22 май 2019 6 680

Рецепти приготування пончиків без дріжджів в домашніх умовах

Солодкі пончики – знайомий багатьом з дитинства десерт. Їх посипають цукровою пудрою, додають всередину фруктові начинки і використовують топінг при подачі. Рум'яні зовні і ніжні всередині вони особливо подобаються дітям. Крім того, такі пампушки прекрасний варіант для сніданку.

Секрети повітряного тіста для пончиків

Для того щоб тісто вийшло ніжним і повітряним, необхідно використовувати деякі секрети його приготування:

  1. Воду і молоко для тіста краще використовувати теплу, оптимальним варіантом буде кімнатна температура;
  2. Вміст курячого яйця додають окремо. При цьому жовток перетирають з цукром, а білок збивають в густу піну;
  3. Якщо замість води використовувати газовану мінералку десерт буде пористим і пишним;
  4. Тісто стане повітряніше якщо борошно просіяти, а розпушувач тіста замінити на гашену лимонним соком соду.

Застосувавши всього чотири простих правил, можна приготувати м'які і тануть у роті пончики.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
просеянная борошно - два з половиною склянки
вода - три чверті склянки
яйця - 2 шт.
цукор - 4 столові ложки
вершкове масло - 15 грам
рослинна олія - для смаження
ванілін - половина чайної ложки
розпушувач - 5 г
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 119 Ккал

Класичний рецепт пончиків без дріжджів простий у приготуванні, вимагає мінімум інгредієнтів і доданих з боку господині зусиль.

Як готувати пампушки без дріжджів:

  1. Теплу воду і розм'якшене вершкове масло змішати в мисці;
  2. Яйця розділити на складові. В окремій ємності змішати жовтки з цукром і ваніліном. Розтерти їх між собою за допомогою ложки;
  3. Жовткову і масляну суміш з'єднати і акуратно розмішати. Основа для майбутнього тесту готова;
  4. Додати в основу борошно. Робити це треба поступово і стежити за тим, щоб не утворилися грудки. При необхідності можна скористатися міксером. Однак використовувати його потрібно на маленькій швидкості;
  5. Білки збити в густу піну. Вона повинна бути приємного кремового відтінку;
  6. Додати білки і гашену соду до решти тіста. Акуратно з'єднати між собою всі компоненти за допомогою ложки. Не варто використовувати для цих цілей міксер, інакше піна може впасти і готові пончики вийдуть не такими пишними;
  7. З тіста формують пончики. Їх можна зробити круглими або надати їм форму бублика;
  8. Смажити майбутній десерт на попередньо розігрітій олії. Сигналом про готовність послужить рум'яний колір, який поступово набудуть пампушки;
  9. Класичні пончики посипають цукровою пудрою. Десерт готовий, можна подавати до столу!

Пончики на молоці без дріжджів

Пончики на молоці приготувати також просто, як і класичні. Однак пампушки, в тісто яких було додано молоко, має більш ніжний смак.

Для молочних булочок потрібні:

  • склянка молока, мінімум 3,5% жирності. Менше брати не варто, інакше смак пампушок вийде недостатньо вершковим;
  • просеянная борошно – три склянки;
  • вода – 100 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • вершкове масло – 25 грам;
  • рослинна олія для смаження;
  • розпушувач – чайна ложка;
  • ванілін – пів чайної ложки.

Часу на приготування піде стільки ж: близько 45 хвилин.

Калорійність трохи вище і становить 123 калорій на один пончик в 100 р.

Етапи:

  1. Яйця збити з цукром і ваніліном, додати тепле масло;
  2. Поступово влити молоко кімнатної температури, ретельно розмішуючи суміш;
  3. Додати теплу воду, перемішати;
  4. Всипають невеликими частинами борошно разом з розпушувачем, стежити за однорідністю суміші;
  5. Тісто не повинно прилипати до рук. При необхідності можна додати ще трохи борошна;
  6. Сформувати основу для пончиків у вигляді кульок, бубликів або рогаликів;
  7. Обсмажувати на рослинній олії до готовності;
  8. Готові солодкі пампушки чудово поєднуються зі згущеним молоком, як варених, так і звичайної.

Покроковий рецепт

Такі пончики виходять пишніше звичайних завдяки кефіру, який є кисломолочним продуктом. Крім того, за консистенцією пампушки на кефірі більш щільні, але не менш м'які і смачні.

Для пампушок на кефірі потрібні:

  • дві склянки кефіру;
  • просеянная борошно – три з половиною склянки;
  • вода – 70 мл;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • рослинна олія для смаження;
  • сода – пів чайної ложки. Лимонним соком її гасити не потрібно, цю функцію візьме на себе кефір;
  • ванілін – пол чайні ложки.

На приготування піде 50 хвилин, а калорійність складе 125 калорій на один пончик в 100 р.

Етапи:

  1. В теплий кефір поступово всипати борошно, перемішати і додати воду;
  2. Додати цукор, соду і ванілін, розмішати;
  3. З готового тіста сформувати невеликі кульки, обсмажувати їх на розпеченому маслі до готовності;
  4. Пончики на кефірі можна прикрасити кулькою вершкового морозива і топінгом з варення.

Яйця пашот в мікрохвильовці — читайте як приготувати вишуканий сніданок за кілька хвилин.

Читайте як приготувати м'ясо по-бургундськи. Це дуже смачне і незвичайне блюдо, яке готується у вині.

Скільки запікати соковиті котлети в духовці — ми підготували кілька варіантів рецептів цієї страви.

Бездріжджові пончики з солодкою начинкою

Такі пончики більш смачні, а різноманітність начинок дозволяє експериментувати і придумувати нові поєднання. Готувати їх трохи складніше, але зате результат перевершить всі очікування.

Потрібні компоненти для майбутнього десерту:

  • просеянная борошно – дві з половиною склянки;
  • мінеральна вода з газом – три чверті склянки;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 4 столові ложки;
  • вершкове масло – 30 грам;
  • рослинна олія для смаження;
  • розпушувач тіста;
  • начинка і її кількість вибирається на смак.

Часу знадобиться близько години. Калорійність пампуха залежить від начинки, але в середньому складає 140 калорій/100 р.

Етапи:

  1. Жовтки розтерти з цукром, а білки збити в густу піну;
  2. З'єднати отримані суміші між собою;
  3. Додати розм'якшене масло і мінералку, поступово всипати борошно з розпушувачем;
  4. Акуратно перемішати, намагаючись не пошкодити пишні піки збитого білка;
  5. Сформувати з тіста кульки;
  6. Пампушки готувати до утворення золотистого кольору, обсмажуючи з двох сторін на рослинній олії;
  7. Остиглі пончики з допомогою кондитерського шприца заправити начинкою. Це може бути варення, джем, варене згущене молоко або білковий крем;
  8. Прикрасити десерт цукровою пудрою і подавати до чаю.

Рецепти глазурі для пончиків

Глазур робить пампушки більш красивими, апетитними і смачними. Їй покривають вже готові охолоджені пончики. Існує кілька варіантів її приготування.

Шоколадно-горіхова

Смачна і проста у виконанні глазур, для якої потрібно:

  • плитка шоколаду (краще горького);
  • подрібнений фундук або арахіс.

Етапи:

  1. Шоколад розділити на кубики і розтопити на водяній бані;
  2. Змастити гарячої шоколадною сумішшю пончики, шар глазурі не повинен бути дуже тонким. Оптимальна товщина 2-3 мм;
  3. Поки глазур не застигла прикрасити її горішками.
  4. За бажанням можна використовувати білий шоколад, тоді глазур буде приємного молочного кольору. А як горішків використовувати мигдаль. Ці два компоненти відмінно доповнюють один одного.

Полунична

Така глазур дуже ефектно виглядає на святковому столі. Для її приготування необхідно:

  • дві склянки води;
  • стакан цукру;
  • три столові ложки полуничного пюре;
  • кольорова посипання.

Етапи:

  1. Для початку необхідно приготувати карамельну суміш. Для цього у воді розчинити цукор і ягідне пюре;
  2. Суміш поставити на вогонь до закипання, а потім поставити на середній температурі до загустіння;
  3. Гарячу глазур розподіляють по пончику, прикрашають посипкою.

Білково-кокосова

Ніжний кокосовий смак з поєднанням білкової глазурі зробить готові пончики ще більш ніжними. Для того, щоб приготувати таку глазур самостійно, необхідні наступні інгредієнти:

  • два яєчних білка;
  • цукор – 200 грам.

Етапи:

  1. Збити в густу, щільну піну білки, цукор і ванілін;
  2. Процес збивання краще робити на водяній бані. Для цього ємність з яєчною сумішшю встановити на каструлю з киплячою водою. Такий метод дозволить зробити глазур безпечною для вживання в їжу;
  3. Змастити пампушки глазур'ю і посипати їх кокосовою стружкою.

Корисні рекомендації

Корисні поради з приготування пончиків стануть у нагоді як новачкам, так і досвідченим господиням. Їх застосування не тільки заощадить час на приготування їжі, але і дозволить поліпшити смакові якості десерту:

  1. Щіпка лимонної цедри, додана при приготуванні, додасть готовим пампушків особливий ніжний аромат і смак;
  2. За допомогою одного простого способу десерту можна додати фруктовий смак. Для цього крім всіх інших інгредієнтів у тісто додають пюре банана, яблука, груші або абрикоса. Готова випічка приємно здивує;
  3. Для того, щоб видалити зайве масло з пончиків знадобиться звичайна паперова серветка. Поки плюшки ще гарячі їх необхідно покласти на неї. Серветка вбере зайвий жир, а десерт стане менш калорійним;
  4. Оптимальна кількість масла при смаженні булочок — 4 див. Завдання з приготування пончиків може спростити фритюрниця або спеціальна насадка на сковорідку.

Готувати такий десерт нескладно і цікаво. Завдяки різноманітним начинками, топингам і глазурі, пампушки без дріжджів можна готувати кожен раз по-новому, винаходячи нові смаки і поєднання.

Що ще почитати: