багато свіжих овочів і зелені.
Можна їсти окрошку при схудненні
Окрошку можна і потрібно включати в раціон при дієтичному харчуванні. Доступне і легке в приготуванні страва містить мінімум калорій. Свіжі овочі та зелень дозволяють позбавитися від зайвої ваги всього за пару тижнів.
Легка їжа дає організму очиститися від шлаків і токсинів. Вживаючи окрошку вже на другий день, худнуть відчувають легкість та приплив енергії. За рахунок низької калорійності, порція окрошки швидко насичує організм і пригнічує відчуття голоду.
Дієта на ній — ідеальний варіант для тих, хто мріє скинути зайву вагу перед пляжним сезоном. Вона може бути використана вегетаріанцями і сыроедами.
Будучи відмінним засобом для придушення апетиту, корисні компоненти окрошки прискорюють обмінні процеси в організмі. Заправки освіжаючого страви практично не містять калорій, їх можна вибирати з урахуванням смакових переваг.
Дієта на окрошці підійде для страждаючих цукровим діабетом людей. Багато жінок визнають, що простіше рецептів не існує, досить покришити овочі — і страва готова! Єдиний мінус дієти — окрошка швидко приїдається.
Тому варто поекспериментувати з різними варіаціями її приготування. Перш, ніж приступати до окрошечному методом скидання ваги, варто зважити всі плюси і мінуси.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
відварене куряче філе - | 250 г |
свіжі огірки - | 200 г |
редиска - | 100 г |
варені яйця - | 5 шт. |
зелень кропу і цибулі - | за смаком |
сіль - | за бажанням |
сирна сироватка - | 1 л |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 51 Ккал |
Як готується дієтична окрошка для схуднення:
- Легкий охолоджуючий супчик можна приготувати за лічені хвилини. Для цього необхідно накришити куряче філе дрібними шматочками.
- До філе додати нарізані огірки, редис і зелень.
- Очистити яйця порубати їх у миску з окрошкою, при бажанні посолити. Все гарненько перемішати.
- Перед подачею заправити охолодженої сироваткою. Зберігати страву в холодильнику.
- Денна норма окрошки повинна відповідати калоріях з урахуванням ваги худне людини. Рецепт розрахований на 5-6 прийомів.
Окрошка на кефірі — рецепт для схуднення
Необхідні інгредієнти:
- відварна яловичина — 300 гр;
- кефір жирністю 0% — 1 літр;
- свіжі огірки — 300 гр;
- зелень і сіль — за смаком.
Час приготування: 12-20 хвилин.
Калорійність: 62,2 ккал.
Етапи приготування:
- Остиглу і попередньо відварену яловичину розібрати на волокна і дрібно накришити.
- До м'яса додати нарізані зелень і огірки. Якщо огірки раптом гірчать, потрібно очистити з них шкірку. В якості зелені можна брати молоду цибулю, кріп, петрушку.
- Нарізані інгредієнти перемішати, при необхідності додати солі.
- Заправляти кефіром з холодильника. Рецепт розрахований на 1 день. Сидіти на ній не рекомендується довше 7 днів.
Бутерброди з ковбасою і сиром — дуже смачне блюдо, яке можна приготувати як закуску або для перекусу.
Салат з макаронами-бантиками — цікава закуска в італійському стилі.
Рецепт млинців з фаршем — візьміть на замітку наші варіанти страви з начинками з різного виду м'яса.
Окрошка на мінеральній воді з індичкою
Необхідні інгредієнти:
- варене філе індички — 250 гр;
- перепелині яйця — 3 шт;
- мінеральна вода сильногазована — 1 літр;
- редис — 150 гр;
- пір'я зеленої цибулі, кріп, сіль — за смаком;
- свіжі огірки — 150 гр.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 72,03 ккал.
Приготування дієтичної окрошки для схуднення:
- Очистити варені перепелині яйця, нарізати їх невеликими шматочками. При необхідності перепелині яйця можна замінити одним курячим.
- Накришити філе індички, додати до нього нарізані овочі і зелень.
- Все гарненько перемішати. Солі додавати по мінімуму або взагалі не класти. Оскільки сіль затримує рідину в організмі, краще при дієтах від неї відмовлятися.
- Накрошенные інгредієнти залити перед вживанням холодною мінералкою.
Окрошка овочева з кефіром
Необхідні інгредієнти:
- картопля в мундирі — 250 гр;
- редис — 5-6 шт;
- свіжі огірки — 150 гр;
- зелень, цибулю і сіль за смаком;
- знежирений кефір — 900 мл.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 36,2 ккал.
Як готувати:
- Зварити картоплю в мундирі, або взяти заздалегідь приготований. Остудити, очистити і накришити невеликими шматочками.
- До картоплі додати нарізані редис і огірки. Все перемішати, додати за бажанням солі.
- Заправити охолодженим кефіром. Зверху рясно посипати зеленню.
- Для дієтичного супу, зелень можна брати будь-яку. Овочі можна замінювати іншими.
- З-за низької калорійності не рекомендується довго сидіти на цій дієті. Краще використовувати її в якості розвантажувального дня.
Окрошка без яєць і картоплі
Необхідні інгредієнти:
- зелена цибуля — 1 пучок;
- кріп і петрушка;
- редиска червона — 100 гр;
- редька біла — 100 гр;
- огірки — 100 гр;
- кефір — 500 мл;
- домашній або купувальний квас — 500 мл
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 25, 8 ккал.
Як приготувати страву для схуднення:
- Всі овочі необхідно замочити у воді на 5 хвилин. Таким чином, вони очистяться не тільки від грязі, але і хімічних добрив.
- Дрібно накришити редис, огірки, зелень. Все перемішати. Сіль додавати не обов'язково.
- Залити тарілку з овочами кефіром і мінералкою в рівних пропорціях.
- Ароматний і вітамінізований суп містить дуже мало калорій. Щоб не нашкодити здоров'ю, краще використовувати зрідка для розвантаження.
- Якщо передбачається окрошку поєднувати зі збалансованим харчуванням, можна приготувати страву з половини інгредієнтів.
Дієта на окрошці для схуднення
Тривалість системи зниження ваги на ній не повинна перевищувати 7 днів. Після розвантажувальних днів потрібно робити перерву, повторити через місяць. Судячи з відгуків тих, що худнуть, на холодному супі можна втратити до 5 кг ваги.
Низькокалорійні страви краще поєднувати з овочами, відварною м'ясом, щоб харчова цінність була вище. Зберігати кілька днів не рекомендується, корисніше страва буде свіжоприготованим. Якщо залишається відчуття голоду, необхідно збільшити кількість споживаної рідини.
Денну порцію розділити на 5-6 частин. Між прийомом їжі можна робити перекуси. Для перекусу підійдуть яблука. За час дієти зійде зайва рідина з організму, якщо не дотримуватися правильного харчування, скинутий вага повернеться.
Популярність системи зумовлена швидким приготуванням корисного харчування зі звичайних продуктів. Як тільки на ринках з'являються свіжі овочі — значить, пора готувати окрошку. Восени і взимку добре підійде редька, капуста, гриби, брокколі.
Протягом тижня можна готувати свіжий варіант холодного супу. Замінюючи продукти, ви отримаєте кожен раз нове блюдо. Традиційні овочі можна замінювати вареними грибами, оливками, зеленим горошком або кукурудзою.
Замість класичного варіанту з м'ясом, можна накришити варену рибу або морепродукти. Головна умова — продукти повинні бути свіжими або вареними. Заправляти можна навіть питною водою.
Принципи приготування дієтичної окрошки:
- людям з підвищеною кислотністю краще не класти в суп редиску;
- якщо редис гіркий, попередньо вимочити у воді;
- найбільш смачне блюдо в охолодженому вигляді;
- щоб скоротити час приготування, рекомендується мати в холодильнику — відварне м'ясо, яйця, картопля;
- дуже смачно виходить з домашнім квасом;
- заправки можна поєднувати один з одним, до кефіру додати мінералку.
Як правильно дотримуватися систему скидання ваги на окрошці
- сніданок і обід повинен бути збалансованим, решту часу їсти окрошку;
- на час розвантаження уникати прийому алкогольних напоїв;
- повністю відмовитися від хліба і борошняних виробів;
- пити багато води, зеленого чаю, кави можна тільки з ранку;
- якщо відчувається слабкість, в окрошку додати більше джерел білка — нежирного м'яса, риби;
- заправляючи блюдо кефіром, слід знати, що молочнокислий продукт має послаблюючу ефектом;
- після розвантаження дотримуватися збалансованого харчування, денна норма не вище 1800 ккал;
- за умови правильного поєднання холодного супу з іншими стравами можна домогтися помітних результатів у схудненні.
Відгуки про схуднення за допомогою окрошки
Ганна Гордєєва, 39 років:
Тетяна Лещова, 23 роки:
Інна Сеітова, 45 років:
Карина Залигіна, 19 років:
Іра Раскова, 27 років: