17 апрель 2019 36 304

Як смачно посмажити курячі крильця на сковороді

Для любителів м'яса птиці пропонуємо спробувати приготувати крильця курки. Їх не складно готувати, не потрібно витрачати багато коштів і кожен раз можна одержувати на виході різні страви (тут справа в маринаді).

Ми приготуємо цілих п'ять рецептів, і спробуємо вас здивувати ними. Всі вони різні, смачні, ситні і просто неймовірні! Це будуть крила у вині, класика, в паніровці, з картоплею і карамелизацией.

Як гарнір можна подати все, що завгодно і все, що вам подобається. Це можуть бути каші, крупи, злаки. Можна приготувати коренеплоди – картоплю, моркву, цибулю або свіжі овочі. Це може бути нарізка або поживний салат.

Також крила можна подати з пікантним соусом або кетчупом. Вийде дуже незвично і вам захочеться повторити цей вечеря, обід або перекус ще не раз.

Якщо ви вже ледве чекаєте, щоб приступити до приготування, то ми трохи вас расстроим, так як в першу чергу треба дізнатися, скільки готувати крила і як їх вибрати правильно. Продукт повинен бути високої якості, повинен бути свіжим, щоб в результаті отримати смачне, ароматне блюдо.

Як вибрати і підготувати продукт

Щоб приготувати смачні крила курки і зробити це правильно, необхідно добре підібрати продукт. Він повинен бути свіжий і його якість має бути високим. У підсумку вийде апетитне блюдо!

Якщо крила сухі, значить, давно лежать на прилавку і заветрились. Про несвіжості також скажуть коричневі плями на поверхні шкірки.

В першу чергу важливо пам'ятати, що краще всього вибирати охолоджений продукт замість замороженого. Так як у другому випадку він втрачає багато своїх корисних елементів. Щоб визначити, заморожувалося м'ясо, необхідно натиснути на нього. Якщо вм'ятина від пальця йде швидше, ніж за секунду, можна бути впевненими в тому, що м'ясо свіже. Якщо ж потрібно кілька митей, то, швидше за все, продукт був заморожений.

На свіжому продукті неприпустима кров, подряпини або плями іншого відтінку. Шкірка повинна бути блідо-рожева або біла. Насичений білий колір означає, що м'яса вибілювали для більш привабливого вигляду.

Крила високої якості обов'язково повинні бути общипаны від пір'я, мати цілі кістки і не мати жодних ушкоджень.

Для повної впевненості в тому, що продукт свіжий, його необхідно понюхати. Він повинен приємно пахнути, без кислоти і гнилі. В ароматі не повинно бути запаху спецій або прянощів. Це ознака того, що цим продукту «прийомом» намагалися надати свіжості.

Розмір крил не повинен бути занадто великим, адже це свідчить про те, що птицю вигодовували гормонами. Такий продукт не дуже здорово вживати в їжу.

Скільки часу смажити курячі крильця на сковороді

Щоб визначити час смаження крил, потрібно добре знати свій газ і свою сковороду. Адже як не крути, подача газу в кожній квартирі різна і сковорідки теж. Справа в тому, що від газу залежить те, наскільки швидко буде нагріватися сковорода, а там вже і зможете визначити, як довго смажити крильця.

Але якщо все ж взяти середнє час приготування, то в середньому для отримання диплому вам знадобиться до п'яти хвилин з боку. Якщо тримати довше, то м'ясо вже почне горіти. Далі необхідно закрити кришку, зменшити вогонь до мінімального, і тушкувати крила далі до повної готовності.

Щоб переконатися в тому, що м'ясо приготоване, необхідно розібрати крило. М'ясо повинно легко відходити від кісток і не повинно бути слідів крові. Якщо ваше м'ясо саме таке, то його вже можна подавати до столу.

Читайте як приготувати ніжне м'ясо по-бургундськи в нашій статті.

Читайте як приготувати вишукані крем з масла з згущеного молока — підійде як до торту так і для трубочок або тістечок.

Дивно смачний торт «День і Ніч» — білі і шоколадні коржі з кремом зі згущеним молоком. Рецепт тут.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
соєвого соусу - 30 мл
курячих крилець - 530 г
рослинної олії - 50 мл
томатної пасти - 15 г
меду - 10 г
часнику - 2 зубчики
соку лимона - 15 мл
Час приготування: 85 хвилин Калорійність на 100 грам: 236 Ккал

Як посмажити курячі крильця на сковороді:

  1. Крильця вимити спочатку, обсушити і потім кожне крило розділити на три частини (у місцях, де сходяться суглоби). Кінчик можна не використовувати взагалі, так як м'яса на ньому немає;
  2. Викласти крильця в ємність, присипати спеціями і полити соєвим соусом. Ми використовували чорний перець і чилі. Якщо соєвий соус не солоний, то можна додати солі;
  3. Руками обім'яти всю масу, щоб спеції рівномірно розподілилися;
  4. Томатну пасту змішати з медом до однорідної консистенції;
  5. Часник позбавити від лушпиння і сухих решт, відправити під прес;
  6. Додати часник до томату з медом, перемішати;
  7. Вилити масу на крильця, знову обім'яти все руками. Але потім дуже важливо ретельно вимити руки, щоб не було проблем з перцем чилі;
  8. Залишити крильця промаринуватися на протязі двадцяти хвилин;
  9. Нагріти на вогні сковорідку, налити олію;
  10. У гаряче масло викласти крильця і смажити на великому вогні до рум'яності з усіх сторін;
  11. Тоді вогонь зменшити, накрити сковорідку кришкою і готувати м'ясо тридцять хвилин;
  12. За півгодини м'ясо потрібно кілька разів перевернути, щоб вийшло рівномірно просмажене страва;
  13. По закінченню часу можна відразу сідати до столу і подавати страву.

Як приготувати курячі крильця у вині

  • 220 мл вина;
  • 2 гілки шавлії;
  • 1 дрібку чорного перцю;
  • 4 зубчики часнику;
  • 500 г курячих крилець;
  • 45 мл олії оливи;
  • 2 гілки розмарину;
  • 2 дрібку солі.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 188.

Приготування:

  1. Крила вимити, видалити зайві пір'я;
  2. Обсушити продукти і розділити кожне на три частини;
  3. Викласти в миску, додати сіль і чорний перець, добре обім'яти руками;
  4. У сковороду налити масло оливи, прибрати на вогонь, щоб розігріти;
  5. Далі викласти туди крильця і підсмажити їх до рум'яності з усіх сторін;
  6. Доки вони обсмажуються, часник позбавити від лушпиння і зрізати сухі кінці йому;
  7. Далі часточки порізати навпіл уздовж;
  8. Шавлія і розмарин сполоснути і крупно подрібнити;
  9. Додати прянощі до рум'яним крилець і обсмажувати ще протягом трьох хвилин;
  10. Влити вино, почекати, поки закипить тоді закрити сковорідку кришкою;
  11. Тушкувати до випаровування алкоголю або за бажанням можна залишити трохи вина в якості соусу.

Карамелізовані крила

  • 15 г меду;
  • 600 г курячих крилець;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 40 мл рослинного масла.

Час – 1 година.

Калорії – 227.

Як смачно посмажити карамелізовані курячі крильця на сковороді:

  1. Крила сполоснути, обсушити, потім порізати кожен на три частини, слідуючи фаланг;
  2. Сковороду розігріти, налити олію і викласти м'ясо;
  3. Трохи посолити, перемішати і смажити до рум'яної скоринки з усіх сторін;
  4. Після цього додати мед, добре перемішати і продовжувати готувати;
  5. Коли крильця будуть майже готові, додати соєвий соус;
  6. Перемішати і тушкувати до готовності.

Смажені курячі крильця в паніровці

  • 50 мл кетчупу чилі;
  • 350 г сухарів для панірування;
  • 1200 г курячих крил;
  • 2 зубчики часнику;
  • 120 мл майонезу;
  • 20 мл соєвого соусу.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 247 калорій.

Приготування:

  1. Крильця вимити, обсушити їх;
  2. Порізати кожне крило на три частини;
  3. Посолити м'ясо і обім'яти пуками;
  4. Часник очистити від лушпиння, зрізати сухий кінець і пустити часточки під прес;
  5. Покласти часник в піалу, додати соєвий соус, кетчуп чилі, майонез і всі компоненти добре з'єднати;
  6. Викласти маринад на крила, обім'яти, щоб рівномірно розподілити і залишити на одну годину;
  7. Після цього в пакет всипати сухарі і туди ж відправити крила;
  8. Добре потрусити, щоб обволочь паніровкою кожне крило;
  9. Розігріти сковорідку, налити достатню кількість масла і розігріти його;
  10. Викласти крила і смажити їх до повної готовності, не забуваючи перевертати.

Як смажити курячі крильця з картоплею

  • 50 мл рослинного масла;
  • 15 мл соку лимона;
  • 1000 г курячих крил;
  • 100 мл олії оливи;
  • 1200 г картоплі;
  • 3 гілки базиліка;
  • 260 г томатів черрі;
  • 2 гілки розмарину.

Час – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 163.

Приготування:

  1. Картоплю очистити від шкірки, нарізати її кубиками і промити від крохмалю;
  2. Помістити картоплю в сотейник, залити водою, додати солі і прибрати на плиту;
  3. Дочекатися закипання, потім варити до повної готовності близько двадцяти хвилин;
  4. Крильця промити, обсушити їх небагато і натерти сіллю з чорним перцем;
  5. Розігріти сковорідку, налити рослинне масло і дати йому нагрітися;
  6. Викласти крила і обсмажити їх у киплячому маслі;
  7. Томати вимити разом з розмарином і базиліком;
  8. Подрібнити розмарин разом з базиліком;
  9. Зелень покласти в баночку, додати солі і перцю за смаком, залити олією оливи;
  10. Додати сік лимона, закрутити кришку і масу потрусити, щоб з'єднати всі компоненти;
  11. На чері зробити надрізи, залити їх окропом;
  12. Через хвилину перемістити томати в холодну воду, зняти з них шкірку;
  13. Готову картоплю викласти до крил, туди ж томати;
  14. Полити все заправкою і смажити ще протягом двадцяти хвилин під кришкою;
  15. І м'ясо, і картопля, необхідно періодично помішувати;
  16. По закінченню часу подавати до столу.

Поради початківцям кулінарам

Якщо ви маринуете крила в оцті, то важливо знати про те, що в такому маринаді можна залишати продукт довше, ніж на три години. Після цього м'ясо втратить соковитість і стане неймовірно сухим.

В соєвому соусі, йогурті і травах крила можна залишати навіть на всю ніч. В такому маринаді продукту краще перебувати як можна довше. Ці маринади зроблять м'ясо ніжним і соковитим.

Крила курки, до речі, хороші тим, що до них підходять абсолютно будь-які спеції і прянощі. Але найбільш вдалими є: імбир, коріандр, сік лимона, розмарин, шавлія і чебрець.

Щоб урізноманітнити крильця на сковороді, до них можна сміливо додати ряд овочів і тим самим доповнити блюдо. Це можуть бути томати, коренеплоди, солодкий перець або ж багато зелені.

Продукт краще перевертати раз у дві хвилини – оптимальний час для того, щоб крила не підгоріли, і не утворилася чорна скоринка.

Якщо хочете спробувати чогось воістину смачного і незвичайного, пропонуємо вам додати до крил томатів черрі. Подавати крила гарячими, прикрасити листочками базиліку і збризнути маслом оливи. Нарізати кільцями моцарелу або подати маленькі кульки. Додати соус песто та швидше до столу, поки гаряче. Тут важлива температура, щоб сир зміг розтанути.

Курячі крильця – бюджетний продукт, який можна приготувати не тільки на обід, але і до вечері. Це ще й хороший варіант для виїзду на природу, на багатті крильця ще смачніше!

Що ще почитати: