Як приготувати крильця в медово-гірчичному соусі
Курячі крила раніше використовували для наваристих ситних бульйонів і навіть подумати не могли, яка смачна хрустка закуска виходить з цього продукту.
Адже якщо правильно їх вибрати – не надто великі, без подряпин, блідо-рожевого або навіть голубуватого відтінку – і замаринувати в соусі, вийде дуже смачне блюдо. Хоч м'яса на крилах не так вже і багато, зате яке воно м'яке і ніжне! А скоринка не зрівняється ні з чим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
крила - | 600 г |
горчичка - | 3 ст. л. |
мед - | 2 ст. л. |
спеції - | щіпка |
лимон - | 0,5 шт. |
соєвий соус - | 4 ст. л. |
Час приготування: 360 хвилин | Калорійність на 100 грам: 212 Ккал |
Для втілення в життя традиційного варіанту страви вам знадобиться мінімальний набір продуктів, який завжди під рукою.
Як готувати крильця в медово-гірчичному соусі за класичним рецептом? Опишемо технологію приготування від а до я. Напівфабрикати моєму під струменем води, перевіряємо на наявність пір'я.
Якщо є необхідність, видаляємо їх пінцетом або осмаливаем. Розкладаємо просохнути від вологи.
Змішуємо в маленькій піалі гірчицю, натуральний рідкий мед (якщо потрібно – розтопіть його в мікрохвильовці), вливаємо соєвий соус, перемішуємо.
Розрізаємо лимон навпіл, проколюємо виделкою м'якоть і видавлюємо в загальну масу сік як можна ретельніше.
Крила рясно натираємо спеціями, покласти в глибоку миску і заливаємо отриманим соусом і відправляємо маринуватися у прохолодне місце.
Краще зробити це на ніч, так страва вийде ще смачніше, але якщо час обмежений, то хоча б на чотири – п'ять годин.
Періодично помішуйте заготовку, щоб соус добре вбрався.
Запускаємо електродуховку на 185 °С. Викладаємо крила на деко на відстані один від одного і запікаємо двадцять хвилин.
Хрусткі крильця в медово-гірчичному соусі в духовці
Складові:
- крила – 1 кг;
- мед – 5 ст. л.;
- гірчична пряність – 3 ст. л.;
- часник – 3 зубки;
- перець, сіль – за смаком.
Виготовлення: 3 години.
Енергетична цінність: 214 Ккал/100 р.
Охолоджену птицю поміщаємо в глибоку миску, видавлюємо зверху почищений заздалегідь часник, притрушиваем перцем, сіллю і ретельно перемішуємо. Залишаємо постояти дві години. Можна зверху накрити щільно кришкою, щоб м'ясо краще просякнув прянощами.
Беремо гірчицю домашнього приготування і натуральний мед. З'єднуємо їх разом, добре розмішуємо, щоб вийшла гомогенна консистенція, і заливаємо наші напівфабрикати. При бажанні можна зверху посипати кунжутом або лляними насінням, але це на любителя.
Викладаємо заготовки в деко з високими бортами, промазанный невеликою кількістю масла. Ставимо запікати в прогріту електродуховку на сімнадцять – вісімнадцять хвилин. В кінці запускаємо температуру на максимум і підсмажуємо ще пару хвилин, щоб утворилася скоринка.
Тушкована свинина з підливою — це просте блюдо, яке потрібно готувати правильно.
Як правильно приготувати яєчню в мікрохвильовці — фото рецепт з підказками.
Візьміть на замітку рецепт пісних оладок з яблуками на дріжджовому тісті.
Курячі крила в медово-гірчичному соусі в мультиварці
Один із способів зажаривания крил – це обсмажування в мультиварці. Якщо цей агрегат є під рукою – цей рецепт саме для вас.
Складові:
- крильця – 700 г;
- рідкий мед – 2 ст. л.;
- гірчиця – 2 ст. л.;
- соус соєвий – 0.5 склянки;
- приправа для курки – за смаком;
- часник – 2 шт.
Виготовлення: 3 години.
Енергетична цінність: 204 Ккал/100 р.
Щоб курячі крильця в медово-гірчичному соусі в мультиварці вийшли смачними, м'ясо потрібно попередньо замаринувати. Моєму крила в теплій воді, очистити від залишків пір'я, видаляємо вологу, складаємо в невелику ємність. Для маринаду лише розводимо в соєвому соусі мед (краще рідкий натуральний), гірчицю (якщо любите погостріше скористайтеся «екстра»), і дрібно порубаний часник. Розмішайте ложкою. Залийте отриманою рідиною крила і дайте промаринуватися кілька годин.
Запустіть агрегат на функцію «Гриль». Занурте в чашу м'ясо, герметично закрийте і залиште готуватися на двадцять п'ять хвилин. Використовуючи цей електроприлад, можна не переживати, що страва вийде пересушеним або подгоревшим. Зберігаються практично всі корисні елементи, і колір у крил виходить дуже апетитним.
Мексиканські крильця в пряному соусі на сковороді
Суть цієї страви відображена в його назві. Для гурманів і любителів погостріше в маринад додається пекучий перець чилі.
Складові:
- птах – 700 г;
- натуральний мед – 3 ст. л.;
- гірчиця – 4 ст. л.;
- пекучий перець – 1 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- часник – 3 шт.;
- пісне масло – 3 ст. л.;
- сіль – 0.5 ч. л.
Виготовлення: 30 хвилин.
Енергетична цінність: 209 Ккал/100 р.
Курку обсмажити на розігрітому рослинному маслі до напівготовності. Окремо зробити мексиканський гострий соус. Для цього з'єднуємо рідкий мед і гірчицю. Все ретельно перемішуємо.
На вершковому маслі підсмажуємо подрібнений часник і гострий пекучий перець, в цю суміш закладаємо птицю, підсмажуємо п'ять хвилин і поливаємо зверху підготовленим соусом. Прикрийте кришкою і готуйте мексиканські крильця в медово-гірчичному соусі на сковороді не більше десяти хвилин.
Поради на замітку
- Щоб отримати смачну страву з крилець, купуйте тільки свіжу або охолоджену птицю. Заморожена не підійде;
- Крила не повинні бути липкими, з синцями. Це говорить про низьку якість продукту;
- Мед для соусу повинен бути тільки натуральним. Навіть якщо він зацукрований, розтопіть на пару або в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі;
- Не лінуйтеся і приготуйте гірчицю самостійно, так ви будете на сто відсотків впевнені в якості продукту;
- Не поспішайте солити крила, соєвий соус сам по собі досить солоний;
- Не годяться занадто великі крила – більше дванадцяти сантиметрів. Це показник того, що у птиці присутній гормон росту;
- М'ясо не повинно мати сторонніх запахів. У деяких супермаркетах птицю обробляють спеціальними хімічними складами, щоб видалити слиз і надати товарний вигляд продукту;
- При натисканні пальцем на крило вм'ятина повинна відразу повернутися у вихідну позицію;
- Коли смажите крила на сковороді, періодично помішуйте їх, так як соус швидко пригорає до дна;
- Якщо для мексиканських крил не знайшлося перцю чилі, його можна замінити гострим червоним у пакетику.
Приємного апетиту!