Як смачно приготувати крильця з картоплею в духовці
Курячі крильця – одна з традиційних закусок до пива. Але якщо до них додати картоплю або спагетті, то вони можуть стати повноцінним стравою. Їх можна смажити, варити, запікати в духовці, готувати з них шашлик.
Перед приготуванням їх можна маринувати в різних соусах: медовий, соєвому, майонезному. Існує ще безліч різних варіантів приготування – як святкові, так і повсякденних. Більшість з них досить прості, однак деякі нюанси, описані в рецептах, вимагають уваги до себе.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курячі крила - | 1 кг |
Картопля молода - | 2 кг |
Цибуля – 2 шт. - | 3 шт. |
Майонез домашній - | 6 ст. л. |
Сіль - | за смаком |
Приправа для курки - | 3 ч. л. |
Вершковий маргарин - | 100 г |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 Ккал |
Порізав, наклав на деко, поставив у духовку і забув на певний час. Не потрібно ні стояти над ним, ні помішувати. Все дуже просто.
Моєму і добре просушуємо серветками крила. Їх можна залишити цілими або розділити на дві частини.
Викладаємо в глибоку скляну миску, підсолюємо, приправляємо спеціями і додаємо майонез. Добре вымешав, залишаємо маринуватися на 3 години.
Чистимо овочі. Шаткуємо товстими слайсами.
Беремо невелике деко, накладаємо картоплю, зверху шматками ріжемо маргарин і хаотично розкладаємо цибулю, порізану кільцями.
Зверху щільно укладаємо м'ясо.
Відправляємо в прогріту духовку на 50 хвилин. Запечені курячі крильця з картоплею готові!
Непоганим доповненням до цієї страви буде салат зі свіжих овочів (з маринованих, до речі, теж добре), квашена капуста або кабачкова ікра.
Запікаємо крильця з картоплею в рукаві
Компоненти:
- Картопля – 1 кг;
- Крила – 1.5 кг;
- Паприка – 1 ч. л.;
- Сіль – за смаком;
- Кетчуп домашній – 3 ст. л.;
- Свіжий базилік – пучок;
- Соєвий соус – 2 ст. л.;
- Чорний мелений перець – 0.5 ч. л.
Спочатку готуємо маринад для м'яса. У великій мисці з'єднуємо соус, перець, паприку, соєвий соус і кетчуп. Якщо немає домашнього, магазинний теж підійде, але краще брати негострий, «До шашлику» або «З паприкою». В іншому випадку – виключити з інгредієнтів мелений перець.
Викладаємо крила, перемішуємо і даємо постояти 1 годину. Миємо й чистимо картоплю. Шаткуємо кубиками. Запалюємо і прогріваємо духовку десь до 180 °С.
Беремо рукав для запікання, перетягуємо з одного боку спеціальною стрічкою або дротом, яка йде в комплекті. Накладаємо всередину картоплю, зверху крила. Зав'язуємо другу сторону, залишивши в запасі місце, з того розрахунку, що пакет надуется, з'явиться сік.
Якщо занадто щільно всі укласти, він може лопнути. Запікаємо в духовій шафі 45 хвилин.
Хрусткі крильця з картоплею в горщиках
Що тільки не готують в глиняних горщиках в духовці – і пельмені, і овочеві рагу і запіканки з гарбуза і рису, і картоплю з крильцями.
Компоненти:
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Зелень свіжа – пучок;
- Картопля – 300 г;
- Крила курячі – 400 г;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Вершки нежирні – 100 мл;
- Вода кип'ячена – 100 мл;
- Сіль – за смаком;
- Печериці – 150 р.
Чистимо і шаткуємо соломкою овочі. Відправляємо пассироваться на рослинному маслі. Миємо й нарізаємо слайсами гриби. Закидаємо їх, як тільки овочі зажарятся.
Все перемішуємо і тримаємо на вогні, поки не вийде волога з грибів. Очищаємо картоплю, нарізаємо брусочками.
Розрізаємо на дві частини помиті й просушені крила. У горщик закладаємо шарами підготовлені продукти: картопля, м'ясо, грибна заправка з овочами, картопля, м'ясо.
Заливаємо водою і вершками, підсолюємо і ставимо запікатися в духовку на годину, обов'язково накривши кришкою. В кінці перемішуємо і притрушиваем свіжою зеленню.
Простий салат з редискою і яйцем — це смачно, здорово і так по-весняному свіжо!
Страви з картоплі і курки в духовці — цікаві рецепти, різні варіанти приготування.
Кращі дієтичні рецепти в мультиварці курячого філе.
Корисні поради
- Щоб приготована страва була смачною, необхідно брати тільки охолоджені крила;
- На курячих крилах дуже мало м'яса, а якщо їх пересушити, залишаться самі кістки, і їсти буде нічого. Щоб цього не сталося, необхідно щільно укладати їх один до одного під час запікання в духовці;
- Тривале маринування покращує смакові якості крилець. Маринад може бути яким завгодно: медовим, вершковим, соєвим, або поєднувати в собі декількох інгредієнтів;
- Слід пам'ятати, що м'яса на крилах насправді небагато. Більшу частину їх ваги і об'єму займають кістки, тому, щоб нагодувати кілька осіб, їх потрібно дуже багато;
- Перед покупкою уважно огляньте продукт. Колір крил повинен бути блідо-рожевим з голубуватим відливом. Це говорить про їх свіжості. Білі купувати не варто, можливо, їх заморожували і розморожували не один раз;
- Якщо ви готуєте молода картопля, не обов'язково зчищати з нього шкірку. Досить добре вимити під проточною водою;
- Курячі крила можна запікати в паніровці, у сухарях, під сиром і на овочевій подушці;
- Якщо ви вирішили скористатися рукавом для запікання, рекомендується замість одного надіти два один на одного. Це буде свого роду страховкою, що пакет не лусне, а сік, що утворився під час приготування, не витече.
Приємного апетиту!