Як приготувати пончики з повітряної текстурою в духовці
В Америці їх називають донатсами, в Європі – берлінерамі, у нас – пончиками. Це вироби з тіста круглої форми невеликого розміру. Зазвичай для їх приготування потрібно багато масла і фритюр. Це робить страву дуже калорійним, але можна приготувати і нежирні пончики в духовці.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| борошна з пшениці - | 800 г | 
| маргарину - | 200 г | 
| молока - | 1 ст. | 
| сухих дріжджів - | 22 г | 
| цукру - | 100 г | 
| Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 250 Ккал | 
З допомогою дріжджового тіста можна отримати ніжну та повітряну випічку. Готувати такі пончики потрібно довше, ніж варіанти з застосуванням соди, але в результаті вийдуть справжні донатси.
Готуються пончики в духовці так:
- В першу чергу слід приготувати опару. У теплому молоці здійснити розчинення солі, цукру і дріжджів. Всі компоненти перемішати і дати постояти протягом десяти хвилин;
 - Розтопити маргарин і вилити його в опару;
 - Просіяти борошно і поступово додавати її до загальної суміші, не припиняючи помішувати при цьому. Борошна можна використовувати більше, ніж зазначено в рецепті, головне, щоб тісто вийшло пружне і з нього зручно було вирізати кружечки;
 - Потримати тісто в теплі протягом чверті години;
 - Нагріти духовку. Щоб уникнути приставання пончиків до дека, його потрібно змастити маслом або застелити спеціальним пергаментом для випічки;
 - Розкачати з тіста пласт і вирізати з нього кружечки склянкою або спеціальними формами;
 - Розкласти готові вироби на деко і поставити випікатися до готовності.
 
Для прикраси можна приготувати глазур. Можна розтопити плитку шоколаду і змастити зверху або посипати пудрою з цукру.
Ванільні пончики з бездріжджового тіста в духовці
Випікати такі пончики потрібно не більше 10 хвилин. Це відмінний варіант для тих, у кого завжди не вистачає часу.
Тісто для донатсов готується з:
- борошна – 250 г;
 - цукру – 120 г;
 - розпушувач – 2 ч. л.;
 - соняшникової олії – 1 ст. л.;
 - молока – 200 р.
 
Глазур для прикраси виробів готують з:
- цукрової пудри 0,5 склянки;
 - натуральних вершків – 2 ч. л.
 
Насолодитися смаком донатсов вийде через 20 хвилин.
Калорійність 100 г пончиків становить 376 ккал.
Готуються пончики досить швидко і легко. Весь процес складається з таких кроків:
- В одній мисці змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси;
 - Тісто вилити у форму для випікання і поставити в духовку на 10 хвилин;
 - Зробити суміш з цукрової пудри, ванільною есенції і натуральних вершків. Вона знадобиться для прикраси готових виробів. Якщо вийде густа суміш, то можна додати води або молока;
 - Остудити пончики і опустити в глазур;
 - Викласти на тарілку і вживати із чаєм або кавою.
 
Як приготувати шоколадні пончики з начинкою в духовці
Тісто для цього ласощі готується з:
- борошна – 600 г;
 - вершкового масла – 60 г;
 - курячих яєць – 2 шт.;
 - молока – 1 ст.;
 - коньяку – 1 ст. л.;
 - розпушувача – 1 ст. л.;
 - какао – 50 р.
 
Для начинки використовувати плитку молочного шоколаду.
Готуються вироби протягом 40 хвилин.
Калорійність пончиків становить 467 ккал на 100 р.
Процес приготування буде наступним:
- Помістити вершкове масло в каструлю і поставити на вогонь. Коли воно розтане, з'єднати з молоком і яйцями. Додати до суміші коньяк і збити за допомогою блендера;
 - Висипати какао;
 - Просіяне пшеничне борошно з'єднати з пекарським порошком. Щоб вироби були більш повітряними, потрібно додати трохи харчової соди;
 - До борошна додати інші компоненти і ретельно перемішати. Важливо, щоб вийшло пружне тісто;
 - Тісто слід розділити на кілька шматочків, кожен з яких потрібно приплюснути руками;
 - Поламати шоколадку на невеликі шматочки і покласти кожен з них на тісто;
 - Сформувати невеликі пончики, викласти на деко, застелене пекарським пергаментом і випікати до готовності. Посипати пудрою з цукру.
 
Ікра з моркви — смачна закуска, домашні рецепти на нашому порталі.
Ароматна окрошка на основі сироватки — найкраще рішення для першого страви жарким літнім днем.
Рецепт піци з морепродуктами — італійська випічка, зі смаком моря. Візьміть рецепт на замітку.
Сирні пончики в духовці
Порадувати себе і своїх дітей можна менш калорійними, ніж при смаженні у фритюрі, сирними пончиками, приготованими в духовці. Тісто для них готують з:
- сиру – 300 г;
 - яєць – 2 шт.;
 - пшеничного борошна – 1 ст.;
 - цукру – 5 ст. л.;
 - соди і оцту — по ½ ч. л.
 
Отримати готові вироби можна буде через півгодини.
У 100 г міститься 221 калорія.
Приготування випічки складається з таких кроків:
- Яйця з'єднати з цукром і збити;
 - Борошно просіяти і вилити в неї яйця і цукор; 

 - Перетерти сир з ваніліном і додати в тісто; 

 - Туди ж покласти соду, погашену оцтом; 

 - Зробити пружне тісто і розділити на шматочки, кожному з яких надати форму кульок однакового розміру;
 - Внутрішню поверхню деко змастити олією і викласти на нього кульки; 

 - Тримати пончики в духовці, поки вони не підрум'яняться. 

 
Вживати пончики можна, вмочуючи їх у згущене молоко, джем або посипавши цукровою пудрою.
Сирні пончики з начинкою
Крім класичних рум'яних пампушок з сиром, можна приготувати пончики з повидлом. Тісто для них готують з:
- сир – 500 г;
 - яєць – 2 шт.;
 - пшеничного борошна – 2 ст.;
 - цукру – 4 ст. л.;
 - розпушувач – 1 ч. л.
 
Начинити донатси можна повидлом.
Весь процес займе близько 40 хвилин.
З допомогою 100 г виробів можна збагатити організм 287,3 калоріями.
Готуються вироби так:
- Необхідно розтерти сир з цукром, додати туди яйця, борошно і розпушувач;
 - Приємний запах дозволить надати невелику кількість ванільної есенції;
 - Сформувати з тіста ковбаску, яку потрібно нарізати на шматочки по 5 см;
 - Кожен шматочок потрібно розім'яти в коржик і покласти туди чайну ложку повидла;
 - Сформувати з шматочків кульки і розмістити їх на листі;
 - Поставити випікатися протягом двадцяти хвилин. В якості прикраси можна використовувати пудру з цукру.
 
Поради на замітку
Для отримання ідеальної випічки слід дотримуватися таких рекомендацій:
- Для приготування тіста потрібно використовувати інгредієнти однакової температури. Так вони краще з'єднаються, а тісто буде легким;
 - Перед використанням борошно позбавити від грудочок за допомогою просіювання. Це також дозволить збагатити його киснем;
 - Запікати пончики в духовці краще на середньому нагріванні, так вони не пересохнуть;
 - Покривати глазур'ю краще теплі донатси. Цукрова пудра в якості прикраси підходить для гарячих донатсов;
 - Випікати пончики довше 20 хвилин небажано.
 
Хоч донатси і калорійні, але це не знижує їхню популярність. Щоб отримати смачну випічку, необхідно суворо дотримуватись рецептури. Свої корективи можна вносити лише до прикраса виробів. Тоді випічка вийде легкою і повітряної.







