21 июнь 2019 5 303

Як приготувати пончики з повітряної текстурою в духовці

В Америці їх називають донатсами, в Європі – берлінерамі, у нас – пончиками. Це вироби з тіста круглої форми невеликого розміру. Зазвичай для їх приготування потрібно багато масла і фритюр. Це робить страву дуже калорійним, але можна приготувати і нежирні пончики в духовці.

Рецепт приготування покроково
Інгредієнти Кількість
борошна з пшениці - 800 г
маргарину - 200 г
молока - 1 ст.
сухих дріжджів - 22 г
цукру - 100 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

З допомогою дріжджового тіста можна отримати ніжну та повітряну випічку. Готувати такі пончики потрібно довше, ніж варіанти з застосуванням соди, але в результаті вийдуть справжні донатси.

Готуються пончики в духовці так:

  1. В першу чергу слід приготувати опару. У теплому молоці здійснити розчинення солі, цукру і дріжджів. Всі компоненти перемішати і дати постояти протягом десяти хвилин;
  2. Розтопити маргарин і вилити його в опару;
  3. Просіяти борошно і поступово додавати її до загальної суміші, не припиняючи помішувати при цьому. Борошна можна використовувати більше, ніж зазначено в рецепті, головне, щоб тісто вийшло пружне і з нього зручно було вирізати кружечки;
  4. Потримати тісто в теплі протягом чверті години;
  5. Нагріти духовку. Щоб уникнути приставання пончиків до дека, його потрібно змастити маслом або застелити спеціальним пергаментом для випічки;
  6. Розкачати з тіста пласт і вирізати з нього кружечки склянкою або спеціальними формами;
  7. Розкласти готові вироби на деко і поставити випікатися до готовності.

Для прикраси можна приготувати глазур. Можна розтопити плитку шоколаду і змастити зверху або посипати пудрою з цукру.

Ванільні пончики з бездріжджового тіста в духовці

Випікати такі пончики потрібно не більше 10 хвилин. Це відмінний варіант для тих, у кого завжди не вистачає часу.

Тісто для донатсов готується з:

  • борошна – 250 г;
  • цукру – 120 г;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • соняшникової олії – 1 ст. л.;
  • молока – 200 р.

Глазур для прикраси виробів готують з:

  • цукрової пудри 0,5 склянки;
  • натуральних вершків – 2 ч. л.

Насолодитися смаком донатсов вийде через 20 хвилин.

Калорійність 100 г пончиків становить 376 ккал.

Готуються пончики досить швидко і легко. Весь процес складається з таких кроків:

  1. В одній мисці змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси;
  2. Тісто вилити у форму для випікання і поставити в духовку на 10 хвилин;
  3. Зробити суміш з цукрової пудри, ванільною есенції і натуральних вершків. Вона знадобиться для прикраси готових виробів. Якщо вийде густа суміш, то можна додати води або молока;
  4. Остудити пончики і опустити в глазур;
  5. Викласти на тарілку і вживати із чаєм або кавою.

Як приготувати шоколадні пончики з начинкою в духовці

Тісто для цього ласощі готується з:

  • борошна – 600 г;
  • вершкового масла – 60 г;
  • курячих яєць – 2 шт.;
  • молока – 1 ст.;
  • коньяку – 1 ст. л.;
  • розпушувача – 1 ст. л.;
  • какао – 50 р.

Для начинки використовувати плитку молочного шоколаду.

Готуються вироби протягом 40 хвилин.

Калорійність пончиків становить 467 ккал на 100 р.

Процес приготування буде наступним:

  1. Помістити вершкове масло в каструлю і поставити на вогонь. Коли воно розтане, з'єднати з молоком і яйцями. Додати до суміші коньяк і збити за допомогою блендера;
  2. Висипати какао;
  3. Просіяне пшеничне борошно з'єднати з пекарським порошком. Щоб вироби були більш повітряними, потрібно додати трохи харчової соди;
  4. До борошна додати інші компоненти і ретельно перемішати. Важливо, щоб вийшло пружне тісто;
  5. Тісто слід розділити на кілька шматочків, кожен з яких потрібно приплюснути руками;
  6. Поламати шоколадку на невеликі шматочки і покласти кожен з них на тісто;
  7. Сформувати невеликі пончики, викласти на деко, застелене пекарським пергаментом і випікати до готовності. Посипати пудрою з цукру.

Ікра з моркви — смачна закуска, домашні рецепти на нашому порталі.

Ароматна окрошка на основі сироватки — найкраще рішення для першого страви жарким літнім днем.

Рецепт піци з морепродуктами — італійська випічка, зі смаком моря. Візьміть рецепт на замітку.

Сирні пончики в духовці

Порадувати себе і своїх дітей можна менш калорійними, ніж при смаженні у фритюрі, сирними пончиками, приготованими в духовці. Тісто для них готують з:

  • сиру – 300 г;
  • яєць – 2 шт.;
  • пшеничного борошна – 1 ст.;
  • цукру – 5 ст. л.;
  • соди і оцту — по ½ ч. л.

Отримати готові вироби можна буде через півгодини.

У 100 г міститься 221 калорія.

Приготування випічки складається з таких кроків:

  1. Яйця з'єднати з цукром і збити;
  2. Борошно просіяти і вилити в неї яйця і цукор;
  3. Перетерти сир з ваніліном і додати в тісто;
  4. Туди ж покласти соду, погашену оцтом;
  5. Зробити пружне тісто і розділити на шматочки, кожному з яких надати форму кульок однакового розміру;
  6. Внутрішню поверхню деко змастити олією і викласти на нього кульки;
  7. Тримати пончики в духовці, поки вони не підрум'яняться.

Вживати пончики можна, вмочуючи їх у згущене молоко, джем або посипавши цукровою пудрою.

Сирні пончики з начинкою

Крім класичних рум'яних пампушок з сиром, можна приготувати пончики з повидлом. Тісто для них готують з:

  • сир – 500 г;
  • яєць – 2 шт.;
  • пшеничного борошна – 2 ст.;
  • цукру – 4 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Начинити донатси можна повидлом.

Весь процес займе близько 40 хвилин.

З допомогою 100 г виробів можна збагатити організм 287,3 калоріями.

Готуються вироби так:

  1. Необхідно розтерти сир з цукром, додати туди яйця, борошно і розпушувач;
  2. Приємний запах дозволить надати невелику кількість ванільної есенції;
  3. Сформувати з тіста ковбаску, яку потрібно нарізати на шматочки по 5 см;
  4. Кожен шматочок потрібно розім'яти в коржик і покласти туди чайну ложку повидла;
  5. Сформувати з шматочків кульки і розмістити їх на листі;
  6. Поставити випікатися протягом двадцяти хвилин. В якості прикраси можна використовувати пудру з цукру.

Поради на замітку

Для отримання ідеальної випічки слід дотримуватися таких рекомендацій:

  1. Для приготування тіста потрібно використовувати інгредієнти однакової температури. Так вони краще з'єднаються, а тісто буде легким;
  2. Перед використанням борошно позбавити від грудочок за допомогою просіювання. Це також дозволить збагатити його киснем;
  3. Запікати пончики в духовці краще на середньому нагріванні, так вони не пересохнуть;
  4. Покривати глазур'ю краще теплі донатси. Цукрова пудра в якості прикраси підходить для гарячих донатсов;
  5. Випікати пончики довше 20 хвилин небажано.

Хоч донатси і калорійні, але це не знижує їхню популярність. Щоб отримати смачну випічку, необхідно суворо дотримуватись рецептури. Свої корективи можна вносити лише до прикраса виробів. Тоді випічка вийде легкою і повітряної.

Що ще почитати: